News here
hirdetés

HÍREK

Minden idők leggazdagabb magyar kormánya lehet az ötödik Orbán-kormány

A vagyonnyilatkozatok alapján igen vagyonosak az alakuló kormány lehetséges tagjai.

Link másolása

hirdetés

Milliárdokban mérhető a most alakuló kormány hivatalosan még be nem jelentett tagjainak összesített vagyona a vagyonnyilatkozataik alapján – írja a hvg360.

Mint megírtuk, Orbán Viktor szerdán megbeszélést tartott folytatott az új kormánya lehetséges minisztereivel a kormányalakításról a Karmelita kolostorban. A tanácskozáson Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt. Szijjártó Péter és Varga Mihály hivatalos útjuk miatt voltak távol.

Azt még nem lehet biztosra tudni, hogy a felsorolt politikusok biztosan a leendő kormány tagjai lesznek-e, és ha igen, milyen pozícióban. Ha azonban marad ez a névsor, a most alakuló lehet minden idők leggazdagabb magyar kormánya. A lap a legfrissebb vagyonnyilatkozatokat vette alapul a lehetséges kormánytagok vagyonának becsléséhez, de hozzáteszik, hogy ezek nem adnak teljes képet a politikusok ingóságairól és ingatlanjairól.

Orbán Viktor például a vagyonnyilatkozata alapján semmilyen megtakarítással, értékpapírral vagy nagy értékű ingósággal, műtárggyal nem rendelkezik. Budapest XII. kerületében van egy lakása, ami csak felerészben az övé, ezen kívül Felcsúton birtokol még egy házat.

hirdetés

Rogán Antalnak 616 millió forint megtakarítása van, és azokat a Szakonyfalu környéki erdőket és rétet birtokolja, mint eddig, más ingatlana továbbra sincs.

Gulyás Gergelynek két XI. kerületi társasházi lakása van, megtakarítással azonban nem rendelkezik.

Varga Mihálynak állampapírban 19,85 millió, részvényben 18,74 millió forintja van. Két második kerületi lakásban van tulajdonrésze, emellett felerészben tulajdonos egy mintegy 3 ezer négyzetméteres zártkertet, és tulajdonosa egy 626 négyzetméteres teleknek Karcagon.

Pintér Sándor 17 ingatlannal és 45 millió forintnyi megtakarítással rendelkezik készpénzben, a feleségével közösen pedig 94 millió forint egyéb megtakarítása is van. Emellett rendelkezik 520 ezer dollárral és közel 60 ezer euróval.

Szijjártó Péter 9,9 millió forint megtakarítást tart bankban, értékekpapírokban több mint 3 millió forintot, biztosítási eszközlapokban pedig több mint egymillió forintot. Rendelkezik egy 1586 négyzetméteres ingatlannal Dunakeszin, valamint egy nyaralóval Balatonedericsen.

Palkovics Lászlónak 10 millió forintja van készpénzben, bankban pedig 16 milliója. Tulajdonosa egy 20 ezer négyzetméteres szántónak Pölöskén, egy erdőnek Alsónemesapátiban, és egy kecskeméti családi háznak.

Nagy István 9 millió forintot tart a bankszámláján, kétmilliója van készpénzben és 3,5 millió forintja nyugdíjpénztárban. Rendelkezik egy 9 milliós életbiztosítással is. Mosonmagyaróvári háza mellett több erdő, gyümölcsös és legelő tulajdonosa, de méhészete is van.

Varga Juditnak hitelei vannak a vagyonnyilatkozata szerint, megtakarítása nincsen. Budán és Balatonhenyén vannak ingatlanjai, emellett egy Volvo, egy 1993-as mesterhegedű és egy Yamaha pianínó tulajdonosa.

Lázár Jánosnak 14,5 millió forint készpénze van, további 8 milliót tart bankban. Összesen 36 ingatlan tulajdonosa részben vagy egészben. 2021-ben Hódmezővásárhelyen vett egy 22,9 és egy 7,8 hektáros szántót, valamint felerészben tulajdonosa lett egy 4,4 hektáros területnek is. Rendelkezik egy 2017-ben vásárolt, tíz éves Land Roverrel, egy 2019-ben vásárolt Mini Cooper Cabrióval, és továbbra is lízingel egy 2019-es évjáratú Land Rovert.

Navracsics Tibornak utoljára a 2014-es évéről kellett vagyonnyilatkozatot tennie, akkor megtakarítása nem volt, csak egy 2006-os Renault-ja és egy budakeszi háza.

Szalay-Bobrovniczky Kristófnak jelenleg 22 cégben van valamilyen tulajdonrésze, különböző üzletei milliárdokat hoznak minden évben. A vagyonáról azonban nincsenek pontos becslések.

Nagy Márton vagyonáról sincsenek pontos adatok. 18 évig dolgozott a Magyar Nemzeti Bankban, 2017-ben ügyvezető igazgatóként nettó 2,751 millió forintot keresett havonta. Egyes számítások szerint akkoriban hat, a jegybankhoz köthető cégnél volt igazgatósági, igazgatótanácsi tag, ami összesen bruttó 7–9 millió forint jövedelmet is jelenthetett.

Csák János vagyonáról nem található sok nyilvános adat. 2019-ben a 24.hu-nak adott interjúban annyit mondott, hogy Mészáros Lőrinc és Tiborcz István vagyonosabb, mint ő.

Forrás: rtl.hu



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
Betiltják az IQOS-t és a hasonló hevítéses dohánytermékeket az unióban
A rák elleni küzdelem részeként lépne fel az EU az ízesített hevítéses dohánytermékek ellen, amelyek eladása rohamosan megugrott az elmúlt években.

Link másolása

hirdetés

Betiltanák az ízesített hevítéses dohánytermékek árusítását az Európai Unióban annak érdekében, hogy 2040-re öt százalékra csökkenjen a dohányzók száma az unión belül - közölte az Európai Bizottság szerdán.

A testület azért akar fellépni a hevítéses dohánytermékek ellen, mert ezek eladása rohamosan megugrott Európában az elmúlt években. Júniusi jelentésük szerint 2018 és 2020 között az ilyen típusú cigaretták eladása 924 millióról 19,7 milliárdra nőtt, ami több mint 2000 százalékos növekedés.

Stella Kyriakides, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszer-biztonságért felelős biztosa elmondta, hogy tízből kilenc esetben a tüdőrák oka a dohányzás, ezért az a cél, hogy minél inkább visszataszítóvá tegyék a cigarettázást, ezzel megvédjék az állampolgárok egészségét és életeket mentsenek meg.

Az Európai Bizottság javaslatát - amely csak a dohányhevítéses elektromos cigarettákra terjedne ki, a csak nikotint tartalmazókra, mint például az Elf Barra nem - az Európai Tanács és az Európai Parlament is tárgyalja majd. Ha elfogadják, a tagországoknak nyolc hónapjuk lesz arra, hogy jogszabályt hozzanak a rendelkezésről, és további három hónapjuk ennek érvényesítéséig.

Forrás: Politico

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Orbán Viktor rendelettel döntött a bedőlt italforgalmazóról
Kiemelt jelentőségű csődeljárássá minősítették az egyik legnagyobb hazai italforgalmazó felszámolását. Az Ital Magyarország Kft. több száz millió forinttal tartozik a borászatoknak.

Link másolása

hirdetés

Február 8-án csődvédelmet kért az egyik legnagyobb hazai italforgalmazó, az Ital Magyarország Kft. (IMO), amely nagyjából harminc hazai borászatnak tartozik összesen csaknem 350 millió forinttal.

A 24.hu szúrta ki, hogy a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent egy rendelet, amellyel a kormány a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény alapján

stratégiailag kiemelt jelentőségű csődeljárássá minősítette a cég csődeljárását.

A rendelet ezt nem részletezi, de a paragrafusok alapján az egyik legnagyobb italforgalmazó adósságainak rendezéséhez, hitelezőivel való megegyezéséhez a kormány szerint nemzetgazdasági érdek vagy kiemelt közérdek fűződik. A rendelet szerdán hatályba lépett.

A cikkben emlékeztetnek, hogy korábban a pórul járt borászok kérték Palkovics László minisztertől, hogy kezdeményezze az Ital Magyarország Kft. (IMO) stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítését.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
Törölte a járatukat a Wizz Air, 1000 euró ráfizetéssel jutottak haza két nappal később
A nő és férje vasárnap délben tudta meg, hogy az esti járatuk nem indul. Végül kedden egy másik városból, egy másik légitársaság járatával jutottak haza.

Link másolása

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, többször is volt példa arra mostanában, hogy a Wizz Air váratlanul törölte egy járatát megfelelő tájékoztatás és segítségnyújtás nélkül. Így maradt hoppon Antal Barbara és családja is, akik esküvőre utaztak Marbellára, a hazaút viszont káoszba fulladt. Kálváriájukat az RTL Híradónak mesélte el Barbara.

A család nagy része rendben hazaért egy Bécsbe tartó járattal vasárnap, az Angliában élő Barbaráék járatát azonban törölték. Ebéd közben kapták a hírt, hogy az esti járatuk nem indul. Az ezt közlő levélben lévő linkek azonban nem működtek, így nem tudták átrakni a foglalásukat egy másik járatra. Mivel telefonon sem tudták elérni a légitársaságot, a repülőtéren érdeklődtek a teendőkről a Wizz Air pultjánál.

Ott azonban közölték velük, hogy a következő gép csak három nappal később indul. Se szállásban, se ellátásban nem tudtak segíteni nekik, annyit mondtak nekik, hogy kérjenek számlát a szállásról és az étkezésről, ezek költségeit később visszatérítik.

A nő és férje végül kedden egy másik városból, egy másik légitársaság járatával jutott haza. A két nap csúszás közel 1000 euróba került nekik, amit nem akar veszni hagyni.

"Nemcsak a pénz miatt, hanem az emberi jogok miatt is el fogok menni a végsőkig"

- mondta Barbara az RTL Híradónak, hozzátéve, hogy ha kell, ügyvédi segítséget kér.

A fogyasztóvédelmi hatóság az RTL Híradó megkeresésére szerdán azt közölte, hogy az utasok az induló repülőtér országának fogyasztóvédelmi hatóságához fordulhatnak. A budapesti kormányhivatalhoz pedig nem érkezett panasz törölt járatokkal kapcsolatban.

hirdetés

A Technológiai és Ipari Minisztérium viszont azt közölte, vizsgálják, ki a felelős azért, hogy vasárnap több száz Budapestre érkező utas éjszakázott a reptéren, mert nem volt, aki kiadja nekik a feladott csomagjaikat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Minden előjel nélkül kidőlt egy fa az egyik keszthelyi strandon
Egy szemtanú szerint csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem sérült meg senki.

Link másolása

hirdetés

Kidőlt egy fa a keszthelyi Libás Strandon szerda délután - írta meg a Telex egy Facebook-posztra hivatkozva.

Egy ott strandoló férfi arról számolt be, hogy a családjával fürdött, amikor egyszer csak egy hatalmas reccsenést hallottak, majd látták, hogy egy óriási fa kidőlt, rá az alatta, mellette lévő emberekre, köztük gyerekekre is. Nagy riadalmat okozott, de szerencsére nem sérült meg senki, amit még a strand vízi mentői is alig hittek el.

A keszthelyi strandok üzemeltetésért felelős VÜZ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Telex érdeklődésére elmondta, hogy

a kidőlt fa nem egy kivágásra ítélt, kezeletlen beteg fa volt, minden előjel nélkül dőlt ki a strand egyik kedvelt területére.

Azt is hozzátette, hogy a település fáit folyamatosan ellenőrzik és faápoló szakértőkkel is együtt dolgoznak. A kidőlt fa eltakarítását a VÜZ Kft. végzi csütörtökön a hajnali órákban.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: