KÉK HÍREK
A Rovatból

Kecskeméten láthatták a kiskunhalasi fekete párducot

Az továbbra is rejtély, honnan jöhetett és hogyan kószálhat szabadon az állat.
Fotó: Eelffica/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. december 23.


Link másolása

Egy hete mi is beszámoltunk róla, hogy rejtélyes nagymacskát, szakértők szerint fekete párducot láthattak Kiskunhalason.

Azt továbbra sem tudni, hogy az állat hogy kószálhat szabadon, sem azt, hogy honnan szökhetett meg. Most azonban, úgy tűnik, újabb helyeken bukkant fel a ragadozó.

A Hírös.hu-nak Ugrina Csaba nyilatkozott, aki egy üzemnél figyelt fel az állatra.

„Először csak egy mozgó fekete foltra lettem figyelmes, azt hittem egy őz vagy egy kutya lehet. Aztán elővettem egy nagy teljesítményű fényképezőt, és ráközelítettem. Akkor láttam, hogy valószínűleg a párduc járkál erre”

– közölte, hozzátéve, hogy a nagymacska végül az M5-ös autópálya felé távozott.

A lap beszámol róla, hogy Ballószögön is látni vélték a fekete párducot. Információik szerint a Wéber kanyarban ugrott át egy busz előtt.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
„Még beszéltem vele a történtek előtt fél órával” – barátai gyászolják Bogit, a verőcei hajóbalesetben meghalt egyik fiatalt
A kishajó nyolc utasa közül csak egy élte túl a szállodahajóval való ütközést, két fiatal holttestét találták meg, a többieket még nagy erőkkel keresik.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy kishajó ütközött össze a Dunán egy szállodahajóval. A balesetben ketten meghaltak, öten pedig eltűntek és még keresik őket, egy utasnak - bár komoly sérülésekkel - sikerült kijutnia a partra. Az áldozatok egy buliból tartottak hazafelé, amikor a tragédia történt. A Ms. Heidelberg nevű szállodahajó nem észlelte az ütközést, továbbhaladt, végül Komáromnál állították meg.

A baleset egyik áldozatát, B. Boglárkát százak gyászolják - írja a Borsonline.

Az életvidám, Pest megyei lány az erdészeti technikumban tanult, és mindenki szerette. A tragédia előtt telefonon beszélt egyik barátjával, aki egy kommentben azt írta:

"Én sem tudom elhinni, a történtek előtt fél órával még beszéltem vele telefonon".

A kishajóban ülők barátok voltak, ketten rokonok is. Egyikük hozzátartozója összetörten mondta el:

"A motorcsónak vezetője a nagybátyám volt, a nagynénémet még keresik".

Azt, hogy mi történt pontosan, még nem tudni, a vizsgálat folyik.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
„Összeismerkedtek egy fiatal olasz sráccal, és ő élte túl egyedül” – épp a túlélő nem tartozott a baráti társasághoz, amelynek tagjai eltűntek vagy meghaltak a hajóbalesetben
A balesetet szenvedett fiatalok barátja is csatlakozott a keresőkhöz, egész nap a vízen volt. Őt is hívták a buliba, de egy családi esemény miatt nem tudott velük tartani.

Link másolása

Csak egy túlélője van a dunai hajóbalesetnek, mikor egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A Verőcénél történt tragédiában nyolc utasból egy férfi úszott ki a partra, ő értesítette a rendőrséget. Két holttestet megtaláltak, öt utast még keresnek a mentőegységek.

A túlélő egy olasz férfi, aki a partra úszott. Az OMSZ közlése szerint négy mentőegység érkezett a helyszínre, ahol az olasz férfit ellátták. Fejsérüléssel, kulcscsont sérüléssel, zúzódással, helyszíni állapot stabilizálással szállították sűrgősségi osztályra.

A keresőegységek a Duna partján találták meg az egyik férfi holttestét, majd később a Megyeri híd közelében egy női holttestet. Az eltűntek kereséséhez egyik barátjuk az interneten kért segítséget. Ő is egész nap a vízen volt. Azt mondja, nem érti mi történhetett.

Elmondása szerint 19 és 40 év közöttiek voltak a jachton. Egy fesztiválon voltak, ott ismerkedtek meg az olasz fiatallal, aki túlélte a balesetet.

Őt is hívták a buliba, de egy családi ünnepség miatt nem tudott velük menni - mesélte a férfi. Úgy tudja, hogy a tragédia idején épp egy másik buliba tartott a társaság, ekkor ütköztek össze a szállodahajóval.

A rendőrség nyomoz, hogy kiderítse, ki volt a hibás a balesetben.

A svájci nagyhajót Komáromnál állították meg.

VIDEÓ: A Tények beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Őket keresik: 19 éves lány és 20 éves fiú is lehet a verőcei hajóbaleset áldozatai között
Közzétette a rendőrség a verőcei hajóbaleset eltűntjeinek adatait. Három férfit és két nőt keresnek.

Link másolása

Közzé tette a rendőrség a verőcei hajóbaleset öt, jelenleg eltűntként keresett áldozatának adatait. A két nő és három férfi neve, fényképe és más, az azonosításukat segítő információ a police.hu oldalon olvasható.

Az eddigi információk szerint egy férfi és egy nő meghalt, öten pedig eltűntek szombat este, amikor egy szállodahajó letarolt egy motorcsónakot.

A kishajó utasai közül egy embernek sikerült kijutnia a partra, őt Verőce közelében találták meg. Rajta kívül eddig egy férfi és egy nő holtteste került elő.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Verőcei hajóbaleset: folytatják a kutatást a Duna teljes szakaszán, de inkább már áldozatokat keresnek
Öt embert keresnek jelenleg is. A túlélés esélye gyakorlatilag a minimumra csökkent a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője szerint.

Link másolása

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Balázs László kiemelte, a kutatásban több százan dolgoznak. Hozzátette, a mentési munkálatokat nehezítette, hogy korlátozott látási viszonyok között kellett megkezdeni a kutatást, amit tovább bonyolított a Dunában lévő uszadék és vízben úszó sok hajóalkatrész.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője elmondta, a bejelentést követően nem lehetett tudni, pontosan hol történt a baleset, ezért a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást a Dunán. A szervezet hőkamerás drónokkal és a part menti részek átvizsgálásával segítette a hivatásos tűzoltók munkáját.

Rámutatott: nyilvánvaló hogy nagy erőjű ütközés történt, ezt a túlélő férfi, illetve a megtalált két áldozat - egy férfi és egy nő - sérülései is igazolják. A kutatási tevékenységeket egy operatív törzs koordinálja, és sötétedésig folytatják a kutatást a Duna teljes szakaszán - ismertette.

Ameddig nincs meg minden eltűnt ember, nem mondható ki, hogy ők valójában áldozatok - hangsúlyozta. Úgy fogalmazott: "Értelemszerűen, a szakma szempontjai alapján most már arról beszélünk, hogy inkább áldozatokat keresünk, a túlélés esélye gyakorlatilag a minimumra csökkent."

A rendőrség korábban a szombat éjjel Verőcénél történt hajóbalesetről azt közölte, a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek.

Link másolása
KÖVESS MINKET: