News here

SZÍNES

Dollárszázezreket tett zsebre a D-vitamin apostola a szer népszerűsítéséért

Dr. Michael Holick elképesztő kampányt folytat a D-vitaminért, ami oké is lenne, ám a New York Times leleplező cikke szerint nem csak jószándékból teszi.
The New York Times - szmo.hu
2018. augusztus 19.


Link másolása

Úgy tűnik, Amerikában is van hálapénz, csak máshogy. Legalábbis ezt sejteti a New York Times, amely terjedelmes cikket közöl a Bostoni Egyetem endokrinológusáról, a D-vitamin "apostoláról", Dr. Michael Holickról. Holick szenvedélye a D-vitamin iránt évtizedek óta ismert.

Számtalan publikációban méltatta a D-vitamint, rendkívül élvezetes előadásaival végigturnézta az országot, rendszeresen biciklizett a napfényben fényvédő krém nélkül (a D-vitamint a napfényből szűri ki a legkönnyebben az emberi szervezet). Holick kampányolása nem maradt hatás nélkül.

2017-ben az Egyesült Államokban 936 millió dollárért adtak el D-vitamint tartalmazó étrendkiegészítőket és egyéb készítményeket. Ez kilencszeres növekedést jelent az egy évtizeddel korábbi számokhoz képest.

Ezzel önmagában nem lenne probléma. A New York Times most viszont arról ír, hogy a D-vitamin "mániáért" felelős Holick valószínűleg nem cselekedett teljesen önzetlenül.

A tényfeltáró cikk szerint dollárszázezreket tett zsebre azoktól a cégektől, amelyek a legnagyobb hasznot húzták a D-vitamin bizniszből: gyógyszeripari vállalatoktól, laboratóriumoktól és persze a szolárium-ipar képviselőitől.

Az újság Holickot is megkereste, aki nem tagadta, hogy kapcsolatban áll több ilyen céggel is, de szerinte ehhez semmi köze a D-vitamint övező munkásságának. Azért ajánlgatja folyton, mert orvosilag indokoltnak tartja.

Tény, hogy a D-vitamin szükséges a csontképződéshez, gyermekeknél a csontrendszer és a fogak egészséges fejlődéséhez, emellett elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását a bélrendszerből. Hiányában csontlágyulás, csontritkulás, fogromlás jelentkezhet.

Az étkezés során viszonylag kevés D-vitaminhoz jut a szervezetünk, ezért nem baj, ha étrendkiegészítőkkel pótoljuk, és persze amikor süt a nap, nem árt naponta fél órát a nem túl erős fényben tartózkodni, mert az is nagyon fontos vitaminforrás. Dr. Holick viszont egy dollármilliárdos üzletágat lendített fel a D-vitaminra felfűzve, és a jelek szerint az orvosi megfontolás mellett erre egyéb, szakmailag erősen támadható indoka is volt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Kulcsár Edina először posztolt olyan képet, amin már jól látszik a gömbölyödő pocakja
Eddig még nem nagyon mutatta meg magát így.

Link másolása

Augusztusban tudhattuk meg, hogy Kulcsár Edina harmadik gyermekét várja, aki egyben az első közös gyereke is lesz jelenlegi párjával, G.w.M-mel. Az influenszer akkor még a terhessége nagyon korai szakaszában járt, csak azért volt kénytelen elárulni ezt a nyilvánosság előtt, mert emiatt kellett visszalépnie az idei Dancing with the Starstól.

Az egykori szépségkirálynő - aki nemrég vált el férjétől, Szabó András "Csutitól", akitől két gyereke is van - elmondta, hogy váratlanul jött a baba, mert fogamzásgátlót szedett. Ennek ellenére nagyon boldogok voltak párjával, amikor megtudták, hogy bővül a családjuk.

Edinát rendszeresen faggatják a követői a várandósságáról az Instagramon, de ő egyelőre nem sokat árult el. Részben azért, mert G.w.M családjában nem szokás a terhességről nyilvánosan beszélni, másrészt pedig azért, mert az első hónapokban még ő is elzárkózott ettől. A babaváró bulin az már kiderült, hogy kislányt vár.

Egy napokban tartott kérdezz-felelek során az influenszer elmondta, hogy a mostani, harmadik terhessége teljesen más, mint a korábbiak, sokkal fáradékonyabb és érzékenyebb, de a szüléstől nem fél. Elárulta, hogy már megvan a kislányuk neve, de egyelőre még nem szeretnék megosztani mindenkivel. Annyit mondott csak, hogy különleges nevet választottak, amiből rögtön tudni lehet, hogy az ő közös gyerekükről van szó.

Edina eddig nem mutatott magáról olyan fotót, amin nagyon látszana a hasa. Most viszont egy olyan képet posztolt, amin egy szűkebb fazonú, kötött ruhát viselt, így látható, hogy már szépen gömbölyödik a pocakja.

A fotót ide kattintva nézheted meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Megjelent Ördög Nóra családjának új karácsonyi dala Tóth Verával és DR BRS-sel
A Hógömb című dal Mikulás napján debütált a YouTube-on.

Link másolása

„Felrázzuk az idei karácsonyt! Fogadjátok sok szeretettel az idei dalunkat, a HÓGÖMB-öt!” - ezzel harangozta be Ördög Nóra azt az új karácsonyi dalt, amelyben Tóth Vera énekel és DR BRS rappel.

A Nánásiék YouTube-csatornán minden évben megjelentetnek egy karácsonyi dalt, amelyben mindig más énekesek működnek közre. A klipekben viszont kivétel nélkül szerepel az egész Nánási család. Ez idén sem volt másképp.

A Hógömb című dalban Nánási Pál, Ördög Nóra, Mici és Vencel együtt táncol Tóth Verával és DR BRS-sel.

A forgatásról több képet és videót is mutattak a Nánásiék Instagram-oldalon:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
„Nem tudom, mennyire zárta le a házasságát” - mondta a Nagy Ő győztese Árpa Attiláról
Timi azonban nem is akarja magát a színész volt feleségéhez hasonlítani.

Link másolása

Hétfő este véget ért a Nagy Ő újabb évada és kiderült, hogy Árpa Attila Timit választotta. A lány később azt mondta, talán az lehetett a titka, hogy nem akarta mindenáron meghódítani Attilát, hagyta a dolgokat a természetesen medrükben folyni.

Timi a Hot magazinnak már arról is beszélt, hogyan képzeli a közös jövőjét a színész-producerrel, aki szerinte még mindig nem tudta lezárni magában előző házasságát Tomán Szabinával.

„Szabinát nem ismerem, de nem is igazán érdekel. Elvileg ő már a múlt, viszont azon nagyon meglepődtem, amikor Attila előrukkolt a műsorban egy olyan dallal, amit Szabinának írt. Nem tudom, mennyire zárta le a házasságát magában. Lehet, még ott van benne valami nagyon mélyen”

- mondta Timi a magazinnak a 24.hu szemléje szerint.

A lánynak azonban erről Attila nem beszélt, és ő sem hasonlítgatja magát a férfi volt nejéhez.

„Persze miért is tenném, látszólag semmi hasonlóság nincs közöttünk. Az idő pedig úgyis eldönti, hogy mennyire illünk össze Attilával” - mondta Timi.

.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Súlyos baleset: félrenyelt a kardnyelő az élő show közben
Tüdejének egy részét eltávolították, de már jól van. A kardnyeléssel viszont fel kell hagynia.

Link másolása

Kórházba került Scott Nelson világhírű kardnyelő, miután egy előadásán félrenyelte a kardot – írja a 444.

Az eszköz megvágta a hasüregét és átszúrta a májlebenyét.

A baleset még október 31-én este történt egy washingtoni előadáson, de Nelson csak most osztott meg róla posztot a Facebookon. A férfit súlyos, de nem életveszélyes állapotban szállították egy helyi kórházba. Tüdejének egy részét eltávolították, és a hírek szerint az orvosok nem bíztak a felépülésében. A CBS tudósítása szerint azonban már jól van.

Azt egyelőre nem tudni, Scott Nelson mit fog dolgozni a jövőben, mert az egyértelműnek tűnik, hogy a kardnyeléssel fel kell hagynia.


Link másolása
KÖVESS MINKET: