hirdetés

BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Karácsony látványos tervekkel mutatta meg, milyen diákvárost szeretne a kínai egyetem helyett

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa „kínai elit kampusz” helyett inkább több ezer magyar diáknak biztosítana olcsó lakhatást.
Címkép: Facebook/Karácsony Gergely - szmo.hu
2021. április 11.

hirdetés

Karácsony Gergely vasárnapi Facebook-bejegyzésében mutatta be a Budapesti Diákváros projektjét.

„Mi ilyen tervek megvalósulását szeretnénk ott, ahol a kormány kínai hitelből, a magyar adófizetők kárára és a kínai vállalatok hasznára, a kínai befolyásszerzés szolgálatára kínai elit kampuszt akar.

Mi több mint tízezer magyar diáknak biztosítanánk olcsó lakhatást, a kormány a magyar adófizetőkkel fizettetné meg a kínai politikai, gazdasági és titkosszolgálati terjeszkedés árát”

- írta posztjában.

A ferencvárosi diákváros terveit a világhírű norvég építész iroda, a Snohetta készítette. Karácsony beszámolója szerint a területet a sok zöld, a vízzel való kapcsolat, funkcionális épületek és modern környezet jellemezné.

„Itt tölthetné egyszerre több mint 10 ezer magyar fiatal a diákéveit. Mi erről kötöttünk megállapodást a kormánnyal a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, erről hozott egyhangú határozatot a Fővárosi Közgyűlés. A kormány azonban suttyomban megszegi a megállapodást, meghazudtolja magát a miniszterelnök, aki azt mondta: amit a Fővárosi Közgyűlés nem akar, az nem lesz Budapesten. Hát, mi nem akarjuk, hogy 500 milliárddal adósítsák el a magyar adófizetőket Kínának. Nem akarjuk, hogy a magyar fiatalok Diákvárosa helyett fallal körülvett kínai elit kampusz épüljön” – írta a főpolgármester.

hirdetés

Karácsony Gergely azzal zárta bejegyzését, hogy ragaszkodnak a diákvároshoz és minden erejükkel meg fogják akadályozni „a kormány újabb esztelen beruházást”.

 hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
BUDAPEST

Fotókon, ahogy ismét megtelt Budapest belvárosa péntek este

A múlt heti terasznyitáshoz hasonlóan, újra nagy tömeg gyűlt össze Budapest belvárosában. A többség maszk és távolságtartás nélkül vágott neki a péntek estének.
Fotók: Markovics Z. Kristóf - szmo.hu
2021. május 01.

hirdetés

Múlt szombaton ismét kinyithattak az éttermek teraszai. De nemcsak a teraszokra ültek ki sokan, hanem Budapest belvárosa is megtelt: az emberek kisebb-nagyobb csoportokba verődve bandáztak az Erzsébet téren és a Madách téren.

Péntek este pedig újra tele lett a belváros: az időjárás is kedvező volt, így rengetegen ültek ki ismét az Erzsébet térre. A lépcsők, a padok és a füves területek is tömve voltak a kisebb-nagyobb társaságokkal. Sokan zenét hallgatva, iszogatva töltötték a péntek estét, a legtöbben maszkot sem viseltek és a távolságtartásra sem figyeltek. Mintha egy nyári fesztiválon lettünk volna, olyan érzés volt végigmenni a belvárosban.

Mint arról mi is hírt adtunk, elértük a 4 milliós oltottságot, így május 1-től újabb helyszínek, intézmények váltak látogathatóvá. Az éttermek, kávézók már nemcsak a teraszon fogadhatják majd a vendégeket, hanem a beltéren is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
BUDAPEST

Lego buszmegállót festett a Magyar Kétfarkú Kutyapárt a XII. kerületben

A hétvégén 'országos városfelújításba' kezdtek.
Fotók: MKKP BP XII. kerület/Facebook - szmo.hu
2021. május 01.

hirdetés

Ismét társadalmi munkában újított fel egy buszmegállót a Magyar Kétfarkú Kutyapárt - ezúttal a budapesti Kútvölgyi úton.

A párt május elsejére és másodikára Országos Városfelújító Hétvégét hirdetett, aminek keretében számos településen festik át vagy díszítik fel az utcabútorokat, megállókat vagy épp ültetnek új növényeket.

Budapest XII. kerületében, a Kútvölgyi úti buszmegállóban például Lego tematikájú buszmegállót avattak.

A tervezés Hegedűs Babettet dicséri, a kivitelezésben az MKKP passzivistái vettek részt. Az eredmény pedig önmagáért beszél:

További képek a megállóról és a munkálatokról EZEN A LINKEN.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST
A Rovatból
hirdetés

Kiderült, hová költözik a Dürer Kert: „Hihetetlenül izgalmas lesz”

A szórakozóhely üzemeltetői mindent megtesznek azért, hogy a régi Dürer hangulatát is átültessék az új helyre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. május 05.

hirdetés

Nagy bejelentést tettek a Dürer Kert üzemeltetői a Facebookon:

a fővárosi zenés szórakozóhely a XI. kerületi, újbudai Duna-partra, a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásához költözik.

"Szellemiségünket, sokszínűségünket, elkötelezettségünket továbbvisszük; ahogy mindent megteszünk azért, hogy a régi Dürer hangulatát is átültessük az új helyre" - ígérik.

Mint írják, közel két éve keresik a megfelelő helyszínt, ebben nagyon sokan próbáltak segíteni nekik. Végül az egyik ilyen megkeresés lett számukra a legideálisabb.

"Hihetetlenül izgalmas lesz az új kert - nagyobb mint az eddigi, vízparton, közel a természethez. A két koncertterem minden szempontból meg fog felelni napjaink és a következő évtized elvárásainak, hazai és nemzetközi szinten.

Ám most egy nagyon komoly tervezési és kivitelezési szakasz áll előttünk. Eddig is rengeteg támogatást kaptunk tőletek, tartsatok ki még egy kicsit! Az építkezéssel párhuzamosan a kerthelyiség üzemelni fog, amint meg tudjuk teremteni a méltó feltételeket. A termek építésével és megnyitásával kapcsolatban folyamatosan informálunk majd benneteket. Hamarosan találkozunk az új Dürer Kertben!" - üzenték.

A Dürer Kert a főváros egyik, ha nem a legfontosabb underground zenei központja volt. Tavaly szeptemberben derült ki, hogy a Keleti Blokkal együtt be kell zárnia, mert a nekik otthont adó 37 ezer négyzetméteres ingatlan helyére a Telex szerint luxusszállodát terveznek, ami szorosan kötődik a Liget-projekthez. A Dürer Kert épületét április elején kezdték el bontani.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
BUDAPEST

Otthon Budapest: megfizethető lakások épülhetnének a túlépített, túlzsúfolt, túl magas épületek helyett

Karácsony Gergely csütörtökön fogadta el Budapest új, hét évre szóló városfejlesztési stratégiáját. Az emberek véleményére is kíváncsiak, közzétettek egy kérdőívet.
Címkép: Szegedi Éva - szmo.hu
2021. április 30.

hirdetés

"Tegnap a főpolgármester elfogadta Budapest új, hét évre szóló városfejlesztési stratégiáját, az Otthon Budapestet" - írja Facebook-oldalán Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke.

"A stratégia fontos eleme annak a több száz hektárnyi barnamezős területnek a megújítása, ahol néhány év múlva már megfizethető lakások épülhetnének.

Nemcsak a leginkább rászorulóknak lenne ez segítség, hanem a pályakezdő fiataloktól kezdve a nagyobb lakást kereső kisgyermekes családokon át a munka miatt Budapestre költöző dolgozókig bezárólag mindenkinek könnyebb lenne otthont találni Budapesten" - fogalmaz a posztban Balogh Samu.

A főpolgármester kabinetfőnöke arról is ír, hogy az elmúlt években sok olyan fejlesztés valósult meg, amelyek inkább szolgálhatnak elrettentő példaként. "Túlépített, túlzsúfolt, túl magas épületek, csupa beton közterületek, kevés zöld, szegényes szolgáltatások, elidegenítő épített környezet". Hozzáteszi: a cél az, hogy megalkossák azt a városfejlesztési ideált, ahol jó élni.

Ebben pedig az emberek véleményére is kíváncsiak, ezért közzétettek egy kérdőívet, amivel az a cél, hogy többet tudjanak meg arról, "a lakosok számára mit jelent az élhető város ideája".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: