HÍREK
A Rovatból

Ápolók cipelik fel a betegeket az emeletre egy budapesti kórházban, mert egy hónapja rossz a lift

Olyan épületrészt érint a gond, ahol elsősorban mozgásszervi rehabilitációval foglalkoznak. Van olyan beteg, akinek az állapota rosszabb lett a lépcsőzés miatt.

Link másolása

Rossz a lift egy olyan budapesti kórházban, ahol elsősorban mozgásszervi rehabilitációval foglalkoznak - írja az RTL.hu.

Egy ott dolgozó elmondta, hogy

egy hónapja nem tudják használni a liftet, ezért beteghordók viszik fel az emeletre a betegeket.

Az RTL Híradónak egy nező elmondta, hogy az élettársát is ott kezelik. Úgy vélte, hogy az állapota romlott azóta, hogy lépcsőznie kell a térdproblémás betegnek.

A Híradó megkeresésére a Károlyi Sándor Kórház azt válszolta, hogy a 2011-ben telepített lift javítása folyamatban van. A szükséges anyagokat importból szerzik be, és ez több időt vesz igénybe. A karbantartó cég várhatóan egy héten belül befejezi a javítást. Addig is betegszállítókkal oldják meg a betegek épületen és telephelyen belüli mozgatását.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


HÍREK
A Rovatból
Závecz Tibor: Magyar Péter megérkezése mindent felfordított, a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabb kampányt éljük
A közvéleménykutató szerint el kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével.

Link másolása

A közvéleménykutatók az év elején még a világ legunalmasabb kampányára készültek.

"Magyar Péter megérkezése viszont mindent felfordított, tehát nemhogy a világ legunalmasabb kampányát éljük meg, hanem talán a rendszerváltás óta az egyik legizgalmasabbat" - mondta el Závecz Tibor a nemrég készített kutatást követően az RTL Híradónak.

A 40 év alattiaknál a Fidesz elvesztette vezető pozícióját, a TISZA Párt beelőzte a kormánypártot, 23 százalékkal vezetnek a 22-vel szemben.

El kell gondolkodnia a Fidesznek azon, hogy minden rendben van-e a szavazótáborának rétegzettségével. Ilyen nem forult elő 15 éve biztosan, hogy egy párt megközelítette volna a társadalom bármely nagyobb csoportjában a Fideszt - mondta Závecz.

Az előző EP választáson a Momentum volt az új erő, két mandátumot is szereztek. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem nekik, hanem a Mi Hazánknak van esélye a bejutásra - derült ki a felmérésből.

A mérés szerint a választók közül 600 ezren bizonytalanok, ők ugyan mennek szavazni, de még nem tudják, hogy kire. Többségük

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:

HÍREK
A Rovatból
Érkezik az aranyat érő eső, hideg hajnalokra, viharos szélre is készülhetünk
Péntek lesz a leghűvösebb nap, utána visszatér a 20 fok feletti hőmérséklet, de nem lesz zavartalanul napos a hétvégénk.

Link másolása

Szerdán szinte mindenhol napos időre ébredhetünk, csupán néhol délkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge futó zápor. Napközben a napos-gomolyfelhős idő mellett a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Helyenként számítani kell záporok kialakulására, az Alföldön elszórtan zivatarokra is. A délkeleti, keleti szél sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 12 fok között alakul, a hidegre érzékeny északi és északkeleti tájakon lesz a leghidegebb. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet - írja az Időkép.

Csütörtökön északkeleten számíthatunk tartósabban napos időre. Máshol gyakran takarhatják felhők a napot, és ezeken a tájakon eső, zápor is kialakulhat, délnyugaton az ég is megdörrenhet. Élénk, erős, néhol akár viharos lehet a délkeleti, keleti szél. Néhány fokkal enyhébb lesz a reggel, a minimumok 5 és 14 fok között alakulnak. A legmelegebb órákban 20 és 26 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pénteken sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. A szeles időben 15 és 25 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, a tartósabban borult, csapadékos tájakon lesz a leghűvösebb.

A hétvégén változékony időben lesz részünk, naposabb és felhősebb tájakkal és időszakokkal is találkozhatunk. Több tájegységünkön is kialakulhatnak időnként záporok, zivatarok. Többfelé élénk lesz a szél. Szombaton 20-26, vasárnap 22-29 fokra számíthatunk a délutáni órákban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Százszázalékos vámot vetnek ki a kínai gyártású elektromos autókra az Egyesült Államokban
18 milliárd dollár értékű kínai importra emeli a vámokat az amerikai kormányzat. A nemzetbiztonság szempontjából stratégiai fontosságú ágazatok vámjaihoz nyúlnak hozzá.

Link másolása

25 százalékról 100 százalékra emelik a vámot a Kínában gyártott elektromos járművekre az Egyesült Államokban, írja a The Guardian Joe Biden bejelentése alapján. Az amerikai elnök közölte: az olcsó kínai villanyautók mellett a lítium akkumulátorokra kivetett vámot 7,5 százalékról 25 százalékra, a kritikus ásványi anyagok vámját nulláról 25 százalékra, a napelemekét és félvezetőkét pedig 25-ről 50 százalékra emelik.

A Fehér Házhoz közel álló források szerint a lépés egy négyéves felülvizsgálatot követően született. Az intézkedéscsomag célja, hogy megakadályozza az amerikai piac olcsó, kínai árukkal elárasztását, amivel könnyen megfojthatná az amerikai zöld technológiai ágazat növekedését. A becslések szerint Kína évente 30 millió elektromos járművet gyárt, de csak 22-23 milliót tud értékesíteni belföldön.

Biden autóvámjai nagyrészt szimbolikusak, mivel a kínai villanyautókat gyakorlatilag kizárták az Egyesült Államokból a Donald Trump elnöksége idején kivetett vámok. Lobbicsoportok azonban azt sugallták, hogy a fennáll egy esetleges jövőbeni fenyegetés lehetősége, mivel Peking az exporttal igyekszik ellensúlyozni a hazai gazdaság gyengeségét.

A Szövetség az Amerikai Gyártásért nevű érdekvédelmi szerezet szerint a kínai autók esetleges bevezetése az amerikai piacra „kihalási szintű eseményt” idézne elő az amerikai autógyártók között.

Áprilisban Joe Biden azt mondta, hogy „nem akar harcot Kínával”, de Amerikának szembe kell szállnia az ásziai ország „tisztességtelen gazdasági gyakorlataival és ipari többletkapacitásával”. „Versenyt akarok, de tisztességes versenyt” – mondta az USA elnöke.

A most bejelentett új vámok keddhez képest 90 nap múlva lépnek életbe. A Fehér Házból származó értesülések szerint a cél nem a két ország közötti kereskedelmi feszültség fokozása, hanem az amerikai gazdaság azon részeinek megsegítése, ahol kevesebb beruházás történt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


HÍREK
A Rovatból
Závecz: A 40 év alattiaknál Magyar Péter pártja megelőzte a Fideszt
Kiderült, hogy ha ma lenne a választás, akkor melyik pártok jutnának be biztosan az Európai Parlamentbe, és melyeknek lenne még esélye egy-egy mandátumot elérni. Érdekesen alakult a biztos szavazók összetétele és az aktív bizonytalanok száma is.

Link másolása

A Závecz Research legfrisebb kutatása szerint négy párt(szövetség) képviselői jutnának be az Európai Parlamentbe a június 9-i szavazáson, és még két további pártnak lehet esélye erre – derült ki az RTL megbízásából készített felmérésből.

A május elején készült kutatás szerint a jelenlegi sorrend: a Fidesz-KDNP (39%), a Tisza Párt (26%), a DK-MSZP-Párbeszéd (17%) a biztos részvételt ígérő választók körében

– írja az RTL.hu.

A ZRI Závecz Research Intézet felmérése alapján:

a Fidesz-KDNP európai parlamenti listájának a teljes népességen belül 28 százalékos a támogatottsága, azaz kb. 2,2 millió szimpatizánsa van a kormánypártnak. A Tisza Párt tábora 19 százalékos, azaz 1,5 millióan támogatják Magyar Péter politikai szervezetét.

A DK-MSZP-Párbeszédnek 12 százalék jut, ami kb. 1 millió voksoló. A Mi Hazánk és a Momentum 4-4 százalékkal rendelkezik, azaz kb. 300-300 ezer támogatójuk van. A Kétfarkú Kutyapárt, a Jobbik és az LMP 2-2 százalékot ért el eddig. A Mindenki Magyarországa Néppárt és a Második Reformkor Párt 1-1 százalékon áll.

Az EP-listák között biztos választók közül: a Fidesz-KDNP 39, a Tisza Párt 26 százalékon áll, a DK-MSZP-Párbeszéd pedig 17 százalékon. Az most biztosnak látszik, hogy ezek a pártok képviselőket küldenek az európai parlamentbe.

Esélye van még a Mi Hazánknak is, kisebb valószínűsége van a Momentum és a Kétfarkú Kutya Párt bekerülésének.

A végső eredményt befolyásolja majd a mozgósítás, és a részvételre buzdítás - írja a portál. Most négy nagy táborban 56-59 százaléka menne el szavazni.

Nagyobb feladatot jelent az új szavazók megnyerése, nekik az aktív bizonytalanokat kell meggyőzniük. Ez kb. 600 ezres tábort jelent, elsősorban kisvárosokban és falvakban.

A mostani felmérés szerint a TISZA Párt töb csoportban is elérte a Fideszt, így például a 40 év alattiak csoportjában a Tisza Pártnak 23, a Fidesznek 22 százaléka van. Az érettségizettek körében kb. azonos a két tábor nagysága. A DK-MSZP-Párbeszéd a fővárosban és az idősek körében a legerősebb. A Fidesz a 27%-os átlaga feletti támogatottsággal rendelkezik az idősek és az alapfokú végzettségűek körében - áll a jelentésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: