HÍREK
A Rovatból

Szilágyi Liliána szerint azért nem indulhat az Eb-n, mert Shane Tusup az edzője

A szövetségi kapitány ezzel ellentétben azt mondta: a sportoló 'jelenlegi formája nem biztató'.

Link másolása

Hosszabb interjúban beszélgetett a Nemzeti Sport az Eb-ezüstérmes úszó Szilágyi Liliánával, aki október elején a Magyarországra visszatérő Shane Tusupot választotta edzőjének. Szilágyi azt mondja, azért maradt ki a jövő heti rövid pályás úszó-Eb-re utazó magyar csapatból, mert Tusuppal készül fel.

Az úszó a lapnak így nyilatkozott:

"Szerettem volna indulni az Eb-n, az elmúlt hetek eredményei azt mutatták, hogy érmet, érmeket hozhattunk volna haza, de úgy érzem, mások azt gondolták, megakadályozzák ezt pusztán azért, mert Shane az edzőm" - mondta a sportoló hozzátéve, hogy nyáron egy komolyabb mélypontot is átélt karrierjében.

Szilágyi elmondta: Tusupot azért választotta, mert egy a londoni olimpia után ő igyekezett erőt adni neki és lelket önteni belé.

"Figyeltem a munkáját, láttam az eredményeit, a júliusi világbajnokság után pedig véletlenül akadtam rá az interneten egy beszédére. Legalább ötször meghallgattam, egyből azt éreztem, ez az, amit keresek, amit én is képviselni akarok. Shane mellett az első pillanattól kezdve azt érzem, hogy a helyemen vagyok" - mondta a sportoló.

A szövetségi kapitány, Sós Csaba az Indexnek úgy reagált, a legjobb indulattal azt tanácsolja Szilágyinak, hogy ezt az időszakot inkább edzésre használja fel, mert a március végi országos bajnokságon már az olimpiáért kell harcolnia. Ő azt mondja, a sportoló formája jelenleg nem az igazi.

"Érthető, hogy Lilu hosszabb pihenőt tartott, örülök, hogy megtalálta az edzőjét, de ha nagy időt akar úszni, akkor a rövid pályás országos bajnokságon is megteheti az Eb után. A jelenlegi formája nem biztató. Más is van ilyen helyzetben, akit nem viszünk ki. Jó néhányan pedig kihagyják a versenyt, mert már az olimpia van előttük."

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Medián: Magyar Pétert a válaszadók 43%-a látná fontos politikai szerepben, Dobrev Kláránál Márki-Zay is népszerűbb
Ezzel a TISZA-párt alelnöke megelőzte a fideszes EP-listát vezető Deutsch Tamást is, és maga mögé szorította az ellenzéki politikusokat is.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. április 30.


Link másolása

A Medián április 26. és 29. között készült közvélemény-kutatása szerint - melyet a hvg.hu-nak készítettek -

az európai parlamenti választáson induló politikusok között Magyar Péter a legnépszerűbb, 43 százalékkal.

A válaszadók közül ennyien vélték úgy, hogy szívesen látnák fontos politikai szerepben.

Ezzel pedig megelőzte 10 százalékkal a Fidesz EP-listavezetőjét, Deutsch Tamást, aki 33 százalékon áll.

Az ellenzéki politikusok közül Dobrev Klára (DK), Le Marietta (MKKP), és Donáth Anna (Momentum) a sorrend.

Márki-Zay Péter 29 százalékot kapott, ezzel megelőzi Dobrev Klárát, aki 25 százalékot ért el, valamint és Donáth Annát, aki 24 százalékon áll.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
59 éves korában váratlanul meghalt a Blöff sztárja
A hírt Brian McCardie nővére jelentette be. A színész váratlanul, az otthonában hunyt el.

Link másolása

59 éves korában meghalt Brian McCardie színész.

A hírt a nővére, Sarah McCardie közölte:

„Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy elhunyt Brian James McCardie, akit szeretett fia, testvére, nagybátyja és sok kedves barátja gyászol. Brian április 28-án, vasárnap hirtelen hunyt el az otthonában”.

A testvér úgy vélte, hogy „csodálatos és szenvedélyes színész” volt, aki „túl korán távozott”. A családot nagyon megrázta a tragédia. „Szerettük őt, nagyon hiányozik majd” – mondta a BBC Scotland Newsnak.

Brian McCardie egyik legismertebb szerepe a BBC Line of Duty című bűnügyi sorozatában volt. Ezen kívül több produkciókban is szerepelt, többek között a Blöff című sorozatban, valamint a Róma úrnőjében.

A Line of Duty alkotója, Jed Mercurio és Simon Heath filmproducer azt nyilatkozták, hogy megtiszteltetés volt vele dolgozni: „Brian hihetetlenül tehetséges színész volt, az a maradandó hatás pedig, amit Tommy Hunterként gyakorolt, az alakítása erejét bizonyítja. (...) Képernyőn kívül Brian nem is különbözhetett volna jobban a karaktertől, akit játszott, hiszen melegszívű, vicces és bájos volt” - írja a Blikk.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Orbán Viktor Kaposváron kampányolt: „a háború elviszi a házat, a jószágot”
A miniszterelnök arról beszélt, hogy a Nyugat finanszírozza a háborút, ezért nekik kell tenniük a befejezéséért is.

Link másolása

Orbán Viktor folytatta kampánykörútját. Kedden Kaposváron bukkant fel és Szita Károly polgármesterrel tárgyalt, majd találkozott a kaposváriakkal.

Orbán Viktor beszédében azt mondta:

borotvaélen táncol a világ; a béke és egy mindent elpusztító háború határán van az emberiség.

"Mi, magyarok két világháború árán tanultuk meg, hogy a háború rossz dolog, egy pusztító áradat, ami mindent magával sodor. Mindenekelőtt persze halált, szenvedést hoz, de elviszi a családok megtakarítását, a házat, a jószágot is. Porig rombolja az ország gazdaságát, az égbe löki az árakat is. Ezért amikor mi a béke mellett beszélünk, nemcsak az emberéletet védjük, hanem a gazdaságunkat is".

A legfontosabb: békét kell teremteni, és mivel a Nyugat finanszírozza, nekik kell tenniük a befejezéséért is. Az európai intézményekbe békepárti, jobboldali képviselőket kell küldeni, a baloldali háborúpártiak helyett - mondta Orbán Viktor.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Karácsony beszólt: Bár fideszes politikusokra jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze…
Szentkirályi Alexandra egy kaszálós videót osztott meg, amelyben arról beszélt, hogy a jelenlegi vezetés még a gazt sem képes levágni. Ám kiderült, hogy egy vadvirágos méhlegelőt tisztított meg.

Link másolása

Méhlegelőt kaszált le Szentkirályi Alexandra, fideszes főpolgármester-jelölt - írta Karácsony Gergely a közösségi oldalán. A főváros vezetője posztjában beszámolt arról, hogy milyen területet akart rendbehozni a kormánypárti politikus:

"Most volt módom megnézni a Fidesz B jelöltjének tegnapi produkcióját, a kaszálósat.

Bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze…

A - ki tudja miért - vegyvédelmi ruhában végrehajtott művelet egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években. Most sikerült belevágni a virágba is, igazán kár" - írta Karácsony.

Majd elmagyarázta, hogy a két útpálya közti "osztósáv" olyan zöldfelület, amely a forgalom miatt nem használható semmi másra, ezért engedik, hogy vadvirágos legyen.

"Már ha neki nem esik valaki kaszával…" - tette hozzá.

A főpolgármester megírta, hogy mi ennek a lényege:

"Az itt kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, azt a növényt, amit lekaszált és csokorba csomagolt nekem a kormányszóvivő asszony. Kedves lenne, ha nem lenne káros, hiszen azzal, hogy lekaszálta, segített neki megerősödni. Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok".

Karácsony Gergely szerint:

"Amondó vagyok, hogy bugyuta lejárató akciók helyett inkább segítsünk a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején".

Az ügy előzményeként Szentkirályi Alexandra egy kaszálós videót posztolt, amelyben többek között arról beszélt, hogy a jelenlegi városvezetés nem képes rendet tartani az utak mentén.

"Ezen a füves placcon pontosan látszik Karácsony Gergelyék hozzáállása városhoz. Rendezetlen, felveri a gaz, nem foglalkoznak vele" - mondta a felvételen.


Link másolása
KÖVESS MINKET: