BUDAPEST

Luxus wellness a New York Palotában, amely akár neked is elérhető

Az Anantara Hotel vadiúj spa-részlege nemcsak a szállóvendégek számára érhető el. Kipróbáltuk, neked is ajánljuk.

Link másolása

Sokak számára a New YorK Palota a benne található New York Kávéház miatt lehet ismerős, pedig ennél sokkal több felfedeznivalót rejt.

Az épület 2006 óta luxusszálló, és 2020 óta a bangkoki eredetű Anantara brandhez tartozik, és Anantara New York Palace Budapest Hotel néven üzemel. A tulajdonváltás egy óriási felújítással is együtt járt, és a hotel belső terei is megújultak, megszépültek, és az elérhető szolgáltatások is bővültek.

Mi nemrég teszteltük az újonnan nyílt, Fehér Szalon névre hallgató éttermüket, és most a Spa-részleg felé vettük az irányt.

A Spának igazán egyedi hangulata van. Természetes színek és anyagok uralkodnak. A göcsörtös fal egy barlang hangulatát idézi, de mégis elég világos és tágas érzete van.

A több mint 500 négyzetméternyi területen található egy 15 méter hosszú, 3 méter széles és 1,2 méter mély medence, egy 6 személyes szauna, egy gőzfürdő, több, különböző kezelésnek és masszázsnak otthont adó szoba, és a relaxációs részleg frissítőkkel.

A medence fantasztikus! Pont megfelelő hőmérsékletű ahhoz, hogy úszni és kicsit üldögélni is lehessen benne. Ráadásul hétköznapokon nem is túl forgalmas. Konkrétan egy órán keresztül áztattam benne magam, teljesen egyedül.

A szauna, valamint a gőzfürdő pedig elég tágas ahhoz, hogy akkor is kényelmesen elférjünk benne, ha éppen nem egyedül használjuk.

Érkezéskor kapunk fürdőköpenyt, törölközőt és papucsot, valamint az öltözőben egyéb piperecikkek is a rendelkezésünkre állnak, szóval külsős vendégként gyakorlatilag elég egy fürdőruhát hozni magunkkal.

Ha teljes nyugalomra vágyunk, kerülnénk a zajt, érdemes délután 3 után érkezni - kisgyerekekkel ugyanis csak 3-ig látogatható a spa. Kellemes, relaxáló zene szól, és a fények is sejtelmesek. Tényleg minden adott a teljes kikapcsoláshoz.

A napi belépővel használhatjuk az edzőtermet is, de ha valamilyen masszázsra nevezünk be, akkor belépőt sem kell fizetnünk. Szóval érdemes a többféle szolgáltatást kombinálni.

Természetesen van thai és svéd masszázs, de többféle arc- és testkezelés közül is választhatunk. Elérhető például egy hévízi agyagos pakolás, vagy leradíroztathatjuk a bőrünket egyenesen a New York Kávéházból érkező kávézaccal.

De akár olyan kombinált, minden porcikánkra kiterjedő, teljes testes kezelést is választhatunk, ami 2 órán keresztül tart.

Sőt, a kezelést párosan is élvezhetjük, amit akár egy privát jakuzzi élménnyel is zárhatunk.

Ha elegetek van a túlzsúfolt fürdőkből, egy kis felfrissülésre és kikapcsolódásra vágytok, és szeretnétek, ha mindez könnyen megközelíthető lenne: az Anantara Spa-részlege jó választás lehet. Előzetes bejelentkezésre pedig csupán csak akkor van szükség, ha valamilyen kezelést is igénybe vennétek.

Napi belépő:

Érvényes a Spába és az edzőterembe is.

A törölköző, a fürdőköntös és a papucs használata, valamint ingyenes frissítők is benne vannak az árban.

Hétfőtől csütörtökig: 10.000 Ft

Péntektől vasárnapig: 12.000 Ft

(Gyermekeknek 5.000 Ft és 6.000 Ft)

A napi belépő helyett válthatunk akár 10 alkalmas, 1 hónapos, 3 hónapos, 6 hónapos vagy éves bérletet is. Ezek különböző előnyökkel is járnak.

További információk: [email protected] email címen vagy a +3618861659-es telefonszámon

Cím:

Erzsébet körút 9 - 11.

Nyitvatartási idő:

(hétfőtől vasárnapig): 9 és 21 óra között

14 év alatti gyermekek 11 és 15 óra között tartózkodhatnak a Spában.

Szöveg: Vass Adrienn, Fotó: Nagy Bogi

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


BUDAPEST
A Rovatból
Megbénítja majd Budapestet a kínai elnök látogatása – mutatjuk a lezárásokat
Hszi Csin-ping és delegációjának érkezése kettévágja a fővárost. Szerdától péntekig tart majd a közlekedési káosz, hét kerületet is érintenek a korlátozások.

Link másolása

Lényegében megbénítja majd Budapestet Hszi Csin-ping és állítólag több száz fős delegációjának érkezése szerdán – derül ki a rendőrség lezárásokról szóló közleményéből. A police.hu azt írja, delegáció érkezése miatt május 8., szerdától május 10., péntekig kell majd korlátozásokra készülni a I., a IX., a XI., a XV., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben.

A korlátozásokról egy térképet is közzétett a rendőrség:

Lezárások

Szakaszos és időszakos lezárások lesznek szerdán 19:30-tól 21:00-ig az I., a IX., a XI., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben, az alábbi útvonalon:

Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – M4 – M0 – M5 autópálya bevezető – Gyáli út (M5 bevezető) – Könyves Kálmán körút – Rákóczi híd – Pázmány Péter sétány – Műegyetem felső rakpart – Szent Gellért tér – Szent Gellért felső rakpart – Krisztina körút – Attila út – Dózsa György tér – Palota út – Dísz tér – Tárnok utca – Szentháromság tér – Hess András tér.

Szakaszos és időszakos lezárások lesznek pénteken 11:30-tól 14:00-ig az I. és a IX. kerületben, az alábbi útvonalon:

Hess András tér – Szentháromság tér – Tárnok utca – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Krisztina körút – Szent Gellért felső rakpart – Szent Gellért tér – Műegyetem felső rakpart –Pázmány Péter sétány – Dombóvári út.

Szakaszos és időszakos lezárások lesznek szintén pénteken 16:20-tól 17:00-ig az I., a IX., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben, az alábbi útvonalon:

Hess András tér – Szentháromság tér – Tárnok utca – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Attila út – Krisztina körút – Szent Gellért felső rakpart – Szent Gellért tér – Műegyetem felső rakpart – Pázmány Péter sétány – Rákóczi híd – Könyves Kálmán körút – Gyáli út (M5 bevezető) – M5 autópálya bevezető – M0 – M4 – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

Tilos megállni

Még korábban hívta fel a rendőrség a figyelmet arra, hogy szerdán tilos lesz megállni a VI. kerületi Andrássy út páros oldali szervízútján az Izabella utca és a Vörösmarty utca között.

Tilos megállni csütörtökön 6:00-tól 17:00-ig a XV. kerület, Neptun utca mindkét oldalán a Drégelyvár utca és a Neptun utca 57. szám között. Egy korábbi rendőrségi közleményből az is kiderül, hogy csütörtökön 10:00 és 16:00 között az V. kerületi Apáczai Csere János utcában, a hotel mellett is tilos lesz a megállás.

Tilos megállni pénteken 10:00-tól 20:00-ig az I., a IX., a XI., a XIX., a XX. és a XXIII. kerületben:

• Nagykőrösi út főpályán (M5 bevezető),

• Nagykőrösi út mindkét oldalán az autópiac középső bejárata és a Garázs utca között,

• Nagykőrösi út MOL kút főpálya felőli oldalán,

• Határ úton a Nagykőrösi úti felüljáró alatt,

• Gyáli út főpályán (M5 bevezető),

• Fék utca mindkét oldalán a Gyáli úti felüljáró alatt,

• Könyves Kálmán körút mindkét oldalán a Gyáli út és a Rákóczi híd között,

• Laczkovich utca mindkét oldalán a Rákóczi híd alatt,

• Dombóvári út mindkét oldalán a Budafoki út és a Pázmány Péter sétány között,

• Pázmány Péter sétány mindkét oldalán,

• Műegyetem felső rakpart teljes területén,

• Műegyetem rakparti felhajtó mindkét oldalán a Bertalan Lajos utcánál,

• Szent Gellért téren,

• Szent Gellért felső rakpart mindkét oldalán,

• Krisztina körút mindkét oldalán a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között,

• Attila úton a Dózsa György tér mellett,

• Dózsa György tér teljes területén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

BUDAPEST
A Rovatból
Elkészült a gyalogátkelő az Astoriánál 40 millió forintból
A fővárosi önkormányzat a zebralétesítést a közösségi költségvetésből, bruttó 40 millió forintból finanszírozta.

Link másolása

Elkészült a gyalogátkelő a fővárosban az Astoriánál, már akadálymentesen, kényelmesen, gyorsabban lehet átkelni a Rákóczi úton, és a babakocsival vagy kerekesszékkel közlekedőknek sem kell kerülőt tenniük - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn.

A beruházás részeként a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdái között jelzőlámpás gyalogátkelőt építettek ki süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolattal, a Rákóczi út tengelyében új középszigettel.

A beruházás miatt a Blaha Lujza tér felé haladó buszok megállóját előrébb helyezték.

A fővárosi önkormányzat a zebralétesítést a közösségi költségvetésből, bruttó 40 millió forintból finanszírozta.

(via MTI)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
Ágyúzni fognak a budai Várban – figyelmeztet a Honvédelmi Minisztérium
Egy ünnepélyes zászlófelvonás miatt lőnek majd reggel. Megnövekedett hanghatásra kell számítani a minisztérium szerint.

Link másolása

Kedd reggel dörögni fognak az ágyúk a Budai Várnegyed Esztergomi rondelláján – derül ki a Honvédelmi Minisztérium közleményéből. A lakosság türelmét és megértését kérik, mivel

reggel 10 órakor hagyományőrzők ágyúlövései kísérik majd, ahogyan ünnepélyesen felvonnak egy zászlót.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


BUDAPEST
A Rovatból
A tömegközlekedés is a feje tetejére állt a kínai elnök konvoja miatt, ezek a legfontosabb változások
Hszi Csin-ping látogatásának teljes napján a lezárások nemcsak az autósoknak, hanem a tömegközlekedőknek is bosszúságot okozhatnak. A BKK a metrók használatát ajánlja inkább.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. május 09.


Link másolása

A kínai elnök látogatása miatti ideiglenes forgalomkorlátozások és lezárások alaposan felforgatják a főváros tömegközlekedését csütörtökön. A BKK ezért felhívja a figyelmet arra, hogy péntekig hosszabb időt kell szánni a közlekedésre, egyúttal érdemes a megszokottnál korábban útnak indulni. A közlekedési káosz elkerülése érdekében a felszíni járművek helyett inkább az M2-es, M3-as és M4-es metrók használatát ajánlják.

Csütörtökön, azaz május 9-én a Budai Várban forgalomkorlátozás lesz. Emiatt a Budai Vár a Deák Ferenc tér felől a Dísz térig közlekedő 216-os autóbusszal, a Széll Kálmán tér felől a csak Kapisztrán térig közlekedő 16A és 116-os buszokkal érhető el. A 216-os autóbusz forgalmát több esetben is megállíthatják 10-15 percre, hosszabb zárás esetén a járat terelve közlekedik, a Dísz tér helyett a Krisztina térig jár.

A BKK Info térképén a csütörtöki lezárások:

A péntek estig várható összes forgalomkorlátozást ebben a cikkben gyűjtöttük össze:


Link másolása
KÖVESS MINKET: