HÍREK
A Rovatból

„Ugye, legalább magatoknak nem hazudtok?” – Bohár Dániel házhoz ment Magyar Péter Facebook-oldalán a csattanós válaszért

A kormánypárti aktivista nem pontosan érti, Magyar Péter mire alapozza nem létező pártja támogatottsági adatait. A friss politikus szerint a Fidesz maga is méri a népszerűségét.

Link másolása

Továbbra is szárnyalnak Magyar Péter posztjai a Facebookon. A frissen politikussá vált jogász legújabb bejegyzéséhez 2 óra alatt több mint 12 ezer lájk érkezett. Mint korábban beszámoltunk róla, ebben Magyar arról ír, hogy eddig még meg nem nevezett pártjára a magyar választóknak akár 20 százaléka is szavazna, 60 százalék őszintének tartja megnyilvánulásait, 83 százalék pedig úgy gondolja: ártani tud a kormánynak.

Feltűnt a poszt a Megafon nevű propagandaszervezet egyik legaktívabb tagjának, Bohár Dánielnek is, aki gúnyos kommentben kérdezte Magyar Pétert: „Ezt te mérted hétvégén a Magyar Tenger Discoban?”

A Talpra, magyarok! mozgalom létrehozója nem maradt adós a válasszal. Mint írta:

„Nem, propagandista Dani, nem én és nem ott mértem, ott a visszajelzések alapján, a 25 év alatti korosztály 80 %-ka támogatott minket. További jó vergődést! Egyénként nézd meg a saját belső méréseteket (XXI. század Intézet), már az is 3 EP képviselőhelyet jósol nekünk. Ugye, legalább magatoknak nem hazudtok?”

Bohár kommentjére egyébként ezen kívül még több mint száz válasz érkezett, és finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk: az emberek többsége nem a kormánypárti aktivista álláspontján volt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Medián: Magyar Pétert a válaszadók 43%-a látná fontos politikai szerepben, Dobrev Kláránál Márki-Zay is népszerűbb
Ezzel a TISZA-párt alelnöke megelőzte a fideszes EP-listát vezető Deutsch Tamást is, és maga mögé szorította az ellenzéki politikusokat is.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 30.


Link másolása

A Medián április 26. és 29. között készült közvélemény-kutatása szerint - melyet a hvg.hu-nak készítettek -

az európai parlamenti választáson induló politikusok között Magyar Péter a legnépszerűbb, 43 százalékkal.

A válaszadók közül ennyien vélték úgy, hogy szívesen látnák fontos politikai szerepben.

Ezzel pedig megelőzte 10 százalékkal a Fidesz EP-listavezetőjét, Deutsch Tamást, aki 33 százalékon áll.

Az ellenzéki politikusok közül Dobrev Klára (DK), Le Marietta (MKKP), és Donáth Anna (Momentum) a sorrend.

Márki-Zay Péter 29 százalékot kapott, ezzel megelőzi Dobrev Klárát, aki 25 százalékot ért el, valamint és Donáth Annát, aki 24 százalékon áll.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
59 éves korában váratlanul meghalt a Blöff sztárja
A hírt Brian McCardie nővére jelentette be. A színész váratlanul, az otthonában hunyt el.

Link másolása

59 éves korában meghalt Brian McCardie színész.

A hírt a nővére, Sarah McCardie közölte:

„Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy elhunyt Brian James McCardie, akit szeretett fia, testvére, nagybátyja és sok kedves barátja gyászol. Brian április 28-án, vasárnap hirtelen hunyt el az otthonában”.

A testvér úgy vélte, hogy „csodálatos és szenvedélyes színész” volt, aki „túl korán távozott”. A családot nagyon megrázta a tragédia. „Szerettük őt, nagyon hiányozik majd” – mondta a BBC Scotland Newsnak.

Brian McCardie egyik legismertebb szerepe a BBC Line of Duty című bűnügyi sorozatában volt. Ezen kívül több produkciókban is szerepelt, többek között a Blöff című sorozatban, valamint a Róma úrnőjében.

A Line of Duty alkotója, Jed Mercurio és Simon Heath filmproducer azt nyilatkozták, hogy megtiszteltetés volt vele dolgozni: „Brian hihetetlenül tehetséges színész volt, az a maradandó hatás pedig, amit Tommy Hunterként gyakorolt, az alakítása erejét bizonyítja. (...) Képernyőn kívül Brian nem is különbözhetett volna jobban a karaktertől, akit játszott, hiszen melegszívű, vicces és bájos volt” - írja a Blikk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor Kaposváron kampányolt: „a háború elviszi a házat, a jószágot”
A miniszterelnök arról beszélt, hogy a Nyugat finanszírozza a háborút, ezért nekik kell tenniük a befejezéséért is.

Link másolása

Orbán Viktor folytatta kampánykörútját. Kedden Kaposváron bukkant fel és Szita Károly polgármesterrel tárgyalt, majd találkozott a kaposváriakkal.

Orbán Viktor beszédében azt mondta:

borotvaélen táncol a világ; a béke és egy mindent elpusztító háború határán van az emberiség.

"Mi, magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború rossz dolog, egy pusztító áradat, ami mindent magával sodor. Mindenekelőtt persze halált, szenvedést hoz, de elviszi a családok megtakarítását, a házat, a jószágot is. Porig rombolja az ország gazdaságát, az égbe löki az árakat is. Ezért amikor mi a béke mellett beszélünk, nemcsak az emberéletet védjük, hanem a gazdaságunkat is".

A legfontosabb: békét kell teremteni, és mivel a Nyugat finanszírozza, nekik kell tenniük a befejezéséért is. Az európai intézményekbe békepárti, jobboldali képviselőket kell küldeni, a baloldali háborúpártiak helyett - mondta Orbán Viktor.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Karácsony beszólt: Bár fideszes politikusokra jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze…
Szentkirályi Alexandra egy kaszálós videót osztott meg, amelyben arról beszélt, hogy a jelenlegi vezetés még a gazt sem képes levágni. Ám kiderült, hogy egy vadvirágos méhlegelőt tisztított meg.

Link másolása

Méhlegelőt kaszált le Szentkirályi Alexandra, fideszes főpolgármester-jelölt - írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán. A főváros vezetője posztjában beszámolt arról, hogy milyen területet akart rendbehozni a kormánypárti politikus:

"Most volt módom megnézni a Fidesz B jelöltjének tegnapi produkcióját, a kaszálósat.

Bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze…

A - ki tudja miért - vegyvédelmi ruhában végrehajtott művelet egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években. Most sikerült belevágni a virágba is, igazán kár" - írta Karácsony.

Majd elmagyarázta, hogy a két útpálya közti "osztósáv" olyan zöldfelület, amely a forgalom miatt nem használható semmi másra, ezért engedik, hogy vadvirágos legyen.

"Már ha neki nem esik valaki kaszával…" - tette hozzá.

A főpolgármester megírta, hogy mi ennek a lényege:

"Az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, azt a növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt nekem a kormányszóvivő asszony. Kedves lenne, ha nem lenne káros, hiszen azzal, hogy lekaszálta, segített neki megerősödni. Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok".

Karácsony Gergely szerint:

"Amondó vagyok, hogy bugyuta lejárató akciók helyett inkább segítsünk a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején".

Az ügy előzményeként Szentkirályi Alexandra egy kaszálós videót posztolt, amelyben többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi városvezetés nem képes rendet tartani az utak mentén.

"Ezen a füves placcon pontosan látszik Karácsony Gergelyék hozzáállása városhoz. Rendezetlen, felveri a gaz, nem foglalkoznak vele" - mondta a felvételen.


Link másolása
KÖVESS MINKET: