Hogy ne a kukában végezzék: 10 alapélelmiszer helyes tárolása járvány idején
6. Liszt
Sajnos a gabonaféléket hamar megkívánják a zsizsikek és egyéb rovarfélék. Tegyünk a tárolóba, vagy ha bontatlan, akkor a zacskó tetejébe csúsztassunk babérlevelet. Ennek az illata távol tartja a nem kívánt élősködőket.
Alexas_Fotos képe a Pixabay -en.
7. Olajos magvak
A diófélék, és a többi olajos magvak is hajlamosak arra, hogy megavasodjanak a hosszú tárolásba. Ha sok van belőle, pl. dióból, akkor zárt dobozban, zacskóban mehetnek a fagyasztóba. Ha kevesebb, akkor zárt tárolóban tegyük őket a hűtőbe.
Alexas_Fotos képe a Pixabay -en.
8. Banán
A friss gyümölcsök közül ez bírja a legkevésbé, hamar megbarnul a pulton, és a hűtőt sem bírja. Amikor úgy ítéled meg, hogy elérte azt az érési fázist, amikor már nem fogja senki sem szívesen elfogyasztani, akkor hámozd meg, darabold fel, és egy dobozban tedd a fagyasztóba. Remek smoothie illetve sütemény alapanyag lehet.
9. Kemény sajtok
Zárt dobozban hamar megpenészesedhetnek, ezért ha nincs speciálisan szellőző sajt tároló dobozunk, akkor zsírpapírba csomagolva tegyük be őket a hűtőbe.
Alexey Klen képe a Pixabay -en.
10. Szalonna, kolbász, szalámi
Ezeket a húsárukat sem szabad zárt csomagolásba tárolni, mert hamar megromlanak. A legjobb helyük a hűvös kamrába lenne, felakasztva, ahol tudnak szellőzni. Ennek hiányába, ezeket is zsírpapírba csomagolva tegyük úgy a hűtőbe, hogy szellőzhessenek. Ha úgy látjuk, hogy a papír átnyirkosodott, akkor cseréljük frissre, mert a nyirkosság is minőségvesztéshez vezethet.
Alexey Klen képe a Pixabay -en.
VIDEÓ: még több élelmiszer helyes tárolása