hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Szinte mindenki alulteljesített az X-Faktor 3. élő adásában, beleértve a mentorokat is

Eldőlt, hogy ByeAlex valamelyik versenyzője biztosan ott lesz a döntőben, Csobot Adél számára viszont már tét nélküli a verseny.

Link másolása

hirdetés

Remélem, Miller Dávid sok rajongót gyűjt azzal, hogy a műsor elején énekelget, mert utálnám, ha a semmiért kéne mindig meghallgatnom. Ezúttal a mentorok is oltották kicsit őt, ami jól esett, de persze ezzel közel sem tettek jóvá mindent. Egyre többször értem azt az értékeléseiknél, hogy taktikáznak, és az is biztos, hogy nem róluk mintázzák majd a következetesség szobrát.

Mint megszokhattuk, adásról adásra változnak kicsit a szabályok. A 3. élő show-ban kétszer léptek színpadra a versenyzők. Az elsőben a mentorok csak értékeltek, de nem menthettek meg senkit, nem voltak székek. Miután mindenki elénekelte az első dalt, lezárták a szavazást, és egy versenyző azonnal kiesett, nem léphetett másodszor színpadra.

Alee kezdte a műsort. A Salsa című dal nekem tetszett. A mentorok kritizálták, amiért sok volt benne az ének, és ez nem megy annyira Aleenak. Bevallom, én nem hallottam olyan borzasztónak az éneklést, persze nem vagyok sem zenész, sem énekes, sem énektanár.

Végül is Hobót és Bob Dylant sem a tiszta hangokért szeretjük

– sőt, ha már itt tartunk, ByeAlexet sem.

hirdetés

A The Harmonies következett Marvin Gaye és Tammi Terrell slágerével: Ain’t No Mountain High Enough.

Laci és Adél állva tapsolt. Alex nem osztozott a lelkesedésükben. Kamilla hamisan kezdte, és nem voltak együtt a lányok. Laci szerint nem volt hamis, együtt voltak, jók voltak a szólamok.

Ő előzőleg lehetetlennek tartotta, hogy megoldják ezt a nehéz dalt, de szerinte sikerült.

Petinek sem tetszett, így valószínűleg nem kaptak volna széket – de hát mint jeleztem, erre ezúttal nem is volt lehetőség.

Sajnos a mostani előadásuk még nem elérhető, viszont végre megnézhetitek a múltheti produkciójukat, ha netán lemaradtatok róla.

Mardoll produkciójáról elsőre a Queen jutott eszembe. Na, nem az ének minősége miatt, de a latex ruhába bújt embergúla egyértelműen az I Want to Break Free klipjét idézte. A rapper lány ezúttal egy elvontabb számmal érkezett, cserébe volt rúdtánc a levegőben. Sajnos egyelőre ez a videó sem hozzáférhető hivatalosan, ezért be kell érni a klippel (abban viszont nincsenek latexruhás emberek).

Ezután ismét Laci csapata következett, egész pontosan Paulina, aki ezúttal angolul énekelt, és önmagát kísérte. A mentorok hiányolták a magabiztos éneklést, Alex hullámzónak nevezte a lány teljesítményét.

Peti egyenesen kimondta: nem lehet ezen a szinten megengedni, hogy nem énekelsz végig egy dalt tisztán. Ami meglepő, hogy Laci is egyetértett a kritikákkal, és elmondta, haragszik Paulinára, mert a próbák során állítólag stúdió minőségben énekelt, és nem tudja, mi az oka, hogy az adásra mindig elbizonytalanodik.

Alex Mehringer Marci kapcsán megfogadott valamit Peti múlt heti kritikájából: próbálta a mentoráltját rávenni, hogy lazítson kicsit. Ezért elintézték, hogy eltölthessen egy napot a pécsi barátaival.

Lukas Graham 7 Years című számával állt színpadra.

Nekem tetszett, vitt magával, ez alapján biztos voltam benne, hogy a mentorok le fogják húzni. És lőn.

Laci szerint a műsornak ez az a szakasza, ahol a versenyzők elfáradnak. Még Alex is elismerte, hogy nem volt tökéletes a produkció. Marci viszont legalább jól érezte magát.

Az első kör utolsó versenyzője Kamilla volt, aki úgy érezte, kicsit meg kell vigasztalnia Petit, ezért vegán tortát sütött neki a héten, több-kevesebb sikerrel. A Margaret Island egyik dalát énekelte. Bár a hangja szép volt, én végig úgy éreztem, nincs együtt a kísérettel.

A mentorok ezt nem vették észre, de úgy gondolták, hogy Petiék nem Kamillának való dalt választottak, Alex legjobban a fűszert hiányolta a produkcióból.

Az első kör véget ért, jött az izgalmas rész. Már csak azért is, mert az élő adások során először állt elő olyan helyzet, hogy senki nem érezhette magát biztonságban.

A nézők Mardollt szerették volna a legkevésbé tovább nézni és hallgatni. Az biztos, hogy nélküle unalmasabb lesz a műsor.

Indult a második kör. Alee ismét énekelt, ami Lacinak nagyon nem tetszett.

Mint mondta, Alee zseniálisan rappel és nagyszerű dalokat írt, de az énekléshez nincs tehetsége.

Végül csak Alextől és Adéltól kapott széket, tehát a veszélyzónába került.

Mehringer Marci mindenkit meglepve új oldaláról mutatkozott meg: rock and rollt énekelt. Nagyon jól állt neki, de azért túlzásnak érzem, amit Peti és Adél mondott, hogy minden, amit eddigi csinált, tévedés volt. Adél elég mondvacsinált okkal nem adott széket neki, de három igennel Marci így is leülhetett.

Ami fontos: megtudhattuk, hogy Petinek, ha Pécsről van szó – Marci Pécsről jött – a gyros tál jobban bejön, mint a Zsolnay. Ez azért sok mindent megmagyaráz.

The Harmonies második produkciója nekem kicsit élettelenre és unalmasra sikerült. Laci is hasonlóan érezte. Szerinte vannak dalok, amikben megmutathatják a versenyzők, mit tudnak, de a The Harmonies most azt tudta megmutatni, amit nem tud.

Kicsit humoros volt, amikor Adél azzal próbálta védeni a lányokat, hogy milyen nehéz volt egy formációban két produkcióra felkészülni egy hét alatt. De hát ugyanő tíz perccel korábban azért nem adott Marcinak széket, mert az első fordulóban szerinte gyengébb volt. A lányok megérdemelten kerültek a veszélyzónába.

Whitney Huston azon előadók közé tartozik, akinek a dalaival rendszeresen elvéreznek a tehetségkutatókon a versenyzők (a másik amúgy Freddie Mercury). Most Kamilla vállalkozott az I Have Nothing eléneklésére. Őszintén megmondom, nekem tetszett. Ha túltesszük magunkat azon a szomorú tényen, hogy Ferenczi Kamilla sem Whitney Huston, ahhoz képest szépen elénekelte.

Szerintem.

Alex szerint viszont ez a dal óriási fegyver lehet, de Kamilla maga felé fordította és elsütötte. Nem volt átütő ereje, sokszor volt hamis. De legalább csinos volt. (Kösz, Alex.) Laci szerint Kamilla egyenesen ízléstelenül énekelte el a dalt.

Peti pedig hüledezett, és kicsit én is együtt hüledeztem vele.

Végül 3 igennel Kamilla kapott széket. Egyedül Laci nem értett egyet ezzel a döntéssel. A műsort Paulina zárta egy saját dallal, a címe Aranyapám. Számomra kicsit unalmas volt, ennek megfelelően a mentorok úgy érezték, hogy ez az egyik legjobb dala. Alex odáig ment, hogy szeretne majd közös dalt Paulinával.

Ezúttal Peti volt az, aki nemmel szavazott, de a többiek székkel jutalmazták a lányt. Ami két dolgot jelentett: Paulina ismét a mentorok jóvoltából jutott tovább, és valakinek fel kellett állnia. Ez a valaki Kamilla volt.

Így tehát Paulina és Marci már fellélegezhetett. A veszélyzónából Alee és Kamilla jutott tovább, és a The Harmonies esett ki.

Adél az első X-Faktor évada hátralévő részét mentoráltak nélkül tölti, és miután a jövő heti elődöntőből csak egy valaki esik ki, az is biztos, hogy Alexnek mindenképp lesz versenyzője a döntőben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Koronavírusban halt meg Meat Loaf - írja a TMZ
A 74 éves korában elhunyt énekes korábban többször is kritizálta, hogy az oltottaknak más jogai vannak, mint az oltatlanoknak.

Link másolása

hirdetés

Mint arról mi is hírt adtunk, 74 éves korában meghalt a Grammy-díjas énekes, Meat Loaf. Amerikai otthonában érte a halál, felesége és két lánya körében.

Halálának okát eddig - hivatalosan - nem osztották meg a nyilvánossággal. A TMZ cikke szerint

a művész halálát koronavírus-fertőzés okozta.

A lap forrásaira hivatkozva azt írja, hogy a rockénekes a hét elején egy üzleti vacsorára volt hivatalos, de azt le kellett mondania, mert elkapta a koronavírust. Információk szerint a zenész több más betegséggel is küzdött, többek között asztmás volt.

Egy bennfentes szerint állapota hirtelen vált kritikussá. Arról nem tudni, hogy előzőleg megkapta-e a covid elleni oltást.

hirdetés

Arról azonban korábban többször is vitázott, hogy az oltottaknak más jogai vannak, mint az oltatlanoknak. A TMZ megjegyzi, hogy Meat Loaf ellenezte a kötelező oltást is.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Ukrán feszültség: sürgős megbeszélést tart az amerikai és az orosz külügyminiszter Genfben
Óriási a tétje Anthony Blinken és Szergej Lavrov svájci találkozójának, de szakértők szerint kevés az esély a megegyezésre.

Link másolása

hirdetés

Sürgős megbeszélést tart pénteken az amerikai és az orosz külügyminiszter Genfben, mivel egyre erősödik a félelem, hogy Oroszország megszállja Ukrajnát, írja a BBC.

Anthony Blinken csütörtökön figyelmeztette Moszkvát, hogy súlyos következményekkel járhat, ha behatolnak a szomszédos országba. Az oroszok 100 ezer katonát állomásoztatnak az ukrán határon, de tagadják, hogy invázióra készülnének. Szakértők szerint a pénteki egyeztetésnek hatalmas a tétje, de kevés esély mutatkozik arra, hogy áttörést érjenek el az ellentétek feloldásában. Ugyanakkor reménykeltő lehet, hogy az oroszok beleegyeztek a találkozóba, holott korábban azt sugallták: a diplomácia zsákutcába jutott.

Joe Biden amerikai elnök szerdán azt mondta, szerinte Putyin meg fogja támadni Ukrajnát, amiért súlyos árat fizet majd. Biden ugyanakkor kizárta, hogy az orosz elnök "totális háborút" akar.

Biden szavai alapján úgy tűnt, hogy a "kisebb invázióra" mérsékeltebb választ adhat az Egyesült Államok és szövetségesei. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Twitteren Biden szavai után azt írta, hogy nem létezik "kisebb behatolás", ahogy "nincsenek kisebb áldozatok és kevesebb gyász sem".

hirdetés

Annalena Baerbock, az új német külügyminiszter tovább erősítette az amerikai álláspontot, és azonnali fellépést ígért minden orosz invázió ellen, valamint nem zárta ki „gazdasági következményekkel járó" intézkedések bevezetését sem. Liz Truss brit külügyminiszter ugyancsak felszólította Putyint, hogy "álljon le, és lépjen vissza Ukrajnától, mielőtt súlyos stratégiai hibát követne el".

Vlagyimir Putyin orosz elnök írásos ígéretet akar a NATO-tól, hogy nem bővítenek tovább, ezzel megakadályozná Ukrajna csatlakozását a katonai szövetséghez. Emellett a Kreml azt is követeli, hogy valamennyi amerikai nukleáris fegyvert vonjanak ki Európából. Putyin el akarja érni, hogy állítsák le a nyugati haderők rotációját a Varsói Szerződés egykori tagállamaiban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
„Sikeres vizsgáért hívja a Fideszt!” – Matricákat ragasztott ki egyetemek közelében a Momentum
„A szponzoráció csak április 3-ig lesz elérhető” – teszik hozzá ironikusan.

Link másolása

hirdetés

Már korábban felmerült, hogy a Völner-ügy kulcsfigurája, Schadl György politikai befolyását felhasználva juttathatott előnyhöz bizonyos vizsgázókat. Most a Momentum TizenX nem hagyta annyiban és lecsapta ezt a magaslabdát.

Budapest-szerte több helyen matricákat ragasztottak ki a "Sikeres vizsgáért hívja a Fideszt" felirattal.

Humorosan megjegyezték, hogy az ajánlat csak április 3-ig, a kormányváltásig lesz elérhető. A Facebook-bejegyzésben írták:

„Apróhirdetéseket ragasztottunk ki a budapesti egyetemek köré, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Végrehajtói Karon keresztül rendkívül könnyen juthatunk sikeres vizsgához!”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Nem fogják támogatni a 280 százalékos fizetésemelést az ellenzéki képviselők Ferencvárosban
Közleményük szerint már nyolc éve nem emelték a tiszteletdíjakat, de ők csak azt akarják, hogy egy képviselő a magyarországi átlagkeresetnek megfelelő összeget keressen.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, a ferencvárosi önkormányzati képviselők tiszteletdíj-emelést javasoltak. Az ellenzéki vezetésű kerület polgármestere, Baranyi Krisztina megvétózná az ötletet, mert túl magasnak tarja az emelés mértékét.

„Ferencváros tizennyolc képviselőjéből tízen, a Momentum, a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd helyi politikusai írták alá azt a javaslatot, hogy az önkormányzat emelje meg a testület tagjainak tiszteletdíját. Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni. A tizedik képviselőnek valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer forint helyett 520 ezer járna. Mindez Ferencváros Önkormányzatának mintegy nyolcvanmilliós többletkiadást jelentene évente” – írta a közösségi oldalán.

Demokraták Frakciója (MSZP és a DK) írásban reagált a hírre:

"Teljesen megdöbbenéssel ért minket polgármester asszony ma reggeli posztja, hiszen tegnap a képviselők arról tájékoztatták illetékes kollégáján keresztül, hogy egy sokkal szerényebb mértékű díjemelést tudnak elképzelni.

hirdetés

A képviselői tiszteletdíjak Ferencvárosban 8 éve nem változtak, egy képviselő bruttó 130 ezer forintot keres a képviselői munkájáért, ez emelkedett volna meg 260 ezer forintra, azaz garantált bérminimumnak az összegére.

A képviselők vállalhatnak többlet munkákat, lehetnek bizottsági tagok, bizottsági elnökök vagy tanácsnokok. Polgármester asszony amiről ír, annyit csak a legtöbb munkát vállaló képviselők kereshettek volna, de azt sem támogatjuk.

Amit mi tudunk támogatni, hogy egy képviselő a magyarországi átlag keresetnek megfelelő összeget keressen, de nekünk ferencvárosi képviselőknek nem ez a legfontosabb kérdés, hogy mennyit keresünk. Így nem kizárható, egyáltalán nem lesz ilyen javaslat.

Viszont, ami van, hogy polgármester asszony tegnap éjjel a megdöbbenésünkre kiküldött egy javaslatot, amiben 1,1 millió forintra emelné az alpolgármesternek az illetményét. Lehet, hogy erről szerette volna elterelni a figyelmet a ma reggeli posztjával"

- áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Momentum képviselői pedig ezt írták:

"Baranyi Krisztina a mai napon Facebook-posztban számolt be arról, hogy a 9. kerületben több képviselő előkészített egy, a képviselői tiszteletdíjakat jelentősen megemelő javaslatot. Ezt először a Momentum helyi képviselői is aláírták, hiszen - a polgármesteri és alpolgármesteri fizetésekkel ellentétben - a képviselői tiszteletdíjak nyolc éve változatlanok. A képviselők közül azonban van, aki a beterjesztői aláírást már korábban visszavonta, a többi képviselő pedig nem fogja megszavazni az előterjesztést, miután a Momentum elnökségével egyeztettek és a Momentum vezetése nem támogat ilyen mértékű emelést".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: