News here
hirdetés

FOCI EB

5 tipp, hogy igazán meghitt legyen a karácsony

Az utolsó napok hajtásában hajlamosak vagyunk elfelejteni, miről is szól igazán a karácsony. Most tippjeinkkel abban segítünk, hogy igazán meghitt és családias lehessen ez az ünnep.

Link másolása

hirdetés

Karácsony előtt hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mi az, ami igazán számít és ahelyett, hogy a családdal, szeretekkel töltött időre koncentrálnánk, azon stresszelünk, hogy minden rendben legyen az ünnepre: a tökéletes ajándék, a dekoráció, a ruha, a terítés. Így könnyen csak kapkodás és idegeskedés lesz a vége. De hogyan hozd vissza a meghittséget a karácsonyba, hogy ne minden az ajándékokról szóljon? Ehhez adunk tippeket!

1. Nagy ajándékok helyett kisebb gesztusok

Ajándékot kapni és adni is jó, de nem szabad, hogy ez kerüljön az ünnep középpontjába. Rengeteg utánajárást, sorban állást, tömött plázába járást spórolhatsz meg azzal, ha kiegyeztek a családdal, hogy nagy ajándékok helyett inkább csak apróbb dolgokkal lepitek meg egymást vagy megegyeztek abban, hogy ezúttal kézzel készített ajándékokat adtok egymásnak. Így a boltról-boltra járó idegeskedés helyett az ajándékkészítés is segít az ünnepre hangolódni. De ugyanúgy az ünnepi hangolódást segítheti, ha nagy költekezés helyett a családtagok kihúzzák kinek adnak ajándékot, így mindenki csak egy-egy személynek készül ajándékkal, vagy az is egy jó módja lehet a közös örömszerzésnek, ha megegyeztek abban, hogy mindenki vicces zokniban vagy csúnya pulcsiban megy el a közös karácsonyi vacsira.

2. Dekoráljatok együtt!

A lakás dekorációját és a fa díszítését sem kell egyetlen emberre hagyni. Kapcsoljatok be valami kellemes karácsonyi zenét és dekoráljátok ki közösen a családtagokkal a lakást. Együtt dönthetitek el, melyik dísz kerüljön a csúcsra, kapcsolhatjátok fel az égőket és a munka végeztével pihenhettek le a feldíszített fában és lakásban gyönyörködve. Ha van kedvetek, készíthettek közösen mézeskalácsot is és névre szólóan díszíthetitek.

hirdetés

3. Adjatok hálát!

A karácsony annak az ideje, hogy mindenki egy kicsit lecsendesedjen, azokkal töltse az időt, akiket szeret és az év végéhez közeledve végig gondolhassa az évet. Előreléptél a munkahelyeden, sikerültek a vizsgáid, szerelmes lettél, gyermekáldás van a családban, eljutottál egy régóta vágyott helyre, egészséges vagy, szerető barátok és rokonok vesznek körül? Ezek mindegyike olyan, amiért van okod hálásnak lenni. Egy közös családi vacsora remek alkalom arra, hogy együtt végig vegyétek kivel mennyi minden történt az elmúlt év során és mindenki egyesével elmondhatja miért hálás az adott évben.

4. Gondoljatok azokra is akik nem lehetnek veletek

Sajnos minden családban vannak, akik már nem lehetnek közöttünk az ünnepek során. Gyújtsatok egy gyertyát és emlékezzetek rájuk is.

5. Oszd meg az élményt a család minden tagjával

Manapság már nem ritkaság az sem, hogy valamelyik rokon nem tud a családdal ünnepelni, mert másik országban vagy városban él. Szerencsére már nem csak egy képeslappal jelezheted számukra, hogy gondoltál rájuk, hanem a technológia segítségével - legyenek akármilyen távol is -, megoszthatod velük a szép perceket. Ha a te családodban is van távol élő rokon, a vacsora végeztével közösen hívjátok fel a fa alól, hogy átadhassátok az ünnepi hangulatot. Az internet segítségével valós időben, videóhívással is beszélgethettek, így nem csak elmesélni tudjátok a hiányzónak, milyen szép a fa és hogyan áll rajtatok a csúnya pulcsi, de meg is mutathatjátok.

+1 tipp: Szervezzetek közös programot már karácsony előtt is

Ne csak karácsonykor jöjjön össze a család. Álljatok meg a nagy rohanás közepette és szervezzetek olyan programokat, ahol közösen hangolódhattok az ünnepekre. Például menjetek el egy karácsonyi vásárba, jégkorizzatok, igyatok forralt bort vagy egy finom forró csokit.

Idén a Városháza téren megcsodálhatjátok Szőke Gábor Miklós munkáját, a Telenor Hiperfát is. Ez a 10 méter magas, karácsonyi szobor ráadásul pont az összetartozásra szeretné felhívni a figyelmet: egy olyan interaktív installáció is egyben, amely közösségi élménnyel köti össze az embereket. Ha hatan egyszerre álltok rá a fa mellett lévő dobogóra, az installáció szó szerint életre kel: zene indul és különleges fényfestés világítja meg. Ez egy olyan varázslat, ami egy pillanatra kiszakít benneteket a rohanásból és emlékeztet arra, hogy az ünnepben az együttlét a legnagyobb érték.

VIDEÓ: Hiperfa a budapesti Városháza Parkbanhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FOCI EB
A Rovatból
hirdetés
Durva, rasszista kommentekben gyalázzák az Eb-döntőn büntetőt hibázó angol focistákat a szurkolók
Az angol válogatott, a brit miniszterelnök és az angol szövetség is mélyen elítélte ezeket a megnyilvánulásokat, a rendőrség sem hagyja annyiban.

Link másolása

hirdetés

Fájdalmas vereséget szenvedett vasárnap este az angol futballválogatott, miután elveszítette az Olaszország elleni büntetőpárbajt a foci Európa-bajnokságon. Az angol játékosok közül hárman is elhibázták a tizenegyest, így az Azzurri tagjai örülhettek a végső győzelemnek.

A mérkőzést követően a csalódott angol szurkolók a közösségi oldalakon fakadtak ki, sokan meglehetősen durva kommenteket írva szidták a csapatot. A legtöbb kritikát az a három fiatal focista kapta, akik nem rúgták be a büntetőjüket, vagyis a 19 éves Bukayo Saka, a 23 éves Marcus Rashford és a 21 éves Jadon Sancho.

A színesbőrű játékosokat olyan rasszista megjegyzésekkel illették, mint "a niggerek elcseszték nekünk" vagy "inkább egyetek banánt, niggerek", de majmoknak is nevezték őket, az utolsó rúgást elhibázó Sakának pedig azt üzenték, hogy menjen vissza Nigériába.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) közleményben reagált ezekre a szurkolói megnyilvánulásokra. Mint írták, megdöbbentették őket az az online rasszizmus, amivel a játékosokat sújtották a közösségi médiában. Hangsúlyozták, hogy határozottan elítélik a diszkrimináció minden formáját, és azoknak, akik ilyen magatartást tanúsítanak, nincs helyük a szurkolók között. "Mindent megteszünk az érintett játékosok támogatásáért, a felelősök számára pedig a lehető legszigorúbb büntetéseket szorgalmazzuk" - jelentették ki.

A válogatott is közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy undorodnak attól, hogy egyes szurkolóik az interneten keresztül bántalmazzák azokat a játékosokat, akik mindent megtettek a címeres mezért a torna során.

Boris Johnson brit miniszterelnök sem ment el szó nélkül a rasszista kommentcunami mellett. Szerinte ezt a csapatot hősként kellene ünnepelni, nem pedig bántani a közösségi médiában.

hirdetés
"Szégyelljék magukat azok, akik felelősek ezért az online bántalmazásért"

- mondta.

Priti Patel belügyminiszter is mélyen elítélte az "aljas" rasszista megnyilvánulásokat. "Ennek nincs helye hazánkban" - jelentette ki, hozzátéve, hogy a rendőrségnek felelősségre kell vonni a felelősöket.

A Metropolitan Police már jelezte is, hogy kivizsgálják a történteket. "Ez a bántalmazás teljesen elfogadhatatlan, ezt nem lehet tolerálni" - jelezték.

Forrás: Daily Mail, Reuters


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FOCI EB
„Nem vagytok angol szurkolók, nem kelletek” - ezt üzeni Harry Kane a csapattársait ért rasszista sértésekre
Az angol csapatkapitány határozottan állt ki fiatal játékostársai mellett, szerinte támogatást érdemelnének, nem gyalázkodást.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy rasszista szóbeli támadások érték a labdarúgó-Európa-bajnokság három fiatal angol játékosát, akik a döntő büntetőpárbajában tizenegyeseket hibáztak.

Most Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya üzent a gyalázkodóknak Twitteren. Mint írja:

Három legény, akik egész nyáron briliánsak voltak, bátran előléptek, és elvállalták a büntetőket, amikor a legnagyobb volt a tét. Amit érdemelnek, az a támogatás, nem pedig a hitvány rasszista mocskolódás, amit azóta kapnak. Ha valakit a közösségi médiában gyaláztok, nem vagytok Anglia szurkolói, és nincs szükségünk rátok.

Marcus Rashfordnak, Jadon Sanchónak és Bukayo Sakának egyaránt nagy teher nehezedett a vállára, amikor Gareth Southgate szövetségi kapitány őket jelölte ki a később sordöntőnek bizonyult tizenegyesek elvégzésére.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB
Kiderült, hogy miért nem ünnepelt a mindent eldöntő védés után az olasz kapus az Eb-döntőben
Gianluigi Donnarumma egyszerűen elszámolta magát.

Link másolása

hirdetés

Egyáltalán nem azért sétált egykedvűen a pálya széle felé a mindent eldöntő büntető kivédése után az olasz válogatott kapusa, mert annyira higgadt, írja a Metro. A torna legjobb játékosának választott Gianluigi Donnarumma elárulta, hogy ennél sokkal prózaibb oka volt viselkedésének.

A 22 éves kapus egész egyszerűen elszámolta magát, és még azt hitte, hogy hátravan egy olasz tizenegyes a párbajból. Akkor döbbent rá, hogy megnyerték az Európa-bajnokságot, amikor meghallotta az időközben az örömtől szabályosan felrobbanó olasz szurkolókat, és hallotta a felé rohanó lábak dobogását:

A torna alatt a Milanból a PSG-be igazoló kapus nem sokkal később arról is majdnem lemaradt, hogy az UEFA őt választotta az Eb legjobb játékosának. Az egymás mellett felsorakozó olaszok közül a sor végén elmélázó Donnarummának a mellette álló Bernardeschi szólt: rajta kívül már az egész világ tudja, hogy ő lett a torna legjobbja. A kapus ezután gyorsan felrohant a pódiumra a különdíjért.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FOCI EB
Csatatér lett az olasz öltöző az Eb-döntő után, az angol játékosok bánatukban pizzát ettek
Az olasz edzői stáb egyik tagja hason csúszott egy sörrel fellocsolt asztallapon.

Link másolása

hirdetés

Óriási kuplerájt hagyott maga után a Wembley öltözőjében az Eb-győztes olasz válogatott, írja a The Sun. A féktelen ünneplés után távozó olaszok szanaszét dobált papucsokat, törölközőket, zoknikat és alsónadrágokat hagytak mindenhol, a földön és az asztalokon pedig pezsgős- és borosüvegek, valamint összegyűrt sörös dobozok gyülekeztek. A német Bild egyenesen "csatatérnek" nevezte az olaszok távozása után az öltözőt.

A vasárnapi döntő után már a pályán megkezdődött a buli, miután Olaszország a rendes játékidőt és a hosszabbítást követően végül büntetőkkel legyőzte Angliát. Az edzői stábból Daniele De Rossi egy sörrel fellocsolt asztallapon csúszkált:

A játékosok telefonjairól kiszivárgott többi videón is jól látszik, hogy Chielliniék egyáltalán nem fogták vissza magukat vasárnap este:

Eközben jóval szerényebb hangulatban telt az este hátralévő része a szomszéd öltözőben, ahol az angol válogatott tagjai némileg érthetetlen módon néhány pizzával próbáltak túllépni a kínos vereségen. Gareth Southgate csapatának szomorúságát jól leírja a katonás rendben egymásra tornyozott néhány pizzás doboz is:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: