GASZTRO
A csokoládéhoz jól passzol a levendula bódító illata. Ez a desszert akár egy romantikus vacsora záróakkordja is lehet. A siker garantáltan nem marad el. Készítsetek mellé színes gyümölcskörítést is, hiszen ehhez a műfajhoz ez szinte magától kívánkozik.
GASZTRO
Ma kezdődött a budapesti Étterem Hét, amikor egy héten keresztül minden résztvevő étterem egységesen 3000 Ft-ért kínál (szervízdíjjal együtt) egy-egy 3 fogásos ebéd/vacsora menüt! Az Étterem Hét-en közel 50 budapesti „TOP étterem" vesz részt!
GASZTRO
A hagyományos sütik mindig jól jönnek, legyen szó ünnepről, családi, baráti eseményről, vagy akár egy szimpla hétköznapról. A tésztát a rumba áztatott piskóta teszi különlegessé. Ezt a receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Minden évben húsvétkor szoktunk készíteni tojáslikőrt. Ajándéknak is kitűnő, de előfordul, hogy a húsvéti desszertekhez is szükség van rá. Ez a recept nem a legegyszerűbb az igaz, de érdemes kipróbálni mert nagyon finom.
GASZTRO
Úgy gondolom, ez a világ legfinomabb nyers csokoládétortája. Még azt is megkockáztatom, ez a világ legfinomabb csokoládétortája.
GASZTRO
Nagy sikerrel zárult a IV. Online Cukrász Verseny, ami egy torta-, cukrászati artisztika- és cukorvirág-verseny. A díjakat Mosonmagyaróváron adták át. Az ünnepségen élő cukorvirág verseny és Cukor Show is volt. Nézzétek meg a gasztronómiai műalkotásokat!
GASZTRO
New York és Párizs után idén mi is csatlakozunk a Macaron Nap nevű rendezvényhez. A macaron könnyű, változatos krémekkel töltött, igazán finom és divatos édesség. Arra biztatunk benneteket, hogy próbálkozzatok meg az elkészítésével.
GASZTRO
Tortacsodák, mégpedig tőletek. Az édes műalkotásokat ti kaptátok, vagy adtátok, és kérésünkre velünk is megosztottátok I ♥ Csokoládé oldalunkon. Milyen ötletes, személyes, különleges süteményeket lehet készíteni? Lássuk most a ti fotóitokat!
GASZTRO
Üde tavaszi krémdesszert, mely hagyományos alapanyagokból is elkészíthető. Az édességet az eper, a túró és a lime ihlette. Alapja kukoricalisztből készült piskóta és epres öntet; a krém lágy textúráját pedig a ropogós mandula emeli ki.
GASZTRO
A nálunk csak kevéssé ismert macaron ínyenc csemege, amiből csak ritkán találni igazán jól elkészítettet. Erre most itt a lehetőség, mert március 20-án végre nálunk is rendeznek Macaron-napot.
GASZTRO
Egészséges csokitorta sütés nélkül, ennél több már nem is kell. Friss eperrel vagy málnával a legfinomabb.
GASZTRO
Édes meglepetéssel nyitott a Zsolnay Kulturális Negyed kézműves utcája. A boltban hagyományos édességek készülnek, és a cukorkakészítés folyamatát élőben is megnézhetitek. A cukormester semmit nem tart titokban, csak az arányokat.
GASZTRO
Tavaly március 15-én a Kossuth kifli receptjét osztottuk meg veletek. Idén is a 19. századi Magyarországhoz kapcsolódunk, most azonban Deák Ferenc tortájának elkészítését mutatjuk be.
GASZTRO
A túró rudit mindenki szereti. Emőke segítségével megmutatjuk, hogyan készítsétek el otthon. Pöttyös helyett szívecskés a házi változat.:)
GASZTRO
A tavaszi tekercs feltekerését Juci barátnőmtől tanultam, aki egy igazán autentikus helyen, Kambodzsában egy főzőiskolában ismerkedett a feltekerés művészetével. A cikkben találtok egy videót, amelyek segítséget nyújtanak a tavaszi tekercsek elkészítéséhez. Remélem belevágtok!
GASZTRO
Fia ajánlotta figyelmünkbe Vámos Juditot, aki mézeskalács készítéssel foglalkozik. Most ne a hagyományos szív-tükör vagy huszár formákra gondoljatok, hanem igazi csodákra. A mézeskalácsok 100%-ban házi készítésűek, és Judit a díszítést is kizárólag szabad kézzel, sablon nélkül készíti.
Népszerű
Ajánljuk