hirdetés

SPORT

Videó: Ugrásával tornatörténelmet írt Simone Biles

A nők mezőnyében először ugrotta a Jurcsenko-szaltó dupla változatát bicskamozdulattal.

Link másolása

hirdetés

Különleges ugrást mutatott be a 24 éves Simone Arianne Biles amerikai tornásznő. A négyszeres olimpiai bajnok, tizenkilencszeres világbajnok

a nők mezőnyében először ugrotta a Jurcsenko-szaltó dupla változatát bicskamozdulattal.

A tornásznő már korábban is gyakorolta ezt az ugrást, de versenyen most mutatkozott be vele először Indianapolisban a US Classic versenyen. Ezt a kockázatos feladatot eddig csak férfiak választották. A Nemzetközi Torna Szövetség kódkönyve is csak 6,6 a nehézségi pontot engedélyez rá, mert nem akarják, hogy egy magas értékkel erre a veszélyes ugrásra ösztönözzék a sportolókat.

VIDEÓ: A különleges ugrásról

Forrás: ky3.com

hirdetés


hirdetés
Link másolása

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SPORT

„Szadista módon, szinte kéjjel vert bennünket” – Újabb egykori tanítványa beszélt Turi György bántalmazásairól

Orsovai Péter is a híres edző különösen kemény bántalmazásairól beszél, hozzátéve, hogy a kiváltságosok gyerekeihez Turi soha nem nyúlt.

Link másolása

hirdetés

Az elmúlt hónapban immár a sokadik egykori úszótanítvány beszél a legendás edző, Turi György módszereiről, aki állításuk szerint gyakran súlyosan bántalmazott egészen fiatal sportolókat is, miközben rendszeresek voltak a lelki és verbális megalázások is.

Az újabb áldozat, Orsovai Péter 'Orso' saját bevallása szerint azután vette a bátorságot a megszólaláshoz, hogy a világklasszis Cseh László és a ma íróként tevékenykedő Kiss Noémi is beszámolt a rendszeres bántalmazásokról. A most 46 éves férfi az Origónak a módszerekről írva azt állítja:

„Kéjesen vigyorgott. Szinte várta, hogy megjelenjek. Kérdezte, miért késtem. Elmondtam. Megfogta a kezem, berántott a WC-be, és durr. Szó szerint a fal adta a másikat. Majd visszakézből jött a következő. A veréseket sokszor megismételte – nem csak velem, az úszótársaimmal is. Rendszeresen vert bennünket.”

Orsovai egy új aspektust is behozott a vádak közé, mondván: voltak olyan, jellemzően befolyásos szülők gyerekei, akik akármit is csináltak, Turi maximum egy ejnye-bejnyével szankcionálta őket. Arról is beszél, végül azért hagyta ott a jó hírű kőbányai uszodát, sőt magát a sportot is, mert jobban kezdte gyűlölni Turit, mint amennyire az úszást szeretni.

„Szégyen, vagy nem: megfogadtam, ha összefutunk valahol az utcán, tuti meg fogom ütni. Egyszer. Ez a mai napig nem történt meg, neki ez lehet szerencse, de talán nekem is. Ám ha látnám őt sétálgatni itt, Erzsébeten, biztosan nem tudnám visszafogni magam. Csak egyetlen ütés lenne. De abba mindent beletennék”

– fogalmaz dühében az egykori úszó.

hirdetés

Orsovai szerint álszent és visszataszító, hogy Turi György a vele készült interjúkban mosdatni próbálja magát: „Turin mindig is látszott, hogy élvezettel vert bennünket. Mocskos dolognak tartom, hogy utólag azt mondja, mindenféle interjúban, hogy mennyire fájtak neki is ezek a verések. A nagy szart. Ez egyszerűen nem igaz! Ő egy szadista ember. Lexikoni értelemben véve is az. Neki örömet jelentett más ember bántása, verése.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SPORT

Shane Tusup Turi Györgynek: „Ne keverje össze a nézeteit a nevemmel”

A hírek szerint durva és megalázó módszerekkel élő úszóedző részben amerikai kollégájához hasonlította edzéseit, Hosszú Katinka volt férje ezt kérte ki magának.

Link másolása

hirdetés

Hetek óta hangos a sportsajtó a Turi György körül kialakult botránytól. Az úszóedző durva, olykor kegyetlen és megalázó módszereiről a nyilvánosság előtt Cseh László világklasszis úszó nyilatkozott a sajtó nyilvánossága előtt, majd ezután sorra jöttek a tanítványok, akik válogatott durvaságról és olykor lelki megalázásokról beszéltek. Cseh László ma már azt mondja, ha kell, az esetet vizsgáló bizottság előtt is beszélt Turi módszereiről, Turi pedig a vizsgálat idejére maga mondott le alelnöki tisztségéről a Magyar Úszószövetségben.

Az edző csütörtökön a 24.hu-nak adott nagyinterjút, amiben mesélt pályafutásáról és módszereiről, és arról is, szerinte miért hagyta el sorban szinte minden, világsikereket elért tanítványa.

Az interjú egy pontján megemlítette Shane Tusupot és az ő módszereit is. A kérdésre, hogy szerinte az ő Cseh László nyerhetett-e volna érmet utolsó olimpiáján, ha marad a tanítványa, Turi a következőt válaszolta:

„Fogalmam sincs. De higgye el, nem esett volna nehezemre inkább a buksiját simogatni, és szépeket mondani neki. Ám, ha egyszer az a feladatod, hogy érmes helyre vidd a versenyződet? Shane Tusup hogyan tudta elérni Katinkával a világraszóló eredményeket? Mert kezében volt az ostor is, és a cukor is. Vagy: ön szerint Michael Phelpset csókolgatta az edzője?”

hirdetés

A cikkre már reagált is maga az említett Tusup – szúrta ki a Blikk. A kaliforniai születésű úszóedző Instagram-sztoriban válaszolt Turi Györgynek, amiben kikérte magának az összehasonlítást:

„Sajnálattal hallottam mindarról, ami a fiatal lányokkal és fiúkkal történt. Turi úr, kérem, ne keverje össze a nézeteit a nevemmel. Ezeket a módszereket nem helyeslem, soha nem voltak részei az edzői filozófiámnak. Köszönöm.”

– üzente Turi Györgynek Shane Tusup.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT
A Rovatból
hirdetés

Videó: tömegverekedés robbant ki a Vasas-Haladás meccsen az NB II vasárnapi fordulójában

Az utolsó helyzetnél elpattant valami a játékosoknál.

Link másolása

hirdetés

A pályán robbant ki verekedés a játékosok közt vasárnap a Vasas-Haladás NB II-es rangadón a Fáy utcában. A 1–0-s angyalföldi sikerrel záruló találkozó hosszabbításában kétszer is villant a piros lap, de akár többet is kioszthatott volna a játékvezető.

Vélhetően már korábban is feszült volt a hangulat, és ahogy az az egygólos meccseknél lenni szokott, a végéig esélye volt a Haladásnak az egyenlítésre.

Az utolsó sansz egy szöglet volt, aminél mindenki előrejött, a labda pattogott ide-oda, a tumultuózus jelenet pedig hamar tömegverekedésbe csapott át. A meccsnek ezzel vége is lett, a játékvezető még kiosztott két piros lapot, a futballisták nagy nehezen higgadtak csak le, néhányan még utána is magyaráztak a bírónak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SPORT
A Rovatból
hirdetés

Kirúgták a Manchester United edzőjét, a BL-győztes Ole Gunnar Solskjaert

A csapat 4:1-re kikapott a frissen feljutott Watfordtól, ezután jelentették be a döntést.
Címkép: Wikipedia - szmo.hu
2021. november 21.


Link másolása

hirdetés

A Manchester United bejelentette, hogy habár Solskjaer most távozik, de örökké a klub legendája marad, és sajnálják, hogy meg kellett hozniuk ezt a nehéz döntést.

Azután jelentették be a menedzser felállását, hogy a Manchester United 4:1-re kikapott a frissen feljutott Watfordtól, tizenkét meccsből így ötöt elvesztettek, jelenleg az angol bajnokság hetedik helyén vannak, immár Cristiano Ronaldóval a fedélzeten.

A klub megjegyzi, hogy az elmúlt hetek csalódást jelentettek, de Solskjaer három éves munkáját nem szabad elfelejteni, amelyekkel megalapozta a sikeres jövőt. Ebben az időben egyébként nem nyertek trófeát az Old Trafordon, és ötből négy elődöntőt is elveszítettek.

A csapatot most majd Michael Carrick vezeti a következő meccseken, később pedig kineveznek egy ideiglenes menedzsert, akivel végigviszik a szezon hátralevő részét.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: