9 étel, ami megakadályozza, hogy túledd magad
Sokan úgy tartják, hogy az egészséges nasizás kifejezés oximoron, azaz két egymást kizáró, egymásnak ellentmondó fogalom. Az emberi test nem képes elviselni azt a nasi mennyiséget és minőséget, amit mondjuk egy átlag amerikai visz be a szervezetébe. "Néha még napi háromszori étkezés is túl sok lehet, nem hogy még a köztük lévő csipegetések" - mondja Dr. Valter Longo a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatója.
Ezzel mások is egyetértenek. Luigi Fontana a St. Louis-i Washington Egyetem táplálkozástudományi professzora azt mondja, "néha egy kis böjt, vagy legalább a nagy mennyiségű ételfogyasztásban szünet tartása életmentő lehet, hiszen betegség csökkentő hatása van, az egész életünkön keresztül érezhető lenne a pozitív változás."
De ha mégse bírnád ki nasizás nélkül a következő étkezésig, akkor íme néhány olyan étel, ami tudományosan támogatott, hiszen akár kis dózis is eltelít, és még egészséges is.
Egy halom kutatás bizonyítja, hogy a savanyú káposzta gazdagon tartalmaz antibiotikus és daganatellenes hatású fitokemikáliákat. Az erjesztett ételben sok a C vitamin és a hasznos baktériumok – probiotikumok vagy az enzimek. Sokan fogyasztják csak úgy magában is, amit helyesen tesznek, hiszen nem csak a bélrendszernek tesz jó, de a vércukor szintre is jó hatással van.
Mind az egészséges emberek számára, mind azoknak, akik anyagcserezavara, cukorbetegsége van, a pisztácia úgy tudja csökkenteni a az éhséget, hogy közben egészséges inzulinválaszt támogat.
A zsírok nagy része egyszeresen telítetlen zsírsav, azaz az a fajta zsír, ami könnyen elég, nem halmozódik fel, így nem rakódik le a vérerek falaira sem.
Csinálj egy kis humuszt, egyél egy kis falafelt! A csicseriborsó és egyéb hüvelyesek hozzáadása az ételhez, 31%-al növeli a telítettség érzését. Mivel élelmi rostban gazdag, ezért segíti az emésztést, jót tesz a bélműködésnek, mert segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól.
És még van pár, ha kíváncsi vagy rá, kattints a folytatásra!