hirdetés

KARÁCSONY

Miért esznek KFC-t a japánok karácsonykor?

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 26.

hirdetés

Azonban a KFC döbbenetes sikere egyszeri és megismételhetetlen lenne, ha nem passzolna tökéletesen a japán gasztrokultúrába a kínálat. De mivel a KFC termékei nagyon hasonlítanak a Japánban egyébként is népszerű kara'agéhoz (sült csirke falatok), nem volt nehéz dolguk a már ismerős ízek karácsonyi köntösbe bújtatásához.

Ráadásul az országban nagy hagyománya van az étel közös elfogyasztásának, így például egy hamburger vagy egy bármilyen szendvics feltehetően nem lett volna akkor siker, mint az egész család vacsorájául szolgáló, sok részből álló csirkés kosár.

Amióta a KFC rántott csirkéje szabályosan kisajátította magának a karácsonyi asztalokat Japánban, több cég is próbálkozott a siker receptjének lemásolásával. Olyan áttörést azonban senki nem ért el a marhasülttel, a sonkával, a sült csirkével vagy az ünnepi büfékkel, mint ami a KFC-nek sikerült több mint negyven éve.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KARÁCSONY

Hova tűnt a first lady a Trump család karácsonyi fotójáról?

Egyik meghitt családi fotón sem szerepel Melania Trump, csak a hivatalos elnöki videóban bukkan fel a first lady.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 26.

hirdetés

A Twitterre és az Instagramra is feltöltötte a család karácsonyi fotóját Ivanka Trump, de a képről hiányzik a first lady, írja a Mirror. Az aranyos kép a Fehér Házban készült, a karácsonyfa előtt áll Donald Trump, Ivanka Trump és férje, Jared Kushner, valamint a pár három közös gyereke, a kilencéves Arabella, a hétéves Joseph és a négyéves Theodore.

Melania távollétének oka az lehet, hogy a mostohalánya Donald Trump hivatali ideje alatt egyre inkább úgy lépett fel, mintha ő lenne a first lady. Emiatt a két nő viszonya az utóbbi időben egyáltalán nem volt felhőtlen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hirdetés

Ivanka Trump (@ivankatrump) által megosztott bejegyzés

Közben ifjabb Donald Trump több karácsonyi poszttal is jelentkezett az Instagramon az ünnepek alatt. Az első posztban több cuki fotót is megosztott a családi karácsonyról, amit felesége és öt gyereke társaságában töltött.

Órákkal későbbi bejegyzésében feltűnik édesapja is, de az elnök felesége ezen a képen sem látható.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KARÁCSONY
A Rovatból
hirdetés

Kiderült, hogy mi az 5 legrosszabb karácsonyi ajándék

Gyakorlatilag az összes közhely szerepel a listán.
Fotó: Unsplash/Matthias Cooper - szmo.hu
2020. december 26.

hirdetés

Amit sokáig csak sejteni lehetett, most kiderült: felmérés készült a legrosszabbnak vélt karácsonyi ajándékokról. A lista nem sok meglepetést tartalmaz, és szinte minden ötlettelen ajándéktárgy helyet kapott rajta, melyek valamiért mégis évről évre ott lapulnak a karácsonyfák alatt. A legkiábrándítóbb karácsonyi ajándékok listáját a The Sun tette közé.

A Vistaprint ajándékozásra specializálódott cég felmérése szerint a válaszadók túlnyomó többsége (72%) szívből jövő és egyedi ajándékokra vágyik. Ebbe még az olyan hétköznapi tárgyak, mint például a ruházati termékek vagy a fotóalbumok is beleférnek.

Ezzel szemben azokat a tárgyakat, amiket nem éreztek személyesnek és őszintének, sokan (60%) gondolkozás nélkül továbbajándékoztak másoknak.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Bontatlanul árulják a nemkívánatos karácsonyi ajándékokat Ebayen

Furcsa posztkarácsonyi trend terjed a online aukciós weboldalon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. december 28.

hirdetés

Egy sor becsomagolt, ismeretlen tartalmú ajándék került fel a napokban Ebay-re, igazi hullámot indítva azok közt, akiknek nincs ínyükre az ajándék. Mindebben a legfurcsább, hogy a leírások szerint az eladók nem azután bocsátják áruba a nem kívánatos csomagokat, hogy kiderüljön, mit tartalmaz a csomag, hanem fogalmuk sincs a dobozok tartalmáról.

Ennek is meg van az oka, legalábbis

a mellékelt szövegek alapján elsősorban az ajándékozó személye miatt minősülnek nem kívánatosnak az ajándékok.

Az egyik felhasználó például azt írja a szépen becsomagolt doboz mellé: "Hosszú sztori, az ajándékok egy olyan személytől vannak, akikkel már egyáltalán nem állok kapcsolatban, mondjuk úgy, hogy egy őrülttől. Már nem állunk szóba egymással, ám az ajándékokat már azelőtt átadták, hogy ez megtörtént volna. Remélem, valaki értékelni tudja majd a csomagok tartalmát, mert én nem fogom."

Azt hihetnénk, hogy egy hasonló zsákbamacskajellegű ajándék nem fog kelleni senkinek, ám ez nincs így: eddig közel 40-en licitáltak rá, és 63 fontnál (azaz kb. 25 ezer forintnál) jár a licit annak ellenére, hogy senki sem tudja, mi lehet a dobozban.

Aki esetleg pont erről lecsúszna, ne búsuljon: több becsomagolt rejtélyt is lehet venni, elsősorban karácsony körüli szakítások eredményeként.

Az Ebay dolgát egyébként megkönnyíti ez a típusú csomag: az aukciós weboldal ugyanis kártérítést fizet azoknak a vevőknek, akik nem a leírásnak megfelelő árut kapják. Ebben az esetben azonban nincs sok fogódzó, tehát ha valaki egy üres dobozt kap, az Ebayt nem terheli semmilyen felelősség ezzel kapcsolatban.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KARÁCSONY

Karácsonyi meglepetés: egy szörnyű év után rejtélyes pénzadományt kapott egy brit család

Azóta sem tudják, ki volt a jótevő, aki állítólag véletlenszerűen választotta ki őket.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2020. december 26.

hirdetés

Az idős édesanyjával az észak-angliai Workingtonban élő Joseph Cantleynek több okból is pokoli éve volt: az egészségük is megrendült, és az állását is elvesztette.

Ezért különösen felértékelődött egy év végi, karácsonyi csodának is nevezhető esemény:

Egy azóta sem ismert, rejtélyes idegen mintegy 250 fontot hagyott az ajtaja előtt egy üzenettel, amelyet csak Santaként, azaz Mikulásként írt alá

- számol be az esetről a The Sun.

A levélben az áll, hogy a házat az idegen véletlenszerűen választotta ki, és hogy a szerencsés kezdjen a pénzzel, amit akar. Cantley jobbkor nem is kaphatta volna az adományt, ami átszámolva majdnem 100 ezer forintot tesz ki.

„Egy kicsit sokkolt a dolog. Könnyű elfelejtkezni róla, hogy emberek bármiféle ok nélkül ennyire kedvesek lehetnek. Ilyesmi nem történik túl gyakran. Ebben az évben volt egy szívrohamom, elvesztettem az állásom, édesanyám sem volt jól, ami a Covid-helyzettel súlyosbítva végképp nem volt könnyű”

- mesélte a férfi. Mint mondta, pontosan nem is tudja még, mire költse a hirtelen jött ajándékot.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: