hirdetés

HÍREK

Megtiltotta Spanyolország a belépést az oltatlan briteknek az omikron terjedése miatt

Így próbálják csökkenteni az új variáns terjedési esélyét.
Fotó: JoshuaWoroniecki/Pixabay - szmo.hu
2021. november 28.


Link másolása

hirdetés

Mostantól nem léphetnek be Spanyolország területére azok a britek, akik nincsenek beoltva - írja a Daily Mirror.

A spanyol kormány által meghozott rendelet szerdán lép életbe, leválta az eddigi szabályzatot, aminek értelmében elég volt egy negatív teszt az országba való belépéshez.

Antonio Mayor, a Hosbec hotellánc igazgatója szerint az intézkedésnek minimális hatása lesz a britek körében népszerű Costa Blanca pihenőhelyre, ahol a turisták általában 50 fölöttiek és be vannak oltva.

“Ezzel együtt minden korlátozás visszaesést eredményez a turizmusban” - fűzte hozzá a férfi.

Hasonló intézkedéseket vezettek be Portugáliában is, ahol decembertől kezdődően még a beoltottaknak is kötelező lesz a negatív covid-teszt bemutatása. Akik megszegnék a szabályt, azok súlyos pénzbírságra számíthatnak. Az országban a “covid-útlevél” kötelező lesz az éttermekbe, hotelekbe és edzőtermekbe való belépéshez is.

A két ország a fenti döntéseket annak érdekében hozta meg, hogy minimálisra csökkentsék a covid legújabb, omikron elnevezésű variánsának terjedési esélyét.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
A Rovatból
hirdetés
„Inkább a McDonald's-ban kellene dolgoznom, mert ott sokkal jobban keresnék” – újabb pedagógus nyílt levele került elő
Medveczki Krisztina két évvel ezelőtt üzent a kormánynak és az EMMI-nek, most a PDSZ posztolta újra szavait.

Link másolása

hirdetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) megosztotta Medveczki Krisztina óvodapedagógus nyílt levelét, amit két évvel ezelőtt írt. Ebben leírta, hogy 2012-ben diplomázott 22 évesen, ami után nettó 82 ezer forintot keresett. Később 26 évesen úgy döntött, hogy munkát vállal a McDonalds-ban, ugyanis akkor még mindig csak 128 ezer forintot keresett.

"Mindig volt valami plusz, ami miatt ott kellett maradni az óvodában, tehát a délelőttös héten 16 órától, a délutános héten 18 órától tudtam biztosra munkát vállalni, így a Szolnoki Mc’Donalds munkatársa lettem. Ami azt jelentette, hogy este 22 vagy 24 óráig, hétvégente volt, hogy hajnal 2 vagy hajnal 4 óráig."

"Így lett annyi a fizetésem a két munkahelyről összesen, mint az öcsémnek, aki szakmunkásképzőt végzett"

- áll a posztban. Két évvel ezelőttre 157 ezer forintra emelkedett a fizetése, ami mellett még mindig szüksége volt kiegészítésre. Medveczki Krisztina most ismét posztolt, a PDSZ közzé is tette a szavait: "a helyzet két év óta semmit sem javult. Csupán megkaptam a második diplomám, ami önmagában semmit nem ér, ugyanúgy szeretem a munkám, csupán az életben nem tudok haladni előre. Hurrá, 9 év szakmai tapasztalattal a hátam mögött ki kellett egészíteni a fizetésem, mert nem érte el a garantált bérminimumot!"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK
Sokkoló videókon a tongai víz alatti vulkánkitörés és szökőár
A vulkánkitörést Új-Zélandon és Ausztráliában, sőt még a 800 kilométerre lévő Fidzsi-szigeteken is hallani lehetett.

Link másolása

hirdetés

Szombaton kitört a vízalatti Hunga Tonga Hunga Ha’apai vulkán, aminek következtében szökőár árasztotta el a csendes-óceáni Tongát. A víz alatti vulkánból 20 kilométer magasra csapott fel a feltörő gáz, füst és hamu.

A vulkánkitörésről és a Tongát elérő szökőárról több felvétel is megjelent a közösségi oldalakon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Feloszlott a Jobbik egri alapszervezete
A párt volt elnöke szerint a Jobbik felszámolta az országos lefedettségét azzal, hogy beálltak az egységes ellenzékbe.
Címkép: Jobbik/Facebook - szmo.hu
2022. január 17.


Link másolása

hirdetés

Vasárnap rendkívüli taggyűlésen feloszlatta magát a Jobbik egri alapszervezete – értesült az Egerinfo. Több, névtelenséget kérő jobbikos is megerősítette nekik az információt, és úgy tudják, hogy hétfőn az országos elnökséget is értesítik.

Azért döntöttek így, mert nem asszisztálnak tovább „biodíszletként” az ellenzék közös jelöltjének, Berecz Mátyásnak a kampányához, amelyet szerintük a szocialista Mirkóczki Zita irányít.

Megszólalt az ügyben Sneider Tamás, a Jobbik volt elnöke is, aki jelenleg a Polgári Válaszban politizál. Szerinte a párt gyakorlatilag felszámolta az országos lefedettségét azzal, hogy beálltak a közös ellenzékbe és leamortizálták a Jobbikot.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK
Az Australian Open után a Roland Garrost is bukhatja Djokovic, ha nem oltatja be magát
Hiába ő a világelső teniszező, vakcina nélkül nem nagyon hagyják versenyezni.

Link másolása

hirdetés

Korábban megírtuk, hogy Djokovicot kitoloncolták Ausztráliából, amiért nincs beoltva. Így nem tudott részt venni az Australian Openen. Májusban indul a Roland Garros teniszverseny Franciaországban, viszont most úgy tűnik, hogy oltás nélkül ezen sem vehet részt, ugyanis a franciák nem engednek kivételezést az új vakcinatörvény alól - írja a Reuters.

Franciaországban vasárnap szigorítottak a járványügyi szabályokon. Oltási igazolás nélkül nem lehet nyilvános helyekre menni, az oltatlanok nem ülhetnek be étterembe, moziba vagy kávézóba, de nem is vonatozhatnak.

A francia sportminisztérium illetékese elmondta, hogy a Roland Garros csak májusban lesz, addig változhatnak a szabályok, de ha így maradnak, nyilván nem lesz kivételezés.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: