hirdetés

FELFEDEZŐ

Tényleg nem bírja el a szeretkező olimpikonokat? Letesztelték, mennyire terhelhetőek a kartonból épített ágyak Tokióban

Rhys McClenaghan ír tornász videóban mutatta meg, mennyit bír el a fenntartható módon készült ágya.

Link másolása

hirdetés

Pénteken kezdődik a 2020-as olimpia, amit a koronavírus-járvány miatt halasztottak 2021 nyarára. A sportolók már Tokióban vannak arra várva, hogy megkezdődjenek a versenyek. Idén azonban a szabadidejüket nem tölthetik olyan szabadon, ahogy eddig, a járvány miatt ugyanis szigorú szabályok szerint mozoghatnak csak az olimpiai falun belül is. Azt sem engedik, hogy az olimpikonok csak úgy keveredjenek egymással.

Azt ugyan nem tilthatják meg, hogy ne éljenek nemi életet az olimpia alatt is, de igyekeztek a lehető legjobban megakadályozni. Míg általában mindig szép számmal biztosítanak óvszert a sportolóknak, most még az ágyukat is kartondobozokból csinálták meg, hogy aludni még tudjanak rajta, de a hancúrozással járó kétszemélyes terhelést már ne bírja ki. Legalábbis Paul Chelimo amerikai futó ezzel magyarázta, hogy kartonágyakon kell álomra hajtani a fejüket.

Elég kétséges, hogy ez van a háttérben, esélyes, hogy a sportoló csak viccelt. Az olimpia szervezői ugyanis azt közölték, hogy a környezetvédelem érdekében, a karbonsemlegesség iránti elkötelezettségük jegyében készültek újrahasznosított kartondobozokból az ágyak.

hirdetés

Chelimo elmélete azonban több más olimpikon fantáziáját is beindította. Rhys McClenaghan ír tornász videóban bizonyította be, hogy az ágyuk igenis strapabíró, és egyáltalán nem esne össze akkor sem, ha két ember szeretkezne rajta.

Lapozz a videóhoz!
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Mesterséges esőt hoztak létre Dubajban, így szállnak szembe az 50 fokos hőséggel

A folyamathoz nem szükségesek kémiai anyagok, így az teljesen környezetbarát.
Fotó: laddhaasissh20030/Pixabay - szmo.hu
2021. július 25.


Link másolása

hirdetés

Milliókat fizetett a tudósoknak a dubaji kormány, hogy mesterséges esőt hozzanak létre a város fölött - írja az Indy100.

Az Arab Emirátusokban extrém időjárási körülmények uralkodnak, a hőmérséklet az 50 fokot is elérheti. A perzselő hőséget a csapadék sem ellensúlyozza, évente mindössze 10 centi esik.

A dubajiak éppen ezért a modern technológiához folyamodtak, hogy enyhítsék az aszályt: 2017-ben nem kevesebb, mint 15 millió dollárt fektettek a mesterséges eső létrehozásába.

A Readingi Egyetem kutatója, Maarten Ambaum is részt vett a különös projektben, amelynek célja, hogy elektromos impulzusokkal keverjék össze a vízcseppeket.

“Ha a cseppek összekeverednek, és kellően nagyok, akkor esőként fognak leesni” - mondta a BBC-nek.

hirdetés
A drónok segítségével a felhők közé juttatott “műeső” “valójában elektromos töltöttséget közvetít a felhőkbe, azért, hogy az azokat alkotó esőcseppek jobban összeálljanak, majd csapadékként leessenek”.

A folyamathoz nem szükségesek kémiai anyagok, így az teljesen környezetbarát.

A módszer olyannyira bevált, hogy a jelenleg online keringő videókon Dubaj esőben úszik: ahol az új technológiát tesztelik, már viharjelzést adtak ki.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Több millió forintnyi összeget adott a Doritos egy tinilánynak, aki talált egy furcsa formájú, pufi chipset

„Sokan azt mondták, csak egyem meg és ne foglalkozzak vele. Nekik üzenem, hogy ilyesmi is megtörténhet” - mondta Rylee.
Fotó: m0mmymilkerza/TikTok - szmo.hu
2021. július 26.


Link másolása

hirdetés

Kevesen vennék észre, amit egy ausztrál tinilány azonnal kiszúrt, amint kibontotta az apjától kapott Doritos chipset - írja a Metro.

A 13 éves Rylee Stuart a háromszög alakú chipsek közt egy olyan darabra lett figyelmes, ami mindhárom oldalán kerekded. Ahelyett, hogy megette volna, inkább félretette magának.

Azután különös ötlete támadt: egy aukciót indított az eBay-en, ahol kevesebb, mint egy dolláros induló áron kínálta a félresikerült nasit.

A pufi Doritosra özönleni kezdtek a licitek, amelyek végül a 100 ezer ausztrál dollárt, azaz a 22,5 millió forintot is elérték. Most pedig, miután a chipsről készült videót a TikTokon is több millióan megtekintették, maga a cég ajánlott fel a kislánynak 20 ezer ausztrál dollárt, azaz több mint 4 és félmillió forintot.

“Amikor a licitet megláttam, sikítottam! Amikor pedig a Doritos is megkeresett, még sírtam is, mert nem számítottam erre. Sokan azt mondták, csak egyem meg a chipset, és ne foglalkozzak vele. Nekik üzenem, hogy ilyesmi is megtörténhet”

- mondta Rylee.

hirdetés

“Nagy hatást tett ránk Rylee merészsége és vállalkozói szelleme, ezért szerettük volna megjutalmazni a Stuart családot a kreativitásukért, és mert szeretik a Doritost. Rylee és a családja szédületes napokon van túl, és mi örömmel követtük a történetét” - tette hozzá Vanita Pandey, a Doritos marketingvezetője.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Erősebb vérzés, rendszertelen ciklus - egyre több nő jelzi, hogy a koronavírus elleni oltás beadása után megváltozott a menstruációja

Az AstraZeneca-oltás után jelentették eddig a legtöbb menstruációs zavart.

Link másolása

hirdetés

Egyre több nő jelzi, hogy a koronavírus elleni vakcina beadását követően megváltozott a menstruációjuk: erősebb lett a vérzésük vagy indokolatlanul sokat késett - derül ki a britek gyógyszerügynökségének beszámolójából, amelyet a Sunday Times ismertetett.

A Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) szerint közel 4000 visszajelzés futott be hozzájuk, mind olyan nőtől, aki változást észlelt a menstruációjával kapcsolatban azt követően, hogy beadatták maguknak valamely koronavírus elleni védőoltást.

A legtöbb panasz az AstraZeneca oltása után érkezett: 2734 nő vett észre valamilyen változást. Ezt követi a Pfizer, amely után 1158-an tapasztaltak valamilyen, menstruációt érintő tünetet is, a Moderna 66 nőnél okozott változást. Nagy-Britanniában nem oltanak keleti vakcinákkal, így a Szputnyik és a Sinopharm nem képezte részét a beszámolónak.

Elsősorban a 30 és 49 év közötti nők számoltak be változásokról, ami a leggyakrabban a megszokottnál erősebb vérzés vagy a felboruló ciklus képében jelentkezik.

June Raine, az ügynökség vezetője szerint azonban mindez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a vakcinák veszélyt jelentenének a menstruációra. Rámutatott arra, hogy Nagy-Britanniában a nemzőképes nők negyedének egyébként is van valamilyen menstruációs problémája, és mivel a visszajelzések száma meglehetősen kicsi, jelenleg lehetetlen biztos következtetéseket levonni azzal kapcsolatban, hogy milyen kapcsolat van az oltások és a menstruációs panaszok kialakulása közt, így további vizsgálatok szükségesek.

Nem is lenne olyan meglepő, ha a vakcina befolyásolná mindezt, a cikkben linkelt blog szerint ugyanis a HPV és az influenza elleni védőoltások esetében már kimutatták, hogy egyeseknél tényleg zavart okoz a ciklusban az oltás.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Csődbe ment az ország egyetlen szexbaba-bordélyháza a koronavírus miatt

Meg kellett válniuk az alkalmazottaktól, vagyis a szilikon szexbabáktól is, amiket viszont jó pénzért el tudtak adni.

Link másolása

hirdetés

Hiába volt eleinte óriási a forgalom, a koronavírus-járvány miatt teljesen eltűntek a kuncsaftok az ország egyetlen szexbabás bordélyházából, ezért a tulajdonos kénytelen volt bezárni, a szilikon babákat pedig elbocsátani - írja a Bors magazin.

A szexszalont négy élethű babával nyitotta meg Nagy András három évvel ezelőtt Budapesten. A rendhagyó piros lámpás ház ötlete onnan jött, hogy egy cikkben olvasott egy bécsi bordélyról, ahol a nők mellett szexrobotok is "dolgoztak". Utóbbiakról kiderült, hogy óriási belőlük a választék a piacon: a beszélő vagy sikító babától kezdve, a vékonyon vagy a kövéren át a kismellű vagy nagymellű robotokig elérhető mindenfajta baba.

Az üzlet hamar sikeres lett, de aztán jött a járvány, ami véget vetett mindennek. Hiába fertőtlenítettek rendszeresen a bordélyban minden babát, kelléket és helyiséget, a kuncsaftok teljesen eltűntek. Andrásék pedig arra kényszerültek, hogy lehúzzák a rolót és megváljanak a babáktól.

Öröm az ürömben, hogy nagy az igény a szexrobotokra, ezért borsos áron el tudták adni őket. A tulajdonos elmondása szerint

egy-egy szilikonnő ára hatszázezer forinttól kezdődik, de extrától függően, akár kétmilliót is fizetnek érte.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: