hirdetés

FOCI EB
A Rovatból
hirdetés

Marhaságokat írt a Sun a magyar himnuszról az Eb kapcsán

Még egy kicsit viccelődtek is a magyarok focitudásán. Azt mondjuk nem nehéz...

Link másolása

hirdetés

A magyar himnusz teljes fordítását leközölte a The Sun. A brit bulvárlap nemcsak a magyarokat pécézte ki, az Európa-bajnokságon induló valamennyi csapat himnuszának külön cikket szánt. A magyarról annyit ír, hogy 1989 óta az ország himnusza, és kétszer olyan hosszú, mint az angol. Khm...

A teljes nyolcversszakos változatot és annak fordítását is leközölték, ami ugye marhaság, mert a nemzeti himnusz csak az első versszakot takarja.

A britek egy kicsit csipkelődnek is a magyarokon: azt írják, hogy ami a foci terén hiányzik, azt kipótolják a himnuszukban.

A cikkben a magyar csapatot is ismertetik néhány felirattal: Gulácsit, Orbánt és Sallait nevezik a csapat sztárjátékosainak, a kulcsjátékosnak pedig azt a Szoboszlai Dominikot tartják, aki sérülés miatt kihagyja az Eb-t.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FOCI EB

Orbán Dzsudzsákkal szelfizett a VIP-páholyban, Karácsony a nézőtéren szurkolt

Nemcsak a miniszterelnök, több másik politikus is a helyszínen követi a portugálok elleni meccset a Puskás Arénában.

Link másolása

hirdetés

Kedden 18 órától a Puskás Arénában, hazai pályán játssza első meccsét a magyar válogatott a 2021-es Eb-n. A szurkolók a Hősök teréről vonultak át a helyszínre, erről fotóinkat itt láthatod:

A meccs eseményeit pedig itt követtük élőben:

Számos politikus is a helyszínen szurkolt a csapatnak, erről természetesen közösségi oldalukon is hírt adtak. Orbán Viktor a VIP-páholyból jelentkezett be, egy Dzsudzsák Balázzsal közös szelfivel. A válogatott korábbi csapatkapitánya ezúttal még a bő keretbe se került be.

hirdetés

Karácsony Gergely főpolgármester is bejelentkezett az arénából, ám ő nem a VIP-ből: a nézőtéren foglalt helyet Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes és Kukorelly Endre író, egykori LMP-s országgyűlési képviselő társaságában.

A helyszínen, kisfiával szurkolt Varga Mihály pénzügyminiszter is.

Kásler Miklóst pedig az unokái kísérték el.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FOCI EB

A portugáloknak lesgólt lövő Schön Szabolcs: „Rám tört a sötétség, amikor nem adták meg a gólt”

A 20 éves középpályásnak gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy játszhatott a meccsen.

Link másolása

hirdetés

Nemcsak a magyar válogatott Portugáliától elszenvedett veresége miatt, hanem saját meg nem adott gólja miatt is csalódott volt Schön Szabolcs, aki az M4 Sportnak nyilatkozott a mérkőzés után:

"Amikor elindultam a portugál kapu felé, a rövid alsót választottam, gól lett.

Ami utána történt, az nagyon rossz érzés volt. Nem adták meg a gólt, rám tört a sötétség. Gyerekkori álmom vált valóra, hogy itt játszhattam, 65 ezer ember előtt. Különleges élmény volt ez számomra.

A második félidőben bátrabban, határozottabban játszottunk, hátul is agresszívek voltunk, ezt kérte tőlünk a mester. Jelen pillanatban a legfontosabb a regeneráció, majd készülünk a következő meccsre és megyünk tovább" - mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB

Fotók: csalódottan, de mosolyogva távoztak a szurkolók a Puskás Arénából

Rajtuk nem múlt a jó eredmény, kitartóan biztatták a válogatottat.

Link másolása

hirdetés

3-0-ás vereséget szenvedett a magyar válogatott Portugália legjobbjaitól a foci Európa-bajnokságon kedd este. Az utolsó percekben dőlt el a mérkőzés, ugyanis a 84. percig döntetlen volt az állás, ám akkor jött az első portugál gól, majd Cristiano Ronaldo először 11-es büntetőből rúgta be a másodikat, a hosszabbításban pedig egy harmadik találattal fejelte meg az akkor már biztos győzelmet.

A magyar szurkolótábor fantasztikus volt az egész mérkőzés alatt, végig biztatták a nemzeti csapatot, a meccs végén pedig úgy megtapsolták őket, mintha nyertek volna.

A Puskás Arénát elhagyó drukkerek láthatóan csalódottak voltak, de fotósunk azért számos mosolygós arcot is lencsevégre kapott.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB
A Rovatból
hirdetés

Videó: egy szurkoló berohant a pályára a magyar-portugál meccs közben

Rejtély, mi lehetett a célja ezzel. A drukkerek nem örültek neki.

Link másolása

hirdetés

Bár a közvetítésben nem láthattuk, egy szurkoló berohant a pályára, amikor a magyar válogatott Portugáliával játszott a foci Európa-bajnokságon a Puskás Arénában kedd este.

A férfi egyszerűen beszaladt a pályára, elhaladt Gulácsi Péter mellett, majd ugyanazzal a lendülettel le is futott a gyepről.

Rejtély, mi lehetett a célja ezzel. A drukkerek mindenesetre nem örültek neki, hangosan zúgtak neki és kifütyülték.

Az esetről a SportLife.hu tett közzé egy videót a Facebookon:

A közvetítésben nem mutogatták a férfit, amely egy szokásos gyakorlat ilyen esetekben. Ezzel azt akarják elkerülni, hogy a figyelemre vágyó, feltűnést kelteni akarók lehetőséget kapjanak céljuk elérésére.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: