News here

HÍREK

Elhagyta az óvóhelyet, hogy ételt vegyen - rakétatámadás áldozata lett egy 22 éves indiai orvostanhallgató Harkivban

A fiú kora reggel, közvetlenül a kijárási tilalom lejárta után indult el egy közeli szupermarketbe, de már nem tért vissza.
Címkép: ProfCong/Twitter - szmo.hu
2022. március 02.


Link másolása

Orosz rakétacsapás áldozata lett egy fiatal indiai férfi Ukrajnában - írja a BBC.

A 22 éves Naveen S Gyanagoudar Harkiv városában halt meg kedden, miután elhagyta az óvóhelyét, hogy ételt vegyen magának.

Barátai nem sokkal a halála előtt még beszéltek az orvostanhallgatóval, aki azt kérte tőlük, hogy utaljanak neki pénzt, hogy még több ételt tudjon venni. Már kora reggel, közvetlenül a kijárási tilalom lejárta után elindult egy közeli szupermarketbe, ahonnan azonban már nem tért vissza az óvóhelyre.

Miután a barátja, Srikanth Chennagowda utalt neki pénzt, felhívta őt, de nem vette fel a telefont. Még sokszor próbálkozott, mire végül valaki beleszólt, de ukránul beszélt, amit a fiú nem értett. Ezért odaadta egy, a szintén a menedékben tartózkodó, ukránul beszélő embernek a telefont, akinek a vonal túlsó végén lévő ismeretlen elmondta, hogy Gyanagoudar meghalt.

"Nem akartam elhinni. Elmentem a szupermarketbe, és nem volt nyoma robbanásnak"

- mondta Chennagowda.

Egyelőre nem is lehet tudni, hogy a barátja hol halt meg. Azt az indiai külügyminisztérium erősítette meg, hogy bombatámadás áldozata lett.

Chennagowda elmondta, hogy Gyanagoudarral és több menedékbeli társukkal már azt tervezték, hogy elhagyják a bunkerüket, mivel a várost sújtó bombázások egyre erőteljesebbek lettek.

Gyanagoudar egyébként negyedéves volt a Harkivi Nemzeti Orvostudományi Egyetemen, a harmadik évében 95 százalékos volt a teljesítménye. Barátja szerint zseniális, jószívű, szorgalmas és szerény srác volt.

Több ezer indiai állampolgár rekedt Ukrajnában a háború miatt, akik szeretnék minél hamarabb elhagyni az országot, de az evakuálás egyelőre logisztikai problémákba ütközik. Sok indiai diák arról írt a Twitteren, hogy egyre nehezebb élelmiszerhez jutni az orosz invázió óta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


HÍREK
Hadműveletet jelentett be Orbán Viktor
Megvette az adventi koszorút az irodájába.

Link másolása

Sikeres hadműveletet bonyolított le a hétvégén Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök azonban a nem szomszédban hónapok óta dúló háború kapcsán számolt be erről az akcióról, hanem

az adventi koszorú megvásárlását jellemezte hadműveletként legutóbbi Facebook-bejegyzésében.

A miniszterelnök délelőtt már egy videót is megosztott arról, ahogy betér egy virágüzletbe, hogy az irodájába vegyen egy adventi koszorút. A kormányfő végül egy fehér gyertyás verzió mellett döntött, mert az eladó szerint az a tisztaság jele.

A katonai kifejezésekhez láthatóan vonzódó kormányfő „Advent-hadművelete” így sikeresnek tekinthető, hiszen

elérte stratégiai célját: megszerezte a vágyott koszorút.

A bejegyzés alatti hozzászólások között azonban többen megjegyezték, hogy „a békés advent” jegyében feltöltött képsorozatnál talán a nem a legszerencsésebb kifejezés a hadművelet szó.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
Egy kijevi luxusszálloda nagyköveti lakosztálya tűnhetett fel Novák Katalin videójában
Egy ilyen szoba 120-150 ezer forintba kerül egy éjszakára két főnek.

Link másolása

A kijevi InterContinental egyik nagyköveti lakosztálya tűnhetett fel abban a videóban, amit Novák Katalin köztársasági elnök töltött fel a Facebook-oldalára az ukrajnai látogatásáról - írja az rtl.hu.

A köztársasági elnök pénteken érkezett Kijevbe Volodimír Zelenszkij ukrán elnök meghívására.

Szombaton részt vett a „Gabonát Ukrajnából” elnevezésű nemzetközi rendezvényen, vasárnap pedig Kárpátaljára utazott.

Novák Katalin az utazásról több képet, illetve egy videót is megosztott a közösségi oldalán.

Az rtl.hu ez utóbbit elemezte ki.

A felvételen néhány pillanatra feltűnik egy szállodai szoba, ahol a köztársasági elnök az őt kísérő csapat tagjaival egyeztet. A videóban látható képeket a portál összevetette az expedia.com szállásfoglaló oldalon található képekkel, és

a bútorzat, az asztali lámpák, a falon látható a képek, a tapéta, illetve a sötétítő függönyök alapján arra jutottak, hogy ez a kijevi Hotel InterContinental ötcsillagos luxusszálloda egyik nagyköveti lakosztálya.

Ezek a szobatípusok ezekben a napokban két főre éjszakánként nagyjából 120-150 ezer forintba kerülnek.

Az rtl.hu az ügyben kérdéseket küldött a köztársasági elnök sajtóosztályának, hogy megtudják, tényleg az adott hotelben szállt-e meg Novák Katalin és kísérete, és ha igen, mennyibe került az ott tartózkodás.

Egyelőre nem érkezett válasz a megkeresésre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Ki tudják-e fizetni a megnövekedett rezsiárakat? – kérdezte Orbán Viktor, amikor megvette az adventi koszorút
Hagyományos helyett egy fehéret választott az irodájába, miután felhívták a figyelmét, hogy az a tisztaság jele.

Link másolása

Advent első vasárnapja alkalmából Orbán Viktor egy koszorút vett.

A Facebookra feltöltött videóból kiderül, hogy a miniszterelnök az irodájába szánja a koszorút, az otthonit a felesége intézi. Végül egy hagyományos helyett egy fehéret választott, miután az eladó felhívta a figyelmét, hogy az a tisztaság jele.

Orbán Viktor arról is érdeklődött a virágboltban, hogy ki tudják-e fizetni a megnövekedett rezsiárakat. Az eladó azt válaszolta, hogy a számlát "majd elfelejtik", de ki tudják fizetni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
Élet és halál között van egy férfi, akit halottaskocsi gázolt el Sydneyben
A halottaskocsi sofőrje ráadásul meg sem állt, hanem segítségnyújtás nélkül elmenekült.

Link másolása

Válságos állapotban szállították kórházba azt a gyalogost, akit egy halottaskocsi gázolt el Sydneyben szombat este, írja a The Guardian. A 61 éves férfit az ausztrál metropolisz Enmore nevű elővárosának főutcáján ütötték el.

A Mazda típusú halottaskocsi sofőrje ráadásul meg sem állt, hanem segítségnyújtás nélkül elmenekült. A mentők helyi idő szerint este kilenc előtt nem sokkal érkeztek a helyszínre, ahol ellátták az életveszélyes állapotban lévő sérültet, majd kórházba szállították.

A halottaskocsi 21 éves sofőrje néhány órával később feladta magát a newtowni rendőrségen, ahol letartóztatták. A férfit többek között súlyos testi sértés okozásával gyanúsítják. Ezt követően a rendőrök lefoglalták a balesetet okozó járművet is.

A 21 éves sofőrt vasárnap bíróság elé állították.


Link másolása
KÖVESS MINKET: