hirdetés
korhazi-agyakra-gyujt-orosvari-zsolt.jpg

Már 150 megvan: pótágyakat vásárol a kórházakba az édesanyáknak Zsolt közösségi adományokból

Zsolt akcióba kezdett a Facebookon, mert felháborította, hogy amikor beteg kislányát látogatta a kórházban, az édesanyák a földön, vagy székeken görnyedve aludtak. - Ameddig küldenek adományokat, újabb és újabb ágyakat veszünk - mondta lapunknak Zsolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 05.


hirdetés

"A fele már megvan!" - mondta közösségi oldalára feltett üzenetében Orosvári Zsolt, aki azt vette a fejébe, hogy segít azoknak az édesanyáknak, akik a kórházakban beteg gyermekük mellett töltik napjaikat.

Csakhogy nincs hol aludniuk.

Zsolt akcióba kezdett a Facebookon, mert felháborította, hogy amikor beteg kislányát látogatta a kórházban, azt tapasztalta: az édesanyák a földön, vagy székeken görnyedve alszanak, nincs ugyanis olyan pótágy, ahol gyermekük mellett aludhatnának.

Orosvári Zsolt

" ÁGYAT AZ ANYUKÁKNAK " . ANYÁK AZ ANYÁKÉRT ALAPÍTVÁNY

250 ágyat adományozna országszerte,

és ahogy lapunknak elmondta, 125 ágyra való pénz pár nap alatt össze is jött.

"Nagyjából 160 ember adományából csaknem másfélmillió forint jött össze. Volt, aki csak egy-két ezer forintot, és volt, aki egy ágy nagyjából 11 ezer forintos költségét utalta át" - mondta el az édesapa. Kezdeményezése mellé állt az Anyák az anyákért Alapítvány, a szervezet számlaszámára gyűlnek az adományok.

A kezdeményezést támogatja a Social Point Alapítvány is.

A Facebookon indult kezdeményezés nem csupán az édesanyákat érintette meg. Noha sokan közülük is adtak tippeket, melyik kórházban lenne szükség a pótágyakra, Zsolt elmondta, titokban megkeresték ápolónők is. Azért titokban, mert azt sugallták nekik főnökeik: a mi kórházunkban nincs ilyen probléma. De van.

Orosvári Zsolt azt kéri a csecsemő- és gyermekosztályokon dolgozó nővérektől: küldjék el neki, hány pótágyra lenne szükség, és ő vállalja, hogy a beszerzést és a kiszállítást is megszervezi.

Először csak a székesfehérvári kórházba tervezett ágyakat venni, de első posztja alatt 800-nál is több kommentben írták le a szülők, hol volna még szükség segítségre. Ezért úgy döntött, mindenhová megpróbál ágyakat szerezni, ahol szükség van rá.

Az ágyak Franciaországból érkeznek.

Zsolt azt mondta lapunknak: ha úgy alakul, nem áll meg az eredetileg kitűzött 250 ágynál. "Ameddig vannak adományok, addig újabb és újabb ágyakat veszünk majd" - mondta. Saját szabadidjében maga szervezi meg az ágyak átvételét, kiszállítását, és az egész akció szervezését.

Pár napja az RTL Híradója is beszámolt a kezdeményezésről. A kórházfenntartótól az RTL Híradó kérdésére azt írták, a székesfehérvári kórház vezetéséhez nem érkezett még panasz.

Hasonló kezdeményezésre már korábban is volt példa az országban.

Az RTL Híradó riportja:

"Nemcsak magánszemélyek, hanem cégek is segíthetnek az egész országból. Nem jó látnia egy beteg kisgyereknek, hogy a földön fekszik az anyukája. .

És hogy mi a hála?

Egy gyermek mosolya lesz a fizetség - mondta Zsolt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
mom-sportkp-kigyulladt-gyerek-meghalt-mti-foto-1000x665-1.jpg

Megrázó sorokkal búcsúzik a gyászoló édesanya a MOM Sportközpontban meghalt kislányától

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja.
fotó: MTI/Mihádák Zoltán - szmo.hu
2019. június 25.Ahogy korábban mi is megírtuk: egy 8 éves gyerek meghalt, miután kigyulladt egy 15-20 négyzetméteres fabódé a Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején hétfő este - írta a rendőrség honlapján. A mentők tájékoztatása szerint további három sérültet kórházba vittek.

Édesanyja közösségi oldalán jelentette be a tragédia hírét. A nő posztjában ezt írta:

"Mély fájdalommal tudatom, hogy a mai napon kislányom elhunyt! Nagyon hiányzol kicsi szívem, ki fog most mellettem aludni, átölelni, puszilgatni?"

A BRFK a tűz keletkezésének okát büntetőeljárás keretében vizsgálja, és gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen – írta a rendőrség.


KÖVESS MINKET:hirdetés
marci.jpg

Ritka betegsége miatt már 5 naposan kemoterápiát kapott az életvidám pécsi kisfiú

A másfél éves Marcival csak este tudnak kimenni a lakásból. A család összefogása példás, de jelenleg nincs arra keretük, hogy a házukat átalakítsák akadálymentesre a kisfiúnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 22.Ladányi Lilla másfél éve édesanya. Várandósága alatt minden a lehető legnagyobb rendben ment: a magzat egészségesen fejlődött, és semmi nem utalt arra, hogy bármilyen probléma lenne a kicsivel.

A tökéletes, gondtalan jövőről szőtt álma Marci születésének napján tört össze. A kisfiú neurogliális tumorral született, ilyen típusú tumort újszülöttnél még sohasem regisztráltak.

Először azt gondolták, hogy egy genetikai betegség miatt nem mozognak a végtagjai, de a későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy a gerincén lévő daganatok okozták a bajt. Öt napos volt, mikor az első kezeléseket kapta, aminek köszönhetően a tumor csökkent, és a kezei már mozognak. A lábait mozgató idegek azonban annyira sérültek, hogy csoda lenne az orvosok szerint, ha azokat is mozgatni tudná. Még most is kap kezeléseket, de nyár végére várható, hogy életében először már megfürödhet.

Az édesanya nagyon büszke a családjára, mert mindent megtesznek a kisfiúért. A házat is át kell alakítaniuk, hogy akadálymentes legyen. A gyógyszerek is sokba kerülnek, de bíznak abban, hogy sikerülni fog méltó életet teremteni a kisfiúnak.

Mivel a kemoterápiás kezelések miatt Marci immunrendszere nagyon gyenge, nem mehet közösségbe, hiszen könnyen elkaphatja a betegségeket, amelyek számára akár halálosak is lehetnek.

Csak sötétedés után tudnak kimenni a lakásból, mert a kemoterápia miatt szemei nem bírják a napfényt.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kisbagi-pihenohely-google.jpg

Súlyos balesetnél veszett el egy pár kutyája, végül szép összefogással visszakerült a gazdikhoz

Nagyon megható történet, pedig egyáltalán nem annak indult...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 21.Szomorúan indult a pénteki nap egy pár számára, de szerencsére happy enddel végződött a történetük. Délelőtt egy Bea nevű nő osztotta meg a Facebookon, hogy a párja autóbalesetet szenvedett, a kocsiban utazó kutyájuk pedig elveszett, ezért segítséget kért.

"SEGÍTSETEK MEGTALÁLNI HANAKÁT!!! Párom ma reggel súlyos balesetet szenvedett az M3-as gödöllői szakaszán. Egy felelőtlen sofőr esőben száguldozott... Hála az égnek, kisebb sérülésekkel megúszta. A kutyánk Hanaka, egy rettentően felénk Shiba Inu kiszabadult a boxból, és most nem tudjuk, merre jár. Mire a párom ki bírta magát szuszakolni a roncsból, addigra már nyoma sem volt. SEGÍTSETEK! OSSZÁTOK! VÁRJUK HAZA HANAKÀT!!!"

- írta a bejegyzésében.

A poszt villámgyorsan terjedni kezdett, alig egy óra alatt már több mint ezren osztották meg - írja az Index. Bea rengeteg üzenetet kapott, vadidegenek is ráírtak a segélykérés után. Volt, aki azt üzente, elindult a környékre megkeresni a kutyát.

A balesetben ugyan csúnyán megsérült az autó, de a sofőr, Zoli épségben szállt ki a roncsból. Párja szerint a vezető oldali ülés víz alatt van, ha a férfi elvesztette volna az eszméletét, akkor nem éli túl.

Végül azonban sikerült kimásznia, néhány zúzódással megúszta az ütközést, és Bea tudomása szerint a másik kocsi sofőrje sem sérült meg komolyabban.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
omsz-ujraelesztett-tanar.jpg

Kollégái élesztették újra a tanárt, aki rosszul lett a nyári továbbképzésen

Megmentették az életét.Újabb szerencsés életmentésről számolt be a Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Időről időre közzétesznek ugyanis megható történeteket vagy sikeres eseteket.

Ezúttal egy pedagógussal történt baj.

"Beköszöntött a nyári szünet az iskolákban, de a tanárok még továbbképzéseken vesznek részt"

- írja a Mentőszolgálat.

"Az egyik Hajdú-Bihar megyei tanintézményben éppen az egyik ilyen képzés alatt lett rosszul egy pedagógus.

Kollégái azonnal hívták a mentőket, azonban időközben a beteg légzése és keringése leállt.

Kollégái a mentésirányítóval folyamatosan vonalban maradva

megkezdték az újraélesztését, amit a mentők kiérkezéséig folytattak.

Bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, mely a laikusoknak is köszönhetően sikerre vezetett. A helyszíni ellátásban esetkocsi és mentőhelikopter vett részt, a férfit stabil állapotban a helikopter szállította kórházba. A betegnek mielőbbi felépülést kívánunk és gratulálunk a közös életmentéshez!"

Országos Mentőszolgálat

LAIKUSOK ÉLESZTETTEK ÚJRA EGY TANÁRT Beköszöntött a nyári szünet az iskolákban, de a tanárok még továbbképzéseken vesznek részt. Az egyik Hajdú-Bihar megyei tanintézményben éppen az egyik ilyen...


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x