Nutellás sütinyalóka
A sütinyalóka, vagy eredeti nevén cake pop már nálunk is hódít. Nem hiába, hiszen nagyon finom. Nagyobb mennyiségben önmagában is és érdemes elkészíteni, de maradék felhasználásnak is kiváló ötlet. A díszítésnek már csak a fantáziátok szab határt.
Borbély Anita írása a Kávé és Csokoládé blogon
Hozzávalók 8 darabhoz:
9 dkg sütemény lemorzsálva- én kakaós piskótát használtam
1,5 evőkanál Nutella vagy házi mogyorókrém
1 evőkanál 32 százalékos tejszín
színes sütidekorációs cukorkák, gyöngyök
csokoládé a bevonáshoz
hurkapálcák, vagy nyárs pálcák
A morzsához hozzáadjuk a Nutellát és jól összegyúrjuk, majd az egy evőkanál sűrű tejszínt is belekeverjük. Figyeljünk az állagra, ne legyen lágy, mert akkor nem fog a pálcán maradni. Ezután a masszát hűtőbe tesszük, minimum 1 órára.
Utána pici nyalóka méretű golyókat formázunk belőle, majd ismét a hűtőbe tesszük. Közben felolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett. Arra kell figyelni, hogy a víz a lábosban ne forrjon és a lábos alja, amiben a csokoládé van, ne érjen a vízhez.
A csokit egy lábosba teszem, amit vízgőzre helyezek. Folyamatosan kavargatom, mikor kezd olvadni a csoki, akkor félrehúzom. Nem szabad túlmelegíteni a csokoládét. A csokoládéolvasztás után, a pálcika végét belemártjuk és beleszúrjuk a sütibe, de vigyázzunk ne túlságosan mélyre. Egy tányérra rakjuk a felszúrt sütiket és megint a hűtőbe tesszük fél óra is.
Ha letelt a fél óra, akkor jöhet a mártogatás. A csokis golyókat azonnal díszítjük, mert amikor kezd kötni a csokoládé már nem tudjuk díszíteni. Hungarocell darabba szúrjuk a kész sütinyalókákat, ennek hiányában egy bögre is megteszi. Amikor készen vagyunk megint hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed a csokiréteg rajta.
Figyeljünk oda, hogy a felszúrás után elég időt maradjanak a hűtőbe, ne mozogjanak a nyalóka fejek. Ha úgy érzékeljük, hogy nem áll stabilan a pálcán, akkor inkább tegyük vissza a hűtőbe.
Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!