KÉK HÍREK
A Rovatból

Gyomorforgató bűnök! Svájcba menekült az unokáival fajtalankodó pedofil nagypapa

A pedofil nagypapa az élettársával Svájcba szökött, ahol saját ingatlannal és állampolgársággal is rendelkezik. Egyelőre nem adják át Magyarországnak a vádlottat.


Idén április 24-én ítéltek el jogerősen D. Istvánt, aki gyomorforgató bűncselekmények miatt, 12 éven aluli rokonaival folytatott szexuális erőszak miatt kapott hét év fegyházat.

A pedofil nagypapa azonban nemrég az élettársával Svájcba szökött, ahol saját ingatlannal és állampolgársággal is rendelkezik.

A Rábagyarmaton született, most 84 éves férfi 2021. november 4-én került bűnügyi felügyelet alá Magyarországon: Szentgotthárdot nem hagyhatta el, és minden héten személyesen kellett jelentkeznie a rendőrségen.

2022. március 22-én ezt még megtette, de egy héttel később már nem jelentkezett.

A bírósági ítélet szerint D. István a vele élő párja unokáival fajtalankodott. István bácsi, ahogy a környezetében hívták, 2018 decemberében ismerkedett meg az asszonnyal, akivel élettársi kapcsolatot létesített. A nyarakat a nő Vas vármegyei házában, a teleket pedig D. svájci lakásában töltötték. Itthoni tartózkodásuk alatt a nő első osztályos és óvodáskorú lányunokái gyakran náluk voltak hétvégén. Ilyenkor előfordult, hogy a pótnagypapa egyedül maradt velük, meztelenre vetkőzött, majd simogatta őket – és ennél sokkal súlyosabb dolgok is szerepelnek az ítéletben.

A gyerekek akkor törtek meg, amikor az anyjuk szörnyű viselkedése miatt kiemelték őket a családból és nevelőszülőkhöz kerültek. Ők tettek feljelentést István ellen.

Azóta az édesapjuk új családot alapított, összeházasodott egy másik nővel és közös gyerekük is született. Az apjuk és a család többi tagja teljes mértékben kiállnak az idős férfi mellett, szerintük a gyerekek csak kitalálták az egészet. Egy családhoz közel álló forrás a Blikknek azt mondta, hogy rendszeresen beszélnek telefonon a Svájcban élő „nagyszülőkkel”.

A Blikk információi szerint a gyerekek jelenleg gyermekotthonban élnek, ahol az apjuk havi egyszer egy órára látogathatja őket. Az apát sikerült elérnie a lapnak, de ő nem akart beszélni a történtekről.

A Szombathelyi Törvényszék szóvivője, dr. Tóth András Imre elmondta, hogy D. István két éve áprilisban telefonon közölte, hogy az iratokat átvette, de az idézésre nem fog megjelenni, és nem tér vissza Magyarországra, mert akkor letartóztatják. Ezután nemzetközi és európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene, de nemrég levették a rendőrség oldaláról, mert jogerősen elítélték és a lakcímét pontosan tudják.

A Körmendi Rendőrkapitányság idén január 16-án ismét felvette a vádlottal a kapcsolatot a svájci vezetékes telefonján. A vádlott kijelentette, hogy nem hajlandó Magyarországra utazni, amíg büntetőeljárás van ellene folyamatban, és nem kíván kapcsolatba kerülni sem a magyar, sem a svájci hatóságokkal. Jelenleg patthelyzet alakult ki, hiszen Svájc egyelőre nem adja át Magyarországnak a saját állampolgárát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Családi tragédia: egy anya és 15 éves fia halt meg a kiszombori balesetben, a másik fia túlélte az ütközést
A vétlen autóban hárman utaztak, őket a tűzoltók menekítették ki. A mentők több súlyos sérültet is kórházba szállítottak.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

Az RTL Híradó beszámolója szerint

egy anya és 15 éves fia halt meg abban a balesetben. A nő autója egy kanyarban kisodródott, majd frontálisan összeütközött a vele szemből érkezővel.

Velük utazott az asszony másik gyereke is, ő túlélte az ütközést. A vétlen autóban három utas sérült meg. A tűzoltóknak öt embert mentettek ki a roncsok közül. Három súlyos sérültet vittek kórházba, köztük egy gyereket. Egy könnyebb sérültet is elláttak a mentők.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Konyhakéssel támadt margitszigeti futókra egy férfi, többen kellettek a leteperéséhez
A rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt, amiből kiderült, bizonyára nem ez volt az első alkalom, hogy az elkövető rátámadt az emberekre.


A 24.hu szerkesztősége szúrta ki azt a történetet a Redditen, ahol a posztoló arról ír, péntek este a barátaival a Margitszigeten futottak, majd amikor végeztek, odalépett hozzájuk egy férfi és belekötött egyikükbe. Néhány másodperc elteltével kést is rántott, majd a társaság egyik tagja után eredt, azt azonban nem érte utol. Ezután a társaság többi tagjához (köztük egy terhes nőhöz) fordult, azonban sikerült elterelni a figyelmét, majd a földre teperni. Értesítették a rendőröket is, akik a férfit elvitték. A posztoló kiemeli: egyiküknek sem esett bántódása.

A történet miatt a lap megkereste a BRFK-t, akik közölték

„Tájékoztatjuk, hogy az Ön által hivatkozott esettel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság garázdaság vétség miatt indított nyomozást. Az ügyben a rendőrök egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki, valamint ellene a közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt külön szabálysértési feljelentést tettek.”

A Reddit-poszt alatti kommentekből valaki a rövid történetből is felismerte a férfit, a posztoló pedig hozzátette, a rendőrök „Már megint te?” felkiáltással köszöntötték az elkövetőt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Halálos baleset: egy gyerek is életét vesztette a kiszombori határátkelőhely közelében
A tragédiának több súlyos és könnyebb sérültje is van, őket a mentősök kórházba szállították.


Halálos közlekedési baleset történt a 431-es főuton szombaton délelőtt, ezért a kiszombori határátkelőhelyet lezárták - közölte a Police.hu.

A baleset július 13-án 10 óra előtt történt, a 431. számú főút 3-as kilométerszelvényénél, Kiszombor közelében. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére teljes pályás útlezárást rendeltek el. Az utazók a nagylaki határátkelőhelyet vehetik igénybe.

A webradio közlése szerint az egyik autóba két ember beszorult, őket a makói hivatásos tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A mentőtiszt azt közölte, hogy

a balesetben egy felnőtt és egy gyermek a helyszínen életét vesztette.

A mentők 3 súlyos és egy könnyebb sérültet láttak el, majd kórházba szállították őket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Videó: hirtelen támadt porördög miatt kellett megszakítania a leszállást egy Airbus A320-asnak
A Szaúd-Arábia-i reptérre érkező gép már a leszállópálya felett volt, szinte földet ért, mikor a forgószél pont előtte kezdett kavarogni, még a gépet is megbillentette.
Fotó: X - szmo.hu
2024. július 13.Az hirtelen jött időjárási probléma miatt kellett egy repülőnek átstartolnia - írja az Airportal.

A szaúdi Flyadeal légitársaság Airbus A320-asa már a leszállópálya felett ereszkedett, szinte földet is ért, mikor egy kavargó porördög alakult ki pont a gép előtt a pályán.

A pilóták emiatt megszakították a leszállási manővert és az átstartolás mellett döntöttek. A porördög akkora erővel kavargott, hogy megbillentette a repülőgépet.

Mikor a forgószél elhagyta a repteret, a gép biztonságban landolt a Szaúd-Arábia-i abhai regionális repülőtéren.

A felvételt a légitársaság egy másik, a repülőtéren parkoló gépének személyzete készítette.

VIDEÓ: Az átstartolásról


Link másolása
KÖVESS MINKET: