A méhpempő kúrák jelentősége a megelőzésben
A tiszta méhpempő kiemelkedő méhészeti termék. A sárgás-fehér színű, kásás, zselatinszerű állagú, nem kifejezetten édes ízű pempő a dolgozó méhek garatmirigyének váladéka.
A természetben megfigyelhető, hogy a pempő a méhkirálynő kizárólagos tápláléka. Míg a dolgozók és a herék lárvái mindösszesen pár napig, egészen a születésig táplálkoznak méhpempővel, addig a királynő egész élete során fogyasztja a tápláló anyagot. Részben a pempő hatásának köszönhetően a királynő nagyobb és erősebb lesz a kaptár többi lakójánál, továbbá a méhtársadalom többi tagjával ellentétben egyedüli módon képes az utódok képzésére - egyszerre több ezer petét is lerakhat!
Bármennyire is furcsa, a méhpempő egy régóta ismert anyag, igazán nagy jelentőséget mégis csupán a 20. második felétől tulajdoníthatunk neki. A pempővel kapcsolatos tudományos kutatások és vizsgálódások rávilágítottak arra, amelyet több természetgyógyász, orvos és táplálkozási szakember is gondolt, mégpedig, hogy egy valóban erős gyógyító hatású táplálékról van szó!
Ugyan nem minősül gyógyszernek, az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásait az orvostudományban is elismerik!
Jótékony tulajdonságait nagyban köszönheti sajátos tápanyagtartalmának, megközelíthetőleg 66%-ban vizet, 11 %-ban cukrot, 12 %-ban fehérjét, 5 %-ban zsírsavakat, a fennamradó részben pedig értékes vitaminokat, enzimeket, antibakteriális és antioxidáns hatóanyagokat tartalmaz.
Hasonlóan „működik” mint a méheknél: erősít és táplál, fogyasztása kifejezetten ajánlott az általános egészség javítása érdekében.
Tiszta méhpempőt alkalmazva erősíthetjük szervezetünk immunvédelmét a baktériumokkal és kórokozókkal szemben, élvezhetjük energiát adó - gyulladáscsökkentő - májvédő hatásait, továbbá támogathatjuk szív -és érrendszerünk egészségét.
Belsőleg nyugtatólag hat, így csökkenthetjük a szorongás és a depresszió mértékét is, javíthatjuk közérzetünket.
A pempő az optimális agyi funkciók működéséhez fontos hatóanyagokat - B-vitaminok, acetilkolinok - tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával növelhetjük a koncentrációs képességeinket, erősíthetjük a memóriánkat.
Szabályozza a hormonháztartást azáltal, hogy a szervezetben fokozza annak a hormonnak a termelődését, amelyre éppen aktuálisan szükség van (tesztoszteron, kortizol, inzulin stb.).
A tiszta méhpempő bizonyított, hogy segíti a terhesség kialakulását. Világszerte, többek között hazánkban is számtalan meddőségi klinikán ajánlják azoknak a pároknak, akiknél hosszas és - sajnálatos módon - sikertelen próbálkozások után sem történt meg a teherbeesés.
Meddőség ellen mindkét félnek javasolt fogyasztania. A kúraszerű természetes kezelés egészen addig alkalmazható, amíg meg nem történik a fogantatás >>> 28 napon át, napi 1-2 g pempőt adagoljon, majd tartson 28 napos szünetet. Ha szükséges akkor kezdje előröl!
A pempő a terhesség alatt is biztonságosan fogyasztható, sőt mi több, segíti a magzat megfelelő fejlődését, kismamáknál pedig növeli a tejképződést.
Külsőleg, szépségápolási szempontból is eredményesen alkalmazható: támogatja a bőr egészségét, vagy éppen a gyorsabb sebgyógyulást. Belekeverhetjük pakolásokba, krémekbe.
1 hónapos megelőző kúrákat, lehet tartani az év során többször is tartani.
A pempő általános adagolásához az 1 g / nap mennyiség javasolt. 80 kg-os testsúly felett, már ajánlott a napi 2 gramm fogyasztása.
Javasolt méhészet: http://www.mehpempo.eu/