RÓKALAND

Jó kaja egy menő helyen, és te sört innál hozzá? – Most 14 étterem direkt ezzel vár!

Sörözni jó, hát még akkor, ha finom ebédet vagy vacsorát lehet kísérni vele. A Sörgasztronómiai héten remek helyeken remek ételekkel várnak, na és persze sörökkel!

Link másolása

Néha kicsit sajnálom a sörösöket. Jó pár éve tart már a bort egyre inkább felmagasztaló hullám (amiért én igazán hálás vagyok), de néha elkapom egy enni és kulturáltan italozni vágyó sörfogyasztók tekintetét, és azt olvasom ki belőle, hogy: Mikor már?

Mikor lesz oké, ha steak mellé testes vörös helyett barna lágert kér az ember? Mikor lehet a sörkóstolgatás égisze alatt ugyanúgy gurmankodni, mint amikor borkóstolóra jár az ember?

Jelentem, szégyenkezni már most sem kell, ha ezt a nedűt választjuk, és amíg olyan kellemes kezdeményezések születnek évről-évre, mint a Sörgasztronómiai hét, egyre közelebb kerülünk a vágyott állapothoz.

No de miről is szól ez a hét, és miért lesz ott a helyed neked is, kedves olvasó?

A Sörgasztronómiai hét a Magyar Sörgyártók Szövetségének, és az általuk életre hívott Sör mi több rendezvénysorozatnak a része. A Sör mi több szlogenből szerintem könnyen kihámozhatjuk, hogy a szövetség a sörfogyasztás sokszínűségét hirdeti. Meg szeretnék mutatni, hogy nem csak kocsmában, nem csak meccs mellé, nem csak olcsó és egyszerű megoldásként vethető be az igenis nagy múltú ital. A sör-étel párosítások például remekül tudnak működni, és érdemes velük kísérletezni, érdemes neki több esélyt is adni.

A II. Sörgasztronómia hét október 9. és 15. között tart, és ez alatt az idő alatt 14 vendéglátóhelyen (közülük 3 vidéki) kóstolhatunk olyan fogásokat, ami mellé remek söröket is ajánlanak.

Van, ahol komplett csomaggal várnak, van, ahol külön erre az alkalomra kreált étlapról válogathatunk. Az ételek, a sörök és az árak is elég változóak. Így miután a most következő, kedvcsináló képekben kigyönyörködtétek magatokat, mindenképpen kattintsatok a „Menü” feliratokra is, és döntsétek el, hogy melyik helyen adják a hozzátok legjobban passzoló csemegét.

A hét alatt ér több helyre is menni... sőt!

 

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő budapesti éttermek:

Atlantis Billiárd

Budapest, Hegedűs Gyula u. 2, 1137

Menü

AtlantisBill_eroleves_rostelyos

AtlantisBill_hambi_somloi

 

Bestia

Budapest, Szent István tér 9, 1051

Menü

bestia_jalapeño poppers

bestia_libamáj parfé

 

Borssó Bisztró

Budapest, Királyi Pál u. 14, 1053

Menü

Borsso_malacpofa7

Borsso_mango_charlotte3

 

Cactus Juice

Budapest, Jókai tér 5, 1061

Menü

CactusJuice_BBQ

CactusJuice_csirkeragu

 

Caledonia

Budapest, Mozsár u. 9, 1066

Menü

Caledonia_barany2

 

Castro Bistro

Budapest, Madách Imre tér 3, 1075

Menü

Castro_porehagymas_leves

Castro_szilva2

 

Good Bar Good Burger

Budapest, Kecskeméti u. 6, 1053

Menü

GoodBar_hambi

GoodBar_hambi_nekik

 

Meat Boutique

Budapest, Lánchíd u. 7, 1013

Menü

MeatBoutiq_csoki

MeatBoutiq_belszin_tatar5

 

Old Street Café

Budapest, Váci u. 86, 1056

Menü

OldStreet_gulyas_sultmalac4

OldStreet_rantott_kvardli3

 

Pointer Pub

Budapest, Váci u. 33, 1052

Menü

PointerPub_csirkepaprikas

PointerPub_gulyas2

 

Seasons Bistro

Budapest, Liszt Ferenc tér 7, 1061

Menü

SeasonsBistro_BBQ_oldalas

SeasonsBistro_magyaros_izelito

 

A Sörgasztronómiai Héten résztvevő vidéki éttermek:

Calico Jack Pub

Debrecen, Bem tér 15, 4026

Menü

 

Papa Joe’s Saloon & Steakhouse

Sopron, Várkerület 108, 9400

Menü

 

Robinson Pub & Pizzéria

Nagykanizsa, Deák tér 10, 8800

Menü

 

http://www.sorszovetseg.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


RÓKALAND
4 fantasztikus hely, ahol egyszerűen imádunk reggelizni
A kiadós reggelire könnyű rászokni. Főleg ha az ember olyan helyet talál, ahol közben nyugodtan intézheti a dolgát, és hangolhatja rá magát a napra.

Link másolása

Volt egy projektem. Le akartam tesztelni a város legmenőbb reggeliző helyeit, de elég gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a lehetetlenre vállalkozom: Ebben a városban ugyanis annyi, de annyi klassz reggelizőhely van, hogy szinte lehetetlen korrekt és szuperfriss listát készíteni róluk (kivéve ha az ember napi háromszor reggelizik egy hónapon át)... Így inkább csak hátradőltem és élveztem azokat, amik szembejöttek velem.

Ez a lista most egyszerűen csak négy szuper helyet tartalmaz, ami egy rohangálós, folyton laptopon dolgozó, későn reggeliző nő rutinjához igazodik.

Írjátok meg, hogy ti hova jártok! Hátha még egyszer nekiveselkedem majd...

 

Pesten:

Spíler

Király utca 13

Reggeli: 8:30-11:30

A bulinegyed napközben sem halott, de azért szerencsére jóval kevesebben randalíroznak ilyenkor, mint éjjel.  A Spíler hangulatát nagyon szeretem, és így világosban jobban ki is lehet élvezni, például egy jó reggeli mellett.

Van itt minden, ami csak felmerülhet az emberben ha a reggelire gondol: Angol serpenyős 1980-ért vagy waffel 1320-ért, és nem egy szimpla, rohanós kávézóélményt kapunk mellé, hanem egy bohó és trendi étterem kiszolgálását, ami mellet szépen neki is lehet látni az e-mailekre válaszolgatásnak.

De randiszituációnak is tudom ajánlani. Reggelizni hívni valakit szerintem kifejezetten rendhagyó ötlet.

Budán:

Cafe Five Szépvölgyi

Szépvölgyi út 7.

Reggeli: 7:30-11:30

Ha Budán járok, a Cafe Five-ra esik a választásom. Kiadós, friss, finom minden, és meglepően olcsó. Szeretem, hogy igazi "gyorsan bekapok valamit és már rohanok is" hangulata van, de a hátsó falnál található kanapén sikerült már kicsit hosszabban is ejtőzni.

Itt az angol reggeli csak 990, de én a bundáskenyér rabja vagyok, amit kézműves sajttal és tejföllel szervíroznak. Van frissen facsart narancs és bitangjó kávé is. (Olyan espresso gépük van, amelyen az eltérő kávékhoz személyes beállításokat rendeltek, és olyan őrlőik, amelyek figyelik a hőmérsékletet, a páratartalmat, ezzel is segítve a tökéletes beállítást, és a tökéletes kávé elkészültét.)

A személyzet kedves és gyors. Mi kellhet még?

Egész nap:

BITE bakery café

Király utca 59. és Oktogon

Nyitvatartás: 7:00-20:00 (vasárnap 8:00-20:00)

A BITE az egyik kedvenc helyem, ha ennék egy kis glutént a nap bármely szakában. Nem kifejezetten reggeliző, mégis tökéletesen megfelel arra a célra is... meg ebédre, vacsorára, tízóraira, uzsonnára...

Nem magyaros és nem is hasonlít a többi pékséghez a kínálata, éppen ezért izgalmas, és baromi gyorsan függőséget okoz!

A kakaós csiga helyett itt olyan tekercs vagy roll van, amitől egy igazi édesszájúaknak könny szökik a szemébe. Nekem mégis inkább a hot dog feljavított verziója a kedvencem. Tökéletes tésztába van burkolva a minőségi kolbi, és ha olivás-sajtos mártogatót is kér hozzá az ember, az egekbe emel.

Vannak limitált finomságok is. Biztos, hogy erre a téli szezonra is kitalálnak majd valamit! (Tavaly egy pisztáciás panettone rabolta el a szívemet!)

Kedvenckém:

Solinfo Café & Tom Dixon Showroom

Wesselényi u. 6.

Nyitvatartás: 8:00-20:00

Érdekes, hogy bár ez a legszebb hely mind közül, a fotóimon ez baromira nem köszön vissza. Az a baj, hogy itt mindig elfelejtek fotózni, és csak vagyok, mint a befőtt. Túl jól érzem magam!

A Solinfo Café egy Tom Dixon Showroom is, ezét olyan pöpec a design. Szóval ami itt megtetszik neked, az később akár a nappalid vagy a szobád dísze és központi bútora is lehet.

Persze szerintem a legtöbben nem széket venni térnek be, sokkal inkább ez a "kényelmes és kellemes iroda" hangulat vonzza be az arra járókat. Itt lehet a legkomfortosabban laptopozgatni, és ezt nem csak én mondom, elég csak a nap bármely szakában körbenézni.

Eredeti olasz kávét lehet kapni (Caffé Vergnano) és egész nap elérhetőek a különböző reggelifélék (meg saláták meg sütik).

Itt ettem életem legfinomabb bundáskenyerét (gondolom lassan sejtitek, hogy ez a legkedvesebb reggelifélém), és hogy mindössze 690 forintba fájt sajttal és kis zöldségel együtt, az csak hab a tortán.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

RÓKALAND
Velő, kijevi és tökéletes rizses hús - Csopakig mentük a Szomszéd főztjéért
A Szomszéd kertje Csopakon a legzöldebb! Zseniális éttermet találtunk a Balaton partján.

Link másolása

Biztos mondtam már, de nekem az őszi Balaton az igazi. Kellemes idő, színek és nyugalom a köbön, miközben körbevesz a természet. Annyi mindent lehet ilyenkor csinálni, amihez a nyári kánikulában nem mindig van kedve az embernek. És miközben bebarangoljuk a hegyeket, völgyeket, bitang jókat lehet enni és inni. Egyre jobbakat!

Lassan, de biztosan haladnak a partmenti helyek az egész éves nyitvatartás irányába, és olyan új szereplők tűnnek fel, akik miatt valóban érdemes egy utazást szervezni a környékre ősszel, vagy akár télen is.

Az egyik ilyen friss gyöngyszem a Szomszéd Kertje, ami már első ránézésre izgalmas hely. Benne van a falusi kocsma életérzés, de annál sokkal több, annál sokkal varázslatosabb.

A tulajdonos, Tóth Attila Wes Andersont szerette volna megidézni. Szerintünk sikerült.  

De mit ér a trendi külső, ha nem ad annyit az étel, hogy még másnap is beszéljünk róla... Hát a Szomszéd kertjének séfje, Bajkai Gábor úgy főz, hogy mi hirtelen annyi mindent mondtunk volna, hogy nem találtuk a szavakat.

Nézzétek csak:

A hely nagy erőssége, hogy nem izzadtságszagú. A legegyszerűbb ételt is eléd rakják anélkül, hogy erőlködés és millió újragondolt elem lenne a tálon. A velős pirítós például szimplán egy karéj vastag kenyérszelet, irdatlanul megpakolva belsőséggel. Ha eddig nem mertél ilyet kóstolni, itt ugorj először fejest az élvezetbe!

És ha az előétel után még fér bármi az emberbe, akkor szerencséje van, mert a folytatás is figyelemreméltó.

Ezen a ponton meg kell említenem, hogy tényleg derék adagok vannak, és az árakra se lehet panasz. A "baconbe göngyölt szerelem" például 2800 forintba fáj, és egy olyan burgert takar, ami szinte lemászik a tányérról. A sajttal töltött és baconbe tekert hús mellett a zöldségeket sem spórolták ki belőle, és az uncsi jégsaláta helyett például fodros kel emeli a tétet.

De az egyszerű rizses hús vagy a kijevi is izgalmas tálalást kap, miközben az ízek hozzák azt az egyszerű nagyszerűséget, amire ilyen ételeknél vágyunk.

És van sok mentes finomság, így a vegán sem marad éhen. Jah, és a csokitorta! Na azt szintén nem szabad kihagyni!

A Szomszéd kertje sok fővárosi éttermet kenterbe ver, és a környezete is jobb hatással van a lelkünkre, mint a nyüzsgő belvárosé. Ha tehetitek, válasszátok a Balatont ezekben a nyugalmasabb hónapokban. Minden szempontból üdítő változatosságban lesz részetek!
Csopak
Kossuth Lajos utca 97
(30) 769 0528
Nyitvatartás:
Hétfő: 12-22
Kedd- Szerda: zárva
Csütörtöktől Vasárnapig: 12-23

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
Töltött, nutellás, tejbegrízes – a legfinomabb kürtőskalácsokat kóstoltuk az idei fesztiválon
Már a látványuktól is összefut a nyál a szánkban. Te melyiket kóstolnád meg?

Link másolása

Ott voltunk az idei Kürtőskalács Fesztiválon, ahol a legérdekesebb és legfinomabb verzióit kóstoltuk meg ennek a közkedvelt édességnek.

Volt például olyan, amit tejbegrízzel töltöttek meg, de az egyik kedvencünk a Kürtős Csapágy lett, ami egy igazán extra és nyálcsorgató finomság.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


RÓKALAND
"Van barnamedvénk és farkasunk is" – egy őszi délután a Budakeszi Vadasparkban
Használjátok ki ezeket a szép őszi napokat, és irány a Vadaspark. Rókákkal, medvékkel, de még dinoszauruszokkal is találkozhattok!

Link másolása

Kétség sem fér hozzá, hogy az állatkerteket inkább a gyerekes családoknak találták ki... de két infantilis felnőtt is jól szórakozhat ott.

Nem hiszitek? Nézzétek meg a mi kirándulásunkról készült videót, és ha tehetitek, húzzatok ti is túrabakancsot, és irány a természet!

 

Budakeszi Vadaspark

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Nyitva tartás:

Hétköznap: 9:00 - 15:30 (A vadaspark területét 16:30-ig kell elhagyni.)

Hétvégén és ünnepnapokon:  9:00 - 16:00 (A vadaspark területét 17:00-ig kell elhagyni.)

 

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk