hirdetés
korhazi-agyakra-gyujt-orosvari-zsolt.jpg

Már 150 megvan: pótágyakat vásárol a kórházakba az édesanyáknak Zsolt közösségi adományokból

Zsolt akcióba kezdett a Facebookon, mert felháborította, hogy amikor beteg kislányát látogatta a kórházban, az édesanyák a földön, vagy székeken görnyedve aludtak. - Ameddig küldenek adományokat, újabb és újabb ágyakat veszünk - mondta lapunknak Zsolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 05.


hirdetés

"A fele már megvan!" - mondta közösségi oldalára feltett üzenetében Orosvári Zsolt, aki azt vette a fejébe, hogy segít azoknak az édesanyáknak, akik a kórházakban beteg gyermekük mellett töltik napjaikat.

Csakhogy nincs hol aludniuk.

Zsolt akcióba kezdett a Facebookon, mert felháborította, hogy amikor beteg kislányát látogatta a kórházban, azt tapasztalta: az édesanyák a földön, vagy székeken görnyedve alszanak, nincs ugyanis olyan pótágy, ahol gyermekük mellett aludhatnának.

Orosvári Zsolt

" ÁGYAT AZ ANYUKÁKNAK " . ANYÁK AZ ANYÁKÉRT ALAPÍTVÁNY

hirdetés

250 ágyat adományozna országszerte,

és ahogy lapunknak elmondta, 125 ágyra való pénz pár nap alatt össze is jött.

"Nagyjából 160 ember adományából csaknem másfélmillió forint jött össze. Volt, aki csak egy-két ezer forintot, és volt, aki egy ágy nagyjából 11 ezer forintos költségét utalta át" - mondta el az édesapa. Kezdeményezése mellé állt az Anyák az anyákért Alapítvány, a szervezet számlaszámára gyűlnek az adományok.

A kezdeményezést támogatja a Social Point Alapítvány is.

A Facebookon indult kezdeményezés nem csupán az édesanyákat érintette meg. Noha sokan közülük is adtak tippeket, melyik kórházban lenne szükség a pótágyakra, Zsolt elmondta, titokban megkeresték ápolónők is. Azért titokban, mert azt sugallták nekik főnökeik: a mi kórházunkban nincs ilyen probléma. De van.

Orosvári Zsolt azt kéri a csecsemő- és gyermekosztályokon dolgozó nővérektől: küldjék el neki, hány pótágyra lenne szükség, és ő vállalja, hogy a beszerzést és a kiszállítást is megszervezi.

Először csak a székesfehérvári kórházba tervezett ágyakat venni, de első posztja alatt 800-nál is több kommentben írták le a szülők, hol volna még szükség segítségre. Ezért úgy döntött, mindenhová megpróbál ágyakat szerezni, ahol szükség van rá.

Az ágyak Franciaországból érkeznek.

Zsolt azt mondta lapunknak: ha úgy alakul, nem áll meg az eredetileg kitűzött 250 ágynál. "Ameddig vannak adományok, addig újabb és újabb ágyakat veszünk majd" - mondta. Saját szabadidjében maga szervezi meg az ágyak átvételét, kiszállítását, és az egész akció szervezését.

Pár napja az RTL Híradója is beszámolt a kezdeményezésről. A kórházfenntartótól az RTL Híradó kérdésére azt írták, a székesfehérvári kórház vezetéséhez nem érkezett még panasz.

Hasonló kezdeményezésre már korábban is volt példa az országban.

Az RTL Híradó riportja:

"Nemcsak magánszemélyek, hanem cégek is segíthetnek az egész országból. Nem jó látnia egy beteg kisgyereknek, hogy a földön fekszik az anyukája. .

És hogy mi a hála?

Egy gyermek mosolya lesz a fizetség - mondta Zsolt.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
rendor-beallt-tuntetok-koze-amerika.jpg

Letette a sisakot és a gumibotot egy rendőr, majd békében vonult a tüntetőkkel Michiganben

Chris Swanson a tüntető tömegnek azt mondta, ők azért vannak, mert segíteni akarnak az embereknek. Az egészről pedig videó is készült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Korábban már több cikkben is beszámoltunk arról, folyamatosak és egyre durvábbak a zavargások Amerikában George Floyd halála miatt. A 46 éves afroamerikai férfi egy rendőri intézkedés után halt meg Minneapolisban, miután az egyik egyenruhás percekig a nyakán térdelt. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki, és hamar az egész Egyesült Államokra kiterjedt a lázadás.

Az indulatok pedig továbbra sem csitulnak, Los Angelesben például gumilövedékkel oszlatták a tüntetőket, de több városban kijárási tilalom lépett életbe.

Egy michigani tüntetésen viszont meglepő jelenet zajlott le: egy rendőr, Chris Swanson letette a gumibotot és a sisakot, majd a tömegnek egy beszédet is mondott - számolt be a VT.

A rendőr azt mondta a tüntetőknek: egy másodpercig se gondolják azt, hogy minden rendőr olyan, mint Derek Chauvin, aki hosszú percekig térdelt George Floyd nyakán, miközben ő az életéért könyörgött.

hirdetés

Chris Swanson azt is elmondta, hogy ők őszintén az emberek pártján akarnak állni, és segíteni nekik. Ő azt akarja, hogy a megmozdulás ünnep legyen, ne tüntetés. Éppen ezért leteszi a sisakját és a gumibotot.

A tüntetők ezután azt kezdték skandálni, hogy „Gyertek velünk!”. A jelenetről videó is készült, amit a Mid-Michigan NOW tett közzé. Ezen Swanson beszéde is hallható, illetve azt is látni lehet, hogy a rendőrök a beszéd után beállnak a tömegbe, majd békésen, ölelkezve és kezet fogva együtt vonulnak tovább.

Swanson később a helyi sajtónak is nyilatkozott a történtekről.

"Ennek erről kellene szólnia – a rendőrség és a közösség együttműködéséről. Ha igazságtalanságot tapasztalunk, meg kell hallanunk a közösség és a rendőrség hangját is. Csak annyit kell tennünk, hogy kommunikálunk, amit most megtettünk, s lám, együtt vonulunk"

- fogalmazott a rendőr.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
cody-black-bL5j2vSSLA8-unsplash-scaled.jpg

Az anyuka kiállt 15 éves lánya mellett, aki egy tetoválással állított emléket elhunyt apjának

Az anya szerint bizonyos esetekben kivételt lehet tenni, ha egy kiskorú tetoválást szeretne.
A címkép illusztráció: Unspash - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Az Egyesült Államokban, Magyarországhoz hasonlóan, 18 éves kor alatt csak szülői beleegyezéssel készíttethetnek tetoválást a kiskorúak. Mégis, ha egy 15 éves lány megkérdezi a szüleit arról, hogy lehet-e tetoválása, akkor a válasz többnyire az, hogy "természetesen nem". Amikor Diana Register lánya, Kaitlyn mégis előállt az ötlettel, akkor az anya örömmel egyezett bele.

A 47 éves Diana szerint a tetoválás a tökéletes módja volt annak, hogy kiskorú lánya tisztelegni tudjon az édesapja előtt, aki 2016-ban, 45 évesen halt meg hasnyálmirigyrákban.

Az anya, aki könyvet írt a gyászáról, most arról beszélt, miért engedte meg a lányának, hogy tetoválást készítsen a korábban rendőrként dolgozó apja szolgálati számával.

"Mindig azt mondtam, ha valakinek problémája van azzal, hogy Kaitlynnek 15 évesen tetoválása van, akkor tartsa meg magának a véleményét"

– Diana azt mesélte, a lánya ott volt, amikor az apja elhunyt, és végig fogta a kezét. Elkerülhetetlen volt, hogy a lány ennek emléket állítson valahogy.

hirdetés

Diana sem támogatja a tinédzserek értelmetlen tetoválási kísérleteit, de egy ilyen érzelmi töltetű tetoválás szerinte igenis érték. Ezekkel a gondolatokkal pedig fel akarta nyitni az emberek szemét, hogy nem minden esetben rossz, ha egy kamasznak van tetoválása. Úgy véli, amíg nem ismerjük az előtörténetét, addig erről sem szabad ítélkezni.

"Nem lehetnék boldogabb a tetoválásommal kapcsolatban, a legjobb döntés volt, amit valaha hoztam, és nem tudom eléggé megköszöni az anyukámnak, Diananak, hogy támogatta a döntésem"

– mondta el a most 17 éves Kaithlyn a Metro.co-nak.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
toth-andi-kristof-emlekere-enekelt-instagramon.jpg

Tóth Andi Instagramon énekelt barátja, Petics Kristóf emlékére

Nagyon megrázta az egykori x-faktoros énekes váratlan halála.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 31.


hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy meghalt Petics Kristóf, a 2016-os X-Faktor egyik versenyzője.

Múlt vasárnap holtan találták Újfehértón, egy tóban.

Petics Kristóf extravaganciájával tűnt fel az X-Faktorban, ahonnan végül kizárták egy verekedés miatt. Ezután énekesi karrierbe kezdett: egy ideig McHawer egyengette az útját, majd a GIL zenekar énekese, frontembere lett.

Miután megjelent a halálhíre, sok ismerőse, rajongója és pályatársa búcsúzkodott tőle a közösségi oldalakon.

Tóth Andi, az X-Faktor 2014-es szériájának győztese is megemlékezett Petics Kristófról, akivel jó barátságot ápoltak. Az énekesnő akkor Instagramon azt írta, hogy még beszélt Kristóffal a tragédia előtti napon.

hirdetés

Szerinte Kristófnak még tervei voltak.

Most énekelt is a fiú emlékére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
rendoroknek-kellett-kihozni-ego-haz-motorjaval-foglalkozo-ferfit.jpg

Rendőrök mentettek ki az égő házból egy férfit, aki a motorját próbálta kihozni a tűzből

A 33 éves férfi és a párja sérülések nélkül megúszta a tűzesetet.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. június 01.


hirdetés

Május 31-én a délutáni órákban érkezett a bejelentés, hogy Simontornya egyik utcájában ég egy lakóház. A Simontornyai Rendőrőrs két körzeti megbízottja Wéhman János rendőr őrmester és Orsós István rendőr őrmester azonnal a helyszínre indultak, ahova a bejelentést követően négy percen belül elsőként érkeztek - írja a police.hu.

Az utcán tartózkodó környékbeliek elmondták az egyenruhásoknak, hogy a házban még van valaki.

A két rendőr beszaladt a házba, ahol az égő konyha mögötti teraszon egy férfi kétségbeesetten próbálta kitolni – a kormányzárral lezárt – motorját.

A rendőrök a lakót kivezették az épületből. Ezután nem sokkal megérkeztek a helyi önkéntes tűzoltók is, akik a kétkerekűt biztonságba helyezték.

A házban élő 33 éves férfinak és barátnőjének az ijedtségen kívül nem esett baja.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!