KAPCSOLAT

10 tipp, ami megmentheti a szexet a hosszú távú párkapcsolatban egy szakértő szerint

Akár már 6 hónap után is érezhetően csökken a libidó egy hosszú távú párkapcsolatban. De nem kell aggódni, mindenre van megoldás, csak dolgozni kell érte.

Link másolása

Ugrásszerűen beindíthatja a libidót, egyúttal pedig megmentheti a párkapcsolatot az a tíz szextipp, amit egy párkapcsolati szakértő javasol, írja a Daily Mail. Dr. Britney Blair klinikai pszichológus szerint tanácsai megoldhatják a hálószobában felmerülő problémákat, hosszú távon pedig javíthatják a kapcsolatot.

Kommunikáció

A szakértő szerint senki sem gondolatolvasó, ezért fontos szerepe van egy jól működő kapcsolatban a kommunikációnak. Ha azonban valaki nehezen fut neki a kényes témáknak, érdemes olyan helyzetet választani, amikor nincs egymás között szemkontaktus. Ilyen lehet például az autóvezetés vagy a kirándulás. A lényeg az, hogy a legkényesebb témák is kerüljenek felszínre valahogyan.

Spontaneitás

Teljesen normális, hogy a libidó 6-12 hónap után csökken egy monogám párkapcsolatban. Egy idő után emiatt nem érdemes arra várni, hogy megkívánjuk egymást. Sokkal célravezetőbb, ha spontán kezdeményezzük a szexet, amivel ugrásszerű javulást érhetünk el a szexben is.

Koncentráljunk az élvezetre!

A szakértő azt tanácsolja, hogy engedjük el a párkapcsolati elvárásokat az erekcióval vagy orgazmussal kapcsolatban. Egyáltalán nem baj, ha nem jön össze mindig. Sokkal fontosabb ennél, hogy mindent megtegyünk a közös örömszerzés érdekében.

Ütemezzük be a szexet!

Klinikai kutatások igazolják, hogy a heti két szeretkezés összefüggésbe hozható a legmagasabb fokú élet- és párkapcsolati elégedettséggel. Ennek azonban az idő akadálya lesz majd. Ezért érdemes előre betervezni azokat az időpontokat, amikor csak a szexé a főszerep. Ráadásul idővel ezek az alkalmak egyre izgatóbbá válnak majd.

Legyünk hálásak!

Rengeteg párkapcsolatban csak az a téma, hogy mi nem megy jól. Az állandó kritizálás kivéreztetheti a kapcsolatot ahelyett, hogy az építkezésre koncentrálnánk. Változtassunk, és mondjuk el őszintén és konkrétan partnerünknek, hogy miért vagyunk hálásak neki, amit értünk és kettőnkért tesz.

Saját hobbik és barátok

A függetlenség egészséges szintjének megőrzése kulcsfontosságú lehet a hosszú távú kapcsolatokban. Éppen ezért ne akadályozzuk, hanem inkább támogassuk párunk tőlünk független hobbijait, időtöltéseit és baráti kapcsolatait.

Egyensúlyozás a különbségek között

A kommunikáció és a kompromisszum kulcsfontosságú, de csak akkor működik, ha mindkét fél egyenlő arányban képes ezekre. Ha az egyik oldalnak többször kell engednie a másik javára, abból hosszú távon sok jó nem sülhet ki.

Érintések

Fogjuk meg egymás kezét vagy csókolózzunk. Teremtsünk olyan intim pillanatokat, amikor nem az ágyban fejeződik be okvetlenül a randevú. Elég, ha csak megéljük, ami velünk történik.

Minőségi idő

Töltsünk együtt a párunkkal minőségi időt szex nélkül is. Nem baj, ha ez csak kezdetben heti negyed óra. A lényeg, hogy ekkor ne zavarja meg az együttlétet se a telefon, se a gyerekek, ne kerüljön szóba a munka, a pénzügyekről is majd máskor essen szó.

A hálószoba legyen a szex szentélye

Határozzuk el, hogy a hálószobából innentől kezdve mindent kizárunk, ami nem a szexről szól. Hagyjuk az ajtón kívül a vitákat, a nassolnivalókat és a pénzügyi gondokat. Ehelyett alapozzuk meg az összebújás hangulatát megfelelő világítással, gyertyákkal és színekkel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KAPCSOLAT
Így vallotta be Alföldi Róbert, hogy a férfiakhoz vonzódik
A színész-rendező tíz éve coming outolt. Nem ő volt akkoriban az egyetlen hazai sztár, aki bevallotta másságát.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. március 19.


Link másolása

Tíz évvel ezelőtt beszélt először nyíltan melegségéről Alföldi Róbert, írja az rtl.hu.

„Melegként lemenni az edzőterembe, az megint egy plusz szorongás”

– mondta 2014 márciusában a színész-rendező, aki fél évvel korábban Csáki Judit Alföldi színháza – Öt nemzeti év című könyvében törte meg először a csendet. Alföldi akkor a Nyitottak vagyunk kampányhoz csatlakozott, amiben az elfogadásra hívták fel az emberek figyelmét.

Nem ő volt az egyetlen, aki akkoriban felvállalta szexualitását. Kulka János mellett Gallusz Niki is őszintén beszélt boldogságáról a Fókusznak:

„Mitől érzi egy nő magát igazán nőnek? Én ettől, hogy számításba vagyok véve, és úgy, hogy tudom, követi a gondolataimat. Velem van. És ettől érzem magamat úgy, mint egy hagyományos kapcsolatban” – mondta a színésznő.

A hírességek tíz évvel ezelőtti coming outjait ebben a videóban lehet megnézni:

Kvíz ajánló: Mennyire emlékszel Szécsi Pál dalaira?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KAPCSOLAT
A Rovatból
Ezért nem szabad háromnál többször kitörölni a fenekünket – hallgass a szakértőre!
Fontos kérdésre kaptunk választ egy Tiktokon posztoló fizioterapeutától.
K. A., fotó: Unsplash - szmo.hu
2024. március 25.


Link másolása

Fontos kérdésre adott választ egy Tiktokra posztoló fizioterapeuta. A George néven futó szakértő ugyanis arról beszélt egy videóban, hogy hányszor érdemes kitörölni a fenekünket kakilás után.

A válasz az, hogy legfeljebb háromszor, mivel a túlzásba vitt törölgetés aranyeret okozhat.

„Amikor kettőnél vagy háromnál többször törlöd meg, azt székletkenésnek hívják. Lényegében arról van szó, amikor túl sok széklet marad a végbélnyílás bejáratánál még azután is, hogy befejezted a kakilást”

- fejtette ki George.

Szerinte az egyik technika, amivel csökkenthetjük a törlések számát az, hogy vízesésszerűen összeszorítjuk a medencefenekünket.

„Tehát kezdd azzal, hogy 20 százalékkal, majd 50 százalékkal, 80 százalékkal és 100 százalékkal összenyomod a végbélnyílást, így a kakilás végére ez négyszer is megtörténik. Ez segíthet lezárni a végbélnyílás záróizmát – ha kis székletdarabok lógnak ki a bejáraton, az általában a külső záróizom gyengeségéből adódik.”

Ha pedig ez sem működik, akkor George szerint érdemes orvoshoz fordulni.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
A Rovatból
Anyaszült meztelenül edz egy olasz pár, mert szerintük így sokkal egészségesebb
Te kipróbálnád? Tudományosan nem igazolt az állítás, de az olasz influenszerpár esküszik a módszerre.

Link másolása

A Blikk oszlatta el kétségeinket afelől, hogy igaz-e a hír, miszerint a 31 éves Bella Mantovani és férje, a 34 éves Vagner O Fera, olasz influenszerek (ki nem hallott róluk?), kitalálták, hogy meztelenül edzenek. Azt mondják, az egészséges, és több kilót is képesek leadni.

Hogy mondandójuknak nyomatékot adjanak, fotósorozattal is előrukkoltak.

Az, hogy valóban egészségesebb és hatásosabb-e a meztelen edzés, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy Bella és Vagner jól keres a fotósorozattal, és saját állításuk szerint rengeteg előnye van a meztelen edzésnek. „Így több kalóriát égetünk el” – állítják, bár meggyőző bizonyíték egyelőre nincs a dologra. Bella azt mondja, ő már négy kilót dobott le ezzel a módszerrel. Hozzáteszik azt is, a ruházat hiánya által biztosított szabadság növeli a motivációt, de a testet is intenzívebb munkára ösztönzi.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KAPCSOLAT
Megvető pillantásokat kap mellmérete miatt az édesanya – állítja, hogy hátrány is éri, amiért nem hord melltartót
Melltartó nélkül hordja azokat, ezért is jár a rosszallás. Mérete miatt kényelmetlen lenne neki a melltartó.

Link másolása

A kanadai Torontóból származó Lyla King gyermekei iskolájának környékén sok kellemetlen élményben részesül azért, mert nem képes melltartóban hordani minden képzeletet felülmúló melleit. A 27 éves nő szerint

gyakran kap megvető pillantásokat más szülőktől és tanároktól is.

Ezektől olyan érzése támad, mintha a többi anya féltékeny lenne rá, esetleg attól tartanának, hogy el akarja csábítani a férjeiket. A Daily Mailnek ezt mondta erről: „Nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem a partnereik után vágyom. Ha ennyire zavarom őket, rejtsék el a férjüket. Ha annyira bántja őket, hogy nem viselek melltartót, az az ő problémájuk, nem az enyém."

Hosszasan beszélt arról, mennyi problémát okozott neki, hogy elfogadja különleges méreteit. „Hetedikes koromban az év végére A-kosrából nagy C-be kerültem. Gyerekként ez volt az utolsó dolog, amit akartam. Boldogabb lettem volna, ha kicsik maradnak.

Az emberek mindig zaklattak, mert azt hitték, hogy kitömöm a melltartómat, főleg a lányok."

Így folytatta: „Kilencedik osztályban középiskolába járva E-kosaras lett a méretem. Nem tudtam olyan melltartót vagy ruhát viselni, amilyet szerettem volna. Ráadásul a melltartók is nagyon drágák voltak. nehezen találtam divatos ruhákat, amelyek jól illeszkedtek az alkatomhoz. Tinédzser lányként kicsi volt a derekam, de nagyobb mellkassal nagyobb méretet kellett vennem. Nagyot vagy extra nagyot vettem. Ez ártott az önbecsülésemnek."

Lyla elmagyarázta: „Az évek során, ahogy a melleim nagyobbak lettek, olyan tüneteket kezdtem kapni, amelyek kényelmetlenebbé tettek. Fiatalabb koromban fontolgattam a kisebbítést. 18 éves koromban elmentem egy plasztikai sebészhez. Nyolc-tizenkét kilót kellett leadnom, hogy megcsinálhassa. Megtettem, de soha nem mentem vissza, mert a műtét gondolata megrémisztett."

Az elmúlt néhány évben Lyla megtanulta szeretni magát olyannak, amilyen. Most pénzt keres a OnlyFans-en keresztül, és boldog kapcsolatban él.

„A párom támogatja azt, amit csinálok, nagy rajongója a melleimnek" – zárta le.


Link másolása
KÖVESS MINKET: