hirdetés
tarsfuggoseg-mosogatorongy-1000x666.jpg

„Minden férfi szemét? Nem, drágám. Te vagy egy mosogatórongy, akivel bárki felmoshatja a padlót”

Hargitay Judit írása. Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. szeptember 13.


hirdetés

– Na ez az a kérdés, amit így körülnézve szerintem nagyon sok nőnek fel kellene tennie magában. Könnyű kérdés, mégis az egyik legnehezebb. Nekem is csak harmincöt körül sikerült szembesülni vele.

– Akkor megvilágosodtál?

– Ja, de nem ment ez olyan nagy csinnadrattával. Megint valami balhés válással küszködő férfival nyűglődtem. Tejberizst főztem a konyhában, és hallgattam, ahogy a feleségével veszekszik telefonon. Átszűrődött a nappaliból, ahogy szinte minden mondatát azzal kezdi, még dühében is, hogy “Jucuskám, szívem...”. A konyhaszekrényemen van egy nagy tükör, belenéztem.

Láttam, ahogy kavargatom a rizst, életem párja meg közben “Jucuskám-szívemezik” egy másik nőnek, aki mellesleg megcsalta és kidobta őt. És akkor azt mondtam a magamnak: Te teljesen hülye vagy?

Drámai csönd... jött volna, ha Pável nem épp ekkor dönt úgy, hogy begörnyedve odakakil a pad mellé. Úgyhogy inkább röhögtünk. Megvakargattam Pável tipikus, álló pincser-fülét.

– Aztán mit csináltál? – kérdeztem.

– Hát én egy ilyen coach-hoz mentem el. Tudom, sokan kuruzslásnak tartják. Én a neten találtam rá, fiatal csaj volt, egy elég jó blogot is vezetett, pszichológiai, női témákban. Gondoltam, kiadom magamból ezt a sok lelki trutyit, meg talán arra is rájövök, mit csinálok rosszul.

– És segített?

– Abban igen, hogy végre találkoztam egy olyan nővel, akinek volt önbecsülése. És aki nem ítélt el azért, hogy még se férjet, se gyereket nem tudok felmutatni, elakadtam ezeknél az öngyötrő, önismétlő köröknél.

– Önismétlő...

– Igen, ez egy fontos szó. Nehéz volt bevallani, de a sok elfuserált kapcsolatomban mégis csak egy közös nevező volt: én. Én választottam ezeket az eleve reménytelen eseteket, egymás után, újra és újra, mániásan.

Egy sérült nő a sérült pasikat vonzza, a normálisakon átsiklik a szeme. Egy egészséges lelkű nő viszont sérültekkel általában nem kezd.

Már az első randin max a kávéját issza ki, és tiplizik, de legkésőbb pár hét után leradarozza a vészjeleket. Egy egészséges nő tud jól választani.

– De te mitől vagy ilyen sérült?

– Voltam. Amúgy meg tudja a fene. Az érzelmileg hideg, elérhetetlen apám például pont elég. Vagy az, hogy mindig rondának hittem magam. Vagy az első srác, akit imádtam, és ugye pofozott. Talán születési rendellenesség (nevetett). A lényeg, hogy rossz kódok, zéró önismeret, megfelelési kényszer, nulla önbizalom. És máris lelki mosogatórongy vagy, akár egy életen át.

– És hogy sikerült ebből kijönni?

– Évek alatt. A coach azt javasolta, hogy először is “jöjjek le a szerről”, tehát álljak le a pasizással. Meg kellett tanulnom egyedül maradni. Munkám, lakásom volt, ez nem okozott gondot, de a csönd...az, hogy nincs kinek főzni, este odasimulni hozzá a kapanén. Hogy nem pittyeg naponta többször a telefonom, nincs, aki üzen...erről szerintem nehezebb volt leszokni, mint egy heroinistának.

De ha egyedül maradsz magaddal, muszáj kitalálnod dolgokat, amiket szeretsz, meg lefoglalnak. Akkor jött a jóga, meg örökbe fogadtam Pávelt. Mindig szerettem volna kutyát. Az egyik kolléganőm egyszer meghívott egy balettre, volt egy szabad jegye, na, arra nagyon rákaptam. Beleszerettem a balettbe, gyakran járok. Igen, téglánként építettem fel magamat, mint egy kőműves a házat. De lenyugodtam, lett egy kis tartásom, kezdtem rájönni, mit, hol cseszhettem el...és lassan kitisztult a véremből az a szörnyű, ideges, görcsös kapaszkodási kényszer. A szeretetkoldulás.

– Hm. És most mi van?

– Most harmincnyolc vagyok, és igen, egyedül, de egy ideje próbálok ismerkedni. Főleg online. Nem volt valami sok randim, egy pasival egy hónapig találkozgattam, de amikor észrevettem, hogy minden huszonéves kiscsajt feltűnően stíröl, akkor is, ha velem ül egy kávézóban, szépen elbúcsúztam tőle. Nem kell már nekem az ilyen.

– Ne haragudj, de nem lesz ennek a vége totális bezárkózás? Egyáltalán, hiszel még abban, hogy léteznek rendes, normális férfiak? Ennyi fiaskó után...

– Hát persze, hogy hiszek. És nem várok csodát. Tudom, hogy ebben a korban már sokan elváltak, csalódtak... de akkor sem leszek többé mosogatórongy. Kompromisszumot kötök, de csak mértékkel.

És kizárólag akkor leszek együtt valakivel, ha az nekem is jó. Ebből nem engedek. Most már nekem is vannak radarjaim, felismerem, ha valaki gázos. Gyógyulófélben vagyok.

Felállt, rákapcsolta Pávelre a pórázt, már hűvösödött. Körülnéztem a tacsim után, aztán csak annyit mondtam:

– Nem voltál te beteg.

Most kicsit szomorúnak tűnt.

– Akkor talán a világ az. Na, megyünk.

Távolodtak az úton, a vékonyka, kapucnis alak, meg a hűséges kis fekete pincser. Nem tudtam eldönteni, hogy egy olyan nőt látok, aki – divatos kifejezéssel élve – megtalálta önmagát, vagy épp ellenkezőleg. Elvesztette.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
fajdalom_no_agy-1000x669.jpg

Évente egyszer fekszik le egy nő a férjével, utána négy napig heveri ki az aktust

Nemcsak az aktus, de a maszturbálás vagy egy sima bélmozgás is heves görcsöket okoz a nőnek. Egyelőre még reménykedik, hogy lehet gyereke.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. október 12.Súlyos nemi rendellenességet diagnosztizáltak egy amerikai nőnél, emiatt minden egyes alkalommal heves fájdalmat érez a szexuális izgalom során a hüvely falában és a végbelében. A 35 éves Natalie Brickernek nem csak a szeretkezés, de egy spontán felizgulás is irtózatos kínokat okoz, áll a The Sun cikkében.

Ennek ellenére Natalie évente egyszer lefekszik férjével, mert attól tart, hogy a szex teljes hiánya gondot okozna a házasságukban. Az aktus komoly felkészülést igényel, gyakran előfordul az is, hogy néhány pohár ital segítségével próbálja átvészelni a nő a szexet.

"Minden alkalommal, amikor felizgulok, azonnal összerándulnak az izmaim, az orgazmusnál pedig a medencefenék izmaim is begörcsölnek. Másnapra a helyzet sokkal rosszabb lesz, és még a gyaloglás is nehezemre esik. Nagyjából négy nap alatt jövök rendbe" - panaszkodott Natalie.

"Olyan érzés nekem a szex, mintha egy teherautó menne át rajtam."

Nemcsak az aktus okoz gondot a nőnek, hanem a maszturbálás is. Ha önkielégítésbe kezd, rögtön szúró fájdalom hasít a csiklójába és környékére. Ilyenkor szinte egyáltalán nem tud járni, annyira éles a fájdalom.

A nő kálváriája még 2002-ben kezdődött, amikor autóbalesetet szenvedett. Ekkor sérülhetett meg a pudendális idege, ami a külső nemi szervektől érkező üzenetek szállításáért felelős. A baleset után az akkori barátjával kezdett a szex fájdalmassá válni, majd rá két évre pudendális neuropátiát diagnosztizáltak nála.

Natalie azt mondja, a helyzet ráadásul egyre rosszabb, az utóbbi négy-öt évben pedig szinte már elviselhetetlen fájdalmai vannak. A szex mellett egy szimpla bélmozgás során is kínok kínját éli át. Mivel a helyzet egyre rosszabb lett, felmondott a munkahelyén is a folyamatos görcsök miatt.

Egyelőre még bíznak abban a férjével, hogy lehet közös gyerekük, de ha nem javul a helyzet, akkor az örökbefogadástól sem zárkóznának el.

A férfin mindenesetre semmi nem fog múlni, azt mondja:

"Már akkor tudtam az állapotáról, amikor összeházasodtunk. Nagyon szeretem őt, és örökké vele akarok maradni."


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
michelekobke_boeing737800.jpg

Öt év járás után feleségül menne egy repülőgéphez egy berlini nő

A 30 éves nő „Drágám”-nak becézi a kiszemelt Boeing 737-800-at. Már fizikai kapcsolat is volt köztük.
Fotó: Facebook/Michèle Köbke - szmo.hu
2019. október 12.Már 2013-ban érezte, hogy vonzódik a repülőgéphez, de igazán szerelmes csak akkor lett a Boeing 737-800 típusú utasszállítóba, amikor egy év múlva először szállt fel rá Michèle Köbke. A 30 éves nő szerint a 737-800 egyszerre nagyon vonzó, szexi, gyönyörűen megépített és elegáns. A különös szerelmi történetről a Mirror számolt be.

A megszokott párkapcsolatokkal szemben nem könnyű egy repülőgéppel járni, árulta el a berlini nő.

"Csak akkor lehetek hozzá igazán közel, ha vele repülök, vagy ha a hangárban meg tudom látogatni. Utóbbira sajnos eddig csak egyszer volt lehetőségem."

Ez azonban egyáltalán nem zavarja a fülig szerelmes nőt abban, hogy fizikai kapcsolatot alakítson ki a repülőgéppel. Michèle vásárolt egy nagyméretű, üvegszálas modellt, gyakran ezzel is alszik egyébként. Ezen kívül több eredeti alkatrészt is beszerzett már a Boeingről, amiken ki tudja élni a szeretetét.

A fiatal nő szerint semmi különös nincs a románcukban.

"Ez is csak olyan, mint akármelyik másik kapcsolat: esténként együtt pihenünk, majd amikor ágyba megyünk, összeölelkezve alszunk el."

Hosszú ideig azonban alig tudtak minőségi időt együtt tölteni. Az első intim találkozásra 2019. május 1-jén nyílt lehetőség: ekkor egy hangárban találkozhatott végre kettesben a szerelmespár. Michèle azt mondta, hogy élete legboldogabb napja volt, és a randi minden milliszekundumát kiélvezte.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
poliamoria_trio.jpg

Hármas esküvőn kelne egybe egy férfi, a felesége és annak barátnője, akik másokkal is szívesen randiznak

A többszerelmű triónak már van három gyereke, de még többet szeretnének.
Fotó: Facebook/Katie Zepernick - szmo.hu
2019. október 11.Három éve ismerik egymást, két éve pedig hivatalosan is együtt él Cody és Kayla Kurkowski, valamint Katherine Zepernick. A poliamóriás, azaz többszerelmű triónak három gyereke van, de legalább még egyszer ennyit szeretnének. Ráadásul hármas esküvőt is terveznek 2022-re. A nyíltan felvállalt szerelmi háromszög történetét a Daily Mail írta meg.

Cody és Kayla még középiskolában jöttek össze, és azóta is együtt vannak. Az első gyerekük 2014-ben született, rá két évre házasodtak össze, és még abban az évben megszületett a második gyermekük is. 2016 azonban egy másik szempontból is sorsfordító volt:

a fiatal feleség a Facebookon megismerkedett Katherine Zepernickkel. Kezdetben ezen a platformon csetelgettek, majd idővel a két nő egymásba szeretett.

Kayla és Katie végül úgy döntött, hogy hármasban is érdemes lenne találkozni. A közös kávézás annyira jól sikerült, hogy a trió tagjai elkezdtek kötődni egymáshoz, szépen lassan egy nyílt szerelmi háromszög alakult ki közöttük. Végül 2017-ben Kurkowskiék felvetették Katie-nek, hogy legyen a barátnőjük és költözzenek össze.

Annak ellenére, hogy a három fiatal elkötelezte magát a szokatlan család mellett, nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy másokkal is randizgassanak. Ez bele is fér a poliamória, vagyis a többszerelműség gyakorlatába. A lényeg csak az, hogy minden a többiek tudtával és hozzájárulásával történjen.

Az "édeshármas" első valóban közös gyereke idén februárban született meg. Szándékaik szerint azonban nem Khloe-Rae az utolsó bébi a családban: legalább még három gyereket terveznek. Ráadásul 2022-ben szeretnének hármasban is összeházasodni. És ha mindez nem lenne elég, egy közös bed & breakfast vállalkozás beindításán is gondolkoznak.

Az elsőre talán fura család tagjai azt mondják, hogy mindannyiuk részéről szerelem volt ez az első látásra. A poliamória pedig lehetőséget nyújtott arra, hogy felépítsék a számukra ideális családmodellt.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
stop-1131143_960_720.jpg

Így siklik félre egy élet a bántalmazó kapcsolat miatt – egy fiatal nő őszinte vallomása

„Meg voltam győződve arról, hogy képtelen vagyok valódi szerelmet érezni.”
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. október 06."A szívem szinte megszakadt, amikor azt hazudtam neki, hogy én is szeretem" - kezdi történetét egy fiatal nő a brit Metro oldalán, aki sokáig meg volt arról győződve, hogy nem lesz képes szeretni senkit. Történetéből kiderül, mennyi nehézséget okoz felnőttkorban is néhány múltból folyamatosan felbukkanó és kitörölhetetlennek látszó emlék.

A fiatal nő azt mondja: már rengeteget dolgozott azon, hogy egyáltalán képes legyen kapcsolatban élni valakivel, mégis tudja, hogy ez egy folyamatos, élethosszig tartó munka lesz.

"Amikor az első barátom kimondta ezeket a szavakat, csak félelmet éreztem"

- mondja Hannah Shewan Stevens, hozzátéve, hogy a gyermekkorban elkövetett szexuális visszaélések után meg volt győződve arról, hogy képtelen lesz valódi szerelmet érezni. Bántalmazója azzal manipulálta, hogy közben azt mondta, szereti, így később a szeretet és az erőszak a fejében összekapcsolódott, amit felnőttként sem tudott kezelni.

"Amíg felnőttem, a szeretet folyamatosan a fájdalommal társult. Nem gondoltam, hogy megérdemlem az igaz szerelmet. E mellett a szélsőséges érzelmekkel szemben egyszerűen lebénultam, és paranoiás is lettem" - mondja a nő, aki azt mondja, az önértékelése bánta leginkább azt, hogy gyermekkorában kihasználták.

"Tizenévesként szexuális tárgyként tekintettem magamra, figyelmen kívül hagyva igényeim és vágyaim, és teljes mértékben a partnerre összpontosítva.

Meg voltam győződve arról, hogy a testem csak arra az örömre való, amit más embereknek nyújthat. A szerelem fogalma még csak nem is fordult meg a fejemben" - vallotta be.

A nő azt mondja, a gyerekkorában megélt események hatására érzelmileg falat épített maga köré és azt gondolta, hogy a szerelem csak olyan, bátor embereknek való, akik képesek megnyílni mások számára. Azt nem részletezi, hogy gyermekkorában pontosan ki és hogyan bántotta, ám azt elárulja, hogy a dolgot az oldotta meg, hogy találkozott jelenlegi párjával egy randiappon.

"Azonnal működött a kémia és rengeteget üzentünk egymásnak, mielőtt végül találkoztunk. Első randevúnk után mégis azt hittem, hogy csak futó kaland lesz az egész, hamarosan mégis valódi kapcsolatba kerültünk. Ennek ellenére megtartottam a falaimat, mert arra számítottam, hogy előbb-utóbb összetöri a szívem. Kinyílni nagyon nem volt könnyű" - mesélte a nő a lap oldalain, aki folyamatosan igyekezett fejleszteni magát és onnantól minden önsegítő könyvet elolvasott, amiről azt gondolta, hogy segíthet neki.

"Életem hátralévő részében ezen fogok dolgozni. Ám a partnerem nagy segítség, miatta idővel megtanultam bízni abban, hogy nem lesz baj.

Sokkal lassabban alakult minden nálunk, mint egy átlagos párnál, de az évek során végül valóban egymásra találtunk. Ez az első alkalom, hogy valóban hiszek egy kapcsolatban. Megnyitottam a szívemet, és a szerelem beáramlott. Nem sajnálom, mert annak ellenére, hogy a gyermekkori erőszak élethosszig tartó hatásával kell élnem, ma már tudom, hogy képes vagyok az igaz, őszinte szerelemre" - vallja a nő, akinek hatalmas munkája van abban, hogy a gyermekkori bántalmazás után végre egy valódi kapcsolatban éljen párjával.

Ha segítségre van szükséged

Ha te is úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!