HÍREK

Nem találtak golyónyomokat a balesetben elhunyt iráni elnök lezuhant helikopterén

Egyelőre nem tudni pontosan, hogy a helikopterszerencsétlenséget mi okozta, de az iráni elnököt a muszlim szokásokhoz híven már kedden eltemették Tabríz városában.


Lövedék vagy más gyanús tárgy ütötte nyomokat kerestek az Ebrahim Raíszi iráni elnököt szállító, Irán északnyugati részén lezuhant helikopter roncsain a síita állam hadseregének előzetes, csütörtök éjjel közzétett vizsgálata szerint, de semmilyen nyomra nem találtak – írja a Telex.

A legénység és a légi irányítás közötti beszélgetésben sem találtak semmi gyanúsat a jelentés szerint.

A gép az előre kijelölt útvonalon haladt, a pilóta mintegy másfél perccel a szerencsétlenség előtt vette fel a kapcsolatot az elnöki helikopterkonvoj másik két járművével. A zuhanás után a helikopter azonnal kigyulladt.

Az iráni elnök mellett a gépen tartózkodott Hoszejn Amir-Abdollahian külügyminiszter is, akivel még szombaton látogatott el Azerbajdzsánba. Az Araksz határfolyóra épített harmadik közös duzzasztógát és vízerőmű átadási ceremóniáján vettek részt a vendéglátó ország elnöke, Ilham Aliyev társaságában.

Az iráni küldöttség három helikopterrel érkezett, vasárnap reggel pedig már újabb programra repült vissza Iránba.

Az elnököt és kíséretét – köztük a már említett külügyminiszteren kívül más fontos regionális vezetőket – szállító helikopter helyi idő szerint kora délután egyelőre tisztázatlan okok miatt a hegyek közé csapódott.

A becsapódás pontos helyét nem tudták megállapítani a vidéket ellepő sűrű köd miatt.

A kiégett roncsot hétfőn fedezte fel egy török megfigyelődrón. A fedélzeten tartózkodó kilenc ember – a személyzet két magas rangú, tapasztalt tagja és hét utas – valószínűleg már a becsapódáskor életét vesztette; Ebrahim Raíszi holttestét a közeli Tabríz városába szállították, ahol kedden eltemették.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Meghalt Kovács Péter
64 éves volt az olimpiai bronzérmes tornász. A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.A Magyar Torna Szövetség jelentette be, hogy életének 64. évében elhunyt Kovács Péter olimpiai bronzérmes tornász.

A szövetség megemlékezése szerint a sportoló a nyújtógyakorlatok mozgásanyagának egyik forradalmasítója volt.

A róla elnevezett Kovács-szaltó új fejlődési irányt jelentett a nyújtógyakorlatokban.

Kovács Péter az 1980-as a moszkvai olimpián szerzett bronzérmet csapatban.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Elindult a 29. Pride
A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.
Fotók: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. június 22.Június 22-én, szombaton 29. alkalommal rendezték meg a Budapest Pride felvonulást.

A felvonulás délután 3 órakor indult a Podmaniczky utcából, innen a menet a Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út útvonalon halad, majd a Vajdahunyad vára előtti zöldterületre érkezik meg szombat délután.

Az idei Pride házigazdája Karafiáth Orsolya, író, költő.

Fotóink a menetről.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
A rendőrségnek kellett lecsillapítani a Liszt Ferenc repülőtéren dühöngő tömeget, akik majdnem egy napot vártak arra, hogy felszálljon a gépük
Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor indult volna el a Sun Express Antalyába tartó járata, ám erre végül csak 19 órával később, szombat reggel került sor.


A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is kivonult a Liszt Ferenc repülőtérre, miután péntek délelőtt a Sun Express Antalyába tartó járata technikai okok miatt nem indult el, és az utasok szerint hosszú órákon át étlen, szomjan váratták őket a tranzitzónában – írja az utazomajom.hu.

Eredetileg pénteken délelőtt 11:35-kor kellett volna felszállnia a Sun Express Antalyába tartó járatának, de erre nem került sor, majd az indulás időpontját folyamatosan eltolták műszaki hibára hivatkozva.

Először 12:00-ra módosították az indulást, aztán 16:00-ra, 17 óra körül pedig azt közölték az utasokkal, hogy semmi biztosat nem tudnak mondani.

Órák óta tartó várakozás után az utasok 19:30-kor kaptak egy vouchert, és kiengedték őket a food courtba étkezni. Végül az Antalyába tartó járat szombat reggel 6 órakor, 19 órás késés után szállt fel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Megdőlt az országos melegrekord szombaton
Az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2024. június 22.Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

Azt írták: szombaton a Dél-Alföldön több helyen emelkedett 35 Celsius-fok fölé a hőmérséklet, a Csongrád-Csanád vármegyei Derekegyházon pedig 37,7 fokot mértek, ugyanannyit, mint pénteken ugyanezen az állomáson.

Ezzel pénteken nem, de szombaton az előzetes adatok szerint megdőlt az erre a napra vonatkozó országos melegrekord. A korábbi rekordot, 37,6 fokot Tiszaroffon mérték, még 2000-ben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: