GASZTRO
Egyéves születésnapját ünnepli a Kézműves Magyar Ízek Vására. A minőség, a koncepció és a helyszín a régi, a választék és a programok azonban bővültek. A hagyományos és egyedi termékekkel vasárnap estig várnak benneteket a kiállítók, több mint 5000 ízt kóstolhattok meg.
GASZTRO
Ez egy igazi briós! Illatos, puha, harapni való. Egy ilyen reggelivel csak jól indulhat a nap. Az íze attól különleges, hogy a tésztájába datolyát és túrót keverünk. Íme a laktózmentes péksütemény receptje.
GASZTRO
A piskótatekercs az egyik legkedveltebb sütemény. Kókuszkrémmel igazán különleges, ráadásul ez a sütemény glutén-, és tejmentes, így ételallergiások is fogyaszthatják. Éva segítségével megmutatjuk nektek, hogy mi a tökéletes tekercs titka.
GASZTRO
Ez a francia jellegű torta finom alkotók kombinációja. Ropogós tészta, lágy csokoládékrém, gyümölcsök, és bonbonok alkotják. Emőke segítségével lépésről-lépésre megtudhatod, hogyan készítsd el.
GASZTRO
Klasszikus, és modern konyhák, konyhai gépek, edények, kiegészítők, szakácskönyvek széles választéka vár rátok a Konyhakiállításon. A helyszínen megtudhatjátok, hogyan főznek a híres séfek és megkóstolhatjátok az ételeiket. A rendezvény vasárnap késő délután zárul, tarts velünk egy tájékoztató sétára.
GASZTRO
Ezt az édességet már többször elkészítettük különböző formában. Az ötletet egy angol recept adta, de végül egy egészen más desszert készült belőle.
GASZTRO
Február 29-től Magyarországon is kapható a BBC GoodFood Világkonyha magazin. Milliók kedvenc gasztromagazinját magyarul is olvashatjátok. Receptek, híres séfek, sztorik, éttermek a színes magazinban.
GASZTRO
Ez a különleges csokitorta a szigorúbb vegetáriánus vonal, vagyis vegán szabályok szerint készült. Nincs benne cukor, tej és tojás sem, így ételallergiásoknak is ajánljuk. A céklától nem kell megijedni, nincs domináns, bántó íze.
GASZTRO
Egyre többen kedvelitek az otthoni sütés-főzést. Ha szeretnétek tudni, hogy milyen a modern konyha, milyen új gépek segíthetik a konyhai munkátokat, kóstolgatnátok, vagy megnéznétek, hogy főznek neves szakácsok, akkor gyertek ki a Konyhakiállításra.
GASZTRO
A citrusoknak most van a szezonja. A citrom minden formában egészséges, használjátok! Csodálatos sárga színe pedig melegséget áraszt. Nagy Zita megmutatja, hogy készítsetek isteni citromkrémes tésztát. Ez az étel olyan mutatós, hogy étteremben is megállná a helyét.
GASZTRO
Szereted a nyugalmat és a teát? Akkor számodra is jó választás lehet a belvárosi Big Ben Teaház, ahol bőséges kínálat, gyönyörű porcelánok, finom sütik várnak benneteket. Randizásra, üzleti beszélgetésre, csajos estékre egyaránt kiváló helyszín. Dobozy Zsófiával beszélgettünk a teaházról és a hazai teázási szokásokról.
GASZTRO
A tavasz közeledtével egyre jobban várjuk, hogy gyümölcsök kerüljenek az asztalunkra. Addig is elkészíthetjük ezt a könnyű desszertet fagyasztott gyümölcsökből. Az alábbi gyümölcsrizs tejmentes és gluténmentes alapanyagokból készült, így glutén- és tejérzékenyek is fogyaszthatják.
GASZTRO
Van itt egy hentes, közel a munkahelyünkhöz. És az ott készített csülök isteni finom. Ez egy mindent bele csülök, ami hamar kész és nem kell megsózni, ezért én is megpróbáltam. Igazi torkos csütörtökre való eledel, hiszen ma meg lehet enni az összes maradékot. Ma még mindent szabad!
GASZTRO
Húshagyókedd van, a farsang utolsó napja. A hagyomány szerint ma lehet utoljára bőségesen enni. Nálunk régen a fánkok, ma már - az orosz és angolszász országokhoz hasonlóan - a palacsinta kerül ilyenkor az asztalra. Ezért palacsinta napnak is szokták nevezni ez a napot. Bloggereinktől megismerheted a legfinomabb palacsintákat.
GASZTRO
A cukorkakészítés újjáéledt Budapesten. Igazi designédesség-műhely nyílt a belvárosban, ahol ti is személyesen megnézhetitek, hogyan készülnek az eredeti cukorkák és nyalókák. A századelő és a modern kor egyszerre találkozik ezen a helyen, a végeredmény pedig garantáltan elolvad a szádban. Tarts velünk egy édes kalandra!
Népszerű
Ajánljuk