FELFEDEZŐ
A Rovatból

Teljes udvartartás mellett tanul egy hipergazdag indiai lány a legősibb skóciai egyetemen

Skóciába küldte lányát tanulni egy indiai milliárdos. A gyermeknek azonban tanulmányai alatt sem kell kizökkennie megszokott luxuséletéből.


Ismerős lehet, hogy amikor felvesznek valakit egy egyetemre, ami nem a szülővárosában van, beindul az albérletkeresés. A ponthirdetés után Magyarországon rendszeresen megugrik a lakás- és albérletkeresők száma. A mostani történet azonban egészen más: ebben az esetben a szülők, akiknek nevét nem hozták nyilvánosságra, azzal kezdték, hogy megvásároltak egy kastélyt lányuk számára, ahol a következő négy évet eltöltheti, míg a St.Andrews-i egyetemen okítják.

Egy kastélyhoz természetesen személyzet is jár. Tizenkét fős szolgasereg lesi majd az örökös hölgy minden óhaját, köztük szobalány, komornyik, házvezetőnő, kertész, három felszolgáló, és jár neki a saját szakács és sofőr is – írta a Daily Mail.

A személyzet toborzását a család a brit Silver Swan cégre bízta. Az erről szóló hirdetés leszögezi: „A család nagyon ragaszkodik a formaságokhoz, ezért tapasztalt embereket keresünk.”

A szobalány esetében külön kikötötték, hogy talpraesett, kedves és energikus személyiségnek kell lennie”.

Nem véletlenül, mert az ő feladata a reggeli ébresztés, a napi rutin és egyéb feladatok egyeztetése a stáb többi tagjával, továbbá ő segít a lánynak a szépségápolás terén, ruhatára kialakításában és ő kíséri el egyéb vásárló körútjaira is.

A személyzettől azt is elvárják, hogy „nyissanak meg minden lehetséges ajtót” a hipergazdag diáklány előtt. Szolgálataikat állítólag összesen évi 30.000 fonttal, azaz kb. 11 millió forinttal honorálják, ami 12 hónapra, egy főre lebontva legfeljebb 80 ezer (76 ezer párszáz) forintnak megfelelő összeg. Ez még Magyarországon sem túl sok, nemhogy Nagy-Britanniában…

A St.Andrews-i egyetem Skócia legrégibb felsőoktatási intézménye, 1413-ban alapították. Számos régi híresség mellett itt tanult a közelmúltban a brit trónörökös Vilmos herceg és párja, Katalin is.

Jelmondata: „Mindig a legjobb légy”. (Ever to be the Best). Az alapító atyák aligha a fényűzésre értették.

A címképen az egyetem látható. Forrás: Wikimedia Commons

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Élő közvetítés közben ette halálra magát egy kínai influenszer
Pan Hsziao-ting halála előtt éppen egy olyan kihívást teljesített, mely szerin több mint 10 órán át kellett ennie minden nap, szünet nélkül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. július 19.Egy népszerű 24 éves kínai streamer július 14-én meghalt, miután élő közvetítés közben túlette magát a követői előtt – írja az Unilad.

Pan Hsziao-ting mukbang (videós) tartalmakkal szórakoztatta a követőit, ami egy olyan tartalomtípus, amelyben

a készítők videókat tesznek közzé arról, ahogy esznek, gyakran túlzott mennyiségű és különösen egészségtelen ételeket.

A helyi média jelentései szerint Pan Hsziao-ting a halála előtt

egy kihívást teljesített, amely szerint több mint 10 órán át evett minden nap szünet nélkül.
De egy másik kihívás során több mint 10 kg ételt evett meg egy étkezés során.

Hsziao-tingkorábban állítólag már kórházba került, miután a túlevés gyomorvérzéshez vezetett, de később hazaengedték, és folytatta az egészségtelen tevékenységet. A Maeil Business Newspaper szerint a streamer halála után végzett boncolás kimutatta, hogy a gyomra tele volt megemésztetlen étellel.

A streamer halála után Kína 2020-ban betiltotta a mukbang videókat annak érdekében, hogy csökkentsék a túlevést és az élelmiszer-pazarlást. Azok, akik megszegik a törvényt, akár 10 000 jüan (1376 dollár) bírságot is kaphatnak.

A Cleveland Klinika szerint a túlevés gyomorfájdalomhoz, gyomorégéshez és refluxhoz vezethet. A klinika azt tanácsolja, hogy a túlevés megelőzése érdekében mozozgjunk és aludjunk eleget, korlátozzuk az alkoholfogyasztást és kerüljük a sós ételeket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
A világ legforróbb városa, ahol a halak felforrnak a tengerben és a madarak holtan hullanak az égből
Olyan meleg van, hogy az ország energiafogyasztásának nagy részét az állandó légkondicionálásra fordítják.


Kuvaitváros (Kuvait) a világ legforróbb városa, ahol a leghűvösebb napon is 32°C-ot mérnek – számolt be róla a LadBible.

A Mirror brit bulvárlap szerint

a hőmérséklet olyan magas, hogy a helyi élővilág egyszerűen nem bírja elviselni: madarak hullanak holtan az égből és csikóhalak forrnak fel a tengerben.
Természetesen az ilyen perzselő hőség az emberek számára is rendkívül veszélyes, ha nem tesznek meg megfelelő óvintézkedéseket. A dehidratáció és a hőguta mindennapi probléma a város lakóinak életében.

Az Egyesült Királyságban 30°C már aggodalomra adhat okot, nálunk a hosszan tartó 40 fok körüli adatok aggasztóak, ám a világ azon részein, amelyeknek el kell viselniük ilyen forróságot, elkerülhetetlenül alkalmazkodniuk kell hozzá.

A phys.org szerint faültetéssel próbálják hűteni a nap perzselte talajt, de még ez sem segít azon, hogy

az ország energiafogyasztásának nagy részét az állandó légkondicionálásra fordítják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Egy apró hiba miatt dobták ki a fiatal párt a reptérről, és úgy bántak velük, mintha bűnözők lennének
A Ryanair szóvivője szerint a személyzet helyesen járt el, hiszen „minden utastól megkövetelik, hogy az útlevele az utazás időpontjában a vonatkozó követelményeknek megfelelően érvényes legyen”.


Egy brit pár, Rory Allen és Nina Wilkins, Costa Bravára tartó nyaralásuk során kellemetlen élményben részesült az East Midlands repülőtéren, amikor a Ryanair biztonsági szolgálata közbelépett. Minden gond nélkül eljutottak a Ryanair check-in pultjához, majd a biztonsági ellenőrzésen is átmentek, és már csak a beszállásra vártak.

A beszállókapunál azonban Nina Wilkins útlevelén egy kis foltot észleltek, amelyet a Ryanair személyzete sérülésnek minősített, ezért nem engedték fel őket a gépre.

A pár állítása szerint úgy vezették ki őket a reptérről, mintha bűnözők lennének, noha Wilkins útlevelével korábban már gond nélkül utaztak.

A nő teljesen összetört, sírni és pánikolni kezdett. A történtek után megtudták, hogy a Jet2 járataira viszont gond nélkül felengednék őket.

Wilkins értetlenül áll a történtek előtt.

„Nem értem, hogy egy légitársaság hogyan teheti ezt meg, míg egy másik nem.”

- mondta megtörten az utas.

Bár végül sikerült eljutniuk Spanyolországba, a plusz repülőjegyekért 260 fontot (120 ezer forint) kellett fizetniük, és további 70 fontot (körülbelül 32 ezer forint) vesztettek el a lekésett reptéri transzfer miatt. A Ryanair szóvivője szerint a személyzet helyesen járt el, hiszen „minden utastól megkövetelik, hogy az útlevele az utazás időpontjában a vonatkozó követelményeknek megfelelően érvényes legyen”.

(via 24.hu)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
Orbán Viktor a Bridgerton-családdal támad: a sorozat egy képkockáját és zenéjét vágták be TikTok-videójába
Ezt nem vártuk jönni. A Bridgertont konzervatív körök éppen túlzott „woke”-ságával, a történelmi szereplők „befeketítésével” és túlzott szexualitással szokták vádolni.


Új videót osztott meg viktor_a_tiktokon, azaz Orbán Viktor. A miniszterelnök horvátországi nyaralásáról érkezett „békemissziója” következő állomására, az Egyesült Királyságba.

Ott az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozóján vett részt a festői szépségű Blenheim-kastélyban. Ez pedig megihlette őt (vagy közösségi médiájának kezelőit), és készítettek egy csinos kis videót a kastélyról és Orbán Viktor társaságáról.

Ennek egy pontján pedig bevágták a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, a Bridgerton-család egyik rövid jelenetét.

Mi több, a sorozat főcímdala lett a videó aláfestő zenéje is. Ez egészen pontosan így néz ki:

@viktor_a_tiktokon Nyájas olvasó! Európának új stratégiára van szüksége! #orbanviktor #miniszterelnok #follow #fyp #béke #London #EPC ♬ eredeti hang - Viktor a TikTokon

A választás azért lehet érdekes, mert Orbán Viktor az európai parlamenti választási kampányban is sokszor hangoztatta ellenérzését az úgynevezett "woke" ideológia ellen. Márpedig sokan A Bridgerton-családot a woke egyik vezető sorozatának tartják, hiszen többek között Anglia 19. századi történelmébe színes bőrű szereplőket írtak bele magas társadalmi státuszban. Ezen kívül a sorozattal kapcsolatban első sorban túlfűtött szexualitását szokták kiemelni.

Persze nem zárhatjuk ki, hogy ennek ellenére Orbán Viktor időnként félreteszi ideológiai ellenérzését, és éppenséggel nagy rajongója az alternatív történelmi sorozatnak. Ugyanakkor ha valamiért tényleg irigyeljük a miniszterelnök urat, az a 26 fok, amit Angliával kapcsolatban említett...

via Blikk


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk