hirdetés
5g-mobil-orosz-amerika-dezinformacio-kamu-1000x573.jpeg

„Az 5G technológia rákkeltő” – digitális kamuhír-háborút indított egy orosz tulajdonú tévécsatorna Amerikában

G. N. L. Fotó: Pexels - szmo.hu
2019. május 21.


hirdetés

Egy példa az RT America csúsztatásaira: minden mobiltelefon rádióhullámokat használ. Az RT ezekről úgy beszél, mint „sugárzásokról”, asszociálva őket az elektromágneses spektrum legvégén lévő erős sugarakkal, mint a röntgen- vagy az ibolyántúli sugarak, amelyek nagy dózisban károsíthatják az emberi DNS-t, akár rákot is okozhatnak.

Csakhogy az 5G rádióhullámai, amelyek a legmagasabb frekvenciák közelében működnek, e spektrum másik végén találhatók. Az eddigieknél magasabb frekvenciák több információ gyorsabb terjedését teszik lehetővé. Számos hasonló eszköz készül a jövőben ezzel a rendszerrel, köztük robotok, drónok, és gépkocsik, amelyek közlekedési információkat küldenek egymásnak.

A vezeték nélküli, nagy sebességű kommunikáció átalakíthatja a hírközlést, a sportot, a vásárlást, a szórakozást, a szállítást, az egészségügyet, a városok igazgatását és a kormányzás több szintjét is. Januárban a New York Times bejelentette, hogy közös vállalatot hoz létre a Verizonnal, hogy létrehozzanak egy 5G-os újságírói laboratóriumot.

Az elmúlt években számtalan egészségügyi tanulmány készült a vezeték nélküli technológia potenciális egészségügyi kockázatairól. E tanulmányok adatai mind ellentmondanak a vészjelzéseknek a hivatalos szervek, köztük az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

Nemrégiben az RT riportere azt állította, hogy a magasabb frekvenciák a legveszélyesebbek az élő organizmusokra. Tudósok szerint viszont éppen az ellenkezője igaz. Minél magasabb egy rádiófrekvencia, annál kevésbé hatol be az emberi bőrbe, és ezáltal csökkenti hatását a belső szervekre, így az agyra is.

„Az 5G kibocsátásai biztonságosabbak lesznek, mint a korábbi generációkéi” – mondta Marvin C. Ziskin, a Temple egyetem orvoskarának radiológus professzora.

Mindazonáltal az RT bibliai dörgelmeket zúdított a nézőkre. Egy januári műsor főcíme ez volt: 5G Apokalipszis. A műsorvezető azt állította, hogy orvosok, tudósok és környezetvédő csoportok összefogtak, hogy az 5G betiltását követeljék. A hálózat kampányába bevont olyan szélsőséges aktivistákat, akik évtizedek óta harcolnak a mobiltelefonok, elektromos vonalak és az elektromágneses hullámok egyéb, mindennapi forrásai ellen.

Az ő írásaik nem jelentek meg tekintélyes tudományos lapokban, legfeljebb szűk körben terjesztett kiadványokban vagy röplapokon.

Nem lehet tudni, hogy hány RT-szakértő fogja fel, hogy egy orosz hálózatot segít, és hogy az Putyin szócsöve. Időként az RT egyszerűen előszed létező videófelvételeket, vagy nyomtatott anyagot, és saját nézőpontja szerint vágja meg azokat.

„Az RT sikeresen táplálja az összeesküvés-orientált ökoszisztémát. Erőfeszítéseinek komoly hatása van ” – mondta John Kell, a Graphika médiaelemző cég vezetője.

A hálózat tavaly indított el egy új show-műsort Vezeték nélküli rák (Wireless Cancer) címén. Ennek vendége volt David O. Carpenter, az 5G ismert kritikusa. A 82 éves orvos évtizedeken át írt arról, hogy rák fenyegeti azokat, akik magas feszültségű vezetékek közelében élnek, bár az ezzel kapcsolatos amerikai szövetségi tanulmányok nem találtak erre hiteles bizonyítékot. Carpenter doktor szerint „senki sem menekülhet el a sugárzás elől”. David Robert Grimes, oxfordi rákkutató azonban már hónapokkal az RT-program előtt egy cikkben „tudományosan hiteltelennek” nevezte amerikai kollégája állításait. Carpenter azonban a már említett "Veszélyes kísérletezés az emberiséggel" című műsorban is szerepelt.

Február 7-én egy műsor „nemzetközi jogba ütköző bűncselekménynek” nevezte az 5G-t. Itt a szakértő Arthur Firstenberg volt, aki másfél millió dollárra perelte szomszédját, azt állítva, hogy annak vezeték nélküli eszköze megkárosította az ő egészségét. Öt évi huzavona után azonban Firstenberg elvesztette a pert.

A tamtam-verés azért folytatódott. A március 14-i adás egyenesen a szülőket vette célba: „Nagyobb-e a gyermekrák kockázata az 5G-vel” címmel egy kaliforniai elemi iskolát mutattak be, amelynek közelében egy mobiltelefon átjátszó toronyt építettek, és a sugárzástól való félelmükben a szülők 200 diákot otthon tartottak.

Miközben az RT America mindent elkövetett annak érdekében, hogy az 5G rossz hírét keltse, az oroszországi tudományos élet éppen az ellenkezőjének bebizonyításán fáradozik. Azt hirdetik ugyanis, hogy az 5G magas frekvenciái kifejezetten hasznosak az emberi egészségnek, sőt, ajánlják sebek gyógyítására, az immunrendszer erősítésére, és a rák kezelésére is.

Állításaik szerint már több millió orosz páciens kapott ilyen magas frekvencia-terápiát, és moszkvai szépségszalonok is ezt használják bőr-regenerálás, ráncok eltüntetése és hajhullás ellen.

Bár az RT America irányítói szerint a hálózat „közhasznú riportokat” készít, Ryan Fox úgy véli: az 5G elleni agresszív támadás arra utal, hogy Moszkvát a közszolgálatnál jobban érdekli Washington lejáratása a digitális jövőért vívott globális versenyben.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
idojaras-usa.jpg

Kérték a bűnözőket, „minden bűncselekményt halasszanak hétfőre” – brutális hőség sújtja Amerikát

Humorosan reagált egy kisváros rendőrsége, de azért sok helyen megolvadt az aszfalt, egy felvonóhidat pedig le kellett zárni, mert a hőség kitágította a fémet, és emiatt a szerkezet elakadt.
MTI, fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. július 21.Hőhullámtól szenved az Egyesült Államok keleti partvidéke, több helyen a 40-43 Celsius fokot is meghaladja a hőmérséklet.

A CBS televízió jelentése szerint a Dél-Karolinától az északi Maine államig terjedő és mintegy 150 millió embert érintő kánikula vasárnap öt ember halálát követelte: négyen hunytak el Maryland államban, egy halottja pedig Arizonában van a hőségnek. New Hampshire-ben hegymászókat kellett menteni, mert rosszul lettek a melegtől.

Az országos meteorológia szolgálat hőségriadót adott ki Texastól az Ohio-völgyig és a Nagy Tavak vidékétől az Egyesült Államok keleti partvidékéig.

Bostonban, New Yorkban, Philadelphiában, Washingtonban a 40 Celsius fokot is elérte, sőt meghaladta a hőmérséklet, de Washingtonban a magas páratartalom miatt ennél is melegebbnek érezték a levegőt az emberek.

A városvezetők mindenütt arra intettek, hogy a szokásosnál több folyadékot kell fogyasztani, New Yorkban mintegy 500 olyan helyiséget nyitottak, ahol a melegtől szenvedők hűsölhettek és ingyen vízhez juthattak. New Yorkban lefújták a Central Parkba tervezett triatlon-versenyt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
vihar2.jpg

Heves viharokkal tarkított hőség várható, jégeső is érkezhet

Marad a kánikula, de a frissítő záporok mellett helyenként heves zivatar alakulhat ki vasárnap.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 21.Vasárnap kezdetben számíthatunk a több napsütésre az ország nagyobb részén, majd délután a kánikulában - a déli tájak kivételével - egy hidegfront közeledtével többfelé kialakulhatnak futó záporok, átmeneti zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt.

Helyenként élénk lesz a délnyugati szél, majd délután nyugaton, északnyugaton már az északnyugatira forduló szél támadhat fel. 30-36 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Késő délután gyenge hidegfront érkezik.

Heves vihar felhőszakadással, jéggel, viharos kifutószéllel elsősorban az Alpokalján, a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység környezetében, valamint északkeleten, keleten alakulhat ki helyenként.

Az Északi-középhegységben a hirtelen lezúduló nagyobb vízmennyiség akár villámárvizet, az utakon vízátfolyásokat okozhat. A látástávolság felhőszakadásban jelentősen lecsökkenhet, az autók egyensúlyát a viharos szél ronthatja, északkeleten néhol nem kizárt a 100 km/h-hoz közeli széllökés, ezért ma éjfélig figyelmeztetés van érvényben.

Hétfőn a változóan felhős-napos időben kezdetben néhol a déli tájakon, délután északkeleten számíthatunk egy-egy futó zápor, esetleg zivatar kialakulására. Élénk, olykor erős lesz az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden az ország délnyugati harmadán számíthatunk a több napsütésre, északon, északkeleten ugyanakkor szórványosan átmenetileg kisebb eső, egy-egy futó zápor is előfordulhat. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A felhős, kissé csapadékos északkeleti tájakon 24-27, máshol 28-33 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék sehol sem valószínű. Elsősorban az ország keleti felén lehet élénk, erős az északkeleti szél. Szerdán 27-31, csütörtökön 29-33 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Forrás: Időkép, met.hu


KÖVESS MINKET:
hirdetés
szlavitics-ukrajna-csernobili-eromu.jpg

A titokzatos kisváros, amelyik Csernobilnak köszönheti az életét

Az atomkatasztrófa és Pripjaty kiürítése után lakóhely kellett az erőmű dolgozóinak. Így építették fel sebtiben Szlavuticsot egy biztonságosnak ítélt helyen. Ez az utolsó szovjet mintára épült város.
SzE, Fotó: Youtube printscreen - szmo.hu
2019. július 21.Létezik egy különleges város Ukrajnában. Két hónap alatt tervezték és két év alatt építették fel. Tervezésekor és építésekor az egész akkori Szovjetunió összefogott.

Lakói viszonylagos jólétben élnek, egyharmaduk fiatal vagy gyerek – mindez azért, mert az átlagosnál nagyobb a népszaporulat és a gyermekvállalási kedv.

Pedig ez a város a halál árnyékában született 1986-ban. És ez a város nem létezne, ha nem robban fel a csernobili atomreaktor.

Szlavutics 20-25 ezres város Csernobiltól 50 kilométerre északkeletre, Pripjatytól 45 kilométerre, a Dnyeper folyó partján. Már biztonságosnak tartott területen építették fel.

Трохи сонячних?фото, поки на вулиці дощик?☔️ #Славутич #містоідей #Slavutych #Slavutychcity #whiteangel

24 Likes, 0 Comments - Славутицька міська рада (@slavutitskamiskarada) on Instagram: "Трохи сонячних?фото, поки на вулиці дощик?☔️ #Славутич #містоідей #Slavutych #Slavutychcity..."

Уникальный город мира. Самый молодой город Украины. Город атомщиков. Каждый квартал города несет культуру архитектуры построек народа, который его строил. Он не похож на украинский город. Славутич город детства, чистоты и истории.#2019 #ukraine #украина #славутич #slavutich #chernigov

8 Likes, 0 Comments - Анна Грачева. (@k_y_b_a) on Instagram: "Уникальный город мира. Самый молодой город Украины. Город атомщиков. Каждый квартал города несет..."

A volt Szovjetunió területén működött csernobili erőműben 1986. április 26-án helyi idő szerint éjjel egy óra huszonhárom perckor történt a világ eddigi egyik legsúlyosabb atomerőmű-szerencsétlensége. Két robbanás rázta meg az erőmű ellenőrizhetetlenné vált négyes blokkját. A detonáció felszakította az épület tetejét és falait, és tíz napon keresztül égő tűz keletkezett a reaktorban.

Nagy mennyiségű radioaktív szennyeződés jutott a levegőbe, több százszor annyi, mint a második világháborúban Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombombák felrobbanása után. A radioaktív felhő mindenekelőtt Ukrajnát és Fehéroroszországot árasztotta el, de Európa nagy részét, köztük Magyarországot is több hullámban szennyezés érte.

A térségből több százezer embert kellett kitelepíteni, és több millió hektár termőföld vált szennyezetté. A katasztrófa után evakuálták Pripjaty városát, ahol az erőmű dolgozói és azok családjai éltek, valamint kiürítették az atomerőmű 30 kilométeres körzetét is.

Az erőmű dolgozóinak, a likvidátoroknak és a kitelepítetteknek új lakóhelyre volt szükségük. Ezért az ukrán erdőség közepén felépítették az új Pripjatyot, Szlavutics várost.

1988-tól lehetett beköltözni, és ez sokak számára hatalmas lehetőség volt. Az itt lakók közül sokan büszkén mutogatják a várost az ideérkezőknek, és megemlítik, hogy ez Csernobilnak köszönhető.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
job.jpg

Szellemvárossá válhat a klímaváltozás miatt egy amerikai település, a belváros már üres

A Fair Bluff egy város Észak-Karolinában, amit 2016-ban a Matthew hurrikán áradása tizedelt meg, később a Firenze hurrikán, 2018-ban. Egy újabb hasonló katasztrófa után pedig teljesen elnéptelenedne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 21.A The Guardian oldalán hívják fel a figyelmet egy olyan amerikai városra, ami az egyik első áldozata lehet a klímaváltozásnak.

A Fair Bluff nevű települést ugyanis már két hurrikán tette félig tönkre és ha egy újabb érkezik, akkor az az Egyesült Államok egyik első klímaváltozás miatt elnéptelenedett szellemvárosává válhat.

A Fair Bluff egy város Columbus megyében, Észak-Karolinában amit

2016-ban a Matthew hurrikán áradása tizedelt meg, később a Firenze hurrikán, 2018-ban.

Az első csapás után így nézett ki a város:

Egészen eddig a legtöbb Fair Bluff-i lakos úgy gondolta, hogy csak a parton élőket fenyegeti az áradás, de mint kiderült: a víz bárhová betörhet és tönkreteheti a város másik szegletében élők lakóhelyeit is. Az első hurrikán után 71 helyi lakos otthona vált lakhatatlanná.

Két év múlva folytatódott a pusztító események sora a még brutálisabb, Firenze nevű viharral.

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x