HÍREK

Sokkolták a történtek – Megszólalt a Fico elleni merényletet elkövető férfi fia

Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, azt felelte: Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok.

Link másolása

A Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán elkövetett lőfegyveres merénylet feltételezett elkövetőjének fia az aktuality.sk szlovák hírportálnak nyilatkozott. Szerinte apja "nem szavazott Ficóra".

Azt mondta:

sokkolták a történtek, majd hozzátette, hogy édesapja legálisan tartott fegyvert. Elmondta, hogy fogalma sincs róla, hogy az apja mit tervezett, és mi volt a támadás oka.

Arra a kérdésre, hogy az apja gyűlölte-e Ficót, a merénylő fia azt felelte: "Így mondanám, nem rá szavazott. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok".

Bár a szlovák rendőrség egyelőre nem erősítette meg a merénylet helyszínén őrizetbe vett férfi személyazonosságát, a merénylőről egybehangzóan azt állítják szlovák sajtóorgánumok, hogy egy 71 éves lévai illetőségű férfi, aki biztonsági őrként dolgozott és így legálisan tartott fegyvert.

Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen szerdán délután Nyitrabányán (Handlova) a kabinet kihelyezett ülése után követtek el fegyveres merényletet. A támadást követően a szlovák kormányfőt életveszélyes állapotban helikopterrel a besztercebányai Roosevelt kórházba szállították.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter odaállt a hatvanpusztai Orbán-birtok kapujába: 10 milliárdot költöttek erre az épületre, 20-25 kertész dolgozik folyamatosan
Azért érkezett Hatvanpusztára, hogy ezzel is megmutassa a hatalomnak, hogy nem fél.

Link másolása

Magyar Péter Hatvanpusztára látogatott, amit Facebook-oldalán élőben közvetített. Magyar elmondta, hogy azért érkezett Hatvanpusztára, hogy ezzel is megmutassa a hatalomnak, hogy nem fél, és azt üzeni a magyar embereknek, ők se féljenek.

„Tudomásunk és szakértők becslése szerint a hatvanpusztai birtokra több mint 10 milliárdot költöttek eddig”

– hangsúlyozta Magyar Péter, aki megjegyezte: nagyjából 20-25 kertész dolgozik folyamatosan a birtokon.

„Amikor jöttünk Felcsút felé, olyan tükörsima aszfaltúton jöttünk, amit nem látni Magyarországon. Ez azért van valószínűsíthetően, mert itt szállítják a miniszterelnök édesapjának a gánti bányájából Bicskére a követ. Érdemes kipróbálni a Hajdú-Bihar megyei útminőséggel az ittenit”

– mondta a Tisza Párt politikusa beszédében. Hozzátette: szerinte a hatalom mára kontrollnélkülivé vált, így első lépéseinek egyike a vagyonnyilatkozati rendszer bevezetése lenne, hogy ne csak a politikusoknak, de a családtagjaiknak is nyilvános vagyonnyilatkozatokat kelljen tenni.

Magyar beszédében kitért arra is, mennyien élnek a létminimum környékén:

„Egészen megdöbbentő, hogy amikor Magyarországon rengeteg ember él a létminimum környékén, vagy az alatt, amikor több százezer olyan magyar gyerek van, aki nem jut hozzá alapvető dolgokhoz, minőségi oktatáshoz, emberhez méltó gyerekkorhoz (…),akkor van egy kormányunk, amely magát családbarátnak, vidékbarátnak, gyerekbarátnak és kereszténynek hazudja, és annyi szerénység nincs benne, hogy ilyen épületeket ne építsen, vagy legalább ne akkor építsen, amikor hatalmon van.”

A Tisza Párt alelnöke szerint „minden országban vannak gazdag emberek, de mi a nemzeti tőkésosztályt nem olyan embereknek gondoljuk, akik közel állnak a miniszterelnökhöz és tízmilliós ruhákban kivagyiskodnak.” Szerinte az igazi tőkés osztály olyan, mint Franciaországban, akik amikor leégett a Notre Dame, adakoztak a felújításra.

„Ez az igazi nemzeti tőkés osztály, nem ami nekünk van.”

Beszédében üzent a NER-lovagoknak és „nersevikeknek” is. Elmondta, hogy próbáljanak meg hasonlítani inkább a régi arisztokráciához.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
HÍREK
A Rovatból
Magyar Pétert Felcsúton is tömeg fogadta: Köszönöm, hogy eljöttek a hatalom szívcsakrájába!
Felcsútra látogatott a Tisza Párt alelnöke, ahol sokan vártak rá a kisvasút megállójában. Magyar előtte Hatvanpusztáról jelentkezett be, a beszéde után pedig felszállnak majd a „szocialista szellem vasútjára” is.

Link másolása

Magyar Péter ezúttal Felcsútra látogatott el, melyről Facebook-oldalán közvetített élő adást.

„A helyiek szerint Hatvanpusztán van két harci jármű is, amivel játszadozni szoktak az urak, így játszanak háborúsat, nekünk pedig milliárdokból hirdetik a békét”

– mondta a Tisza Párt alelnöke.

„Gyurcsány és Orbán közösen az Európai Unió második legszegényebb országgá tetténk hazánkat”

– emelte ki Magyar Péter, majd hozzátette:

„Ma Magyarország egy családi részvénytársaság, ezért azt javasoljuk, hogy ne engedjenek tovább! Mert a magyar emberek békések, türelmesek, de ne felejtsék el: habár fölűl a gálya, s alúl a víznek árja, azért a víz az úr!”

A politikus megkérte a jelenlévőket, hogy június 9-én küldjenek jelet a hatalomnak, mutassák meg, hogy a magyar emberek már nem félnek.

„Ma este a 15. megyébe látogatunk el, eddig több mint 140 településen jártunk. A szellem kiszökött a palackból, és már nem lehet visszazárni!”

– mondta Magyar Péter, mire a tömeg elkezdte skandálni, hogy „Nem félünk!”.

Magyar Péter felcsúti beszédét a jól ismert Kossuth-nótával fejezték be.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter Bástya elvtárs képével indul vonatozni: A magyar narancs kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de már nem is a mienk
A Tisza Párt politikusa Hatvanpuszta után Felcsúton mondott beszédet, majd felszállt a „szocialista szellem vasútjára."

Link másolása

Magyar Péter Felcsútra látogatott, ahol a tömeg a kisvasút előtt fogadta a politikust. A Tisza Párt alelnökének beszédéről korábban itt írtunk.

„Van nekünk egy molinónk, és nem tudom, hogy megengedik-e a vasutasok, hogy felrakjuk. Bástya elvtárs szerepel rajta, citrommal a szájában, és az van ráírva: a magyar narancs kicsit savanyúbb, kicsit sárgább, de már nem is a mienk”

– mondta Magyar Péter, aki hozzátette: próbálták Orbán Viktor miniszterelnököt is meghívni a vonatozásra, de a hatvanpusztai birtokon nem volt csengő, ezért nem tudtak becsengetni a kormányfőhöz. Orbán Viktor ebből fakadóan nem hívta be őket teázni.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
A Rovatból
Megszólalt a kórház Robert Fico állapotáról
A szlovák miniszterelnököt május 15-én lőtte meg négyszer is egy nyugdíjas költő. Robert Ficót többször műtötték azóta.

Link másolása

Enyhén javult, és továbbra is stabil Robert Fico állapota, derült ki a besztercebányai Roosevelt kórház közleményéből. A szlovák kormányfőt még május 15-én, a handlovái kihelyezett kormányülést követően lőtte meg négyszer egy 71 éves költő, aki nem értett egyet a politikával.

„A kormányfő egészségi állapota stabil, illetve kissé javult. Úgy véljük, ez a javulás folytatódni fog”

– tette hozzá a kórház a Paraméter szerint.

A Ficóra öt lövést is leadó nyugdíjast azóta vizsgálati fogságba helyezett a Specializált Büntetőbíróság.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk