Műanyag karácsonyfadísz helyett készíts ehetőt!
Ha van a családban kisgyermek, akkor az egyik legjobb közös program karácsony előtt, ha karácsonyfa díszeket készítünk. Ezek megtehetjük kartonból, sógyurmából, de akár különböző ételeket is akaszthatunk a fára. Ez utóbbira hoztam most ötletet nektek, amely nem csak dekoratív, de igencsak finom is!
A sósperecből és pattogatott kukoricából készült díszek elkészítését a cikk végén, a vidóban nézhetitek meg


Nem csak mézeskalácsot, de más kekszet is tehetünk a fenyőfára. Klasszikus vajas keksz alapot turbóztam fel karácsonyi fűszerekkel, és olyan állaggal, hogy megmarad benne a süti pecsét mintája, vagy ha van speciális mintás sodrófánk, annak a mintázata sem fog eltorzulni a sütés során.
Hozzávalók:
125 g szoba-hőmérsékletű vaj
340 g liszt
180 g porcukor
1 db tojás
2 evőkanál tej
1 evőkanál vanília aroma
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt narancshéj
1 csipet só
Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!