hirdetés

KÉK HÍREK

Záporoznak a szülők történetei a kórházi ágyakra gyűjtő Zsolt posztja alá

Egyre többen osztják meg, hogy mit éltek át, amikor gyermekük kórházban volt, de nekik nem volt hol aludniuk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.

hirdetés

Korábban már beszámoltunk Orosvári Zsoltról, aki azt vette a fejébe, hogy segít azoknak az édesanyáknak, akik a kórházakban beteg gyermekük mellett töltik napjaikat, és nincs hol aludniuk.

Zsolt maga is édesapa, a kezdeményezés akkor fogalmazódott meg benne, amikor hároméves kislányát látogatta a székesfehérvári kórházban és látta, hogy az édesanyák a széken görnyedve vagy a földön alszanak beteg gyermekük mellett.

Az édesapa a Facebookon kezdett gyűjtésbe, hogy összecsukható ágyakat tudjon venni a kórházaknak, amin az édesanyák az éjszakákat tölthetik. A poszt alatt rengetegen bíztatták és gratuláltak neki, sokan segítettek, de voltak olyanok is, akik saját történetüket mesélték el.

"Én is széken meg a földön törölközőn aludtam, aztán rákényszerültem a fizetös szobára, egy hetet voltunk bent. Remélem soha nem kell oda kerülnünk. Nagyon köszönöm minden anyuka és apuka nevében nagy dolog!"

- írta az egyik édesanya.

hirdetés

"Örök hálánk! Én ebben az évben háromszor feküdtem bent a kislányommal 1,5 heteket és bizony a földön kellett aludnom"

- fogalmazott egy másik anyuka. De volt olyan is, aki azért nem feküdt le a földre, a matracokra, mert a többi édesanyát összecsipkedte valami.

"Olvasom a felajánlásokat, és büszke vagyok. Még nem halt ki a jó az emberekből! Nagyon jó érzés! Sajnos én nem alhattam a gyerekeimmel a kórházban, régen ez nem volt engedélyezett. Pénzeket kellett dugdosni, hogy esténként bemehessek. Jó lett volna, ha 20.000 forinttal megoldódott volna ez a probléma. Ennél több pénz ment el az esti beszökésekre, és még a gyerekemmel sem lehettem."

- fogalmazott egy anyuka, aki nem is maradhatott gyermekeivel a kórházban.

"Hányszor de hányszor aludtam egy kis vacak széken. Volt, hogy éjjel én voltam bent a gyereknél nappal vagy apa vagy a Nagyi, hogy én haza tudjak jönni aludni egy kicsit. De ha ezt nem tudtuk megoldani, akkor bizony maradt a föld. Terhesen meg még inkább király volt a földön aludni!"

- emlékezett vissza az egyik kommentelő, de volt, aki egy következő problémára hívta fel a figyelmet a hozzászólásával:

"Akkor már csak arról kellene meggyőzni a kórház vezetőségét, hogy használhassák a zuhanyzót az anyukás szobában. Aki volt bent, tudja, hogy nincs mosdási lehetőség"

- írta egy anyuka, mire Orosvári Zsolt is jelezte, ő is tud róla, hogy az anyák a közös mosdókban próbálnak tisztálkodni.

"Tegnap jöttünk haza. Anyás szobáért fizetni kell, ami rendben van, ki is fizettük volna csak épp hat hely van és mind foglalt. A kisfiú hét napig volt intenzíven urosepsissel, ami vesemedence gyulladásból vérmérgezés. Utána két nap anyás szobában, majd hazaengedés után vissza osztályra. Három hete szültem a kisebbet, se zuhanyzási lehetőség, se mosdó, csak kint az osztályon kívül. Ha nem tapasztaljuk, nem hiszem el, hogy ilyen egy megyei kórház."

- írt friss élményeiről egy anyuka.

"Soha nem felejtem el azt az estét, amikor a kislányomat kellett bevinnem a Székesfehérvári Szent György Kórházba... 6 hónapos volt, bent kellett maradnia megfigyelésen. Mi voltunk csak a középső teremben, meg egy kisbaba, akiről lemondtak. Vele senki nem volt. Elaludt a lányom, éjfélkor. Annyira álmos lettem, hogy elaludtam a széken az asztalra dőlve. Amikor 2-3 felé felsírt, fel akartam ugorni, nehogy felébressze a picit, amikor is tudatosult bennem, hogy az egész jobb oldalam elzsibbadt, de olyan szinten, hogy se a lábam, se a kezem nem tudtam mozgatni, de még csak kiegyenesedni sem tudtam. Úgy vonszoltam magam át a megfigyelőn, mint valami Kvazimodo hajlott derékkal, a jobb lábam magam után húzva. Mivel ez egy megfigyelő, ezért ugye körben ablakos. Hát ne mondjam, hogy milyen meglepett arccal néztek rám a nővérek, ahogy ott vergődtem. A gáz az volt, hogy hosszú percekig nem tudtam felemelni a síró babámat sem, amitől én is sírva fakadtam...ennek majdnem 8 éve.

- szólt hozzá egy másik édesanya, akinek szintén át kellet élnie az élményt.

Több kórház is jelezte, hogy náluk is szükség lenne az ágyakra. Megindító, hogy egyre többen állnak Orosvári Zsolt kezdeményezése mellé, egyelőre már 150 ágyra sikerült összegyűjteni a pénzt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÉK HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Féltékenységből megölte kistestvérét egy 13 éves fiú, vádat emeltek ellene

A fiú a szennyvízaknába lökte kétéves öccsét.
MTI - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Vádat emeltek egy kamaszfiú ellen, mert

féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét

- közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden.

A vádlott édesanyjával, az ő élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt együtt Taktaharkány egyik családi házában.

Az akkor 13 éves vádlott 2019 áprilisában a testvéreivel és unokatestvéreivel játszott, szülői felügyelet nélkül. Velük volt a fiú kétéves öccse is, akire féltékeny volt, mert úgy érezte, róla jobban gondoskodnak, őt pedig elhanyagolják.

A vádlott az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, és a fekáliával megtelt derítőbe dobta a kisfiút. A tetőt visszarakta, rátett egy követ is, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

hirdetés

Az eltűnt gyereket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót is, amelyben megtalálták a holttestét.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlott javítóintézeti nevelését indítványozta - tartalmazza a közlemény.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Beigazolódott: hamis az érettségi bizonyítványa a sümegi fideszes polgármester élettársának

A papírt felhasználva szerzett két diplomát és vállalhatott el felsőfokú végzettséghez kötött munkaköröket.
Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés
Hamis az érettségi bizonyítványa a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének, Szabó Krisztinának,

ezért a Pécsi Járási Ügyészség indítványozza az irat elkobzását - írja a Magyar Narancs. Szabó a település fideszes polgármesterének, Végh Lászlónak az élettársa.

Az ügy előzményeként tavaly májusban a sümegi ellenzék vezetője, Kovács Mihály (Élhetőbb Városért) tett feljelentést közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt. A rendőrség ezt követően tartott házkutatást, ahol az iratot lefoglalták.

A gyanú szerint a hamis papírral jelentkezett 2011-ben a győri központú (akkoriban) Nyugat-magyarországi Egyetemre, majd 2018-ban a Pécsi Tudományegyetemre.

A nyomozás megállapította, hogy a bizonyítvány valóban hamis, Szabó nevét nem találták a kiállítóként szereplő intézményben, és a papíron a pecsét és aláírás is hamis.

Bár a büntethetőség elévült, de a szakértők szerint, ha hamis az érettségi, akkor érvénytelennek minősül az ennek alapján megszerzett felsőfokú végzettség is, amelyek alapján vállalt el bizonyos munkaköröket.

Szabó Krisztina a rendőrségi határozattal szemben nem fellebbezett.

hirdetés

A polgármester április elején egy videó-üzenetben még hamis hírnek nevezte a felhozott vádakat, de később törölte ezt.

A lap megjegyzi, hogy a település vezetője márciustól emelte meg Szabó fizetését 861 ezer forintról több mint 1,6 millió forintra.

Az egyetem megkezdte az ilyenkor szokásos eljárást, és várhatóan visszavonja Szabó diplomáit.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Gátlástalan megszállottságot jelez VV Fanni feltételezett gyilkosánál a Szondi-teszt

A férfit leginkább az zavarta a bírósági tárgyaláson, amikor a férfiasságával kapcsolatos önértékelési zavarairól beszéltek a szakértők.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Újabb elmeorvosi vizsgálaton esett át VV Fanni feltételezett gyilkosa: az úgynevezett Szondi-teszt gátlástalan megszállottságot jelez B. Lászlónál - írja a Blikk.

A gyanúsítottnál már több elmeszakértő is súlyos problémákat állapított meg, de mindegyik szakember egyöntetűen azt állítja, hogy ezek nem befolyásolták a férfit abban, hogy felmérje a tette következményeit, vagyis büntethető.

Legutóbb a Szondi-tesztet végezték el rajta, amely során a vizsgált személynek nyolc mentálisan beteg fényképét mutatják meg, ő pedig azokat a fotókat fogja rokonszenvesnek vagy ellenszenvesnek találni, amelyeken ugyanazok a lelki-érzelmi vonások ismerhetőek fel, mint saját magában.

A teszt gátlástalan megszállotságot jelzett B. László esetében.

Ezt az ügy hétfői bírósági tárgyalásán ismertették. A Blikk szerint a gyanúsítottat leginkább az zavarta, amikor a férfiasságával kapcsolatos önértékelési zavarairól beszéltek a szakértők. A vizsgálatok szerint a férfi rendkívül érzékeny és sértődékeny, viselkedésében paranoid elemek is megtalálhatóak, kapcsolataiban pedig sokszor neurotikus. Érzéseit sokáig, akár az önkínzásig menően elfojtja, de aztán egyszer csak robbanásszerűen minden kitör belőle.

Novozánszky Fanni családjának ügyvédje nagyon megdöbbent az eredményen, kísérteties párhuzamot vont B. László és a móri mészárlás egyik elkövetője, Nagy László között.

hirdetés
"Nagynál is jelen volt a személyiségzavar, de attól még tökéletesen átlátta, hogy amit csinál, az milyen következményekkel jár. Szóval ezek az emberek nem olyanok, mint például a skizofrének, akik nem létező hangok parancsára bántanak másokat, aztán amikor kitisztulnak, nem is emlékeznek tettükre. Itt egészen mással állunk szemben. Nagy és B. is felméri, mit tesz, később pedig akár maga előtt is képes letagadni a valóságot"

- magyarázta Lichy József.

A Való Világ egyik korábbi szereplője, VV Fanni még 2017. novemberében tűnt el, és azóta sem adott életjelet magáról. A nyomozás azonban megállapította, hogy B. Lászlónak köze van az ügyhöz, a Marina-parti lakóház egyik biztonsági kamerája ugyanis rögzítette, ahogy a hiányos öltözetű, ájult Fannit a férfi a kocsijába teszi, ahol később a lány vérével átitatott kötelet is találtak. A férfi azt nem tagadja, hogy valóban ő látható a felvételen, ám azzal védekezik, hogy az ájult Fannit átadta másoknak, az eltűnéséhez nincsen köze.

Nemrég újabb koronatanú jelentkezett, aki szerint Visegrádon vannak VV Fanni maradványai.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Penészes kenyérrel etették szülei a 2 éves kisöccsét megölő 13 éves fiút

A 13 éves fiú féltékenységből fojtotta a szennyvízaknába 2 éves öccsét. A gyerekek testvéreinek vallomásából az derült ki, hogy a szülők csak a kisebbeket, különösen a legkisebbet etették és ruházták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Mint azt korábban mi is megírtuk, vádat emeltek egy 13 éves fiú ellen, aki féltékenységből a szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét.

Az eset két évvel ezelőtt történt Taktaharkányban. A hétgyermekes család éppen a házban ünnepelt valamit, a gyerekeket kiengedték az udvarra játszani. Az akkor 13 éves fiút az ügyészség azzal vádolja, hogy kétéves öccsét kegyetlen módon megölte, az udvari emésztőgödörbe dobta.

"A szennyvízakna fedelét felnyitotta, a biztosító betondarabot elvette onnan és levette a műanyagfedelet, majd kezeinél és lábainál fogva megfogta a kistestvérét és beledobta"

- mondta az RTL Híradónak Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

A 13 éves fiú ezután magára hagyta öccsét, aki megfulladt. A kicsi holttestét csak órákkal később találták meg.

hirdetés

Az ügyészség szerint a fiú féltékeny volt az öccsére, mert úgy érezte, vele nem törődnek eleget. A testvérei vallomásából az derült ki, hogy a szülők csak a kisebbeket, különösen a legkisebbet etették és ruházták.

"Míg vádlott többször éhezett, nem kapott ételt. Amikor pedig ételt kapott, az nem más volt, mint a kukázásból származó, már megbüdösödött, megdohosodott, száraz kenyér"

- fogalmazott Jogg Zsolt.

Az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus szerint a kamaszfiú tette mögött a sok sérelem állhatott, ami benne évek alatt összegyűlt.

A 13 éves fiút emberöléssel vádolják, mivel fiatalkorú, legfeljebb 4 év javítóintézeti nevelésre ítélhetik. A fiú anyjával és élettársával szemben is indult eljárás, az ügyészség szerint ugyanis nem gondozták a gyermekeiket megfelelően, így veszélyeztették a fejlődésüket.

VIDEÓ: az RTL Híradó riportja


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: