FELFEDEZŐ
A Rovatból

A japán kannibál gyilkos nem értette, mások miért nem esznek embert

Miután se lecsukni, se elmegyógyintézetbe zárni sem tudták Isszei Szagavát, elengedték, és ezután előadásokat tartott, könyveket írt a gyilkosságról, sőt, még étteremkritikákat is publikált.

Link másolása

Egy japán kannibál, aki bevallotta, hogy megölt egy nőt, majd megette, azt mondta, nem érti, hogy másoknak miért nincs késztetésük az emberhús megevésére.

Isszei Szagava brutálisan meggyilkolta, megcsonkította, majd megette osztálytársát, Renée Hartevelt még 1981-ben.

Szagava, akit annak idején a Kobei Kannibál néven emlegettek, a párizsi Sorbonne Egyetem hallgatója volt, és meghívta Harteveltet a városi lakásába. Amint a lány odaért, lelőtte, és bizonyos részeit elfogyasztotta. Sagava a test többi részét egy bőröndbe rakta, majd egy közeli parkba vitte, de nem sokkal később elkapták és letartóztatták. A rendőröknek be is vallotta, hogy azért ölte meg, hogy „megegye a húsát”.

Jóval később, 2009-ben a Vice-nak adott egy dermesztő interjút Sagava, és azt mondta, nem tudja felfogni, miért nincs „mindenkiben” késztetés az emberevésre.

Azt mondta az interjúban: „Ez egyszerűen egy fétis. Ha egy férfi rajong egy lányért, akkor természetes, hogy vágyat érez arra, hogy a lehető leggyakrabban lássa, hogy közel legyen hozzá, érezze az illatát, és megcsókolja, igaz? Számomra az evés ennek csak egyfajta kiterjesztése.”

„Majdnem minden este hazahoztam egy prostituáltat, majd megpróbáltam hátulról lelőni. Nem az emberevés, hanem inkább az a gondolat vált rögeszmémmé, hogy egyszerűen végre kell hajtanom azt a „rituálét”, hogy megöljek egy lányt, bárki legyen is az.”

Eléggé hihetetlen, hogy szörnyű bűnei ellenére Sagava soha nem került börtönbe.

Annak idején, amikor Párizsban letartóztatták és vádat emeltek ellene, két év elteltével őrültnek nyilvánították, ezért felmentették. Később japánban egy pszichiátriára került, ahol a pszichológusok épelméjűnek nyilvánították, de a japán hatóságok nem tudtak vádat emelni, mert akkorra már eredeti aktáit a francia tisztviselők lezárták. Így nem volt más választásuk, mint szabadon engedni.

Szabadulása után Szagava előadásokat tartott, és könyveket írt a gyilkosságról. Még étteremkritikákat is írt egy japán magazinnak. Szagava tavaly november 24-én halt meg tüdőgyulladásban – erősítette meg testvére.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Putyin fontos titkát kotyogta ki véletlenül egy orosz balerina az Instagramon
Anasztázia Volocskova azon dühöngött az Instagramon, hogy az otthona közelében található katonai bázishoz közel robbantottak az ukránok.

Link másolása

Az Instagramon akadt ki az állítólagos ukrán dróncsapások miatt egy korábbi orosz balerina, aki azzal a lendülettel véletlenül egy orosz haditikot is elkotyogott, írja a Daily Star. Anasztázia Volocskovát húsz éve azért rúgták ki a Bolsoj társulatából, mert a Nagy Színház vezetése túl magasnak és túl kövérnek találta a 173 centiméteresre nőtt és akkor nagyjából 50 kg súlyú balerinát.

Az időközben modellkarriert befutó és influenszerré lett művész még május 30-án posztolt meggondolatlanul a közösségi oldalára arról, hogy az otthona közelében található katonai bázisnál elrepült egy feltételezett ukrán drón. A történtekről készült videóról szóló posztban ezt írta:

„Ó, emberek! Két órával ezelőtt ilyen szörnyű robbanásokra ébredtem. Itt van ez a katonai egység, közvetlenül mellettünk Nikolo-Uryupinóban.”

A meggondolatlan balerina nem sokkal később törölte a bejegyzést, de már késő volt, addigra terjedni kezdett az interneten. Az egyik Telegram-csatornán megköszönték neki a segítséget, mivel így már könnyen ki tudták számolni, hogy pontosan hol lehet Putyin egyik titkos katonai bázisa.

„Az adatainak köszönhetően megállapítottuk, hogy Volocskova háza 1,5 kilométerre van a 11105-2-es orosz katonai egységtől.”

A 47 éves Volocskova korábban nyíltan kiállt a Krím 2014-es elcsatolása ellen és kijelentette, hogy számára a félsziget mindig is Ukrajna része marad. A jelek szerint azonban meggondolta magát, és most már az oroszokat támogatja a tavaly február óta zajló háborúban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lefagyasztotta a döglött macskáját egy influenszer, hogy örökre együtt legyenek
A 35 éves nő még egy unboxing videót is forgatott arról, ahogy kicsomagolja a jéggel és virágokkal teli dobozból Lokit.

Link másolása

Egészen sajátos lépésre szánta el magát a 35 éves oregoni Soren High, akinek nemrég egy tragikus balesetben meghalt a Loki nevű macskája. A 16 évet élt állat hibernálását Soren gondosan dokumentálta, és megmutatta azt is, amikor megérkezett a lefagyasztott kedvence az otthonába egy dobozban.

A nő készített egy unboxing videót is, vagyis azt is megmutatta, ahogyan kicsomagolja a jéggel és virágokkal teli dobozból Lokit.

Soren ezzel azt szerette volna elérni, hogy jelképesen örökre együtt maradjanak a kedvenc háziállatával. Íme a videó.

@teapourn Remembering Lokicat the only way she deserved ❤️ having a pet preserved is a personal decision and one that many may never understand. When i got Lokicat as a kitten, I knew this was how i was going to deal with ber death. I knew i never wanted her to be gone, and that I wanted to always have her with me. Her death was sudden, even though she was 16. We never expected this would happen and especially by a dog we had been fostering. This situation broke us into a billion pieces. After finding a home for the dog, we had Loki preserved through @Animal Family Pet with help through donations and raising funds with memorial fabrics and pieces. Her preservation cost nearly $3k and it was worth every Penny. . . #petmemorial #petpreservation #taxidermy #petsoftiktok #freezedriedpets #fypシ #foryou #grief #loss #memorial ♬ Relaxing lofi music(1014185) - Akase

A macska szívét külön kis csomagolásban kapta meg a nő.

„Valójában teljesen sértetlen állapotban volt Loki, vagyis nem nyúzták meg, és az összes csontját megtartották”

– magyarázta Soren a rövid videóban.

A fiatal tiktokker követői szívhez szóló üzenetekkel árasztották el Sorent.

„Milyen szép dolog. Nyugodj békében, Lokicica” - írta egy kommentelő a videó alá.

(via Indy100.com)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Videón Joe Biden újabb óriási esése
Az amerikai elnök egy diplomaosztón esett nagyot a színpadon. Nem először fordult már elő hasonló a 80 éves politikussal.

Link másolása

Joe Biden amerikai elnök egy óriásit esett helyi idő szerint csütörtökön az amerikai légierő akadémiájának diplomaosztóján.

Az esetről videó is készült, amin az látszik, hogy a 80 éves politikus átadja a diplomáját az egyik kadétnak, majd ahogy elindulna vissza a helyére, megcsúszik és egy akkorát esik, hogy a testőreinek kell felsegíteniük.

Biden már nem először esett nagyott a kamerák előtt, tavaly nyáron az álló kerékpárja mellett esett el, 2021-ben pedig egy lépcsőn botlott el többször is.

(via Telex, Politico)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Rejtélyes eset Olaszországban: több ország titkosügynökei voltak az elsüllyedt hajón
A hírszerzők állítólag születésnapot ünnepeltek a szélviharba került hajón. A fedélzeten olasz és izraeli mellett brit állampolgárok is utazhattak.

Link másolása

Több különböző nemzet titkosszolgálatai voltak azon a hajón, amely a viharos szélben elsüllyedt Olaszországban a Maggiore tónál, négy ember életét már nem lehetett megmenteni.

A Goduria nevű hajón a jelenlegi információk szerint egy születésnapot ünnepeltek éppen, amikor egy szélvihar véget vetett az ünneplésnek. A hatóságok szerint ráadásul súlyosan túl is volt terhelve a hajó: hivatalosan 15 fő szállítására alkalmas, azonban a személyzeten kívül 20 vendég tartózkodott rajta a tragédia bekövetkezésekor.

A fedélzeten elsősorban olasz és izraeli állampolgárok utaztak, de egyes sajtóhírek szerint britek is voltak az utasok között.

A négy halálos áldozat: a hajó tulajdonosának felesége, Anja Bozskova, az olasz hírszerzés két tagja, Tiziana Barnobi és Claudio Alonzi, illetve az izraeli hírszerzés nyugalmazott tagja, Simoni Erez.

Egy névtelenül nyilatkozó izraeli tisztviselő arról beszélt a baleset után, hogy közel tíz jelenlegi vagy volt izraeli hírszerzőtisztet szállítottak izraeli kórházakba magángépekkel. Az olasz kormány pedig öt olasz állampolgárt szállított el a helyi kórházakból a nevük megadása nélkül, ami arra utal, hogy ők is a hírszerzésben dolgozhatnak.

A Corriere della Sera olasz napilap beszámolója szerint a születésnapi buli mellett egy munkatalálkozót is tarthattak a hajón. Sőt, Sesto Calende alpolgármestere szerint a balesetben meghalt Bozskova is az orosz titkosszolgálathoz kötődött, ezt az információt azonban máshonnan egyelőre nem erősítették meg.

A tragédia előtt egy nappal ünnepelték a Sesto Calendében levő Leonardo Kiképző Akadémia fennállásának 100. évfordulóját, a hatóságok szerint lehet, hogy ezt jöttek össze megünnepelni a titkosszolgálatok emberei.

A történtek miatt büntetőeljárás indult a hajó kapitánya ellen, a hatóságok egyelőre csak azt szeretnék kideríteni, hogy elkerülhető lett-e volna a tragédia.

(via Telex, BBC, Sky Italia)


Link másolása
KÖVESS MINKET: