News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

A 10 leghátborzongatóbb bosszú a múltból

A bosszú sok ember vérében van: ha valaki megbántja őket vagy rosszat tesz velük, hajlamosak viszonozni azt. Ennek most tíz igen durva módját láthatod.

Link másolása

hirdetés

Gyakran nem vagyunk képesek kenyérrel viszonozni, ha kővel dobnak meg. A bosszúnak azonban ezerféle fajtája létezik, és vannak köztük igen erőteljesek is. Ilyeneket gyűjtött össze a Listverse.

10. Katie bosszúja

Katie Collman tízéves volt, amikor eltűnt. Öt nappal később találtak rá holtan egy patakban. Egy Anthony Ray Stockelman nevű férfi rabolta el, és többszörösen molesztálta, mielőtt végzett vele. Stockelmant elkapták és elítélték, de nem ez volt az egyetlen büntetése.

A kislány unokatestvére nem tartotta elegendőnek a gyilkos számára a börtönt. Ő maga is börtönben volt betöréses lopásért, ugyanott, ahol Stockelman.

Amikor az őrök nem figyeltek, odament hozzá, és azzal fenyegette, hogy vagy megöli, vagy kitetoválja az arcát. A gyilkos érthető okokból az utóbbit választotta, így élete végéig a homlokán lesz a gombostűvel felírt üzenet: „Katie bosszúja”.

hirdetés

9. Alam Khan 12 évvel későbbi bosszúja

Alam Khan 12 éves volt, amikor végignézte, hogyan végeznek édesapjával. Egy családbarátnak vélt férfi, Mohammad Rais volt a gyilkosa. Khan teljesen összetört, de gyerekként semmit nem tehetett.

Tizenkét évvel később, 24 évesen elcsalta magához Raist azzal, hogy valamit meg kell javítani az otthonában. Lerészegítette, olyannyira, hogy a férfi már mozogni sem tudott. Olyan hangosra tekerte fel a zenét, hogy ne hallják a szomszédok Rais jajveszékeléseit, miközben halálra szúrja. Végül tizenkét darabra aprította fel a testét. A rendőröknek azt mondta, hogy nem bánja, amit tett.

8. Azerbajdzsáni szemet szemért

A szemet szemért-módszert ősidők óta alkalmazzák: évezredeken keresztül az volt a módi, hogy ha valaki gyilkol, akkor ő is ugyanezt érdemli. Egy azeri férfi is így gondolkodott, de az ő fia nemi erőszak áldozata lett. Egy férfi odacsalta a kamionjába, bántalmazta és megerőszakolta. Egy járókelő látta, hogy mi történt, de ahelyett, hogy megmentette volna a fiút, ő is ugyanazt tette vele, mint a támadó.

Amikor az apa megtudta, hogy mi történt, nem a rendőrséghez fordult segítségért. Embereket bérelt fel arra, hogy kutassák fel a támadót.

Amikor meglett, ugyanazt tette vele, mint ami a fiával történt. Mindezt videóra vette, és feltette a netre is.

7. Bonita Lynn szikés támadása

Az említett nő arra gyanakodott, hogy a lánya új barátja molesztálta a kétéves fiát, de nem volt rá bizonyítéka. Egyszer nagyon berúgott, barátaival együtt egy lakókocsihoz rendelte a fiút, és kérdőre vonták, hogy tényleg molesztálta-e a kisgyereket. Mindent tagadott.

Lynn hozott egy szikét, és elvette vele a fiú férfiasságát. Sosem derült ki, hogy megalapozott volt-e a gyanú.

6. A megtört sheriff bosszúja

1966-ban Buford Pusser sheriff bejelentésre kiment egy betöréses támadáshoz, amikor egy bűnöző rálőtt. Pusser ügyesebb volt, ő is tüzet nyitott, így a nő meghalt. Az volt Pusser pechje, hogy az áldozat egy helyi gengszter, Carl Douglas White felesége volt.

A bűnöző egy évvel később állt bosszút. Hamis bejelentést tett két részeg férfi verekedéséről, mire Pusser kiment a helyszínre intézkedni. A feleségével volt, és mivel azt hitte, hogy csak egy verekedésről van szó, őt is magával vitte. Amikor a helyszínre értek, White emberei tüzet nyitottak rájuk. Pusser túlélte a lövöldözést, de a felesége még aznap este meghalt.

Amikor felépült, megtudta, hogy ki volt az az öt ember, akik rájuk lőttek. A hivatalos eljárás helyett a saját módszereit választotta.

Kérdőjelek és köd övezi a későbbi történéseket, mert nem derült ki, hogy mi történt pontosan, de egy biztos: az elkövetkező öt évben mind az öt tettesre meggyilkolva találtak rá.

5. A szeretőgyilkos

Zhang Yufen egy magasrangú kínai tisztviselő felesége volt. Ahogy a férje egyre több hatalomhoz jutott, gyakran járt szórakozni, és bulizásai során rendszeresen csalta a feleségét prostituáltakkal és más nőkkel. Rá is ment a házasságuk.

Yufen környezetében többen hasonlóan jártak: egyik barátnőjének lánya öngyilkos is lett amiatt, hogy a férje megcsalta.

Később találkozott a férje szeretőjével, és dühében halálra verte az utcán.

4. Az értelmetlen bosszú

Joel Jones fiát tizennégy éves korában megerőszakolták. A támadót elkapták és elítélték. Számára sem volt elegendő, hogy a bűnös börtönbe került.

Jones módszere viszont egyáltalán nem volt célravezető: maga is el akart számolni fia támadójával, ezért be akart jutni a börtönbe. Egy ártatlan nőt kapott el, és megerőszakolta. Egyből bevallotta a tettét, hogy minél hamarabb hozzáférhessen a férfihez, aki bántotta a fiát.

Kiderültek a tervei, ezért a hatóságok gondoskodtak arról, hogy a két férfi egymás közelébe se kerüljön a börtönben. Jones annyit ért el, hogy ő is bántalmazott egy ártatlan nőt, és maga is börtönbe került.

3. A szeméttel teli postaláda

Cserkész korában gyakran piszkálták és bántották társai a tokiói Shigeta Miurát, amit akkoriban nem tudott megbosszulni. Később annál inkább. Vagy mégsem?

Negyvenévesen felkereste a társait és elhasznált teafüvet, rohadó ételeket, használt alsóneműt és hasonló gusztustalanságokat küldött nekik borítékban. Összesen kb. 500 csomagot küldött ki több mint egy éven keresztül, mielőtt elkapták.

2. Az égetős módszer

Indiában a rendőrségnek nincs túl jó híre azzal kapcsolatban, hogy megfelelően kezelnék a nemi erőszakot. Számunkra is ismerős lehet az, hogy a rendőrök többször azt hozzák fel: az áldozat is hibás a történtekért.

Visszatérve Indiába, a fentiek miatt egy férfi úgy döntött, nem jelenti a hatóságoknak, hogy megerőszakolták a 14 éves lányát. Az azeri esethez hasonlóan a család egyik barátja volt a bántalmazó.

Az apa vérszemet kapott az eset hallatán, elrabolta a támadót, és felhevített vassal leégette annak nemi szervét. Hogy biztos legyen a dolgában, meg is fojtotta, miután már nem tudott ordítani a fájdalomtól.

Ezt követően feladta magát a rendőrségen.

1. A machete-bosszú

Még mindig Indiában vagyunk. Egy anya és egy apa a saját szemével látta, ahogy hét hónapos kislányát egy férfi bántalmazza. A lány apja azt mondta, hogy megbocsát neki, és továbblép a súlyos bűnön. Még azt is felajánlotta neki, hogy hazaviszi.

Az elkövető hitt neki - vesztére: a dühös apa természetesen nem haza vitte. Két falu között az országúton félreállt, alaposan megverte, majd egy fához kötözte a támadót. Visszament a kocsihoz egy machetéért, amivel levágta a férfi mindkét karját. Otthagyta elvérezni és elhajtott, de a környékbeliek rátaláltak a férfire és kórházba vitték, így túlélte az esetet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Három típusa van a női orgazmusnak egy tanulmány szerint: lavina, vulkán vagy hullám
A kutatáshoz 54 nőt kértek meg egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező okosvibrátor használatára.

Link másolása

hirdetés

Egy új kutatás szerint a női orgazmus a medencefenéki izmok mozgása alapján három kategóriába sorolható, írja a Metro.

Amikor ugyanis a nők a csúcspont közelébe érnek, ezek az izmok leginkább a vulkánkitöréshez, a lavinához vagy a hullámokhoz hasonlóan viselkednek.

A prágai Károly Egyetem idegtudományi intézetének egyik professzora 54 nőt kért arra, hogy egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező vibrátort használjon önkielégítésre. A Lioness nevű eszköz úgy működik, hogy használat közben érzékeli a medencefenék összehúzódásának erősségét, így képes elemezni a mozgás ritmusát is. Az önkéntesektől James Pfaus azt kérte, hogy napokon keresztül juttassák csúcsra magukat az okosvibrátor segítségével.

A professzor és csapata az adatok elemzése után arra jutott, hogy

a többség a hullámokhoz hasonló orgazmust él át. Ilyenkor a nők izmai ritmikusan megfeszülnek és elernyednek.

Ennél valamivel ritkább a lavinaszerű orgazmus, melynek során elképesztő erővel következik be a csúcspont, majd folyamatos apró hullámokban vezeti le a feszültséget. Ennek éppen ellentéte a vulkán, amikor kisebb összehúzódásokkal kezdődik az orgazmus, majd hirtelen óriási erővel robban be az utolsó lökés.

A tudós megjegyzi, hogy a kutatás mintája meglehetősen alacsony, ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, vagy további orgazmus-típusok létezését kizárni. Terveik szerint a közeljövőben szélesebb körben folytatják a felméréseket azoknál a nőknél, akik ilyen típusú vibrátort használnak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: