Hogy ne a kukában végezzék: 10 alapélelmiszer helyes tárolása járvány idején
Összegyűjtöttem 10 alap élelmiszerünk helyes tárolási módját, hogy ne pénzkidobás legyen a bespájzolás vége.
1. Kenyér
Ha több kenyeret vettél, vagy magad állsz neki sütni, akkor érdemes egy részét betenni a fagyasztóba. Felhasználás előtt pár órával kivéve pont olyan puhára olvad ki, mint amikor betetted. Ha nincs hely a fagyasztódba, akkor hűtőben tárold, zárt, műanyag tasakban, hogy ne nyirkosodjon át.
marco aurelio képe a Pixabay -en.
2. Krumpli
Hűvös, sötét helyen tároljuk, lehetőleg szellőző zsákban. Semmi esetre se tároljuk együtt a hagymával, mert mind a kettő lényegesen hamarabb megromlik. Ha szeretnénk a csírázási folyamatokat lelassítani, akkor a tárolóba tegyünk a krumpli mellé 1-2 almát is (vagy mennyiségtől függően akár többet is).
marco aurelio képe a Pixabay -en.
3. Alma
Az alma szintén a hűvös, sötét helyet szereti. Ha nincs kamrád, spájzod, garázsod, akkor tedd a hűtőbe, és csak annyit hagyj kint a konyhapulton, amennyit 2-3 nap alatt elfogyasztotok.
Marco Roosink képe a Pixabay -en.
4. Gyökérzöldségek
Répát, fehér répát, céklát a legideálisabb homokos veremben tárolni, csak ez a legtöbb háztartásban nem áll a rendelkezésre. Tekerjük be őket újságpapírba, és tegyük a hűtőbe. Vagy, dolgozzuk fel konyhakészre (karikára, hasábra, ahogy tetszik) tegyük bele egy befőttes üvegbe és töltsük meg azt vízzel, így tegyük be a hűtőbe.
5. Paprika, uborka
Egyik sem szereti se a hideget, se a meleget. A legjobb lenne nekik is a hűvös kamra, de ennek hiányában papírba csomagolva tegyétek a hűtőbe, így hosszabb ideig maradnak frissek, roppanósak.
Krzysztof Jaracz képe a Pixabay -en.