Már 150 megvan: pótágyakat vásárol a kórházakba az édesanyáknak Zsolt közösségi adományokból
Zsolt akcióba kezdett a Facebookon, mert felháborította, hogy amikor beteg kislányát látogatta a kórházban, az édesanyák a földön, vagy székeken görnyedve aludtak. - Ameddig küldenek adományokat, újabb és újabb ágyakat veszünk - mondta lapunknak Zsolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 05.


"A fele már megvan!" - mondta közösségi oldalára feltett üzenetében Orosvári Zsolt, aki azt vette a fejébe, hogy segít azoknak az édesanyáknak, akik a kórházakban beteg gyermekük mellett töltik napjaikat.

Csakhogy nincs hol aludniuk.

Zsolt akcióba kezdett a Facebookon, mert felháborította, hogy amikor beteg kislányát látogatta a kórházban, azt tapasztalta: az édesanyák a földön, vagy székeken görnyedve alszanak, nincs ugyanis olyan pótágy, ahol gyermekük mellett aludhatnának.

Orosvári Zsolt

" ÁGYAT AZ ANYUKÁKNAK " . ANYÁK AZ ANYÁKÉRT ALAPÍTVÁNY

250 ágyat adományozna országszerte,

és ahogy lapunknak elmondta, 125 ágyra való pénz pár nap alatt össze is jött.

"Nagyjából 160 ember adományából csaknem másfélmillió forint jött össze. Volt, aki csak egy-két ezer forintot, és volt, aki egy ágy nagyjából 11 ezer forintos költségét utalta át" - mondta el az édesapa. Kezdeményezése mellé állt az Anyák az anyákért Alapítvány, a szervezet számlaszámára gyűlnek az adományok.

A kezdeményezést támogatja a Social Point Alapítvány is.

A Facebookon indult kezdeményezés nem csupán az édesanyákat érintette meg. Noha sokan közülük is adtak tippeket, melyik kórházban lenne szükség a pótágyakra, Zsolt elmondta, titokban megkeresték ápolónők is. Azért titokban, mert azt sugallták nekik főnökeik: a mi kórházunkban nincs ilyen probléma. De van.

Orosvári Zsolt azt kéri a csecsemő- és gyermekosztályokon dolgozó nővérektől: küldjék el neki, hány pótágyra lenne szükség, és ő vállalja, hogy a beszerzést és a kiszállítást is megszervezi.

Először csak a székesfehérvári kórházba tervezett ágyakat venni, de első posztja alatt 800-nál is több kommentben írták le a szülők, hol volna még szükség segítségre. Ezért úgy döntött, mindenhová megpróbál ágyakat szerezni, ahol szükség van rá.

Az ágyak Franciaországból érkeznek.

Zsolt azt mondta lapunknak: ha úgy alakul, nem áll meg az eredetileg kitűzött 250 ágynál. "Ameddig vannak adományok, addig újabb és újabb ágyakat veszünk majd" - mondta. Saját szabadidjében maga szervezi meg az ágyak átvételét, kiszállítását, és az egész akció szervezését.

Pár napja az RTL Híradója is beszámolt a kezdeményezésről. A kórházfenntartótól az RTL Híradó kérdésére azt írták, a székesfehérvári kórház vezetéséhez nem érkezett még panasz.

Hasonló kezdeményezésre már korábban is volt példa az országban.

Az RTL Híradó riportja:

"Nemcsak magánszemélyek, hanem cégek is segíthetnek az egész országból. Nem jó látnia egy beteg kisgyereknek, hogy a földön fekszik az anyukája. .

És hogy mi a hála?

Egy gyermek mosolya lesz a fizetség - mondta Zsolt.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x