hirdetés

KÖZÖSSÉG

Így nézne ki a világ a férfiak nélkül

Az Elle látványos videója arra hívja fel a figyelmet, milyen kevés még mindig a női döntéshozó.

Link másolása

hirdetés

Hova lesz a világ, ha eltüntetjük a férfiakat? Erre a kérdésre keresett választ a brit Elle #MoreWomen kampánya. A kampányvideóban a különböző tárgyalótermekben, parlamentekben és igazgatósági üléseken készült fotókról photoshoppolták ki a férfiakat.

Nézzétek meg az elgondolkodtató videót.

„Kezdeményezésünk a nők globális erejét járja körül játékosan. Túl gyakran látjuk a sikeres, rátermett nőket kivételt erősítő szabályként. A mítosz, mely szerint a nők fúrják egymást, teljesen elfogadott, miközben nem vesszük figyelembe, hogy a hatalmi pozícióban levő nők támogatják, erősítik egymást” – írja az Elle.

Címkép: ELLE UK

hirdetés

Ha tetszett a videó, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Az Aldi egyik pénztárosa minden idők legszexibb szupermarket-dolgozója a tiktokozók szerint

Csak azt nem tudja senki, hogy pontosan melyik németországi üzlet kasszáinál lehet találkozni a szőke szépséggel.

Link másolása

hirdetés

Már több százezer rajongója van a közösségi oldalakon az Aldi egyik német pénztárosának, aki leginkább szépségével hívja fel magára a figyelmet, írja a The Sun. A fiatal nő TikTok-oldala tele van olyan videókkal, amikben ismert számokra tátog és táncol, de a legnagyobb sikert mégis az a felvétel aratta eddig, amikor a pénztárgép mögött ülve imitál éneklést.

Elaine Victoria videóját eddig több mint 11 millió alkalommal nézték meg a közösségi oldalon. A kommentelők többsége azonnal megfogadta, hogy soha többet nem vásárol másik hálózatnál, csak ahol ilyen csinos pénztárosok dolgoznak. Egy másik rajongó azt írja, hogy 100 kiló krumplit fizetne ki egyesével a kasszánál, ha egyszer véletlenül ahhoz a pénztárhoz kerülhetne, ahol a csinos nő foglalkozik a vásárlókkal.

Akad olyan hozzászóló is, aki szerint a nő egyszerűen a Miss Aldi 2022 címet érdemli meg. Érthető módon a legtöbben mégis azt kérdezik, hogy melyik üzletben dolgozik pontosan a szőke kasszás.

Elaine Victoria kihívó kasszatáncát itt lehet megnézni:

@elaine.victoria

Das war am selben Tag ALDI ich mach meine Videos mehr an der Kasse ?##foryoupage ##aldinord ##fyfyfyfy ##foryoupageofficiall

hirdetés
♬ original sound - The Forgotten Songs


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Csak egy pillanatra tért magához a kómából a tragikus balesetet szenvedett magyar zsokélány

Jeles Eszter életét a baleset másnapján elvégzett műtét sem mentette meg.

Link másolása

hirdetés

Mint is beszámoltunk arról a szomorú hírről, miszerint meghalt egy 21 éves magyar zsokélány. Jeles Eszter szeptember 5-én az amatőr lovasok világbajnokságán, Isztambulban szenvedett súlyos balesetet verseny közben. A fiatal sportoló azután esett el a lovával, hogy az előtte lévő versenyző lova megbotlott és magával sodorta Eszteréket is. A lányt válságos állapotban, súlyos fejsérüléssel vitték kórházba, 13 napig küzdött az életéért, végül a szervezete feladta a harcot.

A Blikk most újabb részleteket közölt a zsokélány haláláról. A baleset vasárnap történt, hétfőn pedig már meg is műtötték.

Eszter csupán egyetlen pillanatra tért magához a kómából, akkor a telefonját kérte az orvosoktól, de aztán rögtön elveszítette az eszméletét.

Miután az állapota nem javult, az orvosok múlt szombaton úgy döntöttek, vasárnap lekapcsolják a lányt az őt életben tartó gépről. Eszter édesanyja és szerelme még bemehetett hozzá elbúcsúzni. Nem sokkal azután, hogy kijöttek a kórteremből, a fiatal lovas elhunyt.

"Bíztunk benne, hogy magához tér és felépül, de hiába reménykedtünk. A barátja szédelegve jött ki tőle a kórteremből"

- mondta a lapnak Eszter nagymamája.

hirdetés

Elmondása szerint unokája kicsi gyerekkora óta a lovak szerelmese volt, egyszer azt mondta, hogy nem tudja elképzelni az életét nélkülük.

Suták Csenge, minden idők legeredményesebb magyar női zsokéja is hasonlókat mondott Eszterről, aki a barátnője volt.

"Eszti tehetséges versenyző volt, minden ideges természetű lóval szót értett. Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát."

A család már intézi a zsokélány testének hazahozatalát előbb Budapestre, majd Nyíregyházára. Közben az a francia zsoké, aki miatt Eszter elesett a lovával, már elhagyhatta a kórházat és hazatérhetett Franciaországba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Csak ma öt kutyát altattam el, egyikük sem volt se öreg, se beteg” – megrendítően ír az ebek kényszerű eutanáziájáról egy állatorvos

Bejegyzésében arra hívja el a figyelmet, hogy támogassuk az állatmenhelyeket és ne vegyünk, hanem fogadjunk örökbe kutyát.

Link másolása

hirdetés

Elszomorító Facebook-bejegyzésben írt egy Angliában élő állatorvos arról, hogy milyen sok egészséges állatnak kell meghalnia azért, mert az emberek cserben hagyják őket - számolt be róla a Daily Star.

A sorok azután kívánkoztak ki belőle, hogy egy nap alatt öt kutyát kellett elaltatnia, és nem azért, mert az ebek betegek, öregek, sérültek vagy agresszívek lettek volna.

Tökéletes, egészséges, normális kutyák voltak. Semmilyen más ok nem volt arra, hogy ma meghaljanak, mint az, hogy az emberek cserben hagyták őket

- kezdte az állatorvos, aki szerint a háziállatok, különösen a kutyáknál már túlszaporodás tapasztalható, amivel sok ember még mindig nincs tisztában.

„A kutyák, akiket ma elaltattam, nagyon izgatottak voltak a találkozástól. Szerencsésnek érezték magukat, amikor valaki foglalkozott velük a kenneljükben, és talán, de csak talán, olyan szerencsések is voltak, hogy elvitték őket egy sétára. Csak csóválták a farkukat és ugrándoztak örömükben”.

Mint írta, kollégáival igyekeztek megkönnyíteni az ebek számára az eutanáziát. Vagy a kenneljükben adták be nekik az injekciót, vagy kivitték őket a fűre, hogy mielőtt végleg elalszanak, tehessenek még pár lépést a szabadban.

hirdetés
Az utolsó pillanataikban mindig elmondom nekik, hogy sajnálom, és megígérem nekik, hogy vigyázni fogok a barátaikra, testvéreikre, kölykeikre, és mindent megteszek, hogy otthont találjak nekik. Addig is látogatom őket, hogy ellenőrizzem, jól gondoskodnak-e róluk. Ezek triviális szavak ahhoz képest, amit mondanom kellene nekik, de nehéz bocsánatot kérni tőlük, amit pedig annyira megérdemelnek abban a kis időben, amíg az élet kiszáll a testükből.

Hangsúlyozta, hogy nem az állatmenhelyeket és az állatmentő szervezeteket hibáztatja azért, mert sajnos sok kutya jut hasonló sorsra. Nekik ugyanis nincs választásuk. Ha nincs több helyük, valahogy csinálniuk kell. Még ha ilyen szívszorító módon is.

Annyira sajnálom, hogy sok kutya úgy születik erre a világra, hogy nincs számára hely. Sajnálom, hogy nem elég szépek, vagy nem olyan fajtájúak, hogy valaki hazavigye őket. Sajnálom, hogy hónapokon vagy akár éveken keresztül számtalan ember megy el a kenneljük mellett és nem választják ki őket, vagy inkább vesznek valahol máshol egy kölyökkutyát

- írta.

Elmondása szerint ő maga is keményen dolgozik azért, hogy minél több kutyának találjon otthont, ő maga is már nyolc ebet befogadott. Szerinte azonban hiába tesz meg ő is mindent az elhagyott, kidobott, magukra maradt kutyákért sok más emberrel együtt, összefogásra van szükség ahhoz, hogy a kutyák túlszaporodási krízisét kezelni lehessen. Arra kérte mindenkit, hogy önkénteskedjenek a hozzájuk legközelebb lévő állatmenhelyen, adományozzanak számukra, és támogassák az ivartalanítási programokat, de a legfontosabb, hogy ne vegyenek, inkább fogadjanak örökbe egy kutyát.

„Tényleg remélem, hogy még ebben az életben olyan világban élhetek, ahol egy egészséges állatot nem kell elaltatni azért, mert nincs otthona, nincs számára hely a menhelyen sem, és nincs elég erőforrás az ellátására. Nem vagyok benne biztos, hogy valaha megérem, hogy ez lesz a valóság, de azt tudom, hogy sosem fogom feladni”.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Gulácsi Péter ismét gyógyíthatatlan beteg gyerekeknek ajánlotta fel a teljesítményéért járó pénzdíjat

A magyar válogatott kapusa nem először támogatja a lipcsei Bärenherz hospice-t.

Link másolása

hirdetés

Gulácsi Péter már többször bebizonyította, fontos számára a jótékonykodás. Korábban például feleségével együtt úgy döntöttek, 25 millió forinttal járulnak hozzá egy gerincvelő-izomsorvadásban szenvedő magyar kisfiú gyógykezeléséhez. A magyar válogatott kapusa ráadásul a kis Zsombinak ajándékozta egy aláírt kesztyűjét, amit a családja licitre bocsáthatott az adománygyűjtésük részeként.

A focista most ismét nagylelkű gesztust tett. Tavaly ő teljesített a legjobban a német élvonalbeli labdarúgóbajnokság (Bundesliga) a kapusok közül, hiszen neki volt a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzése. Ezzel kiérdemelte a „Fehér Kesztyű” díjat, zsinórban másodszor.

Az RB Leipzig kapusa 7500 eurós (~2,6 millió forint) pénzdíjat is kapott az elismerés mellé, amit a gyógyíthatatlan betegséggel küzdő gyermekekkel foglalkozó lipcsei Bärenherz hospice javára ajánlott fel.

Ráadásul ez nem az első eset, hogy így tett, hiszen amikor tavaly szintén elnyerte ezt a díjat, akkor is a Bärenherznek adta a pénzt.

Forrás: M4 Sport

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: