HÍREK
A Rovatból

Sokkolták a történtek – Megszólalt a Fico elleni merényletet elkövető férfi fia

Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, azt felelte: Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok.

Link másolása

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett lőfegyveres merénylet feltételezett elkövetőjének fia az aktuality.sk szlovák hírportálnak nyilatkozott. Szerinte apja "nem szavazott Ficóra".

Azt mondta:

sokkolták a történtek, majd hozzátette, hogy édesapja legálisan tartott fegyvert. Elmondta, hogy fogalma sincs róla, hogy az apja mit tervezett, és mi volt a támadás oka.

Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, a merénylő fia azt felelte: "Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok".

Bár a szlovák rendőrség egyelőre nem erősítette meg a merénylet helyszínén őrizetbe vett férfi személyazonosságát, a merénylőről egybehangzóan azt állítják szlovák sajtóorgánumok, hogy egy 71 éves lévai illetőségű férfi, aki biztonsági őrként dolgozott és így legálisan tartott fegyvert.

Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán délután Nyitrabányán (Handlova) a kabinet kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. A támadást követően a szlovák kormányfőt életveszélyes állapotban helikopterrel a besztercebányai Roosevelt kórházba szállították.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
Fotók: Így reagáltak Magyar Péter hívei a köztévében látható EP-választási vitán elhangzottakra
A tévés vitán 11 párt listavezetői fejthették ki gondolataikat a megadott témákról.

Link másolása

Csütörtök este 20 órától tart az EP-választás előtti élő vita közvetítése a köztévében. Az adást Magyar Péter híveinek egy része - a TISZA Párt alelnök felhívására - a Várkert Bazár előtt közösen nézheti.

A tévés vitán 11 párt listavezetői mondhatják el gondolataikat a megadott témákról.

A nézők pedig így reagáltak a hallottakra:

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Deutsch és Magyar Péter egymásnak ugrott a tévévitán, de kapott Dobrev is
Deutsch beszólt Magyar Péternek is, aki szerint Orbán és Gyurcsány gyáván megfutott, és Dobrev Klárát és Deutsch Tamást küldték maguk helyett.

Link másolása

A háború és béke kérdéséről kell dönteni a választáson Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP listavezetője szerint, és azt mondta: „én kész vagyok”.

Azt mondta, Gyurcsány pártja a hazugságra épül, Magyar Péter pedig a feleségét a saját közös otthonukban hallgatta le, ezzel zsarolta, és politikai karriert csinált a felvétel nyilvánosságra hozatalával.

„Örülök, hogy itt lehetek, és örülök, hogy az egy hónapos Tisza Párt el tudta érni, hogy 14 év után legyen egy ilyen beszélgetés a köztévében”

– mondta Magyar Péter.

Arról beszélt, hogy Orbán és Gyurcsány gyáván megfutott, és Dobrev Klárát és Deutsch Tamást küldték maguk helyett. Szerinte Deutsch vett részt a legkevesebb szavazáson az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben. Megígérte, hogy a TISZA-párt képviselői dolgozni fognak majd az EP-ben.

Dobrev Klára azt mondta, „ezen a csatornán nem sokszor hallották az igazságot: hogy Európa szégyenét úgy hívják, Orbán Viktor”. A DK kistavezetője szerint amikor fontos döntések készülnek az EU-ban, akkor Orbánt kiküldik a mosdóba, így nem fogja tudni elfoglalni Brüsszelt, de komolyn se veszik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter az EP-vita után: Amit Deutsch Tamás művelt, az valami egészen gyalázatos volt
Már most is egy másik Magyarországon élünk - mondta a köztévés EP-vita után a TISZA Párt alelnöke. Azt ígérte, hogy ha a Fidesz listavezetője hajlandó egy valódi vitában résztvenni, akkor oda ő is elmegy.

Link másolása

Csütörtök este 22 órakor véget ért a köztévében megrendezett EP-választási vita, a pártok listavezetői között.

Az adás után Magyar Péter visszatért a Várkert Bazár elé, ahová tüntetést hívott össze, és arra kérte a híveit, hogy nézzék együtt a vitaműsort.

A TISZA Párt alelnöke a zászlókat lengető és fáklyákat tartó tömegnek elmondta, hogy a vita, valójában nem volt vita. Ugyanakkor kiemelte, hogy amit a Fidesz listavezetője, Deutsch Tamás művelt, és amit élőben végig kellett néznia, az "egészen gyalázatos volt".

A politikus szerint minden határon túl ment, hogy mint egy "droid", a betanult szöveget mondta. És ez ma Magyarország családbarát, keresztényi, polgári jobboldalnak ő a listavezetője - tette hozzá. "Én őszintén sajnálom a Fidesz-szavazókat" - mondta, hozzátéve: Nem érti Orbánt, mert Deutsch helyett csak alkalmasabbakat találhatott volna.

Majd megjegyezte, hogy a tévés adás után nem tudott találkozni a köztévé vezetőjével, és senki nem is tudta megmondani, hogy bent volt-e az épületben.

Dobrev Klára felkérésére, hogy minden listavezető menjen el az ATV hétvégi vitájára, végül úgy reagált, hogy mivel a Fideszes Deutsch Tamás nem hajlandó elmenni vitázni, így ő nem menne el más ellenzéki pártokkal vitatkozni. Magyar Pétert azt mondta, hogy akkor menne el egy vitára, ha Deutsch Tamás hajlandó lenne egy valódi vitát is lefolytatni, és nem biodíszletként menne be egy ilyen műsorba.

Végül elmondta, hogy a hátralévő időben megy még több megyébe, majd június 8-án a Hősök terén tartanak egy tüntetést. Azt kérte, hogy ne csüggedjenek a hívei, legyenek aktívak, beszéljenek mindenkivel, mondják el, hogy van egy alternatíva Magyarország számára.

VIDEÓ: A Várkert Bazár előtt


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
A kutyapártos Bruti ereszen csúszásról és kokainozó brüsszeli bürokratákról is beszélt a tévévitán
A Kutyapárt nevében a vitán résztvevő humorista szerint érdemes lenne megversenyeztetni az orosz hackereket, hogy ki tudja feltörni Dzsudzsák Balázs külügyminisztériumi email címét.

Link másolása

Mi nem vagyunk harci kutyák, szeretjük a békét - ezt Tóth Imre Bruti mondta a tévévitán. Az MKKP jelöltje beszélt az orosz hekkerek kapcsán a kiberbiztonság , és azt mondta, érdemes lenne megversenyeztetni őket, hogy ki tudja feltörni Dzsudzsák Balázs külügyminisztériumi email-címét.

A közmédia híradójában azt szokta hallani, hogy Európa legnagyobb ellensége Brüsszel, ezért érdemes lenne szerinte körbekeríteni kerítéssel.

Ereszen csúszásról és kokainozó brüsszeli bürokratákról is beszélt. Gyorsan hozzátette, Deutsch Tamás nem a bürokraták közé tartozik ebben a szövegösszefüggésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: