hirdetés

SZTÁRVILÁG

Felrúgott egyezségek a brit királyi családban – a BBC új filmje annak jár utána, mi okozta Vilmos és Harry csatáját a médiával

A kétrészes dokumentumfilmből kiderül, hányszor hallgatták le a hercegek és barátnőik mobilját, és mit gondol most minderről az akkori magánnyomozó.

Link másolása

hirdetés

A BBC új dokumentumfilje, a The Princes And The Press a brit királyi család hercegeinek és a sajtónak a kapcsolatát járja körbe.

A kétrészes film a királyi családban ellenérzést váltott ki. Mint a BBC.com írja, a cég kiállt a dokumentumfilmje mellett, annak ellenére, hogy

a Buckingham-palota, a Kensington-palota és a Clarence House szerint is "túlzott és megalapozatlan állításokat" mutattak be. Úgy vélekedtek, hogy "kiábrándító" az, ha ilyen állítások hitelességét elfogadják.

Közös nyilatkozatuk szerint "a szabad, felelősségteljes és nyílt sajtó létfontosságú az egészséges demokráciához. Azonban túl gyakran túlzott és megalapozatlan, meg nem nevezett forrásokból származó állításokat adnak elő tényként, és kiábrándító, ha bárki, beleértve a BBC-t is, hitelesnek fogadja el ezeket".

A kétrészes dokumentumfilm a média, valamint Cambridge hercege és Sussex hercege kapcsolatát vizsgálta. Körbejárták a két királyi család közötti feszültséget, a nyilvánosság előnyeit és árnyoldalait, illetve azt, hogy hogyan próbálták kezelni a sajtót.

Újságírók és kommentátorok vallottak arról, hogy időnként hogyan jutottak információkhoz, akár kiszivárogtatással, akár tisztességtelen eszközökkel, például telefonlehallgatással.

hirdetés
A film azt is bemutatta, hogy a hercegi családok történeteire éhes sajtó milyen mértékben fenyegette a magánéletüket.

Ilyen többek között Gavin Burrows magánnyomozó működése is, aki most úgy nyilatkozott, hogy megbánta, hogy részt vett Harry hercegről és volt barátnőjéről, Chelsy Davyról szóló újsághírek létrejöttében. "Amint azt néhány szerkesztő elmagyarázta nekem, alapvetően Harry lett az új Diana" - mondta Burrow.

A dokumentumfilm elején szó van arról is, hogy Diana hercegné még a halála előtt megkérte a sajtót, hogy tartsák tiszteletben a gyerekei magánéletét, amíg azok iskolába járnak. Ennek volt köszönhető, hogy évekig békén hagyták a két fiút. Vilmos és Harry mint fiatal, szingli hercegek később remek téma lettek, és ez a királyi család népszerűsége miatt is fontos lett - írja a 24.hu.

A portál több érdekességet is kiemel:

többek között egy "egyezséget" a sajtó és a királyi család között. Eszerint az érdekes információkért cserébe a média jó színben tűnteti fel a királyi család tagjait. Ezt végül Kate Middleton megjelenése rúgta fel,

mert a fiatal lány nem szívesen fordult a kamerák felé. Ugyanakkor Harry megharagudott a sajtóra, mert szerinte két kapcsolata is miattuk - az állandó lesifotósok és hírhajhászok miatt - ment tönkre.

Egy lehallgatásos eset is kiderült: a News of the World című újság főszerkesztője bérelt fel egy magánnyomozót, aki lehallgatta a királyi család tagjainak mobiljait. 2005-ben Kate Middleton hangpostáját 155, Vilmosét 35, Harry herceg telefonját pedig 9 alkalommal hallgatták le. Egy másik magánnyomozó, Gavin Burrows feladata pedig az volt, hogy nézzen utána Harry akkori barátnőjének, Chelsy Davy-nek.

Meghan Markle-t sem kímélték, eleinte amerikai származása és bőrszíne miatt foglalkoztak vele kiemelten. Sőt, a Sun magazin azt írta róla, hogy szerepelt egy pornóoldalon, de ezért végül bocsánatot kértek tőle. A sajtó emellett megpróbálta egymás ellen fordítani Meghan-t és Kate-et, az okokat kérdezve a BBC riportere azt a választ kapta, hogy "ilyen az emberi természet".

A filmből kiderült például az is, hogy Harry megsértette az udvari protokollt, mikor apja, Károly herceg külföldi utazásakor kérte meg a sajtót, hogy hagyják békén a párját. Addig ugyanis tilos volt a családon belül bármi hírértékűt tenni, amíg a másik családtag állt a reflektorfényben.

Végül szóba került Harry és Meghan eljegyzése, esküvője is, többek között a híressé vált mondat, amikor a herceg egy tiara kapcsán közölte: "bármit is akar Meghan, megkapja".

A cikk megjegyzi, hogy nagy újdonságok nem derültek ki, de az igen, hogy akik részt vettek a Markle-ék elleni hadjáratban, és nem etikusan közöltek cikkeket, már mindannyian megbánással tekintenek vissza a történtekre - írja a 24.hu.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Megasztár-háború: „Oláh Ibolya nem mond igazat” – állítja Pierrot
A volt zsűritag szerint az énekesnő „mentálisan instabil”, és ezzel többször veszélyeztette az élő adásokat.
Fotó: Youtube/Partizán - szmo.hu
2022. január 19.


Link másolása

hirdetés

Oláh Ibolya interjút adott Gulyás Mártonnak a Partizán POP adásában. Itt elmondta, hogy az adás készítői nagyban manipulálták a műsor kimenetelét. Neki kellett volna akkor nyernie és nem Tóth Verának. Befolyásolták Oláh szerint a dalválasztását, sőt a fináléban "elrejtették" a tömegben támogatóit.

Tóth Vera határozottan cáfolta kolléganője szavait, ő ugyanis épp ellenkezőleg emlékszik vissza a történtekre, elmondása szerint hatalmas szigor övezte a szavazást - írja a Blikk.

Most az egykori zsűritag, Pierrot (Marosi Z. Tamás) is a műsor védelmére kelt, szerinte Oláh Ibolya nem mond igazat.

„Fontosnak tartom elmondani, hogy ebben az interjúban Oláh Ibolya nem mond igazat a Megasztárról. Minimum mellébeszél és mismásol. De ennél határozottabban is állít dolgokat, amelyek egész egyszerűen nem úgy történtek. Rég volt már ez a produkció, de annyira még nem régen, hogy ne emlékezzünk jól a részletekre”
- kezdte Facebook-bejegyzésében.

Pierrot az énekesnő tehetségében sosem kételkedett, nagyon jó előadónak tartja. Viszont mentális egészségéről nincsen meggyőződve.

„Piszok tehetséges előadónak tartom és tartottam akkoriban is őt, ám minden mosdatás ellenére egy mentálisan instabil ember. Ezzel a jelenséggel annak idején naponta találkoztam, sőt küzdöttem is, akárcsak a stáb több tagja.”

Pierrot hangsúlyozta, hogy semmiféle manipuláció vagy csalás nem történt.

hirdetés
„A Megasztárban sosem volt rasszista vagy más megkülönböztetés, nem volt részrehajlás, sem a műsor, sem más érdekében, nem volt csalás és manipuláció.”

A producer szerint ráadásul hogy Oláh Ibolya labilitása több alkalommal is veszélyeztette az élő műsort. Állítása szerint ő maga többször is hozzájárult Oláh Ibolya produkcióihoz, amit "talán volt, hogy megköszönt" az énekesnő.

„A Partizán-interjúban ennek ellenére teljesen más színben tünteti fel az akkori körülményeket, a vele és a többi versenyzővel való bánásmódot. És bár a hozzáállása most is instabil, a jobbára provokatív kérdések végül mindig abba az irányba billentik el a bizonytalanságát és a határozatlanságát, hogy valami enigmatikus vagy direkt kritikát fogalmazzon meg a műsorral kapcsolatban”
– írta a producer.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Kulcsár Edina elárulta, miért lett vége a Csutival való házasságának, és mi hozta össze őt G.w.M-mel
A modell-üzletasszony is nagyon közelinek érezte új kapcsolata bejelentését a szakításáról szóló hír után, de mint mondta, nem volt más választása.

Link másolása

hirdetés

Kulcsár Edina nem sokkal válása bejelentése után elárulta, hogy újra rátalált a szerelem G.w.M, vagyis Varga Márk rapper személyében. Most a Blikknek adott exkluzív interjút új kapcsolatáról.

Elmondta, hogy lelkileg most nem könnyű neki ez a helyzet, de kitart. Bár tudja, hogy hirtelen derültek ki a dolgok, de úgy érzi, tiszta a lelkiismerete.

"Nagyon nehéz, amin Csutival most keresztülmegyünk, a szívem egyik fele megszakad, a másik viszont szárnyal, mert életem legnehezebb időszakában talált rám a szerelem"

- mondta.

Sokan csodálkoztak, hogy a szakítás után ilyen rövid időn belül felvállalta új kapcsolatát, Edina most erre is választ adott:

„A Csutival való válásunk bejelentését minél tovább szerettük volna húzni, hiszen maga a döntés meghozatala is elég fájdalmas volt mindkettőnk életében, amit szerettünk volna kiheverni. Egyre többen gyanakodtak, hogy nem vagyunk együtt, így kitettük az oldalunkra.

hirdetés
Miután megjelent a hír, valaki késztetést érzett, hogy a Márkkal való kérdéses kapcsolatom feltárja és egyre sűrűbben csörgött a telefonom, miszerint ha nem nyilatkozom, akkor is megjelenítik a hírt. Tudtam, hogy nem lehet senkinek semmi a kezében, hogy ezt bizonyítsa, mégsem tudtam már ezt elviselni és rettegtem, hogy fals információk kerülnek ki, illetve az oldalam követőit is szerettem volna annyival megtisztelni, hogy nem mástól, más platformon, hanem tőlem tájékozódnak erről a hírről. Nagyon közeli volt a bejelentés, ez tény, de sajnos nem volt más választásom.”

Cáfolta, hogy G.w.M miatt lett vége a házasságának. Mint mondta, a mély érzelmeket és beszélgetéseket hiányolta a Csutival való kapcsolatából, és ezek nélkül nem tudott boldog lenni.

"Hiába volt meg mindenünk, például szép házunk, ha közben boldogtalan az ember. Egyébként is azt gondolom, hogy egy jól működő házasságba egy harmadik fél nem tud beleszólni" - mondta.

Az egykori szépségkirálynő azt is elárulta, mi volt az, ami összehozta őt és G.w.M-et.

„A zenével indult minden. Márkkal munkakapcsolat alakult ki közöttünk, mert felkért egy közös dalra, majd ezt követően látott bennem potenciált és felajánlotta, hogy szívesen segít a zenei pályán. Így ő lett a producerem, aminek még most is nagyon az elején vagyunk.

Mivel sokszor úgy mentem a stúdióba, hogy lelkileg nem voltam a toppon, elkezdett velem beszélgetni, mert azt mondta, hogy így nem lehet énekelni. Így kezdtünk el egyre többet és többet beszélni. Eközben az utolsó utáni pillanatig próbáltam megmenteni a kapcsolatunkat Csutival, sokszor magamat is becsapva ezzel, de ebből már nem volt kiút. Nem hibáztatom Csutit és magamat sem, így lezártuk, mint férj és feleség. Nehéz volt, de a zenébe is menekültem, ami a legtöbb beszélgetést szülte és már támogatást is Márk oldaláról.”

Edina arról is mesélt, hogy nincs feszültség közte Csutival, mindenki nyugodtan kezeli a helyzetet. Ugyan még nem adták be a válókeresetet és együtt élnek, de már csak szeretet van közöttük. A kétgyermekes édesanya azt kívánja, hogy volt szerelme is találja meg a boldogságot, mert szerinte megérdemli.

"Nagyon jó ember és nagyon jó apa. Sokat köszönhetünk egymásnak, szeretném, ha jó kapcsolatban maradnánk. Nyilván ehhez most még időre van szükségünk."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
„Azt se tudja, merre van arccal előre” - Sebestyén Balázs elmondta, mit gondol Kulcsár Edina válásáról és új kapcsolatáról
A műsorvezető szerint a modellben semmiféle tudatosság nincs, csak sodródik, és nem tudja, ki ő valójában.

Link másolása

hirdetés

Napok óta az egyik, ha nem a legforróbb téma most a bulvársajtóban Kulcsár Edina magánélete. Az exszépségkirálynő múlt héten jelentette be, hogy nem sikerült megmenteniük a válságba került házasságukat a férjével, ezért elválnak útjaik. Pár napra rá pedig már elárulta, hogy újra szerelmes, méghozzá abba a rapperbe, aki tavaly év végén a producere lett és segít neki az első dala és klipje elkészítésében.

A téma a szerdai Balázsék című rádióműsorban is felmerült, miután az egyik műsorvezető, Rákóczi Feri szóba hozta - számolt be róla az nlc.hu. Rákóczi azt mondta, nem érti, miért kellett ezt ilyen hamar nyilvánosságra hozni. Vadon Jani szerint ebben az egészben az a "nagyon kemény", hogy Edináéknak két kicsi gyerekük van, akiknek még fogalmuk sincs arról, mi történik a szüleik között.

"Lehet azt mondani, hogy kicsik a gyerekek és könnyebben átvészelik ebben a korban, de itt a könnyebben van a hangsúly, nekik ez egy trauma. Kevesebbet fognak találkozni a szüleikkel, nem azt látják, hogy van egy kohézió, egy kapcsolat, hanem vagy apu nincs itt, vagy anyu nincs itt" - fejtette ki a véleményét.

Sebestyén Balázs szerint a dolog pikantériája az, hogy éppen Csuti mutatta be G.w.M-et Edinának, akik aztán egymásba szerettek. Úgy véli, "baromi nehéz a nyilvánosság előtt elválni, de ha ezt korrekten intézed, akkor nem zúdul ennyi minden a nyakadba".

hirdetés

A műsorvezető nyáron három hétig együtt forgatott Edinával és Csutival a Nyerő Párosban, így láthatta, mi zajlik a pár között. Ezért hosszabban is elmondta, mit lát a modellen:

"Látva szegény Edinát... Én is töltöttem vele három hetet, azt se tudja, merre van arccal előre. Semmiféle tudatosság nincs benne, annyira sodródik, és annyira nem tudja, hogy ki ő valójában, hogy ezen én meg sem lepődöm. (…) Nagyon sok sebből vérzik, és sántít a dolog, és nagyon méltatlan ez az egész."

Balázs kritizálta is egy kicsit Edinát amiatt, hogy a magánéletét túlságosan kiteregeti a nyilvánosság elé a közösségi oldalain:

"Az az életed, hogy posztokat és lájkokat gyűjts csak azért, hogy téged most sajnáljanak, vagy éppen biztassanak, gratuláljanak az új szerelmedhez… Mindegy, hogy kit alázol meg ezzel és hogy zárod le és milyen méltatlan. Nem is tudja igazából, mert nem is érti, azért az érzelmi intelligencia egy külön dolog, nem mindenkinek van"

- mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Nádai Anikó második gyermekét várja
A műsorvezető kezét nemrég kérte meg a párja, most pedig bejelentették, hogy úton van első közös gyermekük.

Link másolása

hirdetés

Örömhírt jelentett be Instagram-oldalán Nádai Anikó: bővül a családja, ugyanis babát vár.

"Szeretnénk Veletek is megosztani a boldogságunk. Az örömünk határtalan. Bővül a családunk"

- írta az alábbi bejegyzésben a műsorvezető.

A képeken párjával, Hajmásy Péterrel látható, akivel tavaly év elején jöttek össze. A boldog pár nemrég jegyezte el egymást Dominikán, most pedig első közös gyereküket várják. A fotókon néhány ultrahangképet is mutattak a követőiknek.

Hajmásy Péter is megosztott egy képet saját Instagram-oldalán, azt írta, erre nincsenek szavak, és hogy már most szerelmes a kisbabába.

Anikónak az új családtag lesz a második gyereke, ugyanis egy előző kapcsolatából már van egy kisfia, Patrik.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: