FELFEDEZŐ
A Rovatból

Egy euróért vett házat Szicíliában egy brit férfi – videókat osztott meg a felújításról, és a tapasztalatait is elmeséli

Szerinte még a rengeteg renoválás mellett is megérte a vásárlás, főleg, hogy az élet is sokkal olcsóbb az olaszországi szigeten, mint az Egyesült Királyságban.


Angliában annyira elszálltak az ingatlanárak és a megélhetési költségek, hogy egy fiatal brit úgy döntött, máshol próbál szerencsét, ha valaha saját otthont szeretne. Szicíliában vett egy háromszobás házat egy euróért.

Olaszország több pontján próbálnak új lakókat vonzani az elnéptelenedő településekre, így aprópénzért kínálnak elhagyatott ingatlanokat. A vevők persze nem azonnal költözhető házakat kapnak, vállalniuk kell a felújítás költségeit.

George Laing, Eastbourne-i lakos, azért döntött egy egyeurós szicíliai ház mellett, mert úgy gondolta, szinte esélytelen, hogy otthon valaha saját lakáshoz jusson. Az Egyesült Királyságban az első otthont vásárlóknak minimum 288 ezer fonttal (több mint 134 millió forinttal) kell számolniuk.

A 31 éves vállalkozó és üzletember az utóbbi években Londonban próbált megvetni a lábát, de a magas lakbérek és a megélhetés költségei miatt alig tudott megélni.

Az interneten keresgélve talált rá az olasz egyeurós házakra. Utánanézett, majd belevágott a projektbe.

Laing egy hegytetőn álló, Mussomeli nevű városkában vett egy erősen felújításra szoruló, három hálószobás házat. Az adókkal és a papírmunkával együtt 5 ezer fontot (kb. 2,3 millió forintot) fizetett ki, mire az ingatlan a nevére került.

George tudta, hogy az egyeurós házak lakható állapotba hozása hatalmas költségekkel járhat. Akár 50 ezer fontot (kb. 23 millió forintot) is rá kell szánnia, ha talál megfelelő szakembert az elnéptelenedő régiókban. Így úgy döntött, inkább mindent saját kezűleg csinál majd.

Amikor Laing átvette a házat, a tetőn hatalmas lyuk tátongott, több gerenda elrohadt, a falak repedezettek voltak, és nem működött sem a vízvezeték, sem az elektromos hálózat.

Laing elmondta, hogy korábban soha nem végzett hasonló munkát, de a YouTube-ról bármit meg lehet tanulni, még a víz- és villanyszerelést is. A felújítási munkálatokról videókat oszt meg az Instagramon.

A brit férfi 2023 tavaszán vágott bele a kalandba, és bár sokszor érezte úgy, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, biztos benne, hogy élete legjobb döntését hozta. A felújításra még 10 ezer fontot költött, így az egész projekt nagyjából 15 ezer fontjába (közel 7 millió forintjába) került. Közben rengeteget tanult a házfelújítási munkákról, beilleszkedett a helyi közösségbe, és most van egy saját háza, amelynek erkélyéről szédületes kilátás nyílik a környező hegyekre és a tengerre.

Laing szerint nem csak a háza volt olcsó, de Szicíliában az árak is nevetségesen alacsonyak ahhoz képest, amit Londonban megszokott. Mussomeliben például 1,5 euróért (kb. 600 forintért) ihat egy korsó sört vagy egy koktélt, míg egy pohár borért 2 eurót (kb. 800 forintot) fizet, miközben Londonban átlagosan 7,5 fontot (majdnem 3500 forintot) kérnek el egy korsó sörért. A brit férfi hozzáteszi, az élet nem csak olcsóbb, de sokkal nyugodtabb és kellemesebb is Szicíliában, mint a stresszes, túlzsúfolt brit fővárosban.

via The Sun, 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
A szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú volt a Hungaroring sztárja, Roli életében először látott élőben versenyautót
Rolit a Hungaroring vezetői hívták meg a hétvégi futamra, így élőben nézhette a versenyt.


A szolnoki kalandparkban felrúgott kisfiú is ott volt a hétvégén a Forma 1-es Magyar Nagydíjon. Roland most először látott élőben F1-es versenyautót.

A kisfiút Hungaroring vezetői hívták meg a futamra, ő pedig vasárnap a Hungaroring paddockjáról figyelhette élőben az elsuhanó autókat

a Blikk beszámolója szerint. Rolinak nincs kedvence a pilóták között, de a lelátón kiabáló holland drukkerek megtetszettek neki, így attól kezdve a narancssárgákért dobogott a szíve.

A Blikk képei alapján Roli, illetve a plüss teknőse, találkoztak Gyulay Zsolttal, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójával, illetve Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterrel is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
FELFEDEZŐ
A Rovatból
Élő közvetítés közben ette halálra magát egy kínai influenszer
Pan Hsziao-ting halála előtt éppen egy olyan kihívást teljesített, mely szerin több mint 10 órán át kellett ennie minden nap, szünet nélkül.
Karkó Ádám - szmo.hu
2024. július 19.Egy népszerű 24 éves kínai streamer július 14-én meghalt, miután élő közvetítés közben túlette magát a követői előtt – írja az Unilad.

Pan Hsziao-ting mukbang (videós) tartalmakkal szórakoztatta a követőit, ami egy olyan tartalomtípus, amelyben

a készítők videókat tesznek közzé arról, ahogy esznek, gyakran túlzott mennyiségű és különösen egészségtelen ételeket.

A helyi média jelentései szerint Pan Hsziao-ting a halála előtt

egy kihívást teljesített, amely szerint több mint 10 órán át evett minden nap szünet nélkül.
De egy másik kihívás során több mint 10 kg ételt evett meg egy étkezés során.

Hsziao-tingkorábban állítólag már kórházba került, miután a túlevés gyomorvérzéshez vezetett, de később hazaengedték, és folytatta az egészségtelen tevékenységet. A Maeil Business Newspaper szerint a streamer halála után végzett boncolás kimutatta, hogy a gyomra tele volt megemésztetlen étellel.

A streamer halála után Kína 2020-ban betiltotta a mukbang videókat annak érdekében, hogy csökkentsék a túlevést és az élelmiszer-pazarlást. Azok, akik megszegik a törvényt, akár 10 000 jüan (1376 dollár) bírságot is kaphatnak.

A Cleveland Klinika szerint a túlevés gyomorfájdalomhoz, gyomorégéshez és refluxhoz vezethet. A klinika azt tanácsolja, hogy a túlevés megelőzése érdekében mozozgjunk és aludjunk eleget, korlátozzuk az alkoholfogyasztást és kerüljük a sós ételeket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
A világ legforróbb városa, ahol a halak felforrnak a tengerben és a madarak holtan hullanak az égből
Olyan meleg van, hogy az ország energiafogyasztásának nagy részét az állandó légkondicionálásra fordítják.


Kuvaitváros (Kuvait) a világ legforróbb városa, ahol a leghűvösebb napon is 32°C-ot mérnek – számolt be róla a LadBible.

A Mirror brit bulvárlap szerint

a hőmérséklet olyan magas, hogy a helyi élővilág egyszerűen nem bírja elviselni: madarak hullanak holtan az égből és csikóhalak forrnak fel a tengerben.
Természetesen az ilyen perzselő hőség az emberek számára is rendkívül veszélyes, ha nem tesznek meg megfelelő óvintézkedéseket. A dehidratáció és a hőguta mindennapi probléma a város lakóinak életében.

Az Egyesült Királyságban 30°C már aggodalomra adhat okot, nálunk a hosszan tartó 40 fok körüli adatok aggasztóak, ám a világ azon részein, amelyeknek el kell viselniük ilyen forróságot, elkerülhetetlenül alkalmazkodniuk kell hozzá.

A phys.org szerint faültetéssel próbálják hűteni a nap perzselte talajt, de még ez sem segít azon, hogy

az ország energiafogyasztásának nagy részét az állandó légkondicionálásra fordítják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Nagyon ciki: fizetés nélkül távozott egy pár az étteremből, de kénytelenek voltak visszamenni
A floridai étterem vezetője már várta őket vissza. Az esetről videó is készült, a pár húzása pedig természetesen kiakasztotta a kommentelőket.


Egy fiatal nő és barátja úgy gondolta, hogy a floridai LongHorn Steakhouse-ban elköltött vacsorájukat ingyen megússzák, de a sunyi távozás után kénytelenek voltak visszatérni az étterembe. És persze az egész esetről készült egy videó is, ami pillanatok alatt felrobbant a TikTokon.

Július 11-én a páros beült egy jó kis vacsorára a Panama City Beachen található steakhouse-ba, majd az étkezés végén szándékosan fizetés nélkül távoztak.

A tervük azonban nem jött össze, mert a fiatal nő a nagy sietségben ottfelejtette a táskáját. Így a két kalandor visszakullogott az étterembe

– írta meg a Daily Mirror.

A visszatérésük pillanatait egy másik vendég videóra vette, és feltette a TikTokra. A videón jól látszik, ahogy az étterem vezetője a nő táskáját szorongatja, és addig nem adja vissza, amíg ki nem fizetik a számlát. A fiatal nő eleinte kifejezetten agresszívan, káromkodásokkal próbálta visszaszerezni a táskáját.

@missyp711 ♬ original sound - Momx3

A TikTokra feltöltött videó már több mint 7,6 millió lejátszást, 725 ezer lájkot és 18 ezer kommentet gyűjtött össze az elmúlt bő másfél hétben.

A kommentelők sem kímélték a párost. Egyikük csak annyit írt: „Rendkívüli elégtétel.” Egy másik pedig kifejtette: „Ha nincs benned annyi, hogy kifizesd, amit rendeltél, ne lepődj meg, ha a valóság durván visszaüt!” Sokan pedig azon háborodtak fel, hogy a nő még dühös is volt: „Az a kiakasztó, hogy még ő dühös” – fogalmazott egy harmadik kommentelő.

Az étteremből fizetés nélkül való távozás, vagyis a dine and dash, nem új jelenség, de mostanában egyre több ilyen esetről hallani, főleg az Egyesült Királyságban lett egyre nagyobb „divat” a pofátlan távozás.

via 24.hu


Link másolása
KÖVESS MINKET: