News here

SZÍNES

Twitter-bejegyzése mentette meg egy amerikai zenész életét: új vesét kapott követőjétől

Követői közül 19-en ajánlották fel a veseelégtelenségben szenvedő férfi posztja után, hogy szívesen segítenének neki, egyikük végül alkalmasnak bizonyult donornak.

Link másolása

A minnesotai zenész, Chris Strouth évek óta vesebetegségben szenvedett, mielőtt 2009-ben leálltak a veséi. Az 53 éves férfi ekkor kezdte el a dialízist, de mivel meglehetősen tehetetlennek érezte magát, a közösségi médiához fordult. Twitter-posztjában írta: "B*sszus, szükségem van egy vesére".

Meglepetésére, miközben Chris a moziban volt, 19 követője válaszolt, és felajánlották, hogy megvizsgáltatják magukat, hátha ők lehetnek a megfelelő donorok.

Chris elmondta a LADbible-nek: "Éppen akkor értem haza egy istenverte filmről és két és fél óra alatt érkezett ez a hihetetlen támogatás-áradat. Mielőtt még tudattam volna a vércsoportomat, az emberek már önként felajánlották a saját veséjüket, mindenféle vizsgálatra mentek.+

A sok támogatás ellenére még mindig szüksége volt egy megfelelő vércsoportú donorra. Ekkor jelentkezett az 56 éves Scott Pakudaitis, és felajánlotta veséjét. A két férfi csak közvetve ismerte egymást, akik a minnesotai zenei életből ismerték egymást.

„Scott volt a donorom, menedzselt egy zenekart, akivel együtt dolgoztam korábban, de igazából sosem foglalkoztam vele különösebben. Scott egy nagyszerű példa, nem igazán ismertük egymást, most pedig közösen nyaralunk, egyszerűen imádom a srácot”

- mesélte Chris a történteket.

A veseadományozó Scott így nyilatkozott: „Ismertük egymást annyira, hogy köszönjünk egymásnak, de ennyi volt. Mindig is csodáltam Chris-t, mint művészt, nagyon tehetséges ember, és úgy gondoltam, hogy 'nos, ha van lehetőségem segíteni valakinek, akkor megyek és megragadom az esélyt'. Ha tehetek valamit, ami néhány hétig kellemetlenséget okozhat nekem, szemben azzal, hogy sok éven át segítek valakinek, akkor megteszem.”

A 2009-es sikeres transzplantáció ellenére Chris most újra dialízisre szorul, de a közösségi média talán ismét a segítségére siet. Chris elárulta, hogy rossz érzés újra átmenni ezen. Az új donor végül a felesége távoli unokatestvére lehet.

Viccesen megjegyezte: "Az ősz hajam ellenére még mindig elég fiatal vagyok. Még mindig egyidős vagyok Paul Rudddal, úgy érzem, szükségem van egy pólóra, amin ez áll".


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Kulcsár Edina először posztolt olyan képet, amin már jól látszik a gömbölyödő pocakja
Eddig még nem nagyon mutatta meg magát így.

Link másolása

Augusztusban tudhattuk meg, hogy Kulcsár Edina harmadik gyermekét várja, aki egyben az első közös gyereke is lesz jelenlegi párjával, G.w.M-mel. Az influenszer akkor még a terhessége nagyon korai szakaszában járt, csak azért volt kénytelen elárulni ezt a nyilvánosság előtt, mert emiatt kellett visszalépnie az idei Dancing with the Starstól.

Az egykori szépségkirálynő - aki nemrég vált el férjétől, Szabó András "Csutitól", akitől két gyereke is van - elmondta, hogy váratlanul jött a baba, mert fogamzásgátlót szedett. Ennek ellenére nagyon boldogok voltak párjával, amikor megtudták, hogy bővül a családjuk.

Edinát rendszeresen faggatják a követői a várandósságáról az Instagramon, de ő egyelőre nem sokat árult el. Részben azért, mert G.w.M családjában nem szokás a terhességről nyilvánosan beszélni, másrészt pedig azért, mert az első hónapokban még ő is elzárkózott ettől. A babaváró bulin az már kiderült, hogy kislányt vár.

Egy napokban tartott kérdezz-felelek során az influenszer elmondta, hogy a mostani, harmadik terhessége teljesen más, mint a korábbiak, sokkal fáradékonyabb és érzékenyebb, de a szüléstől nem fél. Elárulta, hogy már megvan a kislányuk neve, de egyelőre még nem szeretnék megosztani mindenkivel. Annyit mondott csak, hogy különleges nevet választottak, amiből rögtön tudni lehet, hogy az ő közös gyerekükről van szó.

Edina eddig nem mutatott magáról olyan fotót, amin nagyon látszana a hasa. Most viszont egy olyan képet posztolt, amin egy szűkebb fazonú, kötött ruhát viselt, így látható, hogy már szépen gömbölyödik a pocakja.

A fotót ide kattintva nézheted meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Megjelent Ördög Nóra családjának új karácsonyi dala Tóth Verával és DR BRS-sel
A Hógömb című dal Mikulás napján debütált a YouTube-on.

Link másolása

„Felrázzuk az idei karácsonyt! Fogadjátok sok szeretettel az idei dalunkat, a HÓGÖMB-öt!” - ezzel harangozta be Ördög Nóra azt az új karácsonyi dalt, amelyben Tóth Vera énekel és DR BRS rappel.

A Nánásiék YouTube-csatornán minden évben megjelentetnek egy karácsonyi dalt, amelyben mindig más énekesek működnek közre. A klipekben viszont kivétel nélkül szerepel az egész Nánási család. Ez idén sem volt másképp.

A Hógömb című dalban Nánási Pál, Ördög Nóra, Mici és Vencel együtt táncol Tóth Verával és DR BRS-sel.

A forgatásról több képet és videót is mutattak a Nánásiék Instagram-oldalon:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
„Nem tudom, mennyire zárta le a házasságát” - mondta a Nagy Ő győztese Árpa Attiláról
Timi azonban nem is akarja magát a színész volt feleségéhez hasonlítani.

Link másolása

Hétfő este véget ért a Nagy Ő újabb évada és kiderült, hogy Árpa Attila Timit választotta. A lány később azt mondta, talán az lehetett a titka, hogy nem akarta mindenáron meghódítani Attilát, hagyta a dolgokat a természetesen medrükben folyni.

Timi a Hot magazinnak már arról is beszélt, hogyan képzeli a közös jövőjét a színész-producerrel, aki szerinte még mindig nem tudta lezárni magában előző házasságát Tomán Szabinával.

„Szabinát nem ismerem, de nem is igazán érdekel. Elvileg ő már a múlt, viszont azon nagyon meglepődtem, amikor Attila előrukkolt a műsorban egy olyan dallal, amit Szabinának írt. Nem tudom, mennyire zárta le a házasságát magában. Lehet, még ott van benne valami nagyon mélyen”

- mondta Timi a magazinnak a 24.hu szemléje szerint.

A lánynak azonban erről Attila nem beszélt, és ő sem hasonlítgatja magát a férfi volt nejéhez.

„Persze miért is tenném, látszólag semmi hasonlóság nincs közöttünk. Az idő pedig úgyis eldönti, hogy mennyire illünk össze Attilával” - mondta Timi.

.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Súlyos baleset: félrenyelt a kardnyelő az élő show közben
Tüdejének egy részét eltávolították, de már jól van. A kardnyeléssel viszont fel kell hagynia.

Link másolása

Kórházba került Scott Nelson világhírű kardnyelő, miután egy előadásán félrenyelte a kardot – írja a 444.

Az eszköz megvágta a hasüregét és átszúrta a májlebenyét.

A baleset még október 31-én este történt egy washingtoni előadáson, de Nelson csak most osztott meg róla posztot a Facebookon. A férfit súlyos, de nem életveszélyes állapotban szállították egy helyi kórházba. Tüdejének egy részét eltávolították, és a hírek szerint az orvosok nem bíztak a felépülésében. A CBS tudósítása szerint azonban már jól van.

Azt egyelőre nem tudni, Scott Nelson mit fog dolgozni a jövőben, mert az egyértelműnek tűnik, hogy a kardnyeléssel fel kell hagynia.


Link másolása
KÖVESS MINKET: