hirdetés

HÍREK

„Mindenki úgy él, ahogy akar” - mondta Gulyás Gergely Matolcsy Ádám magánrepülőzéséről

A miniszter ennél bővebben nem kívánta kommentálni a jegybank elnök fiának luxusgéphasználatát.

Link másolása

hirdetés

A csütörtöki kormányinfón a 24.hu újságírója kérdést intézett Gulyás Gergelyhez, amelyben azt tudakolta, mi a kormány álláspontja arról, hogy a jegybank elnökének fia, Matolcsy Ádám egy nemrégiben felújított, Bombardier típusú magánrepülővel utazott Görögországba.

A hírt a Miniszerelnökséget vezető miniszter nem szerette volna hosszabban kommentálni, arról csak annyit mondott:

Mindenki úgy él, ahogy akar.

Korábban hasonló mondattal beszélt arról is, hogy a kormány nem diszkriminálja az embereket szexuális hovatartozásuk szerint. Igaz, ott hozzátette, hogy az új, általa "gyermekvédelmi törvénynek" nevezett melegellenes törvény értelmében továbbra is tiltani fogják, hogy bizonyos szexuális kisebbségek bemutatása elérhető legyen 18 éven aluliak számára.

Matolcsy György fia korábban a 24.hu-nak elismerte, hogy szokta használni a az osztrák International Jet Management GmbH nevű cég tulajdonában lévő magángépet, de hangsúlyozta, hogy az nem az övé.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Újabb több milliós támogatást hagyott jóvá Kásler Miklós Zalatnay Saroltának

Az énekesnő múlt hónapban 10 millió forintot kapott, most 2,5 milliót ítéltek meg neki.

Link másolása

hirdetés

Újabb állami támogatást kapott Zalatnay Sarolta, miután szeptember közepén egyszer már megítéltek neki 10 millió forintot - szúrta ki a 24.hu a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) honlapján.

Az énekesnő az előző támogatást "az életmű koncertkörút megvalósítása" célra kapta meg, most pedig 2,5 millió forintos támogatást hagyott jóvá számára Kásler Miklós miniszter "életmű-összefoglaló kiadványok kiadására".

Zalatnay múlt hónapban aláírta a kormány Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! elnevezésű petícióját, de határozottan elutasította, hogy a politikai állásfoglalás és a miniszteri támogatás között bármiféle összefüggés lenne. Állítása szerint nem kapott semmiféle előnyt a petíció aláírásáért.

"Szép is lenne, ha 10 milliót érne az aláírásom! A pénzt nem a zsebembe adják, a turné minden egyes elemével el kell számolni"

- mondta akkor.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Holtversenyben két intézmény vezeti a legjobb magyar középiskolák rangsorát

A top 10-ben csak egyetlen vidéki iskola szerepel, Békés és Tolna megyéből pedig egyetlen intézmény se került be a legjobb száz közé.

Link másolása

hirdetés

Megjelent a HVG 2021-es rangsora a legjobb magyar középiskolákról, amelyet ezúttal két intézmény vezet holtversenyben.

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium most is első helyen végzett, de mellé került a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium is. A harmadik helyet az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a negyediket az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium szerezte meg, a legjobb ötbe pedig még a Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium fért be.

A hatodik helyen szintén holtverseny van a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium között, a nyolcadik helyen pedig az első nem fővárosi középiskola, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium áll.

A top tízben ugyan ez az egyetlen vidéki iskola, de a legjobb 25-ben gödöllői, győri, érdi, nyíregyházi és veszprémi intézményt is találunk, ha pedig a legjobb százat nézzük, ott már a vidékiek vannak többségben.

Békés és Tolna megyéből viszont egy iskola sem került be a top 100-ba, a Dunától keletre pedig csak Baján van megyeközponton kívüli gimnázium a legjobbak között.

A százas listán húsz egyházi fenntartási intézmény szerepel, ezek közül 15 katolikus, három református és kettő evangélikus fenntartású. A legelőkelőbb helyen a fővárosi Piarista Gimnázium áll (14.), de a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium is ott van a közelében (16.).

A 25 legjobb középiskola Magyarországon:

hirdetés

1. Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium

1. Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

3. ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)

4. ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)

5. Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium

6. Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)

6. ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)

8. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

9. Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest)

10. Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium

11. VII. Kerületi Madách Imre Gimnázium (Budapest)

12. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium

13. Gödöllői Török Ignác Gimnázium

14. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr)

14. Piarista Gimnázium (Budapest)

16. Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium (Budapest)

17. Karinthy Frigyes Gimnázium (Budapest)

18. Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola (Budapest)

19. Révai Miklós Gimnázium és Kollégium (Győr)

20. Budapest XIII. Kerületi Berzsenyi Dániel Gimnázium

21. Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest)

22. Veres Pálné Gimnázium (Budapest)

23. Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium

24. Nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium

25. Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

A teljes rangsort egy külön HVG-kiadványban lehet megnézni.

Forrás: Index

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Varga Judit javaslatot tett a válás szabályainak megváltoztatására

Úgy módosítaná a Polgári törvénykönyvet, hogy a bíróság az egyik szülő kérelmére is elrendelhetné a gyerek közös felügyeletét egy válóperben.

Link másolása

hirdetés

Varga Judit igazságügyminiszter benyújtott egy salátatörvényt, amely úgy módosítaná a Polgári törvénykönyvet, hogy a bíróság az egyik szülő kérelmére is elrendelhetné a gyerek közös felügyeletét egy válóperben. Erre ugyanis eddig csak egyezség esetén volt törvényes lehetőség.

"Az élet követelte ezt, túlhaladta a Polgári törvénykönyv merevségét. Azt látjuk, hogy ez a megoldás tudja garantálni, hogy a szülők és a gyermekek különélése minél kevésbé legyen megterhelő - elsősorban a gyermekek számára -, és a tényleges kapcsolat egyenlővé válhasson. Konfliktusos helyzetekben is alkalmas lehet arra, hogy előmozdítsa a szülők hosszú távú együttműködését"

- mondta a javaslatról a miniszter az InfoRádiónak.

A módosítás szerint a szülői felügyeletet a szülők – megállapodásuk vagy a gyámhatóság vagy a bíróság eltérő rendelkezése hiányában – közösen gyakorolják akkor is, ha már nem élnek együtt.

A közös szülői felügyelet úgy is gyakorolható, hogy a szülők felváltva, azonos időtartamban jogosultak és kötelesek a gyermek nevelésére és gondozására. Ha a különélő szülők nem tudnak megállapodni, akkor pedig a bíró döntené el, hogy a felügyeletet melyik szülő gyakorolja. A bíróság az egyik szülő kérelmére is dönthet a szülői felügyelet közös gyakorlásáról, ha az a kiskorú gyermek érdekében áll

- részletezi a 24.hu.

Varga Judit szerint a változás nagyobb mozgásteret, ebből fakadóan viszont nagyobb felelőséget is jelent majd a bíróknak. Fontosnak nevezte, hogy a bizonyos életkor feletti gyerekek véleményét is kikérjék a bírók, mint ahogy azt is, hogy a válóperek ne húzódjanak el - utóbbit már jogszabályok is segítik.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Egészséges újszülöttet hagytak a hatvani kórház babamentő inkubátorában

A kisfiú az Esti Dániel nevet kapta a kórház dolgozóitól.

Link másolása

hirdetés

Néhány órás csecsemőt hagytak vasárnap este a hatvani kórház babamentő inkubátorában - számolt be róla az ATV Híradója.

Este negyed 8 körül szólalt meg a csengő a kórház csecsemőosztályán, ami jelezte, hogy baba van az inkubátorban. Szerencsére semmi baja nem volt, Szedlák Miklós orvosigazgató szernt nagyon szépen, gondozottan volt ellátva, mielőtt behelyezték az inkubátorba.

A baba kisfiú, 56 centiméter hosszú és 4000 gramm súlyú, teljesen egészséges. A kórház dolgozóitól az Esti Dániel nevet kapta.

A hatvani kórházban 2013 óta működik a babamentő inkubátor, a kis Dániel már az ötödik baba, akinek megmentette az életét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: