KÖZÖSSÉG
A Rovatból

„Az elvetemült, bolondagyú bűnözőknek több joguk van, mint a rendőröknek” – Megrázta a rendőrgyilkosság az embereket

Többek szerint máshogy végződött volna az eset, ha a rendőrök hamarabb ártalmatlanítják az ámokfutót. Mások a rendőrökre támadók büntetését szigorítanák.

Link másolása

Mi is írtunk róla, hogy egy őrjöngő férfi igazoltatás közben megszúrt három rendőrt. Egyikük a sérülésekbe belehalt. A rendőrség is gyászolja a 29 évesen elhunyt főtörzsőrmestert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán is beszámolt a csütörtökön késő este történt rendőrtámadásról melyben a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

A hír sokakat megrendített. A kommentekben a részvétnyilvánítók mellett többen felvetették, hogy milyen módon lehetne megakadályozni, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő:

"Nyugodj békében Peti, őszinte részvétem a családnak! Sajnos ez feldolgozhatatlan veszteség."

"Őszinte részvétem a családnak és a kollégáknak. Gyors felépülést a sérülteknek. Sajnálom az esetet,

talán ha nem kellene a rendőröknek az intézkedés miatti meghurcolástól tartani, nem így alakul és hamarabb ártalmatlanítják."

"Ezúton szeretném megköszönni az ügyészek és bírók áldozatos munkáját, akik hosszú évek óta ássák alá a nevetséges döntéseikkel a rendőrök iránti megbecsülést és tiszteletet. Nekik köszönhetően lassan egy óvodás is beugat a rendőrnek, mert semmi következménye nincs."

"Tonhauser László r. ezredes könyvében leírt szavak jutnak eszembe: "aki a rendőrre kezet emel, annak el kell törni a kezét"

"Az ilyen (emberre) miért nem lehet azonnal rálőni?"

"Amikor majd azon gondolkodunk, hogy miként lehetséges, hogy lövés nélkül három embert meg tud szúrni egy nyamvadék, akkor fogjuk tisztán látni, hogy mennyi jogi procedúra védi a támadókat valójában. Rendőreink már nem mernek intézkedni, mert attól tartanak mi lesz majd, mikor lincselik meg őket, mikor hozza ki a sajtó őket gyilkosnak, mikor zavarják haza őket! Ébresztő! A levegőbe lőtt figyelmeztető lövés is egy f…ság! Részvétem egyébként, megint nem az ment el, akinek nincs itt helye!"

"3 rendőrt megszúrt majd elmenekült, itt már nem lábon kell lőni a rohadékot, hanem úgy, hogy lassú kínhalált haljon. De sajnos a törvény ezt nem engedi. Őszinte részvétem a családnak, kollégáknak, barátoknak. Mielőbbi felépülést a másik két rendőrnek. Tényleg most már vissza kell hozni a halálbüntetést. Az sem megoldás, ha börtönbe kerül, mi tartjuk el a sok férget."

"Mikor előkapta a kést, már akkor kellett volna lábon lőni az egyik rendőrnek, nem hagyni elfutni! Csak az elvetemült, bolondagyú bűnözőknek nagyobb joguk van, mint a rendőröknek, ha megtette volna a rendőr, még ő kapott volna börtönt! Az aljadéknak kiveszik a golyót a lábából, oszt kiüli a sitten 1 rendőr halálát, míg 1 családnak örök fájdalmat okozott! Kiváncsi leszek a bíró ítéletére, mert piti ügyekből meg éveket ítélgetnek! Sajnálom a rendőrt, őszinte részvétem a családjának."

"Őszinte részvétem a családnak,

egy fiatal munkáját végző rendőr ment el, aki most is köztünk lenne, ha használhatta volna minden komolyabb utózengés nélkül a fegyverét. Nincs igazság, a késelő 20 múlva kijön, amikor neki kellene halottnak lenni.

Borzasztó. Nagyon sajnálom".

"Köszönjük azoknak a segítséget akik a sokkolóhoz nem engedélyezik a kilövő fejet ezért ki tudja hány rendőrnek kell még majd meghalnia??!!! Őszinte részvétem!"

"Borzasztó, őszinte részvétem, nem szabadna bűnözők miatt rendőrnek meghalni! Iszonyú büntetést kell kapni annak, aki ezt elkövette! Soha rendőrre kezet ne merjen senki emelni ezután!"

"Annyira utálom ezt....»nem lehetne, hogy...«, »nem lehetne egyből lelőni« kommentek. Istenem, nem lehet! Nem! Mindenki kezdi megint, mit kellett volna csinálni! Elég! Van elég baj megint! Nem kell a civil tanácsosztogatás!"


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„Pótolhatatlan ember volt és négy gyerek maradt utána” – nehéz helyzetbe került a tömegbalesetben meghalt apa családja
Megtörten nyilatkozott a 44 éves férfi édesapja, aki elmondta: a félárván maradt négy gyerek közül hárman már tudják, mi történt az apjukkal.

Link másolása

Mint arról már beszámoltunk, egy 44 éves, négygyermekes apa halt meg a múlt szombaton, az M1-es autópályán történt halálos tömegbalesetnek.

A félárván maradt gyerekeknek és édesanyjuknak a családfő halálával kilátástalanná vált az életük: nem tudják, miből fizetik majd a kölcsönöket, és hogy a megözvegyült feleség hogyan viszi tovább egyedül az egykor közös vállalkozást. Erről is beszélt a Fókusznak adott megrendítő interjújában az elhunyt férfi édesapja.

„Ránk szakadt ez a dolog. És próbálunk helyre tenni az ügyeket, hiszen ő egy pótolhatatlan ember volt, és most négy gyerek maradt utána. Azon vagyunk, hogy ne érezzék meg a hiányát”

- mondta megtörten Nagy József.

Felidézte az utolsó találkozásukat is, ami nem sokkal a férfi számára végzetes baleset előtt történt.

„Elhozta a legkisebb gyermekét, a kétévest ide aznap, hogy neki most dolga van, valahova elment, aztán visszajött, berakta a kocsiba a gyerekeket, ott volt a felesége is, és elmentek az M1-es felé.”

Ádámék már nem tudták elkerülni az ütközést: a karambol után az anya a sérülése ellenére azonnal kiszállt a kocsiból és megpróbálta kiszabadítani kétéves kisfiát. Nem tudta kinyitni az ajtót, ezért kirúgta azt, majd sikerült gyorsan elmenekülniük. A feleség ekkor már nem látta a férjét, vélhetően a nagy füstben és porban. Gyorsan kimentek a biztonságosnak ítélt helyre. Az anya kabátja meg is gyulladt, úgy kellett eloltani - mondta Nagy József.

A műszaki mentők csak késő este, a kiégett és összetört járművek eltávolítása közben találtak rá az egyik roncs alatt a családfő holttestére.

A 44 éves Ádám négy gyermeket hagyott hátra: a legidősebb nyolc, a legkisebb csak kétéves. A családnak ugyan van hol lakniuk, de a lakásra a szülők kölcsönt vettek fel, amit még sok évig kell fizetni, és egyelőre nem tudni, miből. A kocsi, ami a balesetben tönkrement, szintén kölcsönből volt.

Az elhunyt édesapa együtt dolgozott a feleségével a közös vállalkozásukban, ez most az anyára marad, ahogy a négy gyermekük nevelése is. A nyugdíjas nagyszülők igyekeznek majd mindenben segíteni nekik.

Az özvegy a legkisebb gyerekkel még kórházban van, három másik gyermekük most a nagyszülőknél lakik. Nekik már elmondták, hogy mi történt az édesapjukkal, nem akarták eltitkolni előlük.

A Fókusz riportja:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
Bandika, az őz rémült sírására ébredtek, mire kiértek, több madarat is elpusztított egy kutya a vadmentőknél
„Életünk egyik legnehezebb, Vadmentő Egyesületünk legtragikusabb napja van mögöttünk” – megrázó beszámoló Kele a gólya, Erna a vándorsólyom, Ricsi a vércse tragikus pusztulásáról.

Link másolása

Durva pusztítást végzett egy környékbeli kutya a Sólyom Vadmentő Egyesületnél. Erről a közösséi oldalukon számoltak be.

Mint írják:

"Életünk egyik legnehezebb, Vadmentő Egyesületünk legtragikusabb napja van mögöttünk.

Bár korábbi, zaklatott posztjainkból már kirajzolódhatott sokak számára, most megpróbáljuk összefoglalni jobban mi is történt.

Mint tudjátok, Sólyom Vadmentő Egyesületként családunk a sérült, elárvult vadmadarak, vadon élő állatok mentését végzi. Tesszük ezt civilként, állami vagy egyéb támogatás nélkül, pusztán önerőből és nagylelkű adományozók segítségével.

Magyarán kicsiből gazdálkodva, de nagy odaadással, elkötelezettséggel, szeretettel az állatok iránt.

Március 17-ről 18-ra, azaz péntekről szombatra virradóan,

hajnal 5 körül szokatlan és ijesztő zajra riadtunk fel, az őzünk, Bandika kétségbeesett sírására, rémült vágtázásának hangjára.

Az udvarra azonnal kirohanva sokkoló látvány fogadott minket Timivel. Egy kis-közepes termetű fekete kutya tőlem 3 méterre éppen abban a pillanatban tépte ketté Ricsit, az áramütéstől tartósan sérült vörös vércsét.

Nem messze láttam Ernát, a vándorsólymot a földön hanyatt fekve, aki még szárnyával kínjában csapkodott, még élt, de aztán egy perc múlva a kezemben halt meg.

Azt sem tudtuk hirtelenjében hová kapjunk, Timi zokogva rohant hozzám, hogy Kele, a gólya, akiről pár napja posztoltunk, hogy milyen büszkén építi élete első fészkét a frissen kapott alapra, összerágva, holtan fekszik a bokor alatt.

Timi hangjára előjött a bokrok közül Bandika, az őz, füléből, nyakából dőlt a vér.

Sírva, zokogva, kétségbeesve próbáltuk menteni a menthetőt.

A kutya, ahogy meglátott minket, elmenekült azon a lyukon kerítésünkre, kerítésünk alá csinált, ahol bejött. Mondom kutya, nem róka, nyest, sakál. Kis-közepes méretű fekete színű kutya, ráadásúl nem kóbor eb. Mindketten láttuk, felismertük, a környéken volt már vele gond, rendszeresen önsétáltatja magát, azaz kiszökik otthonról".

Az esetet jelentették a rendőrségnek is, hiszen az állatok állami tulajdonnak számítank és két madár is fokozottan védett.

De ezek az állatoknak "nem csak eszmei értéke, de nevük, egyéniségük is volt, szinte már családtagok voltak" - írják a bejegyzésben.

Mikor a rendőrök távoztak:

"egyedül maradva délután, este próbáltuk az egészet felfogni. Azt, hogy Kele a gólya, Erna a vándorsólyom, Ricsi a vércse, családtagként szeretett állataink most összemarva, holtan fekszenek bizonyítékos zsákokban lezártan a mi fagyasztónkban, hogy Bandika tiszta seb, hogy még most is olyan pánikban van, hogy remeg".

Sokan azonnal felajánlottak segítséget, amire szükségük is lesz, hiszen "atombiztos" röpdét szeretnének csinálni. A mentési munkát nem adják fel, és továbbra is mindent megtesznek a bajba jutott állatokért - ígérik.

Ha te is segítenél, a szmálaszám:

Takarékbank Zrt.50420977-10003626/HUF


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
„Ez egyszerűen elképesztő érzés” – A TikTokon hálálkodik Pachert Balázs, miután megtalálták 4 és félmilliós cipőjét
A fiatal üzletember szerint a közösség ereje nélkül nem kerülhettek volna meg az értékes lábbelik.

Link másolása

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, megtalálta a rendőrség azt a 4 és félmillió forintot érő Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú cipőt, amit a közelmúltban loptak el Pachert Balázs boltjából.

A fiatal cipőkirály a TikTokon mutatta be, hogyan értesült a rendőrségtől a megtalálásról, és hogyan vette át a hiánytalanul, fűzővel együtt megkerült lábbeliket.

Balázs a hírre reagálva azonnal az ötödik kerületi rendőrkapitányságra sietett, ahol megbizonyosodhatott róla, hogy a hibátlan állapotban meglelt cipő valóban az, amit a boltjából tulajdonítottak el.

@balazskicks Elképesztőek vagytok! Köszönöm mindenkinek!❤️ #balazskicks ♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

A fiatal cégtulajdonos a videóban megköszönte a rendőrség munkáját, de egyúttal hálás volt követőinek is, akik nélkül szerinte nem lett volna meg az értékes cipő.

„Elmondhatatlanul hálás vagyok mindenkinek, és ilyen az, amikor egy közösség nagyon jó!”

– mondta el a videóban Pachert Balázs.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Videón, ahogy Zente medvehagymát szed, és ismerkedik a természettel
Az SMA-s kisfiú az erdőbe ment édesanyjával, aki elárulta, hogy a gyerek szereti, élvezi és feltalálja magát a természetben és a kertben is. Meg persze sokat is tanul ezáltal.

Link másolása

Kedves videót osztott meg az SMA-s Zente édesanyja a közzösségi oldalán.

Mint írja:

"Egy hosszabb légúti megbetegedés után alig vártuk a hétvégét!

Nálunk végre csodás tavaszi idő volt, ezért most, hogy kicsit kiszabadultunk, Zente nem győzte levezetni a rengeteg felgyűlt energiát"

A hétvégén játszottak, kertészkedtek és nem maradt el a szalonna, kolbász sütés sem.

Majd Orfűn jártak medvehagymát szedni - számolt be a programjukról az édesanya.

"Azóta el is készült a finom pogácsa. Zenti éppen a negyediket eszi.

Hiába, a jó levegő és a tudat, hogy az ő szorgalma is benne van az ételben mindig megteszi a hatását!

Egyébként a betegség hozadékai közül az/az volt az egyik legnagyobb félelmem, hogy így nem annyira tud közel kerülni a természethez.

Nekem mindig az életem része volt barangolni erdőn, mezőn, és persze gazdálkodni is legalább egy picike kertben. Úgyhogy nagyon örülök, hogy Zentével is meg tudjuk oldani ezeket a dolgokat. Szereti, élvezi és feltalálja magát az erdőben és a kertben is. Meg persze sokat is tanul ezáltal"

- áll a bejegyzésben.

VIDEÓ: Zente az erdőben


Link másolása
KÖVESS MINKET: