News here
hirdetés

HÍREK
A Rovatból
hirdetés

Rogán Antal 408 milliót keresett feltalálóként, Lázár János szántókat vett - nyilvánosak a politikusok vagyonnyilatkozatai

Többek között Áder János, Kövér László és Szijjártó Péter is növelni tudta megtakarításait 2020-hoz képest. A korrupciós botrányba keveredett Völner Pál viszont papíron szegényebb lett.

Link másolása

hirdetés

Nyilvánosságra kerültek a vezető politikusok vagyonnyilatkozatai, amelyekből kiderülnek, hogy milyen ingóságokkal és mennyi megtakarítással rendelkeznek, illetve van-e tartozásuk.

Áder János megtakarításai körülbelül 6 millió forinttal nőttek tavalyhoz képest, életbiztosítása pedig 6 ezer euróval lett magasabb. Továbbra is fizeti a lakásvásárlásra felvett hitelét, amelyből 2021-ben 4 millió forintot törlesztett, és még 37 millió forint tartozása van. Bár idén tavasztól már nem ő lesz a köztársasági elnök, a bruttó 3,5 millió forintos államfői fizetése élete végéig jár majd neki személyes gépkocsihasználattal, kétfős titkársággal, egészségügyi ellátással együtt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke 2 millió forinttal tudta növelni a megtakarításait, így már 5 millió van a számláján. Ráadásul 10 millió forintos tartozásából is sikerült törlesztenie mintegy 1 millió forintot.

Rogán Antal azokat a Szakonyfalu környéki erdőket és rétet birtokolja, mint eddig, más ingatlana továbbra sincs. A 816 milliós megtakarítása viszont igencsak megfogyatkozott, 206 millió forintot költött el belőle. Viszont feltalálóként keresett 408 millió forintot, miután 2020-ban ugyanígy 157,8 millió forintot tehetett zsebre.

hirdetés

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek két ingatlanja van, megtakarítással azonban nem rendelkezik. Továbbra is törleszt egy 120 ezer svájci frankos hitelt, tavalytól pedig van egy 7,6 millió forintos hitelintézeti számlakövetelése is.

Novák Katalin államfőjelölt számos ingatlant birtokol. A XI. kerületben van egy 56 négyzetméteres lakása, felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak és egy 90 négyzetméteres társasháznak, Szegeden egy 67, egy 166 és egy 174 négyzetméteres lakást is birtokol, emellett egy garázsa és egy balatonlellei nyaralója is van. Ezek közül van, amit bérbe ad, ebből összesen havi 225 ezer forint jövedelme van. A politikus 29 millió forintos megtakarítással rendelkezik, tavaly óta 3 millióval sikerült növelni félretett pénzét.

Varga Judit igazságügyi miniszternek viszont a friss vagyonnyilatkozata szerint már nincs megtakarítása, felélte az eddigi tartalékait. Budán és Balatonhenyén vannak ingatlanjai, emellett egy Volvo, egy 1993-as mesterhegedű és egy Yamaha pianínó tulajdonosa.

A korrupciós botrányba keveredett Völner Pál az előző vagyonnyilatkozata szerint még jelentős megtakarítással rendelkezett, 8 és fél millió forintja volt takarékbetétben, és 3 és félmillió forint készpénzben. A mostani dokumentum szerint a tartalékai igencsak megfogyatkoztak, mert már csak 2 millió forintja van készpénzben, emellett nyergesújfalui családi házat tulajdonol felerészben.

Szijjártó Péter külügyminiszter viszont tavaly növelte a megtakarításait: 400 ezer forinttal több vagyona vagy értékpapírban és 100 ezerrel több biztosítási eszközalapban. A banki megtakarításai viszont ugrásszerűen emelkedtek meg: előző vagyonnyilatkozata szerint még csak 220 ezer forintja volt a bankban, most viszont már 9,9 milliós megtakarítással rendelkezik. Ugyanakkor még mindig van 30 millió forint tartozása a szülei felé.

Lázár János 2021-ben tovább növelte a már eddig is tekintélyes ingatlanvagyonát: Hódmezővásárhelyen vett egy 22,9 és egy 7,8 hektáros szántót, valamint felerészben tulajdonosa lett egy 4,4 hektáros területnek is. A dokumentum szerint van egy 2017-ben vásárolt, tíz éves Land Rovere, egy 2019-ben vásárolt Mini Cooper Cabriója, és továbbra is lízingel egy 2019-es évjáratú Land Rovert. Készpénzben 14,5 millió forintos megtakarítással rendelkezik, de tartozása is van még: magánszemélyeknek 50 milliót kell még fizetnie, személyi kölcsönéből van még 18 millió forint, beruházási hiteléből pedig 38,9 millió forint.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke vagyonnyilatkozata szerint az 5 millió forintos jegybanki fizetése mellett lektorálással és vizsgabiztosként havi 760 ezer forintot keres, megtakarítása azonban nincs. Csupán egyetlen ingatlannal rendelkezik, egy 1985-ben örökölt balatonakarattyai családi ház tulajdonosa.

Forrás: 24.huhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK
A Rovatból
hirdetés
„Mindenki rohant, és elkezdtek egymásra esni” – legalább 40-en meghaltak egy egyiptomi templomban pusztító tűzben
A tűz az Abu Szifin szentről elnevezett kopt keresztény templomot borította lángba. A lángok elzárták az egyik kijáratot a misére összegyűlt mintegy ötezer hívő előtt. Emiatt pánik tört ki, és több embert agyontapostak.

Link másolása

hirdetés

Legkevesebb 40 halálos áldozata van annak a tűznek, amely egy kopt ortodox templomban tört ki vasárnap Egyiptomban.

A katasztrófa a Gíza város Imbaba negyedében található, Abu Szifin szentről elnevezett templomban történt. A tűz elzárta az egyik kijáratot a több ezer hívő előtt, emiatt pánik tört ki és többeket agyontapostak. Több számot is közölnek a hírügynökségek a halottakról és a sebesültekről, de mindegyik több tucatra teszi a számukat. A BBC szerint gyerekek is lehetnek az áldozatok közt.

A tűz okát egyelőre nem tisztázták, azt valószínűsítik, hogy a elektromos rendszer hibája miatt keletkezett.

„Az emberek a harmadik és a negyedik emeleten gyülekeztek, füstöt láttunk a második emeletről. Mindenki rohant, hogy lemenjenek a lépcsőn, és elkezdtek egymásra esni”

– mondta egy szemtanú a Reutersnek. "Aztán csattanást hallottunk, szikrákat és tüzet láttunk az ablakon keresztül" - folytatta, hozzátéve, hogy ő és lánya a földszinten voltak, és el tudtak menekülni.

Abdel Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök telefonon beszélt II. Tavadrosz kopt keresztény pápával, és kifejezte részvétét a tragédia miatt. A tűzoltók időközben eloltották a lángokat.

hirdetés

„Figyelemmel kísérem a tragikus baleset fejleményeit” – írta esz-Szíszi a Facebookon. „Minden érintett állami szervet és intézményt utasítottam, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést, és késedelem nélkül foglalkozzanak a balesettel és annak következményeivel.”

Az egyiptomi keresztények Egyiptom 103 millió lakosának mintegy 10 százalékát teszik ki. A koptok azt állítják, hogy diszkriminálják őket, és kisebb szerepet játszanak az egyiptomi közéletben, mint azt létszámuk indokolná.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Egy napra elég gázt szerzett eddig a kormány az oroszoktól, augusztusban csak ennyi érkezik
Pluszban az eddig szerződött mennyiségen felül. Egymilliárd köbméterben reménykedett a kormányfő, de hivatalosan is 700 milliót kommunikáltak. Folynak tovább a tárgyalások.

Link másolása

hirdetés

Menczer Tamás külügyi államtitkár azt írta a Facebook-oldalán, hogy mivel jelenleg „nem normális időket” élünk, ezért Magyarországnak több gázra van szüksége.

„Ezért döntött korábban úgy a kormány, hogy a már leszerződött mennyiségeken felül még mintegy 700 millió köbméter földgázt kell beszerezni.”

Menczer megemlíti Szijjártó Péter minisztert, aki „a közelmúltban Moszkvában folytatott tárgyalásokat, melyeket több kereskedelmi egyeztetés követett. Ezek megállapodáshoz vezettek, melyek nyomán a Gazprom tegnap reggel megkezdte a már leszerződött mennyiségek feletti szállítást.

Első ütemben augusztus végéig naponta 2,6 millió köbméter pluszmennyiség érkezik délről a Török Áramlat vezetéken keresztül.”

Na mármost ez a mennyiség nem nagy. Összesen 52 millió köbmétert jelent. A 444.hu azt számolta, hogy

ez egy átlagosnak mondható hideg téli nap fogyasztása Magyarországon.

Egyébként korábban Orbán Viktor még egymilliárd köbméterben reménykedett. Menczer azt írta, hogy a szeptemberi esetleges plusz szállításokról még egyeztetnek. A tárgyalásokól függ, mire számíthatunk szeptemberben.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Megvan az első EU-s állampolgár, aki kiérdemelte az unió orosz szankciós listájának egyik helyét
Uniós állampolgár eddig még nem került fel a listára. Az Éjszakai Farkasok putyinista motorosbanda nagyszombati összekötője érdemelte ki először.

Link másolása

hirdetés

Eddig 53 személy neve olvasható azon a július 21-én jóváhagyott uniós szankciós listán, amit az orosz–ukrán konfliktus miatt fogadott el az Európai Tanács. Bár ezen többnyire orosz, fehérorosz, ukrán állampolgárok, katonai és politikai vezetők és aktivisták szerepelnek, akad egy név, amin gyorsan megakad az ember szeme. Ugyanis egy uniós állampolgárról van szó.

Méghozzá Jozef Hambálekről, az Éjszakai Farkasok putyinista motorosbanda nagyszombati összekötője és egyben motorkereskedő. A férfi 2018-ban alapította a bandát, azóta pedig nemzetbiztonsági kockázatként tartják számon - írja az ATV a Paraméterre hivatkozva.

Hambálek azonnal megérezte a szankciók hatását, mivel a szlovák földhivatal korlátozta nagyszombati házának tulajdonjogát, zárolták bankszámláit és cégtulajdonait, illetve az autóit is elvontatták. A vagyonát azért megtarthatta, bár jelenleg ahhoz sem fér hozzá.

A szankciós listán való szereplés másik árnyoldala, hogy aki felkerül rá, az nem tartózkodhat az unió területén, csakhogy Hambálek uniós polgár. Erről egyelőre a szlovák külügy nem nyilatkozott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Kánikula: megint 40 fok közelében leszünk a jövő héten, csak péntektől jön az enyhülés
Szerdán és csütörtökön lesz a legmelegebb. Ezután érkezhet majd egy hidegfront, amely megint kettészakítja az országot.

Link másolása

hirdetés

Folytatódik jövő héten a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn sok lesz a napsütés, főleg az ország északkeleti, keleti harmadán, illetve a nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny vidékeken ennél hűvösebb lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Kedden is sok napsütés várható, csak helyenként lehet zápor, zivatar. A minimumok 12 és 20, a maximumok 29 és 35 fok között alakulnak.

Szerdán és csütörtökön napos, csapadékmentes idő várható. Szerdán a hajnali 13-21 fokról 31-36 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön a minimumok 15 és 22, a maximumok 33 és 38 fok között alakulnak.

Pénteken hidegfront érkezhet, emiatt felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A szél nagy területen megerősödik, helyenként - nem csak zivatar környezetében - viharossá is fokozódik.

hirdetés
A legalacsonyabb hőmérséklet 16 és 24, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 29 és 35 fok között valószínű, de a Nyugat-Dunántúlon ennél több fokkal hűvösebb, míg a Tiszántúl egyes részein több fokkal melegebb is lehet.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé erős, akár viharos lehet. Szombaton a minimumok 15 és 22, a maximumok 24 és 30 fok között várhatók. Vasárnap a hajnali 14-20 fokról 25-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: