GASZTRO
A kedvelt habcsóktorta és egy orosz balerináról kapta a nevét. Annyira finom, hogy észre sem veszitek, olyan gyorsan elfogy.
GASZTRO
Hamarosan beindul a sárgabarack szezon, érdemes felkészülnötök! A barackból nem csak lekvár, hanem többféle sütemény is készíthető. Mi most egy francia pitét mutatunk számotokra, ami az egészségesebb életmód jegyében tönkölylisztből és nádcukorból készült. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Finom csokik, óriás limonádék, különös tárgyak és valódi vendégszeretet jellemzi a belvárosi BARBár Csokizót és Kávézót. A hűséget itt különös módon jutalmazzák, még az itallapra is felkerülhet a neved. Tartsatok velünk egy kis helyszíni szemlére!
GASZTRO
A hamburger nem csak marhahússal hanem gombafasírttal finom. Ha vega vagy, húsmentes napot tartasz vagy éppen hóvége van és kevés a pénzed, akkor ezt az ételt neked találták ki. Az igazán magyaros hatást a kovászos uborka fokozza. Az elkészítés nagyon egyszerű, kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A mártogatós és a saláta közti átmenet ez az egyszerű görög finomság, amely hazánkban is meghonosodott. Mi a titka a finom krémes tzatzikinek? Nagyon egyszerű, használjatok zsíros joghurtot, a lereszelt uborkának pedig nyomkodjátok ki a levét. Gyorsan összedobható, hűsítő ebéd vagy vacsora.
GASZTRO
Javában dúl a cseresznyeszezon. Próbáljátok ki ezt a különleges cseresznyés pitét, mert nagyon finom. Egy kevés tojáslikőr került a tésztájába. Ha nem szeretnétek beletenni, akkor helyettesítsétek tejjel, de higgyétek el a likőr jó ízt ad neki, érdemes kipróbálni.
GASZTRO
Ha szeretsz nassolni, és unod a drága, ízfokozókkal felturbózott bolti változatot, akkor süssél otthon chipszet. Erre a célra több zöldséget is választhattok, szerintünk az egyik legjobb az édesburgonya. Elkészítéséhez szükséged lesz zöldséggyalura, vagy egy vágókoronggal rendelkező aprítógépre.
GASZTRO
Bár az idei nyári szezon az időjárás miatt lassabban indult fel, a romkocsmák felkészültek a balzsamos nyáresték fogadására: lássuk az idei kerthelyiség-kínálatot!
GASZTRO
A nyár emblematikus étele a lángos. Ha szeretnétek igazi magyar élményt, süssetek otthon lángost, a hozzávalók listája minimális, csupán egy kis türelem kell az elkészítéséhez.
GASZTRO
A jégkrémet nagyon egyszerűen elkészíthetitek, csak szilikonforma kell hozzá. Előnye, hogy nincs benne mesterséges színezék, felesleges cukor.
GASZTRO
Sok nagyszerű zugot fedezhet fel a betonszürkeségből kitörni vágyó városlakó a Kopaszi gáton, ám egy kis bisztró kiemelkedik a Duna-part kínálta helyek közül. Kockás terítő, dunakavics, szóda, dzsessz zene... a barátságos bisztró, a Fruska, talán azért ilyen kedves, mert megálmodója szívét lelkét beleadta a hely létrehozásába.
GASZTRO
A keksz nem csak édes, hanem sós is lehet. Ez a csirkemájjal töltött változat átmenetet képez a sós és az édes ízek között, hiszen az omlós tésztában van kevés cukor, és az áfonya is lágyít a máj kesernyésségén. Meccs nézéshez, uzsonnára, piknikre egyaránt ajánljuk!
GASZTRO
A nyár klasszikus íze a kovászos uborka. Nem csak savanyúságként, de levesként és önmagában is finom, minimális kalóriát tartalmaz, és alacsony a szénhidrát tartalma is. Az elkészítéséhez szerezzetek be egy nagy üveget, és várjatok pár napot, hogy megérjen az uborkátok!
GASZTRO
A nyár nem igazi palacsinta nélkül. Ezt a mini változat ráadásul gyorsan el tudjátok készíteni, nincs benne semmi nehézség. Friss gyümölccsel, lekvárral egyaránt finom. Kezdőknek és gyerekeknek is ajánljuk!
GASZTRO
Szeretitek a perecet? Otthon is könnyen elkészíthetitek, nem kell drágán vásárolnotok az utcai árusoktól. Ezt a mini ropogós, magos változatot foci EB nézéshez is ajánljuk, sörkorcsolyának is kiváló:) Ha nem ennétek meg azonnal, légmentesen zárható dobozban tároljátok.
GASZTRO
Használjátok ki az eper szezon végét, és főzzetek dzsemeket. Az eljárástól nem kell megijedni, elmúlt az az idő, amikor egy befőzés napokat vett igénybe. A praktikákon és a fűszerezésen nagyon sok múlik, megmutatjuk számotokra, hogy mitől lesz tökéletes az eperdzsem!
Népszerű
Ajánljuk