hirdetés

KÖZÖSSÉG

Inkább amputáltatta daganatos lábát egy kismama, hogy megmentse a születendő gyermeke életét

Olyan bátor döntést hozott a 28 éves angol nő, amire csak kevesen lettek volna képesek.

Link másolása

hirdetés

Élete legbátrabb döntését hozta meg Kathleen Osborne, aki a rákszűrés során tudta meg, hogy négyhónapos terhes. A 28 éves nőnek választania kellett, miután kiderült, hogy daganatos betegséggel küzd: kemoterápiára megy, de el kell vetetni a gyerekét, cserébe talán meggyógyul, vagy megtartja a kisbabát, de amputáltatja a beteg lábát. Az angol nő végül az utóbbit választotta, de egyáltalán nem bánta meg a döntését, írja a Mirror.

"Boldog vagyok, hogy a lábam elvesztése mellett döntöttem, mert így megadatott nekem a lányom" - mondja a fiatal nő, aki idén márciusban császármetszéssel adott életet Aida-Maynek. A kislány így nyolc héttel korábban született, de szerencsére mostanra már a legnagyobb rendben fejlődik.

A nő szerint már csak azért is jó döntést hozott, mert egyáltalán nem biztos, hogy a kemoterápia megmentette volna a lábát. Így viszont megszülethetett a lánya, és egyben meg is gyógyult a szörnyű betegségből.

Kathleen jobb lábában először 11 éves korában diagnosztizáltak rákot, ekkor a térdkalácsának nagy részét eltávolították, és fémrudakat ültettek a végtagba. Évekig úgy tűnt, hogy megúszta a betegséget, ez idő alatt szülte meg most 9 és 5 éves fiait.

hirdetés

Amikor úgy döntött, hogy inkább amputáltatja a lábát, azt mondta a fiainak, hogy majd a Transformersek építenek neki egy olyan lábat, amilyet csak szeretne. A gyerekek pedig azóta is azt kérdezgetik a hős anyukától, hogy mikor érkezik meg a várva várt nagyon menő műláb.

Kathleen azt mondja, semmi sem lehet fontosabb a boldogságnál, amit a gyerekitől kap nap mint nap. Azt szeretné, ha a családja addig lenne boldog, amíg csak lehet, ennek az ára pedig egyáltalán nem számít.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Kaposváron indul a magyar Race to Zero program

Szeptemberben látványos akcióba kezdenek a fenntarthatóság népszerűsítéséért!

Link másolása

hirdetés

Felmérések szerint az elkészített ételek egyharmadát senki sem eszi meg, miközben rengeteg alapanyagot, energiát és munkaidőt fordítanak az előállítására. Ráadásul a kidobott ételhulladék üvegházhatású gázt termelve nagy terhet ró a környezetre. A pazarlással tipikus vesztes-vesztes helyzetet állítunk elő. Ideje hát a változtatásnak! Kaposváron szeptemberben látványos akcióba kezdenek a fenntarthatóság népszerűsítéséért.

A somogyi megyeszékhely első magyar városként csatlakozik az ENSZ „Race to Zero” kezdeményezéséhez, amely a környezettudatos szemléletmódra hívja fel a figyelmet. A három hónapos program megvalósításában partnere a Kék Bolygó Alapítvány és a Brit Nagykövetség.

A „Race to Zero” azt a célt tűzte ki, hogy a világ 2050-re zéró szén-dioxid kibocsátást érjen el, és eddig 700 várost és 3000 vállalkozást nyert meg az ügynek, immáron Kaposvárt is. A város korábban is nyitottnak mutatkozott a fenntarthatósággal kapcsolatos projektekre, éppen ezért a kertvárosban élők egy ideje már ingyenes komposztládákat igényelhetnek az önkormányzattól. Idén májusban pedig az első közösségi komposztládát is kihelyezték. Az idei év eredménye az Ökokuckó megnyitása. A gyerekeknek szóló állandó kiállítótérben klíma- és energiatudatossággal, valamint a levegő minőségével kapcsolatos játékokat lehet kipróbálni.

 

Ilyen előzmények után esett a Kék Bolygó Alapítvány választása elsőként Kaposvárra, hogy legyen társa a globális kezdeményezésre épülő, hazai pilot program megvalósításában, amely a „Mentsd meg, használd újra!” üzenet jegyében több generációra, és három területre koncentrál.

Az egyik terület a komposztálás. A Compocity nevű vállalkozás Kaposvár tíz óvodájában helyez el és működtet beltéri, öko-robotokat, amelyek giliszták és manuális forgatás nélkül végzik a feladatukat, és zárt rendszerek révén mentesek mindenféle szaghatástól. Organikus és élelmiszer-hulladékból, csekély gázképződés mellett tápanyaggazdag komposztot hoznak létre, amivel a város zöld területeit lehet feljavítani. A cég nem csak komposztáló robotokat, de tudást is szállít: játékos oktatásban részesíti a gyerekeket, a szüleiket és az óvodák munkatársait.

hirdetés

A másik terület a PET-mentesítés. Két kaposvári középiskolában – a Kék Bolygó Alapítvány saját programját megvalósítva – vízautomatákat szerelnek a hálózatra, amelyekből megtölthetők a diákok között szétosztott kulacsok. A PET-mentes iskola program a környezet és egészségtudatosabb vízfogyasztást hivatott népszerűsíteni a műanyag hulladék csökkentése mellett.

 

A harmadik terület az élelmiszer pazarlás visszaszorítása. Ebben a témában főszereplő a Munch platformja, amely lehetővé teszi, hogy a csatlakozó vendéglátóhelyek és boltok kedvezményes áron értékesítsék a jó minőségű, de meg nem vásárolt ételeiket, illetve élelmiszert ajánljanak fel nélkülöző embereknek. A Munch eddig 43 000 adag ételt mentett meg, amivel hozzávetőlegesen 118 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását előzte meg. A programhoz kapcsolódik a Rakun Dobozközösség igen vonzó ajánlata. A cég kiváltja az ételkiszállítás során használt egyszerhasználatos dobozokat. Fix havidíjért, jelképes 100 Ft-ért bérbe adja cseppmentesen záródó, rozsdamentes acél edényeit, így kínálva lényegesen olcsóbb és a környezetre ártalmatlan megoldást az ételek célba juttatására.

A kaposvári pilot program szeptemberben indul, és november végéig tart. A Kék Bolygó Alapítvány abban bízik, hogy a jó példa ragadós lesz, és a közeljövőben magyar városok sora lesz tagja a „Race to Zero” kezdeményezésnek. A változtatás feladata azonban nem csak az alapítványoké vagy az önkormányzatoké. Valamennyien tehetünk azért, hogy a fenntarthatóságért vívott küzdelem esélye növekedjen, míg a pazarlásé csökkenjen.

Rajtad is múlik, milyen lesz a jövőnk!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Az Aldi egyik pénztárosa minden idők legszexibb szupermarket-dolgozója a tiktokozók szerint

Csak azt nem tudja senki, hogy pontosan melyik németországi üzlet kasszáinál lehet találkozni a szőke szépséggel.

Link másolása

hirdetés

Már több százezer rajongója van a közösségi oldalakon az Aldi egyik német pénztárosának, aki leginkább szépségével hívja fel magára a figyelmet, írja a The Sun. A fiatal nő TikTok-oldala tele van olyan videókkal, amikben ismert számokra tátog és táncol, de a legnagyobb sikert mégis az a felvétel aratta eddig, amikor a pénztárgép mögött ülve imitál éneklést.

Elaine Victoria videóját eddig több mint 11 millió alkalommal nézték meg a közösségi oldalon. A kommentelők többsége azonnal megfogadta, hogy soha többet nem vásárol másik hálózatnál, csak ahol ilyen csinos pénztárosok dolgoznak. Egy másik rajongó azt írja, hogy 100 kiló krumplit fizetne ki egyesével a kasszánál, ha egyszer véletlenül ahhoz a pénztárhoz kerülhetne, ahol a csinos nő foglalkozik a vásárlókkal.

Akad olyan hozzászóló is, aki szerint a nő egyszerűen a Miss Aldi 2022 címet érdemli meg. Érthető módon a legtöbben mégis azt kérdezik, hogy melyik üzletben dolgozik pontosan a szőke kasszás.

Elaine Victoria kihívó kasszatáncát itt lehet megnézni:

@elaine.victoria

Das war am selben Tag ALDI ich mach meine Videos mehr an der Kasse ?##foryoupage ##aldinord ##fyfyfyfy ##foryoupageofficiall

hirdetés
♬ original sound - The Forgotten Songs


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Csak egy pillanatra tért magához a kómából a tragikus balesetet szenvedett magyar zsokélány

Jeles Eszter életét a baleset másnapján elvégzett műtét sem mentette meg.

Link másolása

hirdetés

Mint is beszámoltunk arról a szomorú hírről, miszerint meghalt egy 21 éves magyar zsokélány. Jeles Eszter szeptember 5-én az amatőr lovasok világbajnokságán, Isztambulban szenvedett súlyos balesetet verseny közben. A fiatal sportoló azután esett el a lovával, hogy az előtte lévő versenyző lova megbotlott és magával sodorta Eszteréket is. A lányt válságos állapotban, súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, 13 napig küzdött az életéért, végül a szervezete feladta a harcot.

A Blikk most újabb részleteket közölt a zsokélány haláláról. A baleset vasárnap történt, hétfőn pedig már meg is műtötték.

Eszter csupán egyetlen pillanatra tért magához a kómából, akkor a telefonját kérte az orvosoktól, de aztán rögtön elveszítette az eszméletét.

Miután az állapota nem javult, az orvosok múlt szombaton úgy döntöttek, vasárnap lekapcsolják a lányt az őt életben tartó gépről. Eszter édesanyja és szerelme még bemehetett hozzá elbúcsúzni. Nem sokkal azután, hogy kijöttek a kórteremből, a fiatal lovas elhunyt.

"Bíztunk benne, hogy magához tér és felépül, de hiába reménykedtünk. A barátja szédelegve jött ki tőle a kórteremből"

- mondta a lapnak Eszter nagymamája.

hirdetés

Elmondása szerint unokája kicsi gyerekkora óta a lovak szerelmese volt, egyszer azt mondta, hogy nem tudja elképzelni az életét nélkülük.

Suták Csenge, minden idők legeredményesebb magyar női zsokéja is hasonlókat mondott Eszterről, aki a barátnője volt.

"Eszti tehetséges versenyző volt, minden ideges természetű lóval szót értett. Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát."

A család már intézi a zsokélány testének hazahozatalát előbb Budapestre, majd Nyíregyházára. Közben az a francia zsoké, aki miatt Eszter elesett a lovával, már elhagyhatta a kórházat és hazatérhetett Franciaországba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Már gyógyszerre sincs pénze egy 8 gyerekes pécsi családnak, ahol az édesanya rákkal küzd

Havi 150 ezer forintból élnek, ami nem elég a megélhetésükre és a beteg édesanya kezelésére. A nő nem tudja kiváltani az injekciókat és a gyógyszereit, ami nagyon nagy probléma.

Link másolása

hirdetés

Segítségre szorul egy nyolcgyermekes pécsi család, ahol az édesanya rákkal küzd. A 36 éves nőnél tavaly diagnosztizáltak mellrákot, majd a májában és a csontjaiban is áttétek alakultak ki. Férjével és gyerekeivel egy 50 négyzetméteres sorházban laknak szerény körülmények között.

Az RTL Híradó korábban már bemutatta a családot, riportjuk után többen is segítettek rajtuk. Karácsonykor ágyat, konyhabútort, játékokat is kaptak, ekkor azt gondolták, hogy minden rendben lesz.

Márciusban leműtötték az édesanya egyik mellét, az utóbbi időben azonban elkezdett romlani az állapota a májában lévő áttétek miatt. Nagy fájdalmai lettek, sokszor volt rosszul, emiatt otthoni és a gyerekek körüli teendőit sem tudta egyedül ellátni. Férjének ugyan korábban lett egy állandó munkahelye, de felesége állapota miatt most alkalmi munkákkal keres pénzt, és ő hordja a gyerekeket óvodába és iskolába.

A család havi 150 ezer forintból él, ez azonban nem elég a megélhetésükre és a beteg édesanya kezelésére. A pénzszűke miatt a nő nem tudja kiváltani az injekciókat és a gyógyszereit, ami nagyon nagy probléma. Már az élelmiszervásárlással és a tűzifával is bajban vannak, ezért most segítségre van szükségük, hogy finanszírozni tudják a kiadásaikat.

Aki szeretne segíteni a családon, érdeklődjön az RTL Híradónál a részletekről az [email protected] e-mail címre írva.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: