GASZTRO
A Rovatból

Gőzölt csokipuding

Ezt az édességet már többször elkészítettük különböző formában. Az ötletet egy angol recept adta, de végül egy egészen más desszert készült belőle.


Ezt az édességet már többször elkészítettük különböző formában. Az ötletet egy angol recept adta, de végül egy egészen más desszert készült belőle.

Borbély Anita írása a Kávé és Csokoládé blogon

Tulajdonképpen férjem, Szilárd alkotása, ő volt, aki kipróbálta milyen is ez másképpen és valóban jó lett. Az eredeti puding fűszeresebb, de nincsen benne kakaó, inkább a Karácsonyi ünnepi asztalon tudom elképzelni, míg ez bármikor elkészíthető.

Hozzávalók:

- 210 gramm cukor

- 210 gramm vaj

- 4 tojás

- 50 gramm kakaó

- 50 gramm liszt

- 1 teáskanál sütőpor

A glazúrhoz:

- 150 gramm étcsokoládé

- 1 evőkanál olívaolaj


Elkészítése:

A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Egy mixerrel alaposan elkeverjük. A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, de előtte átszitáljuk. A kakaós lisztet beledolgozzuk a masszába.

Egy pudingformát kivajazunk, majd beleöntjük a keveréket. Egy lábosban vizet forralunk. Beleállítjuk a tálat, de úgy hogy a víz a feléig érjen. Célszerű valamit a tál alá helyezni, hogy ne közvetlenül a lábos alján álljon. Letakarjuk egy fedővel, majd 90 percen keresztül gőzöljük.

Amikor elkészült azonnal kiöntjük a formából és hűvösebb helyre tesszük tálalásig, de nem a hűtőbe. Kitűnő vendégváró desszert, mert jól tartható édesség, néhány nappal korábban is elkészíthetjük. Tipp: Belekeverhetünk a kakaós masszába narancshéjat is.

A glazúrhoz a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd ráöntjük a pudingra.

Ha szerinted is finom lehet ez az édesség, nyomj egy lájkot! :)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
5 hangulatos budapesti hely, ha randizás közben jó ételekre és meghitt pillanatokra vágytok
A közös étkezés az egyik legjobb randi, és ezek a helyek tökéletes hátteret adnak hozzá.


Ahány pár, annyiféle dinamika. Vannak, akik az aktív programokat kedvelik, mások inkább a csendes, kettesben töltött pillanatokra vágynak. De talán az egyik leguniverzálisabb, legidőtállóbb randiötlet mégiscsak az, amikor beülünk valahová enni, inni, beszélgetni. Ahol nem siettet senki, lehet egymásra figyelni, és az ízek is segítenek feloldódni.

Ebben a válogatásban olyan helyeket mutatunk, ahol mindez adott lehet, akár friss randiról, akár régi kapcsolatról van szó. A jó időre tekintettel ajánlunk természetközeli helyeket, és olyat is, ami akkor ideális, ha csak egy-egy órára van idő a városban.

A következő öt, merőben különböző helyre esett most a választásunk:

Cziniel Cukrászda és Találkozóhely, Evezős Sörkert, Rutin Budaörs, Andrássy Garden és Pink Pistachio.

És mivel nyáron különösen jó opció lehet a Római-part, először nézzük meg azt a környéket.

Cziniel Cukrászda és Találkozóhely

Nincs még egy olyan hely Budapesten, aminek a nevében is benne van, hogy nemcsak enni-inni érdemes betérni, hanem találkozni is. Ez már önmagában is elég egyértelmű jelzés, hogy randihelyszínként is tökéletes választás.

A Római-part hangulata eleve kedvez a könnyed, nyári találkozásoknak, és bár a Cziniel nem közvetlenül a Duna-parton van, csak egy kis sétányira található tőle, így akár egy vízparti andalgás is beilleszthető a programba. A hely délelőtt nyolctól este nyolcig nyitva tart, ami óriási rugalmasságot jelent: jöhettek ide reggeli randira, délutáni sütizésre, vagy egy estefelé kezdődő találkára is.

Randikompatibilitása különösen magas az első pár találkozás esetén:

egy süti és egy kávé éppen elég időt ad ahhoz, hogy felmérjétek, van-e köztetek kémia.

De ha jól érzitek magatokat, bőven van lehetőség tovább maradni. A kínálat ugyanis nagyon széles: hagyományos magyar sütemények (dobostorta, zserbó, isler, francia krémes), mentes vagy vegán opciók, sós péksütik, teasütemények és látványos torták is elérhetők. A reggelizőmenüben tojásos ételek, szendvicsek, smoothie-k, frissítők és forró italok szerepelnek, tehát arra is van lehetőség, hogy átváltsatok brunch hangulatba.

A megújult, természetközeli teraszuk nyáron különösen vonzó: itt rengeteg zöld, kényelmes bútorok, árnyat adó fák és napernyők, valamint madárcsicsergés fogad. De a beltér is nemrég újult meg: otthonos, világos, barátságos. Itt tényleg könnyű hosszabbra nyújtani egy jól sikerült találkozást.

És ha esetleg olyan randit terveztek, ahol már a kutyátokat is bemutatnátok egymásnak, a Cziniel erre is tökéletes. Kifejezetten kutyabarát hely, ahol a négylábú vendégek is szívesen látott résztvevői lehetnek a délutáni sütizésnek.

Összességében a Cziniel egy olyan hely, ahol minden adott egy kellemes, természetes, mégis különleges randizáshoz. Akkor is, ha első találkozásról van szó, és akkor is, ha egy régóta tartó kapcsolat ünnepléséről.

Cím: 1031 Budapest, Nánási út 55.

czinielcukraszda.hu

Evezős Sörkert

Vannak randik, ahol jól jön az egyszerűség. Például amikor még csak ismerkedtek, vagy amikor egyikőtök sem akar nagy felhajtást. Csak egy jó helyet, finom kaját, meg valami olyasmit, ami kicsit kilendít a hétköznapokból.

Az Evezős Sörkert pontosan ilyen.

Közvetlenül a Duna-parton található, hatalmas nyárfák alatt, olyan nyaralós hangulattal, amitől egy kedd este is könnyen pénteknek tűnhet.

Az Evezős a Római-part egyik nagymúltú sörkertje, ami az elmúlt években sokkal frissebb, modernebb lett, és mostanra kifejezetten laza, streetfoodos vonalat visz. Az étlapon azért természetesen maradtak klasszikusok, mint a hekk vagy a kolbász, de ha valami izgalmasabbra vágytok, ott a házi smashed burger, a fish&chips stílusú Sea Dog, vagy épp a bundázott mac&cheese. Desszertnek pedig jöhet egy croffle (igen, croissant+gofri), ha valami könnyed édeset kerestek.

Az italválasztékban pedig a söröktől a koktélokon át a limonádéig minden megtalálható. Itt eldönthetitek, hogy csak egy fröccsre ültök ki a víz mellé, vagy egy komplett vacsit is bevállaltok. Mindkettő tökéletesen működik.

És igen, nem mindegy, ki hogyan eszik meg egy hamburgert. Mer-e harapni, vagy villát kér? Egy street foodos helyen ez simán kiderül.

És ha jól alakul a délután, akár ott is ragadhattok: esténként gyakran van élőzene vagy táncos buli, szóval egy sima eszegetés-iszogatásból könnyen egy mini nyári fesztiválélmény kerekedhet.

Az Evezős nem akar több lenni, mint ami: egy laza, hangulatos, közvetlen hely, ahol minden adott ahhoz, hogy ne vegyétek túl komolyan a randit. És ha itt találkoztatok először, ki tudja... Lehet, hogy a tizedik évfordulót is itt ünneplitek majd.

Cím: 1034 Budapest, Római part 34.

evezossorkert.hu

Rutin Budaörs

Első randira talán nem ez az első választás, de ha már együtt vagytok egy ideje, és valami egészen különlegesre vágytok, akkor a Rutin pont az a hely, ami kizökkent a hétköznapokból. Itt egy olyan többfogásos vacsorán vehettek részt, amit egy házaspár, Pallag Fanni és Pallag Dávid hoz létre és prezentál nektek. Dávid a séf, Fanni pedig a házigazda és a sommelier.

A hely nem klasszikus étterem, és nem is sima lakásétterem. Inkább valahol a kettő között. Elegáns, letisztult, de közben meglepően otthonos.

Olyan, mintha valakihez vendégségbe mennél, aki történetesen nagyon tud főzni.

Minden este fix érkezési idő van: 19:00 és 19:30 között foglal helyet minden vendég, és onnantól kezdve ketten vezetnek titeket végig az estén.

Itt a séf nem csak a szemed előtt főz, hanem mesél is. Nemcsak azt mondja el, hogy mi van a tányéron, hanem azt is, mi inspirálta őt. Ezek az inspirációk gyakran gyerekkori emlékek: egy szalonnasütés hangulata, a nagyszülőknél töltött hétvégék, egy régi hentespult látványa. A sztorik pedig bennetek is könnyen elindíthatnak valamit: olyan emlékek jöhetnek elő, amit aztán megoszthattok egymással. Ezért is jó ide olyan partnerrel jönni, akivel tényleg van miről beszélgetni, és akivel lehet mélységeket érinteni.

Az ételek profik, ízlésesek és izgalmasak. Pontosan annyira fine dining, amennyire kell, de sosem rideg vagy modoros. A hazai alapanyagokra épít, de modern vagy fúziós megoldásokkal. A garancia a minőségre a rengeteg díj, és az évek óta változatlan Michelin-ajánlás.

Cím: 2040 Budaörs, Budapesti út 51.

rutinbudaors.hu

Andrássy Garden

Ez a hely nem egy sietős randihoz való. Inkább akkor érdemes ide jönni, ha már kicsit ismeritek egymást, és szeretnétek együtt átélni valami különlegeset. Az Andrássy Garden kifejezetten elegáns, de nem feszengős. Olyan étterem, ahol jólesik kiöltözni, de nem kötelező nyakkendőben érkezni. Ahol van idő leülni, rendelni, beszélgetni, koccintani: úgy igazán.

Az Andrássy Garden belső tere 2024-ben Varró Zoltán tervei alapján újult meg, aki a klasszikus és modern elemeket mesterien ötvözve alkotott elegáns, mégis otthonos hangulatot. A természetes anyagok és apró részletek révén a tér egyszerre megnyugtató és hívogató, így tökéletes hátteret ad a különleges gasztronómiai élménynek.

Van egy különleges, kellemes kerthelyiség is, ahol nyáron könnyed koktélokat kortyolgatva lehet üldögélni, vagy akár vacsora mellett egy hosszabb beszélgetést is lefolytatni.

Ez a kert igazi menedék a kíváncsi szempárok elől, miközben a Városliget alig pár perc sétára van innen. Így a vacsora előtt vagy után egy kellemes sétával is meg lehet toldani az estét.

Az étlapon a magyar klasszikusok sorakoznak, de a megszokott keretekből kilépve, friss ötletekkel és minőségi alapanyagokkal. A csirkepaprikás mellé galuska helyett például sült puliszka érkezik, a lángos pedig nem csak egy egyszerű street food, hanem juhsajttal, medvehagyma pesztóval és mangalicával újragondolt ízorgia. Az ízek ismerősek, de az elkészítés és a tálalás miatt egyből más dimenzióba kerül az egész.

Ez a hely azoknak való, akik szeretnek figyelni a részletekre és értékelik, ha az étterem nem csak a gyomrot tölti meg, hanem egy komplett élményt nyújt.

Cím: 1063 Budapest, Andrássy út 111.

andrassygarden.com

Pink Pistachio

A Pink Pistachio elsőre a híres, pisztáciába mártott epreiről lehet ismerős, de ma már ennél sokkal többet tud a hely.

A belső tér letisztult, ízléses, nevével ellentétben nem rózsaszín, nem úszik a cukormázban, szóval a férfiak is simán jól érezhetik magukat itt.

A Pink Pistachio kétféle randiszituációban is nagyszerű választás lehet:

Ha csak egy könnyed, sétálós randi van tervben beugorhattok ide egy különleges italra. Mert itt a jeges italokat nem egyszerűen pohárba töltik, hanem egy menő dobozba, amit fémkupakkal zárnak le. Így akár azonnal tovább is indulhattok vele, és sétálhattok tovább a belvárosban. Ez a kis extra, dobozos ital, egy friss, váratlan momentum lehet a randiban.

Ha viszont van több időtök és szeretnétek egy igazi brunch-élményt, akkor a Pink Pistachio erre is remek választás.

A pisztácia jelen van minden fogásban (legyen az édes vagy sós), és mellé mindig prémium alapanyagok társulnak. Az avokádó toastjuk például tökéletesre sikerült: kovászos kenyér, pisztáciapesto, avokádókrém, főtt tojás, pisztáciás sajtkrém. Igazi ízbomba! De hogy említsünk valamit az édes vonalról is: a francia toastjukat habos pisztáciakrémmel, eperkompóttal és pisztáciás szórással tálalják.

A Pink Pistachio tökéletesen passzol a trendeket követő, kísérletező gasztrorajongókhoz. Ha a partnered ezek közé tartozik, értékelni fogja ezt a választást.

Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 6.

pinkpistachio_budapest


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
GASZTRO
A Rovatból
Árnyas menedékek Budapesten: 5 hűsítő hely, ahol megpihenhetsz a nyári forróságban
Hűsítő teraszok, árnyas fák, klasszikus ízek és nyári könnyedség – mutatjuk Budapest legkellemesebb helyeit, ahol a legnagyobb kánikulában is jól fogod érezni magad.


Van az a pont nyáron, amikor már nem elég a napszemüveg, a szalmakalap és a legnagyobb fagyikehely sem – egyszerűen muszáj egy árnyékos helyet találni, ahol egy kicsit megpihenhet az ember. Olyat, ahol elbújhatsz a tűző nap elől, miközben hűsítő italok, jó ételek és kellemes hangulat vár. Szerencsére Budapest tele van ilyen menedékekkel – csak tudni kell, hová érdemes beülni.

Ebben a válogatásban öt olyan árnyas budapesti helyet mutatunk be, ahol a legforróbb napokon is öröm leülni egy kávéra, ebédre vagy csak egy kis pihenésre. A Gundel Étterem elegáns, történelmi kertjében a Városliget zöldje és az élőzene varázsol különleges hangulatot minden pillanatból. A Séf Asztala a Parlament lábánál vár nosztalgikus comfort fooddal és árnyas terasszal. Az Evezős Sörkert a Római-part retró hangulatát idézi meg hekkkel, platánfák alatt, családbarát programokkal fűszerezve. A Cziniel Budakeszi Cukrászda és Kávéház a gesztenyefák ölelésében, házi süteményekkel, brunch fogásokkal és közösségi programokkal vár a város szélén. A Centrál Grand Café & Bar pedig a belváros egyik legzöldebb teraszán kínál nyugalmat, jeges kávét és a klasszikus kávéházi életérzést – mindezt elegánsan, könnyedén.

Gundel Étterem

A Városliget szívében, a lombos fák árnyékában bújik meg Budapest egyik leghíresebb étterme – a Gundel, ahol a nyári meleg is más hangulatot ölt. A hatalmas gesztenyefák alatt kialakított mesés kerthelyiség tökéletes választás, ha egy árnyékos, nyugodt, mégis elegáns környezetben szeretnél megpihenni. A kert atmoszférája egyszerre időtlen és otthonos: madárcsicsergés, finoman szűrődő napfény, és az a különleges miliő, amit csak egy ilyen patinás hely tud nyújtani.

A Gundel nem csupán egy étterem – történelem, gasztronómia és élmény találkozása egyetlen helyen. 2024-ben ünnepelte fennállásának 130. évfordulóját, és máig őrzi alapítója, Gundel Károly örökségét: a magyar konyha klasszikusait, amelyek a mai napig meghatározók a hazai vendéglátásban.

A nyári időszakban a Gundel kertje különösen varázslatos: a zöld növényekkel körülölelt, árnyas teraszon a klasszikus fogások mellett, szezonális ételek is helyet kaptak az étlapon – így egy könnyed ebéd vagy egy ünnepi vacsora is ugyanúgy emlékezetes lehet.

A Gundel kertjében nemcsak a gesztenyefák árnyéka, hanem az élőzene is hozzájárul a különleges hangulathoz – lágy dallamok festik alá az étkezést, miközben a vendégek elmerülhetnek a klasszikus ízekben.

Ha pedig ennél is különlegesebb élményre vágysz, akkor a zenés-táncos esték sorozata lehet számodra az igazi felfedezés. Ez az új program minden hónap utolsó szerdáján várja a vendégeket, hogy visszahozza a bálok, a társastánc és az elegáns estek hangulatát. A nyári időszakban ezek az estek természetesen a kertben zajlanak: a vendégek táncra perdülhetnek a fák árnyékában, miközben klasszikus dallamok csendülnek fel. A zenés esték nemcsak a szórakozásról, hanem a közösségépítésről is szólnak – a Gundel mindig is olyan hely volt, ahol emberek és történetek találkoztak. Most pedig újra közösségi térré válik: tánccal, kultúrával, gasztronómiával – és természetesen árnyékkal, ott, ahol leginkább szükség van rá a forró budapesti napokon.

Séf Asztala

A nyári belvárosi forróságban igazi felüdülés egy olyan helyet találni, ahol árnyék is van, csend is van, és még finom ételek is várnak – lehetőleg olyanok, amik a gyerekkor kedvenc ízeit idézik. A Kossuth téren, közvetlenül a Parlament szomszédságában található Séf Asztala éppen ezt kínálja: egy kellemes, nyugodt teraszt a fák alatt, kiváló comfort foodot, és azt a fajta modern, mégis ismerős vendéglátást, amitől tényleg jól érezheted magad.

A Séf Asztalát Wolf András álmodta meg – őt sokan a magyar gasztronómia egyik újítójaként ismerhetik. A koncepció egyszerre egyszerű és zseniális: jól ismert, hazai ihletésű ételek újragondolva, minőségi alapanyagokból, szerethető tálalással. Az étlapon megtalálhatod a gyerekkorod nagy klasszikusait, például a nudlit vagy a túrógombócot, de nem hiányozhat a híres Magyarország alakú rántott hús sem, ami évek óta a hely egyik ikonikus fogása.

A gasztronómia mellett azonban a környezet is legalább ennyire vonzó.

A Séf Asztala terasza kifejezetten árnyékos, a Parlamentre nyíló panorámája pedig tényleg páratlan: itt ülve olyan érzésed lehet, mintha egyszerre fedeznéd fel a várost kívülállóként, és ismernéd minden titkát belülről.

A hely nyugodt, rendezett, nem zsúfolt – és mivel az épület tövében húzódik, a teraszt a kőfal és a lombok szinte természetes mikroklímává alakítják. Külön plusz, hogy a rendelés is kényelmes: digitális kioszkon, pár érintéssel adhatod le, ami nemcsak praktikus, hanem gyors is – különösen, ha ebédidőben, egy sétával vagy munka közben ugranál be. A kínálat sokszínű: friss szendvicsek, gnocchi, házi péksütik, olasz kávék, házi szörpök, és persze az ikonikus nudli minden mennyiségben. Ha valami könnyedet keresel, vagy csak bekapnál valamit két program között, itt biztosan megtalálod a kedvedre valót.

A Séf Asztala különösen ajánlott azoknak, akik egy gyors, mégis minőségi ebédet keresnek a belváros szívében, vagy csak szeretnének leülni egy limonádéval a kezükben, és élvezni azt a különleges budapesti pillanatot, amikor a Parlament tornyai árnyékot vetnek a kockakövekre.

Evezős Sörkert

Ha létezik budapesti hely, ami valóban egyesíti magában a természet közelségét, a barátságos retró életérzést és a megújult gasztronómiai kínálatot, akkor az a Római-parton található Evezős Sörkert.

A Duna mentén megbúvó, hatalmas fákkal és napvitorlákkal árnyékolt vendéglátóhely immár több mint négy évtizede a nyári fővárosi lazulás egyik legnépszerűbb színtere – és minden évben képes megújulni, miközben hű marad a hangulatához.

Az Evezős története 1983-ra nyúlik vissza, amikor még egy egyszerű bádogbódéként indult Farkas Lajos kezei alatt. Azóta persze sokat változott a hely – 2017 óta az Eventrend Holding részeként működik –, de az alapélmény, a platánfák hűvöse, a Duna morajlása, és a könnyed, vendégszerető atmoszféra máig változatlan. A hatalmas lombkoronák alatt kialakított „zöld székesegyház” nemcsak látványban különleges, de a nyári meleg ellen is természetes menedéket nyújt.

A gasztronómiai kínálat is bőven túlnőtt már a klasszikus hekken (bár azt sem érdemes kihagyni). Az étlapon megjelentek az izgalmas, street food ihletésű fogások, amelyek a Római-parti életérzést mai köntösben hozzák: Smash Burger, Sea Dog (fish & chips édes buciban, remoulade mártással), Bundázott Mac & Cheese, Loaded Fries és roppanós grillkukorica is szerepelnek a kínálatban. Ezek nemcsak finomak, hanem mutatósak is – mondhatni, Instagramra születtek. Aki pedig inkább kortyolgatna, az házi limonádék, színes koktélok, frissítő csapolt sörök és kávékülönlegességek közül választhat, miközben a Duna-part nyugalmában gyönyörködik.

De az Evezős több, mint egy jól működő vendéglátóhely: ez egy társasági tér is. Esténként bárzongoristák, zenekarok és kisebb formációk gondoskodnak a hangulatról – gyakran nosztalgikus, retró dallamokkal, amik felidézik a régi balatoni nyarakat. A vendégek aktív résztvevői lehetnek az estéknek, hiszen a zenészek kérésre is játszanak, így minden este kicsit személyes, közös élménnyé válik.

Ráadásul az Evezős családbarát és kutyabarát is: hétvégéken animátorok várják a gyerekeket játszósarokkal és kézműves foglalkozásokkal, míg a négylábú vendégek kutyafagylaltot, friss vizet és hypoallergén jutalomfalatot kapnak. Mindezt modern, mégis természetközeli arculat öleli körbe – színes, kényelmes bútorok, napvitorlák, hangulatos fények, és természetesen a Duna látványa, ami minden pillanatot különlegessé tesz.

Cziniel Budakeszi Cukrászda és Kávéház

Budakeszi határában, a gesztenyefák árnyékában áll egy épület, amely hosszú időn át a környék közösségi életének központja volt – és most újra azzá válhat. A Cziniel Budakeszi Cukrászda és Kávéház nemcsak nevében idézi a Római-parti egység jól ismert vendégszeretetét, hanem a hangulatában, az ízeiben és abban a különleges, nyugalmat sugárzó légkörben is, amit már belépéskor megérez az ember.

Az új Cziniel a legendás Gesztenyés Nagyvendéglő épületében kapott otthont, a teljes felújítás után pedig nemcsak esztétikailag, de funkcionalitásában is megújult.

A Szanatórium utca 2. szám alatt található, tágas kerthelyiség száz főt is kényelmesen befogad, miközben a hatalmas fák és a kialakított terasz valódi árnyas menedéket nyújtanak a nyári meleg ellen.

A teraszon gyereksarok, kinti fagylaltpult, és minden adott egy hosszú, ráérős délutánhoz – akár családdal, barátokkal vagy egy könyvvel az asztalon.

A Cziniel Budakeszi egyszerre cukrászda, kávéház, brunch-hely és közösségi tér – ahol bármelyik napszakban megtalálod, amit keresel. Már reggel nyolctól várnak a klasszikus és modern reggelikkel, napközben könnyed saláták, meleg fogások, különleges szendvicsek és házi fagylaltok közül választhatsz, délután és este pedig jöhet a kávé, egy szelet sütemény és egy kis megérdemelt pihenés. A vitrinben több mint 50-féle édesség sorakozik – krémesek, torták, francia desszertek, házi pogácsák –, így biztosan találsz olyat, ami épp hozzád illik. Ha mentes finomságokat keresel, azokat is bőven megtalálod: glutén-, cukor-, tejmentes, vegán és paleo sütemények is szerepelnek a kínálatban.

Ha valami igazán laktatóra vágysz, itt akkor sem fogsz csalódni: megkóstolhatod például a Cziniel-féle Bécsi szeletet vagy az újragondolt rakott kelt, hétvégén pedig házias, topfban tálalt menüvel is várnak – gazdag húslevessel, házi grízgaluskával, rántott hússal, krémes burgonyapürével és klasszikus uborkasalátával. Ezek az ételek nemcsak finomak, hanem pont olyan otthonosak, amilyennek egy igazi családi ebédnek lennie kell.

A hely nemcsak a gasztronómiáról szól, hanem a közösségről is: rendszeresek lesznek a gyerekprogramok (például marcipánkézművesség vagy hüllősimogató), élőzenés esték, helyi művészeti kiállítások és ingyenes programok minden korosztálynak – fiataloknak, családoknak, időseknek egyaránt. A cél, hogy a Cziniel Budakeszi újra közösségi központtá váljon, ahol ismerős arcok köszönnek vissza, ahol kialakulhatnak szokások, visszatérő pillanatok – és ahol a vendégélmény valóban személyes.

Centrál Grand Café & Bar

Vannak helyek Budapesten, ahol a város zaja valahogy lelassul, a levegő kellemesebb, a pillanat pedig hosszabbnak tűnik. A Centrál Grand Café & Bar pontosan ilyen: egy valódi belvárosi klasszikus, ahol a kávé, a kultúra, a gasztronómia és a nyári hűsölés találkozik egy árnyas, zöld növényekkel övezett teraszon – a belváros közepén.

A Károlyi Mihály utca 9. szám alatt, a Ferenciek tere közelében található történelmi kávéház nemcsak egy stílusos reggeli vagy délutáni beszélgetés tökéletes helyszíne, hanem egy olyan pont Budapest térképén, ahol jó érzés megpihenni a legmelegebb napokon is.

A barátságos, növényekkel körülölelt terasz egy nyüzsgő városi térre nyílik, mégis kellemesen elszeparált és védett – igazi zöld menedék a nyári forróság elől.

A nyári kínálat itt tényleg felfrissít: a jeges kávék, házi limonádék és színes koktélok nemcsak hűsítenek, hanem stílusosan hozzák el neked a nyár hangulatát. A konyha ehhez illően könnyed, mégis izgalmas fogásokat kínál – például megkóstolhatod a grillezett kecskesajtot sült fodros kelkáposztával, friss rukkolával, limelés dresszinggel, koktélparadicsommal és szezámmaggal. Egy igazi nyári tányér, tele frissességgel és színekkel. Ha reggelire vagy brunch-ra ülnél be, ne hagyd ki a Centrál Benedictet vagy a Shakshukát – ezek a fogások francia és közel-keleti ízekkel teszik különlegessé a reggeled. Ha pedig valami igazán látványosra vágysz, a Central Brunch Tower garantáltan feldobja a napod.

A Centrálban gyakran szól élő zene reggelente és esténként is – így akár olvasni, dolgozni, vacsorázni vagy csak elidőzni ülsz be, mindig kellemes háttérdallam kísér majd. A hely hangulata egyszerre klasszikus és modern: belső tere a régi irodalmi kávéházakat idézi, mégis könnyed, barátságos és egyáltalán nem feszélyező – sőt, inkább hívogat, hogy maradj még egy kicsit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
Nyári koktélkörkép Budapesten: 7 budapesti hely, ahol isteni italokat ihatsz
Válogatásunkban hét olyan helyet mutatunk, ahol nemcsak frissítő italokat, de valódi élményeket is kapsz a poharad mellé.


Képzeld el, hogy egy nyári estén végigsétálsz Budapesten. A kövek még őrzik a nappali napsütés melegét, de a levegőben már ott a hűs esti szellő. A Duna felől halk zene és poharak csilingelése hallatszik, valahol nevetnek, a teraszokon már pezseg az élet. Egy pohárban lime és jég csillan, mellette friss menta illata keveredik a város nyári illatával – és te még csak most kezded az estét.

Ezeken az estéken mutatja meg magát igazán Budapest: laza, élhető, inspiráló. Egy jó koktél ilyenkor nemcsak hűsít, hanem ráerősít erre az érzésre – ahogy kortyolod, egyszerre lesz részed ízekben, hangulatban, pillanatban. És ha jó helyet választasz, mindhárom tökéletesen összecseng.

Ez a válogatás épp ilyen helyeket hoz: ahol nemcsak finom italokat kapsz, hanem élményt is. A 360 Barban a város felett ihatsz látványos koktélokat, míg a Huso az Andrássy úton a fine drinking világába repít stílusosan és elegánsan. Az Elysian Budapestben a japán letisztultság találkozik kreatív ízvilággal, a Kollázsban pedig klasszikus elegancia mellé világszínvonalú mixelés jár. A WarmUpban minden ital egy kis történet rólad – nincsen menü, csak te és a bartender inspirációja. A Tuk Tuk Bar a fűszeres múltba kalauzol, egészen a ’20-as évek Shanghaiába, a KIOSK pedig három különböző kültéri térrel, garden partival és pezsgéssel teszi felejthetetlenné az estédet.

Indulhat a nyári koktélkörút?

360 bár

Ha van olyan budapesti hely, amiért még a tősgyökeres fővárosiak is hajlandók „turistáskodni”, az a 360 Bar. Az Andrássy út legmagasabb épületének tetején található rooftop bár valóban 360 fokos panorámát kínál:

egyszerre látni a Parlamentet, a Bazilikát, a Citadellát és a város számtalan ikonikus pontját.

Aki egyszer itt kortyol bele egy koktélba, garantáltan nem felejti el a látványt – és a hangulatot sem.

A tetőterasz szinte egész nap fürdik a napfényben, nyáron mediterrán hangulat uralkodik: égősorok, növények, színes textilek, live DJ-szettek gondoskodik róla, hogy a légkör egyszerre legyen laza és pörgős. A fiatalos közönség már délután elkezdi benépesíteni a teraszt, így ha naplementére készülsz, érdemes időben asztalt foglalni. Ha megéheznél a panoráma és a nyári hangulat mellé, a bár klasszikus fogásokkal is készül: választhatsz szaftos burgert, bőrén sült lazacot vagy megosztásra szánt két fős mediterrán fogásokat is – bőven van miből falatozni, akár egy könnyed vacsorára is.

A koktélkínálat kifejezetten erős – és nemcsak látványra.

A Golden Hour például tényleg olyan, mintha egy nyári naplementét innánk meg: aperol, házi savmix, görögdinnye-szirup és szóda. A Pornstar Martini az egyik legnépszerűbb ital idén nyáron Európában, és itt is fix pont az itallapon. A Deep Dive pedig azoknak való, akik valami igazán klasszikusan fifikásra vágynak: Hendrick’s gin, bodzaszirup, uborka, kakukkfű és egy csavaros savmix ad neki friss, izgalmas karaktert.

A 360 Bar nemcsak koktélban, hanem programban is erős – érdemes követni a közösségi oldalaikat, mert rooftop jógától kezdve brunch eseményeken át elektronikus tánczenei partikig sok minden történik itt. Télen pedig a terasz egy varázslatos Igloo Garden-né alakul, ahol fűtött buborékokban lehet élvezni a panorámát.

Pornstar Martini

Golden Hour

Deep Dive

Huso

Ha egy különleges helyre vágysz, ahol a koktélozás már-már szertartássá válik, akkor a Huso biztosan meg fog érinteni.

Ez a Duna-parthoz közeli, elegáns és sejtelmes bár olyan, mintha egy titkos társaság nappalijába csöppennél: finom fényei, álomszerű enteriőrje és kivételes hangulata azonnal beszippant.

A belső tér egyszerre modern és misztikus, ahol minden elem a beluga tokhal (Huso huso) legendájából építkezik, amit a világhírű tervező, Marcel Wanders álmodott meg.

A koktélkínálat bátor, kreatív és nagyon is tudatos.

Olyan, mintha minden italnak saját karaktere lenne – egy külön történet, amit te írsz tovább. Ha például valami fűszeres, egzotikus ízvilágra vágysz, próbáld ki a Chai Tai-t, ahol a rum és chai fűszerkeverék találkozik narancslikőrrel és falernummal. Ha inkább a sós, füstös, markáns ízek vonzanak, a Midnight Mary nevű újragondolt Bloody Mary-vel garantáltan mély nyomot hagy. A Mindreviver a nevéhez hűen ébreszt fel: gin, abszint, körte, bodza és zsálya keveredik benne – friss, karakteres és teljesen más dimenzió.

Édesebb hangulatban vagy? Akkor a signature koktéljaik közül a Pistachio Paradox a te italod: rumos-pisztáciás desszertkoktél, amitől egyszerre leszel boldog gyerek és kifinomult felnőtt. Vagy válaszd a Thirsty Madonna nevű proseccós frissítőt, ami mandarin és gyömbér ízeivel hozza el neked a nyár pezsgését.

A Huso nem harsány, nem hivalkodó – de közben mégis lenyűgöz. Ráadásul hangulatos terasza is van, ahol a Duna-parti napsütés és a koktélod egyszerre kényeztet. Ha megéheznél, könnyed barfood falatok és napközben is rendelhető ételek egészítik ki az élményt.

Ha olyan helyet keresel, ahol minden egyes korty egy új történet, és ahol nemcsak inni, hanem érezni is lehet – akkor a Huso a te világod.

Elysian Budapest

Ha van olyan hely Budapesten, ami egyszerre kérdőjelezi meg a nemzetközi bárkultúra bevett szokásait, és közben finoman – sőt, elegánsan – tanít meg újra inni, akkor az az Elysian Budapest. Az Akácfa utca nyugodtabb részén megbúvó bár nem harsány, nem hajt a trendekre, és nem akar látványos fotóháttér lenni – viszont amit képvisel, az igazi mérföldkő a hazai koktélvilágban.

Az Elysian filozófiája három kulcsszóra épül: fenntarthatóság, szezonalitás és lokalitás. Ezek a fogalmak sok helyen hangzanak üresen, de itt valóban tartalommal telnek meg – az italoktól a harapnivalókon át egészen a dizájnig minden ezeket az elveket követi.

A koktélokat nem előre megírt receptek szerint készítik, hanem abból, amit éppen kínál a természet és a helyi termelők.

Citromot például alig használnak – nem divatból, hanem mert nehéz megfelelő minőségűt beszerezni Magyarországon. A bartenderek viszont megtanulták, hogyan lehet citrom nélkül is olyan vibráló, savas ízvilágot létrehozni, amitől tényleg leesik az állad. Itt a Daiquiri, a sour vagy a highball egészen új értelmet nyer – savasságukat például egres héjával, verjus-szal vagy erjesztett összetevőkkel érik el.

Az egyik legjobb példa erre az XO Daiquiri, ami verjus-szal savanyított, új szintre emelve ezt a klasszikus koktélt, de a klasszikusokat is újragondolják. A Highland Park Old Fashioned füstössége letisztult, mély karaktert kap, a Vanília & Egres kombinációban a citrusosság a gin és a Campari találkozásából születik újra, a Cseresznye & Rizs koktél rizstejhabos, borsos-fűszeres izgalommal lep meg, a Sárgadinnye & Zöld mandula pedig Zacapa rummal készül, selymesen, napérlelte hangulatban.

Az itallap folyamatosan változik, nincs kinyomtatva, csak online érhető el – él és alakul, mint maga a természet. Az alapanyagok maradékát nem kidobják, hanem újrahasznosítják: tartósítják, fermentálják, beépítik a következő italba.

A tér legalább annyira különleges, mint a koncepció: nincs klasszikus bárpult vagy hátsó üveges szentély, helyette egy nagy, Y alakú pultasztal vár, amit körbe lehet ülni.

Itt a bartender és a vendég egy térben, egy szinten mozog. A hangulat letisztult, már-már zen-szerű: nincs hangzavar, nincs piros bársony, semmi sem vonja el a figyelmet az italról – vagy rólad.

Az Elysianben nemcsak az italok szólnak másról, de az is újragondolásra kerül, mit jelent egy bárban lenni. Itt nincs túltolás, nincs felesleges hatásvadászat – viszont van céklacsipsz, mézes földimogyoró, és ha elég bátor vagy, akár fűszeres tücsök is kerülhet az italod mellé.

Kollázs

Ha valaha is álmodoztál arról, hogy egy elegáns palota falai között kortyolsz el egy különleges koktélt, miközben a Lánchíd és a Duna látványa szinte karnyújtásnyira van, akkor a Kollázsban a helyed.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace földszintjén található bár

egyszerre hozza a nagyvilági eleganciát és a budapesti kávéházi hagyomány hangulatát – méghozzá úgy, hogy közben semmit sem veszít laza, barátságos stílusából.

Az enteriőr az 1910-es, ’20-as évek art deco és szecessziós világát idézi, de nem múzeumi módon – sokkal inkább úgy, mintha egy kortárs álomképen sétálnál végig. A részletek – a mozaikpadló, az ívelt bútorok, a lágy fények – mind azt az érzést erősítik, hogy egy letűnt korszak újragondolt változatában vagy, ahol a múlt és a jelen harmóniában élnek egymás mellett.

Az étel- és itallapon minden fogás, minden koktél egy újabb rétege ennek a komplex, élményszerű kompozíciónak.

Kováts Dániel vezetésével a bár csapata bátran nyúl a klasszikus koktélokhoz, de mindig hozzáadnak valami meglepőt – valami nagyon is mai csavart. A szezonális kínálat például igazi ízutazás: a Pornstar Punch krémes, trópusi hangulata a nyári estéket idézi, az Ugly Gimlet friss, zöld tónusaiban gyógynövényes és üdítően merész, míg a Puszta Reborn mézes-barackos karaktere finoman hajt fejet a magyar vidék előtt – egy kortyban sűrítve a napérlelt gyümölcsök és a napsütéses táj hangulatát.

Ha pedig szívesen játszol az ízekkel, érdemes kipróbálni a gin & tonic válogatást is: különféle ginek, tonikok és izgalmas kiegészítők – paprika, málna, gyömbér, borókabogyó – segítségével igazán egyedi italt állíthatsz össze magadnak, ízlésre szabva.

A Kollázs egyik legnagyobb kincse a télikertként működő, egész évben használható terasz. Innen nézve a város tényleg festménynek tűnik – a Dunával, a Lánchíddal, a fényekkel, amelyek estére varázslatossá festik a panorámát. A bár reggeltől estig nyitva tart, így akár egy kora délelőtti kávéra, akár egy késő esti signature koktélra érkezel, mindig belecsöppensz ebbe az időtlen, mégis kortárs eleganciába.

WarmUp

Ha úgy érzed, hogy unod már a „kérnék egy mojitót” típusú estéket, akkor a WarmUp lesz a te helyed. A Nagy Diófa utcában megbúvó apró koktélbár nemcsak hangulatában tér el a megszokottól, hanem abban is, amit az italokról gondolunk. Itt ugyanis nincs hagyományos koktélkártya – és pont ettől lesz igazán különleges.

Itt minden ital egyedi és személyre szabott, úgyhogy a legfontosabb hozzávaló: te magad vagy.

A koncepció egyszerű, mégis zseniális: leülsz a pultnál, beszélgetsz kicsit a bartenderekkel – mesélsz arról, milyen ízeket szeretsz, milyen alkoholokat kerülsz, milyen a hangulatod épp –, és ebből megszületik egy teljesen rád szabott koktél. Nem varázslat, hanem komoly tudás, rengeteg tapasztalat és egy jó adag kreativitás eredménye. A WarmUpban már több mint tíz éve ez a személyesség az alap.

Ez a hely a molekuláris koktélművészet egyik hazai fellegvára, ahol a bartenderek bátran kísérleteznek füsttel, habbal, textúrákkal, szokatlan ízpárosításokkal – és mégis minden természetesnek hat. Mert a lényeg nem az, hogy mit iszol, hanem az, hogy hogyan érzed magad tőle.

A WarmUp egyébként eredetileg "bemelegítő helynek" indult – innen a név is –, de sokan végül itt ragadnak, mert beleszeretnek a hely hangulatába, a személyességbe, és abba a finom, szakmai maximalizmusba, ami minden egyes italból visszaköszön. A belvárosi bulinegyed forgatagában ez a bár egy kis szentély azoknak, akik többre vágynak egy egyszerű italnál.

Tuk Tuk Bar

Aki belép a Paulay Ede utcai Tuk Tuk Bar bársonyos félhomályába, egy másik világba érkezik. A Casati Hotel elegáns falai között megbúvó koktélbár a 1920-as évek Shanghai-ját idézi meg: füstös, sejtelmes és érzéki, ahol a vörös selyemfüggönyök, mélylila falak és puha bőrkanapék között minden részlet azt sugallja – itt most valami különleges kezdődik.

A Tuk Tuk nemcsak hangulatában erős, hanem az italok terén is.

A bartenderek előszeretettel játszanak friss fűszernövényekkel – korianderrel, bazsalikommal, citromnáddal, gyömbérrel vagy chilivel-,

így a koktélok nemcsak ízletesek, hanem rétegzettek, izgalmasak és emlékezetesek. A házi szirupok, a gondosan válogatott alapanyagok és a csapat visszafogott, mégis határozott profizmusa minden kortyban ott van.

Ha még mélyebbre mennél az élményben, ne hagyd ki a fine drinking menüt: ez egy ötlépcsős kóstolósor, ahol a koktélok mellé ízben harmonizáló barfood falatok is érkeznek. Egyfajta kortárs gasztronómiai utazás – poharakba és tányérokra komponálva, ahol minden érzékszerved játékba kerül.

Az itallapon signature koktélok, klasszikus alapdarabok és merész, fűszeres újragondolások is helyet kaptak, de azoknak is érdemes betérni, akik alkoholmentes élményekre vágynak: a mocktail-szekció legalább annyira kifinomult és izgalmas, mint az alkoholos kínálat. A gin & tonic válogatás külön említést érdemel – egzotikus ginek, szokatlan tonikpárosítások, és rengeteg lehetőség a kísérletezésre.

Tipp: Fontos tudni, hogy a Tuk Tuk Bar méretében is intimebb hely, így ha biztosra mennél, mindenképp foglalj előre – az utcáról betérve ritkán tudnak asztalt adni.

A Tuk Tuk Bar nem az a hely, ahová csak beugrasz egy italra. Inkább egy titkos menedék, amit finoman beleng a keleti fűszerek illata – egy hely, ahol az italok történeteket mesélnek, ahol el lehet veszni a részletekben, és ahol jó újra meg újra visszatérni.

KIOSK

A KIOSK több mint egy étterem vagy egy bár – ez egy igazi budapesti életérzés, ami 2013 óta biztos pontként áll a város gasztronómiai térképén. Az egykori piarista központ tágas belső terében és a nyáron élő, lüktető szabadtéri részeken az elegancia és a fesztelenség tökéletes egyensúlya teremti meg azt a sajátos hangulatot, amiért olyan sokan visszajárnak.

A Március 15. tér közvetlen közelében, néhány lépésre a Dunától található, ahol tudod, hogy jól fogod érezni magad, akár egy romantikus vacsorára, egy baráti lazulásra, akár csak egy jól összerakott koktélra ülsz be. A háromféle szabadtéri tér (KIOSK Garden, KIOSK EGGcellence és a KIOSK terasz) három hangulatot kínál: a fák alatti chill zónától a grillterasz füstösen baráti hangulatán át a nyüzsgő téren elterülő közösségi helyszínig, ahol gyakran élőzene és különleges események is feldobják az estét.

A koktélkínálat itt is magasra teszi a lécet: a signature italok kreatív, néha kifejezetten merész ízkombinációkat vonultatnak fel. Ott van például a PumpKing, ami egy füstös, sütőtökös-bazsalikomos kompozíció, vagy a Purple Fog, amely mezcal és körtés pálinka fúziójából született. Ha valami klasszikusra vágysz, itt azt is tudják – egy jól behűtött Paloma, egy karakteres Irish Coffee vagy egy frissítő Berry Gin Fizz mindig jó választás. A gin & tonic szekció pedig tényleg világjáró kaland: a hazai Opera Gin mellett ott sorakozik a francia Citadelle, a német Monkey 47 és sok más különleges tétel, Franklin & Sons tonikokkal és gondosan válogatott fűszerekkel kiegészítve.

A KIOSK-ban lenni olyan, mint egy izgalmas nyári film főszereplőjének lenni: a díszlet látványos, a hangulat magával ragadó, és mindig történik valami, amitől emlékezetes lesz az este. Legyen szó romantikus vacsoráról, baráti estékről vagy egy nagyobb társasági eseményről – itt minden adott hozzá.

 


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

GASZTRO
A Rovatból
Amikor az olasz divat és a magyar kézművesség találkozik: Patrizia Gucci Budapesten
A Zsolnay és Patrizia Gucci közös kollekciójának bemutatója különleges eseményként valósult meg Budapesten: a helyszínt az Anantara New York Palace Hotel biztosította, a délutánt pedig Patrizia Gucci születésnapja tette még emlékezetesebbé.


Az Anantara New York Palace Hotelben egy különleges eseményre került sor, amely a magyar kézművesség és az olasz dizájn találkozásának új fejezetét nyitotta meg. Nem csupán egy exkluzív teadélutánról volt szó, hanem egy valódi ünneplésről, amely Patrizia Gucci, a világhírű divatházat alapító Guccio Gucci dédunokájának magyarországi látogatásával és születésnapjával vált teljessé.

Ahol a múlt és a jelen találkozik

Az Anantara nem véletlenül vált a főváros egyik legfelkapottabb helyszínévé. Történelmi múltja, a részletekben rejlő elegancia és a nagyszabású terek lenyűgöző atmoszférát teremtenek. Magasba törő oszlopai, aranyozott díszítései és kifinomult belső terei már önmagukban is felejthetetlen élményt kínálnak, de amikor mindez egy olyan különleges eseménnyel párosul, mint a Zsolnay és Gucci együttműködése, az már egy egészen más szintű luxust jelent.

A júliusi rendezvény pedig egy még személyesebb és ünnepibb hangulatot hozott ebbe az ikonikus térbe.

Patrizia Yvonne Gucci – egy név, amely túlmutat a divatház árnyékán

Amikor azt mondjuk, „Gucci”, legtöbben rögtön a luxusdivatra, ikonikus monogramokra és olasz eleganciára gondolunk. Patrizia Yvonne Gucci számára azonban ez a név nem csupán márkajelzés, hanem sors és örökség.

Patrizia Paolo Gucci lánya, vagyis Guccio Gucci, a világhírű divatház alapítójának dédunokája. Firenzei neveltetése és családi kötődése természetesen beleírta őt a Gucci-dinasztia történetébe, de ő nem elégedett meg a névvel járó reflektorfénnyel. Míg sokáig a háttérben, PR-szakemberként segítette a Gucci márka fejlődését (több mint egy évtizeden át dolgozott a vállalatnál, 13 új üzlet megnyitását is ő koordinálta), valójában már akkor is egy másik útra készült.

A '90-es években kilépett a családi üzletből, és saját művészi identitását kezdte építeni. Festőként mutatkozott be először a Közel-Keleten, majd Firenzében, Bécsben és Budapesten is.

A képzőművészet mellett az írás is fontos eszköze lett annak, hogy megfogalmazza önmagát és múltját. Több könyve is megjelent, köztük a Gucci: La vera storia di una dinastia di successo című kötet, amelyben saját szemszögből meséli el a Gucci család történetét. Egyfajta belső korrekcióként azzal szemben, amit a sajtó és a filmipar sokszor leegyszerűsítve tálal.

Patrizia nem hagyta szó nélkül a House of Gucci című filmet sem. Kritikus hangon nyilatkozott róla, mondván: „Elveszik egy család identitását a profitért.” Ez a mondat sokat elárul arról, mennyire fontos számára a tisztesség és a hiteles történetmesélés még akkor is, ha az a saját nevét viselő birodalom árnyékában szinte lehetetlennek tűnik.

Aktív szereplője a művészeti közéletnek is: a Non-Violence Art Project résztvevőjeként kiállításaival a békét és az erőszakmentességet hirdeti. 2019-ben el is nyerte a Paolo Borsellino és Giovanni Falcone emlékének szentelt művészeti díjat, amely a társadalmi elköteleződés egyik legrangosabb olasz elismerése.

Ma is Firenzében él, alkot, ír és gondolkodik.

Két világmárka találkozása és egy különleges ünnep

Július 14-én az Anantara New York Palace Budapest Hotel adott otthont

a Zsolnay és Patrizia Gucci legújabb kollekciójának hivatalos magyarországi bemutatójának.

A rangos eseményen számos díszvendég tette tiszteletét.

Először Fazekas Tamás, az Anantara Nem York Palace Hotel igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd Bachar Najari, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója vette át a szót. Ő többek között elmondta, hogy a cég célja a nemzetközi jelenlét erősítése, többek között ezért is dolgoznak együtt olyan nevekkel, mint Patrizia Gucci.

A régi ismeretségnek köszönhetően a közös munka gördülékeny volt, és most végre eljött az idő, hogy megmutassák a nagyvilágnak, mit alkottak.

Jelen volt Zag Gábor, Pécs alpolgármestere, aki hangsúlyozta, hogy a Zsolnay több mint másfél évszázada a város ikonikus márkája, és a kollekció kiváló példája annak, hogy a város nemcsak őrzi hagyományait, hanem képes a megújulásra is. Thomas Widmer, Svájc Magyarországi Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője is részt vett az eseményen, büszkén kiemelve, hogy a részben svájci tulajdonú Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. exportálja ezeket a termékeket világszerte, és a kollekció tökéletes összhangban áll azzal a minőséggel, amit Svájc mindig is képviselt.

Luxus teadélután a hotelben

A Zsolnay x Gucci legújabb kollekciója az Anantarában egy különleges teadélután részeként is élvezhető.

A vendégek egy gyönyörűen megterített asztalnál foglalhatnak helyet, ahol emeletes kínálón érkeznek a különféle falatok.

A gasztronómiai élményt Kiss Krisztián séf álmodta meg, aki a porcelánok nyári, virágos-madaras motívumaiból merített ihletet. A cél az volt, hogy a porcelánok kifinomultságát apró falatokban is visszaadják.

Az első körben sós harapnivalók, mint kacsamáj terrine fügével, klasszikus marhatatár és sajtos polenta szarvasgombával érkeznek. Ezt követik a friss szendvicsek, majd a desszertek, mint a scones vajkrémmel, minitorták és bonbonok zárják a sort. Minden fogáshoz külön tea párosul.

A kiszolgálás finomhangolt, diszkrét, mégis személyes. A felszolgálók segítenek a teaválasztásban és figyelnek minden apró részletre.

Az Anantara teadélutánja hétfőtől vasárnapig érhető el, 12:00 és 18:00 óra között, 16 800 Ft/fő áron. Ez az alkalom kiváló lehetőséget kínál arra, hogy elmerüljünk a luxusban, és részesei legyünk egy olyan kulturális és gasztronómiai élménynek, amely egyedülálló módon ötvözi a magyar és olasz művészetet.


Link másolása
KÖVESS MINKET: