Laborban készült, állatkínzásmentes „csirkehúst” dobnak piacra Szingapúrban
Jóváhagyták Szingapúrban a mesterségesen létrehozott, állat levágását nem igénylő csirkehúst. A döntés értelmében először a San Franciscó-i, Eat Just nevű start-up kezdheti el árusítani a laborban növesztett élelmiszert - írja a BBC.
A növényi alapú húspótlékokat egyre nagyobb számban találjuk meg a szupermarketek polcain, ám az Eat Just terméke más, mivel ezt állati izomsejtekből állították elő.
Az Eat Just szerint ez “áttörés a globális ételipar számára”, és bíznak benne, hamarosan más országok is követik a példájukat.
A műcsirke először - a hazai gyorséttermek kínálatából is ismert - nuggets formájában lesz elérhető, de hogy pontosan mikor, arról a cég még nem tájékoztatott.
Általánosságban is egyre keresettebbek a hústermékek alternatívái: ebben egészségügyi, környezetvédelmi és állatjólléti szempontok is szerepet játszanak.
A Barclays bank szerint az alternatív húsok piaca a következő évtized során a globális húspiac 10 százalékát is kiteheti majd - derült ki a cikkből.
Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!