HÍREK

Medián: őket tartják a legkorruptabbaknak, itt a lista – Mészáros, Orbán, Tiborcz

Még a fideszes szavazók 32 százaléka is úgy vélte, hogy a korrupció központilag szervezett, rendszerszintű jelenség valamint majdnem kétharmaduk szerint elképzelhető, hogy Mészáros Lőrinc, Garancsi István és mások Orbán Viktor strómanjai.


Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője a hvg.huban írt cikkben számolt be egy, a korrupció megítéléséről szóló felmérésről, amelyet a Medián végzett el szeptemberben.

Az 1000 fős reprezentatív mintán készült felmérés szerint még a kormánypárti szavazók egyötöde is úgy véli, hogy

a pénzügyi visszaélés nagymértékben jellemző az Orbán-kormányra.

A fideszes szavazóknak csak a 37 százaléka tartja elképzelhetetlennek, hogy Mészáros Lőrinc, Garancsi István és a kormány néhány kegyelt vállalkozója valójában Orbán Viktor strómanja lenne.

A szavazók szerint a korrupció a negyedik legnagyobb probléma. Ezt előzi meg a szegénység, az infláció és az egészségügy helyzete a legkiugróbb gond.

A választók kétharmada szerint az Orbán-kormányra jellemző a korrupció és a pénzügyi visszaélés. Az ellenzéki szavazók 96 százaléka, a bizonytalanok 81, a Fideszre szavazók 22 százaléka vélte így.

A fideszes szavazók 32 százaléka is úgy vélte, hogy a korrupciós esetek nem egyedi túlkapások, hanem központilag szervezett, rendszerszintű jelenség.

A válaszadók több mint fele a korrupció kapcsán neveket is mondott: 58 százalék Mészáros Lőrincet, 40 százalék Orbán Viktort családjával, Tiborcz Istvánt 18 százalék említette. Szerintük ők nem tiszta eszközökkel szerezték a vagyonukat.

Azt, hogy például Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István valójában Orbán Viktor strómanjai, csak 15 százaléka tartotta kizártnak. A Fidesz szavazói között ez 37 százalék volt, azaz több mint 60 százalék úgy vélte, hogy elképzelhető.

Forrás: 444.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter megmutatta azt, aki nélkül az élete megállna
A politikus közös fotón szerepelt az asszisztensével. Nélküle megállna az élet.
Fotó: Nagy Bogi - szmo.hu
2024. július 20.A Tisza Párt alelnöke már hónapok óta a figyelem középpontjába került, a tavaszi országjárása után a június 9-i Európa Parlamenti és az önkormányzati választásokon is szép eredményeket ért el.

Most azonban megmutatta, hogy kinek a segítségével jutott el oda, ahol tart.

Magyar Péter egy közös fotóval szerepelt az asszisztensével.

"Ili, aki nélkül megállna az élet. A legjobb asszisztens a világon"

- írta a posztjához a politikus.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Honvédségi luxusgép vihette haza a Horvátországban nyaraló Orbán Viktort
A hírt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé a közösségi médiában.


Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pénteken közölte a nyilvánossággal, hogy július 18-án – amikor Orbán Viktor dél-horvátországi nyaralásáról Angliába, Woodstockba utazott – a Magyar Honvédség 606-os lajstromjelű luxusgépe, egy Dassault Falcon 7X, hajnalban felszállt Ferihegyről és rövid idő múlva a spliti repülőtéren landolt. A képviselő légiforgalmi radarfelvételt is bemutatott ennek igazolására.

A Magyar Hang szombati cikke szerint Hadházy állításait megerősíti a flightaware légiforgalmi portál archívuma is. Ebből kiderül, hogy

a luxusgép nem sokkal később, még reggel 6 előtt továbbrepült az Egyesült Királyságba, és a Brize Norton repülőtéren szállt le, amely mindössze 23 percnyi autóútra van Woodstocktól.
Itt a magyar miniszterelnök aznap részt vett az EPC-csúcstalálkozón, amiről a magyar kormányfő Facebook-oldalán is beszámolt.

A horvátországi kitérő 55 perccel és 500 kilométerrel hosszabb utat jelentett, mintha a Falcon egyenesen Budapestről repült volna Angliába. Az aircraftcostcalculator.com adatai szerint a honvédségi luxusgép egy üzemórája 9470 dollárba, azaz 3,4 millió forintba kerül. Hardy Mihály repülési szakértő a lapnak nyilatkozva reálisnak nevezte ezt a becslést, és hozzátette, ha bérelnék a gépet, még drágább lenne. Az ár tartalmazza a karbantartás, a személyzet és az üzemanyag költségeit is – mondta Hardy.

Hardy szerint

szemfényvesztés honvédséginek nevezni a gépet, hiszen világszerte üzleti vagy magángépként használják ezt a típust, így nem meglepő, hogy Magyarországon főként kormánytagok utaznak vele.
Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nem válaszolt a lap kérdésére, hogy esetleg valaki más utazott-e a kormányzati Falconon, illetve ha mégis Orbán Viktor volt az utas, vajon kifizette-e a pluszköltséget.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Magyar Péter elárulta, ki lett rajta kívül a Tisza Párt másik alelnöke
Kiderült az igazság. Ő lesz a párt másik alelnöke. A Tildát alakító színésznő élettársa.


Radnai Márk. Vele fotózkodott egy hajón, a parlamenttel szemben Budapesten.

Radnai Márkról itt lehet bővebben olvasni.

Az életrajzából kiderül, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemre járt, ahol 2012-ben végzett Máté Gábor osztályában színművész szakon.

2016-ban megfenyegette Koltai Tamás kritikust, ami akkor nagy sajtóvisszhangot kapott. 2018-ban a Korhatáros szerelem második évadát rendezte, majd a Drága örökösök főrendezője lett, amit naponta több mint egymillió ember nézett a televízióban.

A Barátok közt sorozat Tildáját alakító Erdélyi Tímea élettársa.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

HÍREK
Pócs János a kisfiút felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek
A politikus szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.


A fideszes Pócs János, Jászberény országgyűlési képviselője az ATV-nek nyilatkozva elmondta, hogy a szolnoki kalandparkban kisfiút felrúgó karateedző tette „védhetetlen”, de szerinte „egy gyenge pillanat” volt csupán, ami bárkivel megeshet.

Pócs szerint az edző múltjában „soha semmilyen probléma nem volt”, és kiemelte, hogy az edző nem véletlenül kapott megyei, városi és állami kitüntetéseket.

Pócs az ATV videójában 1:43-tól hallható.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk