GASZTRO
A cukorkakészítés újjáéledt Budapesten. Igazi designédesség-műhely nyílt a belvárosban, ahol ti is személyesen megnézhetitek, hogyan készülnek az eredeti cukorkák és nyalókák. A századelő és a modern kor egyszerre találkozik ezen a helyen, a végeredmény pedig garantáltan elolvad a szádban. Tarts velünk egy édes kalandra!
GASZTRO
Ilyenkor télen könnyebben csábítanak az édességek, és talán nagyobb kedvvel választunk jól bevált, régi receptek alapján készült sütiket. Ha nem csak nassolgatni, de elkészíteni is akarod a finomságokat, íme egy egyszerű recept.
GASZTRO
Ez valójában egy édeskömény krémleves spenóttal. Nagyon finom, előnye, hogy könnyen, gyorsan elkészíthető. Ha szépen tálaljuk, akkor ünnepi alkalomra is megfelelő. Többféleképpen elkészíthetitek. Az édesköményből egy keveset félretehettek, amit a végén egy kevés vajon megpároltok és ez a leves tetejére kerülhet.
GASZTRO
Hagyományos alapanyagokkal is elkészíthető ez a glutén-, laktóz- és tojásmentes gesztenyés kókusztekercs. Nem kell sütni, tésztájához bármilyen aprósütemény felhasználható és nagyon finom!
GASZTRO
Szerelem és csoki, nem is kell ennél több. Bálint-napra egy csupa csokitortát hoztunk nektek, amely kedély-, és vágyserkentő. Szerezzetek vele örömet szeretteiteknek.
GASZTRO
Szeretnéd feléleszteni a szerelmet? Nincs más dolgod, használj természetes vágyserkentő szereket.
GASZTRO
Ezúttal egy foszlós kalács receptjét tesszük közzé. Reggelihez, tízóraihoz, uzsonnához kiváló; kenhetünk rá vajat, mézet, lekvárt, de húsokkal, felvágottakkal is finom. Laktózmentes alapanyagokkal is készíthető, a receptben szereplő mennyiségekkel.
GASZTRO
Hidegben, fagyos időben fontos, hogy sok melegítő hatású folyadékot fogyasszunk. A zöldségekben található ásványi anyagokra és vitaminokra a téli napokon még nagyobb szüksége van a szervezetnek, mint máskor, a fűszerek pedig élénkítő hatásúak. Fogyasszátok minél többször!
GASZTRO
Korona és Lánchíd kenyértésztából, süteményből készült műalkotások, és még sok más kis csoda fogadott bennünket a Hungexpon. Szerda estig gasztronómiai szakkiállítást tartanak. Mi pedig megmutatjuk, mi mindent lehet készíteni lisztből és cukorból!
GASZTRO
A péntek esti kikapcsolódásra új alternatívát kínál a budapesti Curia Borétterem. Az idei évre rendhagyó borkóstoló sorozatot terveztek, amelynek első állomása február 3-án volt. Képeinken keresztül megpróbáljuk átadni nektek az egyedi hangulatot.
GASZTRO
Négy borász, egy tál dödölle, jó borok és népzene, jön a Borra-való. Mindez február elején a Kovács Antal sommelier vezette Curia étteremben. Az autót tedd le, mert a metró hoz és visz, ugyanis a vendéglő csak egy perc sétára van a Ferenciek terétől.
GASZTRO
Ha azon gondolkodtok, hogy milyen nasit süssetek a tea-kávé mellé vagy esetleg a vasárnap esti filmnézéshez, akkor ajánlom a tuti csokis, diós kekszet, amibe még mogyoróvaj is került. Langyosan fogyasztva a legjobb, amikor még a csoki olvadt benne.
GASZTRO
A szarvasgombát egyöntetűen a luxusétel kategóriába szoktuk sorolni, pedig sokkal elérhetőbb annál, mint ahogy azt gondolnánk. Hétvégén a Gödöllői Szarvasgomba Ünnepen jártunk, ahol közelebbről is megismerkedtünk a különleges erdei csemegével.
GASZTRO
A borvilág nemzetközi sztárjaival is találkozhattok márciusban, a VinCE Magazin boreseményén. Korlátlan kóstolás, mesterkurzusok és workshop-ok várnak majd. Most villányi bor- és wellness-hétvégét nyerhettek, ha játszotok velünk.
GASZTRO
Az illatos, ízletes pogácsáról a lisztérzékenyeknek sem kell lemondania. Az Ételallergia Online szerzőinek segítségével bemutatjuk, hogyan készül a tökéletes tejfölös-burgonyás sós sütemény. Kiváló vendégváró és családbarát falat. Megszépíti a téli hétköznapokat.
Népszerű
Ajánljuk