6 nagyon kedvelt nasi - és kellemetlen mellékhatásaik
A Listverse.com gyűjtötte egybe ezeket a lehangoló tényeket.
1.
A sajtos kukoricapufi, vagy más néven a sajtos puffancs, amely 70 éve hódít világszerte, tipikus példája az „eltűnő kalóriának”.
Amikor ugyanis egy étel gyorsan elolvad a szánkban, azzal becsapja az agyunkat: azt hisszük, nem ettünk kalóriát. És ha az agy így gondolja, nem küld üzenetet a gyomornak, hogy jóllaktunk vele.
Így, ha nem figyelünk, könnyedén elmajszolhatunk egy egész zacskóval belőle. Vagy kettővel? És éppen ezt akarják a gyártók...
2.
Az aszalt gyümölcsöket sok helyen úgy hirdetik, mint egészséges vitaminforrásokat. Több csomagoláson olvashatjuk, hogy valódi gyümölcsből készülnek, és tartalmazzák a napi ajánlott C-vitamin mennyiséget. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a valódi banánhoz vagy eperhez lennének mérhetők. Táplálkozási szempontból inkább a cukorkákhoz állnak közel, így célszerű valami friss gyümölcsöt választani két étkezés közötti nasinak.
Pixabay
3.
A szárított, pácolt hús jó választásnak tűnhet annak, aki proteingazdagon akar nassolni. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint azonban a Jaz ilyen pácolt húsok rákkeltő hatásúak. Évente 34 ezer olyan halálesetet regisztrálnak, amelyet összefüggésbe hoznak a pácolt húsok nagy mértékű fogyasztásával, elsősorban a végbélráknak nagy a kockázata a szakemberek szerint.